0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Anladığım kadarıyla arabanızı 6-7 yaşlarında ve yine anladığım kadarıyla uzun zamandır detaylı temizlik yapılmamışBence en azından wax uygulamadan önce Demir tozu dökücü ve kil uygularsanız daha net paralıklık ve koruma elde edersiniz Şöyle düşünebilirsiniz aracın parlak gözükmesini engelleyen yoldan yapışan zift,demir tozları,reçine gibi yabancı maddeler bunlar temizlenmezseniz sadece üstünü örtmüş olursunuz.(sadece bi öneri )
wax için makina şart değil. El pedi ilede çok güzel sonuç alabilirsiniz.Sizden uygulama öncesi ve sonrası fotolar bekliyoruz.
Peki bir kez daha soruyorum wax öncesi ne ile temizlik yapayım araç yüzeyinde Sizlerin tavsiyesine uyarak bunada bir açıklık getirip eksik malzemelerin siparişlerini vereyim.Bu arada aracım 2004 model yaklaşık olarak 12 yaşında Ama diri bir araç İçinde çıkan pedler anladığım kadarıyla yeterli olacaktır.Uygulama öncesi temizliğin şart olduğunu ısrarla söylediniz bide temizleyici önerisi alabilirmiyim Uygulamayı yaparken ve bittikten sonrası fotoğraflarını bilahare foruma ekleyeceğim ve anlatacağım.Yakın zamanda aracıma bi-xenon projesi yapacam şuanda onunla ilgileniyorum bir yandanda,boya koruma işine anca fırsat buluyorum Aracım şuanda Toyota değil ama bu forumu seviyorum
Yunus bey benim bahsettiğim pro ürünlerde ped çıkmaz megin sarı pedi 6 veya 8 tl gibi birşeydi ayriyetten satın alabilirsiniz . Temizlik içinse kil ve en azından meg205 uygularsanız parlaklık bir tık daha iyi olur. Diğer yandan benim aracımda toyota değil ben bu forumu 2009 da aldığım corolla için nette bilgi ararken buldum ve bir daha kopamadım.Onlarca foruma üyeyim düzenli girdiğim ve mesaj yazdığım bir tek forum toyotaclub.
MaşAllah aracınızın rengi özel ve ilgi çekici bir renk ben kendi kullandığım ürünleri ve yöntemi önerebilirim tabiki bu işi benden daha iyi yapan ve bilenler vardır yanlışımı düzeltme ve ekleme yaparlarsa sevinirim 1.Aracı güzelce detaylı bi şekilde yıkarım 2.Araç ıslakken demir tozu sökücüyü sprey şişeye 1/1 sulandırarak aracın her yerine uygulayıp 3 dk kadar bekliyorum http://www.erdemboya.net/3D-BDX-BRAKE-DUST-REMOVER-PH-NOTR-JANTBALATA-VE-DEMIR-TOZU-TEMIZLEYICI-BOLUNMUS-500-ML,PR-1106.html3.kil olarakta bunu kullanıyorum orta sertlikte(agresim kil kullandıktan sonra boyada kısmen çizikler olabiliyor polisaj yapamayacağım için kullanmıyorum,soft killerde bazen yeterli olmayabiliyor) http://www.boyassi.com/urun/chemical-guys-og-light-clay-bar-yellow---sari-orta-asindiricili-kil-100gr_2146.aspx?CatId=248. 4.uygulamak istediğim ürünü uyguluyorum
Yunus bey fusso coat hakkında pek bilgim yok ama kaliteli ürünler. Uygulama pedi içinde ise ayriyetten almanıza gerek kalmaz. Aşındırıcı konusunda ilk başta uygulamadan yapsanızda olur. Zaten size virüs bulaştığından 3-5 aya burada aşındırıcıları nasıl kullanırım diye danışırsınız. iPhone cihazımdan tapatalk ile gönderildi.
O zaman şuanda aşındırıcı kullanmadan girişeyim bu işe bakalım sonuçlar ne olacak yarın gün içinde siparişi geçerim ilk fırsatta uygularım Şu wax'ı uyguladıktan sonra temizleme bezinide alsam mı kimyasaladamlar da iyi bir bez bulamadım.Oğuzhan Çağdaş'ın paylaştığı bez yeterlimi ?( bi bezede o kadar para verilirmi bee diyorum içimden )
Yunus bey şimdiden hayırlı olsun. Yalnız en azından kil uygulamasını yapmanızı tavsiye ederim. Uygun beziniz yoksa mutlaka sipariş verin. Beze para verilir mi sorusunu sizi düşündüğümden cevaplamayacağım.
Erdemboya dan bu ürünleri geçtim sipariş. 83tl tuttu. Saolsunlar atas hyrorep cam şu itici numune gönderir misiniz dedim. Elektronik posta göndermişler numuneyi de gönderdik diye. Bakalım hızlı cila için sabırsızlanıyorum
Kil uygulaması tavsiye edip kil tavsiye etmiyorsunuz
Yunus bey kil bu gibi uygulamalarda olmazsa olmazdır. Ne zaman kili tavsiye etmediğimi hatırlamıyorum.
Marka model babınba söyledim
Wax öncesi arabayı önce kil hamuruyla sonra 1/1 sulandırılmış ipayla 1-2 kere sildikten sonra wax uygularsanız daha güzel sonuç alırsınız
Model olarak bi tavsiye isteniliyor galiba
Telefonda yazmaktan benim kafa oldu 1500. Normal karşılamanızı rica ediyorum.