Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113628 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Yunus bey sizi anlıyorum. Bende aracınız zarar görmesin diye uygulamayı tecrübeli birinin yapmasını tavsiye etmiştim. Aracınız muhtemelen kapalı alanda kaldığı için boyası iyi durumda buda sizin şansınız ki böyle bir araca denk gelmişsiniz. Uygulama konusunda ise amaç sadece korumaksa 3 ayda bir wax atıp ayda birde waxı beslemek ve parlaklığı korumak için hızlı cila uygulaya bilirsiniz. Zift konusunda ise zift ve reçine için özel üretilmiş temizlik ürünleri veya gaz yağı kullanabilirsiniz.

Wax lar boyanın üzerinde katman oluşturan ürünlerdir. Kesinlikle boyaya zarar vermez aksine yararı vardır. Uygularken dikkat etmeniz gereken bir nokta ürünü dış trimlere bulaştırmamaya çalışın.

Herkes aynısını diyor en kısa zamanda alcam bende.
Mahmut abiye katılıyorum.
Bölünmüş kimse önermiyor. Zaten bölünmüş 40 gram oluyor herhalde tam kutusuda 300 gram oluyor ve fiyat farkı 2 katı. Tam kutuda almak daha mantıklı bence.
Ortaya bir soru daha sorayım. Sonax bsd ile atas plak 2 sipariş verdi.m(arac dışındaki plastik aksam icin)
Bu sonax bsd yi kuru temiz yüzeye uygulayacağız lakin mikrofiber bez mi kullanmak gerekir yoksa cam bezi gibi yüzeyi pürüzsüz bezler mi gerekir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ortaya bir soru daha sorayım. Sonax bsd ile atas plak 2 sipariş verdi.m(arac dışındaki plastik aksam icin)
Bu sonax bsd yi kuru temiz yüzeye uygulayacağız lakin mikrofiber bez mi kullanmak gerekir yoksa cam bezi gibi yüzeyi pürüzsüz bezler mi gerekir.
Mikrofiber bez işinizi görecektir.
Plak2 çok güzel bir ürün araç içindede güvenle kullanabilirsiniz. Tavsiyem saf olarak kullanmanız her ne kadar sulandırılabilir olduğu söylensede saf olarak kullanıldığında sonuç daha başarılı oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Bence güzel bi wax bezi alın en sağlıklısı o kuru yüzeye uyguladığıniz için aracı çizmeyecek bol tüylü ve yumuşak bezleri tercih etmelisiniz ben şu ürünü kullanıyorum http://www.microfaser.com.tr/urun/mikrofiber-kenarsiz-wax-cila-havlusu--made-in-usa-----40x40-cm-_153.aspx?CatId=137 site güvenilirdir merak etmeyin bu markanın kurulama ve cam bezleride güzel onlarda öneririm
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Mikrofiber bez işinizi görecektir.
Plak2 çok güzel bir ürün araç içindede güvenle kullanabilirsiniz. Tavsiyem saf olarak kullanmanız her ne kadar sulandırılabilir olduğu söylensede saf olarak kullanıldığında sonuç daha başarılı oluyor.
Ben dış kısımda kullanma niyetim var. İç kısımda sonax extreme kullanıyorum. Açıkçası atas ürününün iç kısımda agartama yaotigini falan duydum yanlış sulandirma oranı olursa oluyor galiba
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ben dış kısımda kullanma niyetim var. İç kısımda sonax extreme kullanıyorum. Açıkçası atas ürününün iç kısımda agartama yaotigini falan duydum yanlış sulandirma oranı olursa oluyor galiba
Plak 2 yi ben uzun süredir saf olarak kullanıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım fakat vinet krom kaplamaların soyulmasına sebep olmuştu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Plak 2 yi ben uzun süredir saf olarak kullanıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım fakat vinet krom kaplamaların soyulmasına sebep olmuştu.
Yapma ya bende de vinet var daha kullanmadım. Kaçta kaç sulandirdiniz o kadar güçlü mu bu meret yav dikkat edem bari

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar solution isimli Amerikan malı temizleme spreyinş araştırmanızı öneririm. Bir ağacın ozunden uretiliyor tam hatırlayamadım. İstediğiniz kadar sıkın herhangi bir ağartma yıpratma yapmaz. 2 senedir kullanıyorum ve memnunum. Hepsiburada da mevcut.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Yapma ya bende de vinet var daha kullanmadım. Kaçta kaç sulandirdiniz o kadar güçlü mu bu meret yav dikkat edem bari
Tam hatırlamıyorum 1e7 civarı sulandırmıştım. Zaten ondan sonra vineti araçta kullanmadım. Eğer kullanacaksanız krom kaplama yüzeyleri kesinlikle koruyun. Özellikle direksiyondaki logoya sürmemenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Tam hatırlamıyorum 1e7 civarı sulandırmıştım. Zaten ondan sonra vineti araçta kullanmadım. Eğer kullanacaksanız krom kaplama yüzeyleri kesinlikle koruyun. Özellikle direksiyondaki logoya sürmemenizi tavsiye ederim.
Dikkat ederim. ben önce 1e 10 olarak sulandirayim 1 litre almıştım. Daha hiç açmadım olmadı bir kısmını arkadaşlara sulandirip dağıtırım bir kısmını da kullanırim.ama sonax extreme araç içi genel temizleyici hakkaten çok iyi. Ne kroma zarar veriyor ne hassas bölgelere zarar veriyor ve çok iyi leke çıkarıyor. Kesinlikle tavsiyemdir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Talat bey detailing turkeyde Vinetin torpido da renk aldigini beyazlattigini çokça yazan olmustu.Bence vineti sadece hali yikama falan varsa döşeme  1temizliginde kullanın.Yada Ev de kullanilsin.Forumda atasin dls sampuanlarinin bile kromlarda zarar verdigi tartisilmisti.Vinet içerde ne yapar kestirmek mümkün değil.
Ben Schollun 5lt spam genel temizleyici sini aldim iceride onu kullanmayi düşünüyorum.Hatta Sportage aracta kapi torpido da 1/2 kullandim arap sabunu kokusu var bir sıkıntıda olmadi.
Plak 2 yi parlaklik matligina gore sulandiriyorlar.Mat istendikce sulandirma artiyor ama 1/3 fazlasını önermiyorlar.
İç trimlerde iyi ürünler var ama pahali.
birde 303 protecant mi ne onu önerıyorlardı uygunluk olarak.
ben meg.ultr shine var 2 yil oldu alali hala onu kullaniyorum

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Sonax BSD'yi dün Metro markette buldum ve internet fiyatıyla neredeyse aynı olduğu için satın aldım.Orada fotoğrafını paylaştığım wax'a rastladım nedir ne değildir alınır mı sizlerin söylemine göre alıp kullanacam üzerinde uygulama pedide var.Fiyatı ise 40TL idi yanılmıyorsam.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Dikkat ederim. ben önce 1e 10 olarak sulandirayim 1 litre almıştım. Daha hiç açmadım olmadı bir kısmını arkadaşlara sulandirip dağıtırım bir kısmını da kullanırim.ama sonax extreme araç içi genel temizleyici hakkaten çok iyi. Ne kroma zarar veriyor ne hassas bölgelere zarar veriyor ve çok iyi leke çıkarıyor. Kesinlikle tavsiyemdir
Talat bey ben olsam vineti plastik aksamlarda kullanmam. Tuncay abinin dediği gibi kumaş yüzeylerde veya evde koltuk v.b ürünlerde kullanmak daha mantıklı. Aracınızda kullanacaksanızda dikkatli olun. Çok etkili bir ürün çıplak elle uygulandığında elde tahrişe bile neden oluyor.

Sonax extreme bende olacaktı fakat uzun zamandır plak2 kullandığımdan kullanmıyorum. Dediğiniz gibi oda güzel bir ürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Sonax BSD'yi dün Metro markette buldum ve internet fiyatıyla neredeyse aynı olduğu için satın aldım.Orada fotoğrafını paylaştığım wax'a rastladım nedir ne değildir alınır mı sizlerin söylemine göre alıp kullanacam üzerinde uygulama pedide var.Fiyatı ise 40TL idi yanılmıyorsam.
Yunus bey gösterdiğiniz ürün turtle waxın amatör uygulamalar için kullanılan bir ürünü. Almayın diyemem fakat şöyle bişey var o fiyatlara daha iyi ürünler alabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Şuanda aracımı böyle koruyorum  :D :D
[attach=1]
[attach=2]

Edit: Fotoğrafları bir türlü düz koyamadım kusuruma bakmayın

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 15:00:19
Yunus bey gösterdiğiniz ürün turtle waxın amatör uygulamalar için kullanılan bir ürünü. Almayın diyemem fakat şöyle bişey var o fiyatlara daha iyi ürünler alabilirsiniz.

Bi link atabilirmisiniz daha iyi ürünler için.Birde şöyle bi durum var uygulamayı ben(amatör) yapacam sonuçta ona göre bi ürün önerebilirmisiniz.Bu Soft99 fusso coat ErdemBoya'dan başka bi yerde satılmıyor mu ?Haricinde alınabilecek başka ürünler yokmu gidip görerek alsam.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
soft 99 türkiye saticisi kimyasaladamlar.com da burafa her çeşidi var.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Şuanda aracımı böyle koruyorum  :D :D
[attach=1]
[attach=2]

Edit: Fotoğrafları bir türlü düz koyamadım kusuruma bakmayın

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 15:00:19
Bi link atabilirmisiniz daha iyi ürünler için.Birde şöyle bi durum var uygulamayı ben(amatör) yapacam sonuçta ona göre bi ürün önerebilirmisiniz.Bu Soft99 fusso coat ErdemBoya'dan başka bi yerde satılmıyor mu ?Haricinde alınabilecek başka ürünler yokmu gidip görerek alsam.
Yunus bey telefondan girdiğimden çok ayrıntılı yazamıcam. Aşağıdaki linkte bulunan bölünmüş ürünler sizin gösterdiğiniz üründen çok daha başarılı. Megin m21 i ilk başta işinizi görecektir. Alıp 3-4 ayda bir uygulayabilirsiniz ama yine yazacam sizin yerinizde olsam en azından m205 gibi düşük aşındırıcılık seviyesi olan bir ürünle önce boyayı hazırlardım. Kaldı ki sizin araca m105+m205 veya buna denk ürünler kullanılmalı.

http://www.erdemboya.net/BOLUNMUS-SIVI-KATI-BOYA-KORUMALARWAXLAR,LA_292-2.html#labels=292-2

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Şimdi ben Sonax BSD'yi aldım elimde mevcut.Linkini paylaştığım üründe galiba benim aradığım ürün.

http://www.kimyasaladamlar.com/fusso-coat-12-months-wax-fusso-coat-12-aylik-wax200gr-pmu505

Arabamın rengi papirus(halk arasında bal köpüğü diye geçiyor).Linkini paylaştığım ürün doğru bir ürün herhalde benim için bugün detailing forumlarını oldukça fazla okudum.

Bu ürünü elimle uygulayarak verimli bir sonuç elde ederim değilmi illaki polisaj makinasına gerek varmı wax uygulaması için?Genel olarak araçlardaki çizikleri almaktan filan bahsediliyor ama ben çizik filan alacak kadar profesyonel değilim boyayı koruyayım derken daha çok zarar vermek istemiyorum.

Sadece wax ve sonax bsd uygulayarak yeterli korumaya ulaşabilirim gibi geldi.Bu iş için şuanda bu kadar bütçe ayırabilirim daha fazlası şuanda beni aşar.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Şimdi ben Sonax BSD'yi aldım elimde mevcut.Linkini paylaştığım üründe galiba benim aradığım ürün.

http://www.kimyasaladamlar.com/fusso-coat-12-months-wax-fusso-coat-12-aylik-wax200gr-pmu505

Arabamın rengi papirus(halk arasında bal köpüğü diye geçiyor).Linkini paylaştığım ürün doğru bir ürün herhalde benim için bugün detailing forumlarını oldukça fazla okudum.

Bu ürünü elimle uygulayarak verimli bir sonuç elde ederim değilmi illaki polisaj makinasına gerek varmı wax uygulaması için?Genel olarak araçlardaki çizikleri almaktan filan bahsediliyor ama ben çizik filan alacak kadar profesyonel değilim boyayı koruyayım derken daha çok zarar vermek istemiyorum.

Sadece wax ve sonax bsd uygulayarak yeterli korumaya ulaşabilirim gibi geldi.Bu iş için şuanda bu kadar bütçe ayırabilirim daha fazlası şuanda beni aşar.
wax için makina şart değil. El pedi ilede çok güzel sonuç alabilirsiniz.Sizden uygulama öncesi ve sonrası fotolar bekliyoruz. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi

Anladığım kadarıyla arabanızı 6-7 yaşlarında ve yine anladığım kadarıyla uzun zamandır detaylı temizlik yapılmamış
Bence en azından wax uygulamadan önce Demir tozu dökücü ve kil uygularsanız daha net paralıklık ve koruma elde edersiniz
Şöyle düşünebilirsiniz aracın parlak gözükmesini engelleyen yoldan yapışan zift,demir tozları,reçine gibi yabancı maddeler bunlar temizlenmezseniz sadece üstünü örtmüş olursunuz.(sadece bi öneri :))
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra

Erdemboya  dan bu ürünleri geçtim sipariş. 83tl tuttu. Saolsunlar atas hyrorep cam şu itici numune gönderir misiniz dedim. Elektronik posta göndermişler numuneyi de gönderdik diye. Bakalım hızlı cila için sabırsızlanıyorum