0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yunus bey sizi anlıyorum. Bende aracınız zarar görmesin diye uygulamayı tecrübeli birinin yapmasını tavsiye etmiştim. Aracınız muhtemelen kapalı alanda kaldığı için boyası iyi durumda buda sizin şansınız ki böyle bir araca denk gelmişsiniz. Uygulama konusunda ise amaç sadece korumaksa 3 ayda bir wax atıp ayda birde waxı beslemek ve parlaklığı korumak için hızlı cila uygulaya bilirsiniz. Zift konusunda ise zift ve reçine için özel üretilmiş temizlik ürünleri veya gaz yağı kullanabilirsiniz. Wax lar boyanın üzerinde katman oluşturan ürünlerdir. Kesinlikle boyaya zarar vermez aksine yararı vardır. Uygularken dikkat etmeniz gereken bir nokta ürünü dış trimlere bulaştırmamaya çalışın.
Herkes aynısını diyor en kısa zamanda alcam bende. Mahmut abiye katılıyorum. Bölünmüş kimse önermiyor. Zaten bölünmüş 40 gram oluyor herhalde tam kutusuda 300 gram oluyor ve fiyat farkı 2 katı. Tam kutuda almak daha mantıklı bence.
Ortaya bir soru daha sorayım. Sonax bsd ile atas plak 2 sipariş verdi.m(arac dışındaki plastik aksam icin) Bu sonax bsd yi kuru temiz yüzeye uygulayacağız lakin mikrofiber bez mi kullanmak gerekir yoksa cam bezi gibi yüzeyi pürüzsüz bezler mi gerekir.
Mikrofiber bez işinizi görecektir. Plak2 çok güzel bir ürün araç içindede güvenle kullanabilirsiniz. Tavsiyem saf olarak kullanmanız her ne kadar sulandırılabilir olduğu söylensede saf olarak kullanıldığında sonuç daha başarılı oluyor.
Ben dış kısımda kullanma niyetim var. İç kısımda sonax extreme kullanıyorum. Açıkçası atas ürününün iç kısımda agartama yaotigini falan duydum yanlış sulandirma oranı olursa oluyor galiba
Plak 2 yi ben uzun süredir saf olarak kullanıyorum şimdiye kadar sorun yaşamadım fakat vinet krom kaplamaların soyulmasına sebep olmuştu.
Yapma ya bende de vinet var daha kullanmadım. Kaçta kaç sulandirdiniz o kadar güçlü mu bu meret yav dikkat edem bari
Tam hatırlamıyorum 1e7 civarı sulandırmıştım. Zaten ondan sonra vineti araçta kullanmadım. Eğer kullanacaksanız krom kaplama yüzeyleri kesinlikle koruyun. Özellikle direksiyondaki logoya sürmemenizi tavsiye ederim.
Dikkat ederim. ben önce 1e 10 olarak sulandirayim 1 litre almıştım. Daha hiç açmadım olmadı bir kısmını arkadaşlara sulandirip dağıtırım bir kısmını da kullanırim.ama sonax extreme araç içi genel temizleyici hakkaten çok iyi. Ne kroma zarar veriyor ne hassas bölgelere zarar veriyor ve çok iyi leke çıkarıyor. Kesinlikle tavsiyemdir
Sonax BSD'yi dün Metro markette buldum ve internet fiyatıyla neredeyse aynı olduğu için satın aldım.Orada fotoğrafını paylaştığım wax'a rastladım nedir ne değildir alınır mı sizlerin söylemine göre alıp kullanacam üzerinde uygulama pedide var.Fiyatı ise 40TL idi yanılmıyorsam.
Yunus bey gösterdiğiniz ürün turtle waxın amatör uygulamalar için kullanılan bir ürünü. Almayın diyemem fakat şöyle bişey var o fiyatlara daha iyi ürünler alabilirsiniz.
Şuanda aracımı böyle koruyorum [attach=1][attach=2]Edit: Fotoğrafları bir türlü düz koyamadım kusuruma bakmayın Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2016, 15:00:19Bi link atabilirmisiniz daha iyi ürünler için.Birde şöyle bi durum var uygulamayı ben(amatör) yapacam sonuçta ona göre bi ürün önerebilirmisiniz.Bu Soft99 fusso coat ErdemBoya'dan başka bi yerde satılmıyor mu ?Haricinde alınabilecek başka ürünler yokmu gidip görerek alsam.
Şimdi ben Sonax BSD'yi aldım elimde mevcut.Linkini paylaştığım üründe galiba benim aradığım ürün.http://www.kimyasaladamlar.com/fusso-coat-12-months-wax-fusso-coat-12-aylik-wax200gr-pmu505Arabamın rengi papirus(halk arasında bal köpüğü diye geçiyor).Linkini paylaştığım ürün doğru bir ürün herhalde benim için bugün detailing forumlarını oldukça fazla okudum.Bu ürünü elimle uygulayarak verimli bir sonuç elde ederim değilmi illaki polisaj makinasına gerek varmı wax uygulaması için?Genel olarak araçlardaki çizikleri almaktan filan bahsediliyor ama ben çizik filan alacak kadar profesyonel değilim boyayı koruyayım derken daha çok zarar vermek istemiyorum.Sadece wax ve sonax bsd uygulayarak yeterli korumaya ulaşabilirim gibi geldi.Bu iş için şuanda bu kadar bütçe ayırabilirim daha fazlası şuanda beni aşar.