Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113614 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Bunlar normal şeyler, hem cevaba benim de ihtiyacım var soruyu benim sorduğumu farz edebilirsiniz :)

Cevap konusunda dediğim gibi ben bugüne kadar hep mavi no name markasız kil kullandığımdan başka kil ile bir tecrübem yok bildiğim aşındırıcı kullanılmıcaksa mavi no name kil kullanılmamalı onun yerine daha yumuşak markalı killer var onuda Seçkin kardeşimin tecrübesi varsa yorumlar .

Boya üzerinde ki ufak tefek oluşan lekeleri ve kılcal cizikleri yok etmek için araç bagajinda bir ince pasta bulundurmak istiyorum. Lakin açması kolay paketi olması gerekli hızlı uygulama için, örneğin şu emzikli şişeler içindekilerden ve kesinlikle kurumamasını istiyorum uzun vadede, onerebileceginiz ürün nedir?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben yıllar önce turtle waxın bir ürünü almıştım ve halen olduğu gibi duruyor fakat aynı ürünü bulamadım onun yerine aşağıdaki ürün çıkmış galiba benim aldığımda aynı bu ürün gibi tüp içinde idi .

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/turtle-wax-scratch-remover-cizik-giderici-pasta-213806747?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Bende no bame kil kullanıyorum. Sert yapısı olduğu için kullanımı zor ver birazda çiziyor. Aşındırıcı kullanılmayacaksa tavsiye etmem. Daha yumuşak yapıda kil kullanılmalı.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Bende no bame kil kullanıyorum. Sert yapısı olduğu için kullanımı zor ver birazda çiziyor. Aşındırıcı kullanılmayacaksa tavsiye etmem. Daha yumuşak yapıda kil kullanılmalı.

Linkini attığım kil ile ilgili bi yorumun varmı Seçkin :)

Detailing forumlarında yumuşak olduğundan bahsedilmiş genel olarak.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Atas hydrorep'i ben hızlı cila diye biliyorum Talat abi.

Wax öncesi arabayı önce kil hamuruyla sonra  1/1 sulandırılmış ipayla 1-2 kere sildikten sonra wax uygularsanız daha güzel sonuç alırsınız
Hyrorep genelde camlara yapılıyormus su itici olarak. Ama sonax bsd camlara olmuyormuş ondan istedim camlara deneyeceğim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi

Meguıars'ın kili var bende Seçkin, daha kullanmadım yumuşaklığı nasıldır? önceden turtle wax kullanmıştım o iyi idi.

Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
Meguıars'ın kili var bende Seçkin, daha kullanmadım yumuşaklığı nasıldır? önceden turtle wax kullanmıştım o iyi idi.

Turtle waxın kilini kullandım güzel bir kildi. Meguiarsın kilide turtleden aşağı kalacağını sanmıyorum o da güzeldir
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Seçkin Ankara'da detaylı temizlik ve bakım  yaptırabileceğimiz tavsiye ettiğin bir yer var mı?
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
Seçkin Ankara'da detaylı temizlik ve bakım  yaptırabileceğimiz tavsiye ettiğin bir yer var mı?
Seyit abi Çukurbamdarda detailing garage var. Çankaya tarafında dby detailing var. Bunlar işi hakkıyla yapanlar. Bir de sokak aralarında temizlik yapanlar var   Dediğim yerlerden fiyat al abi fazla gelirse fiyat alternatiflere yöneliriz.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Teşekkür ederim Seçkin kardeşim. Fiyat alayım görüşürüz.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 119
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
Yardima ihtiyacim var
« Yanıtla #189 : Nisan 19, 2016, 11:45:53 »
sevgili forumdaslarim araniza yeni katildim ....
Vesile olan 2007 model 1.6 comfort corolla almamdir alirken sol on kapi kilidinin ordan itibaren arka camurluga dogru anahtar cizigi var duz bir sekilde pasta cila vs kurtarmaz bunu hakkiyla halledebilecek birini taniyorsaniz yardimci olursaniz sevinirim ...
Kendim taksiciyim tanidik var ama iscilikleri boyle ince yere yetmez diye gitmiyorum...
Ruzgarin kayadan alabilecegi en fazla tozdur
...!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-premium-cizik-alici-pasta-532-ml-p-OTDGT415

Bu ürün kafama yattı, gramaj olarak da iyi gibi, uzun vade de kullanmak istiyorum,bagajımda bulunması amacıyla, önerirmisiniz veya onerebileceginiz profesyonel olmayan uygun fiyatlı birşey de olabilir?

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-premium-cizik-alici-pasta-532-ml-p-OTDGT415

Bu ürün kafama yattı, gramaj olarak da iyi gibi, uzun vade de kullanmak istiyorum,bagajımda bulunması amacıyla, önerirmisiniz veya onerebileceginiz profesyonel olmayan uygun fiyatlı birşey de olabilir?

Aydın bey turtle wax kötü bir marka değil fakat bu ürünü kullanmadığımdan bir yorum yapamam . Bende yıllar önce aldığım tüp şeklinde olanı var turtle waxın çizik alma konusunda ondan çok memnunum fazla uğraştırmadan çizikleri alıyordu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi

Aydın, o kadar çeşitli ürün var ki.. linkteki ürünü kullanmadım turtle'ın buna benzer Mahmut'un dediği gibi tüplü olan "scratch remover" var. Kullanmadım fikir sadece sana..
http://urun.n11.com/pasta/turtle-wax-scratch-remover-cizik-giderici-pasta-P72791867?cid=604001&gclid=CLb60rz4mswCFdZAGwodEaAHTQ&gclsrc=aw.ds
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Aydın bey turtle wax kötü bir marka değil fakat bu ürünü kullanmadığımdan bir yorum yapamam . Bende yıllar önce aldığım tüp şeklinde olanı var turtle waxın çizik alma konusunda ondan çok memnunum fazla uğraştırmadan çizikleri alıyordu .

Bende bunu alıp bir deneyeceğim bakalım Mahmut Bey, şampuan olarak da Sonax turuncu düşünüyorum, birde Guex ler HB da da fazla satılmış ve fiyata göre fazla övülüyor, şampuan için bir fikriniz varmı, cila olarak da yine Sonax hızlı cila düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bende bunu alıp bir deneyeceğim bakalım Mahmut Bey, şampuan olarak da Sonax turuncu düşünüyorum, birde Guex ler HB da da fazla satılmış ve fiyata göre fazla övülüyor, şampuan için bir fikriniz varmı, cila olarak da yine Sonax hızlı cila düşünüyorum.
Sonax beyaz sampuan var extreme serisi. Ben kullanıyorum. Köpükten sonra silince kurulama ya gerek kalmıyor özelliği oymuş.  Biraz da cila etkisi var
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 270 kere teşekkür etti
Sonax beyaz sampuan var extreme serisi. Ben kullanıyorum. Köpükten sonra silince kurulama ya gerek kalmıyor özelliği oymuş.  Biraz da cila etkisi var

Benim 2007 yılında aldığım şampuan, Cliom için kullanıyordum, fakat hiç köpürmüyordu, o mu?

http://www.hepsiburada.com/sonax-cilali-sampuan-313200-500ml-pm-otson313200
Bu mu benim kullandığım buydu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Benim 2007 yılında aldığım şampuan, Cliom için kullanıyordum, fakat hiç köpürmüyordu, o mu?

http://www.hepsiburada.com/sonax-cilali-sampuan-313200-500ml-pm-otson313200
Bu mu benim kullandığım buydu.
Yok değil benimki 750ml falan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Aydın bey sonax turuncu şampuanı bende kullanıyorum ve memnunum daha dün koçtaştan 2 tane aldım 32 tlye normalde tanesi 20 tl. Hızlı cila olarak sonax hızlı cila değilde sonax bsd yi şiddetle tavsiye ederim. Ben bugün aracıma uyguladım sonuç aşağıdaki resimlerde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Aydın bey sonax turuncu şampuanı bende kullanıyorum ve memnunum daha dün koçtaştan 2 tane aldım 32 tlye normalde tanesi 20 tl. Hızlı cila olarak sonax hızlı cila değilde sonax bsd yi şiddetle tavsiye ederim. Ben bugün aracıma uyguladım sonuç aşağıdaki resimlerde.

Hızlı cila bende aldım sonax bsd kargoda. Bu cila kullanırken örneğin kaputa kaç fis yapmamız gerekir. Ne kadar önerirsiniz.  Bu arada aracınız maşallah tank gibiymiş. Kazasız belasız, insallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
[quote author=Talat Serkes (28471)
Hızlı cila bende aldım sonax bsd kargoda. Bu cila kullanırken örneğin kaputa kaç fis yapmamız gerekir. Ne kadar önerirsiniz.  Bu arada aracınız maşallah tank gibiymiş. Kazasız belasız, insallah
[/quote]
Talat bey teşekkürler. Allah size daha iyilerini nasip etsin. Allah cümlemizi kazadan beladan korusun.

Talat bey kaputa 2 fıs yetiyor ben kaputa 2 fıs yaparak çarpı atıyorum. kapılarada 2 kere yarım fıs yaparak çarpı atıyorum. Tavanda ise benim araçta cam tavan olduğu için 1 fıs yetiyor siz buna göre aracınıza uygularsınız. Birde ben ilk başta bezede 1 fıs sıkıyorum biraz cila emsin diye. Bsd yi bu şekilde ikinci uygulayışım ve şişede daha gözle görülür bir eksilme yok.