Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ankarada oldugun zamanda birseyler ayarlarim hava guzel ;)

HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yapalım abi buluşma zamanı geldide geçiyor bile
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Seçkin kardeş. Aracın biraz parlak görünsun ve daha zor kir tutsun istiyorum. Atasın cilalari nasıldır kalıcılığı nedir. Çok para ayırmadan ilk aklıma bu ürünler geldi ne dersin?

Atas idrolakmis adi

http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-idrolak-islak-kullanim-hizli-cila-konsantre---1kg-bolunmus_2510.aspx

Birde atasın şu ürünü var boya koruma özelliği de varmış

http://www.erdemboya.net/ATAS-POLISHAT-KONSANTRE-HIZLI-CILA-BOYA-KORUMA-BOLUNMUS-500-GRAM,PR-503.html
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
Seçkin kardeş. Aracın biraz parlak görünsun ve daha zor kir tutsun istiyorum. Atasın cilalari nasıldır kalıcılığı nedir. Çok para ayırmadan ilk aklıma bu ürünler geldi ne dersin?

Atas idrolakmis adi

http://www.detailingdukkani.com/urun/atas-idrolak-islak-kullanim-hizli-cila-konsantre---1kg-bolunmus_2510.aspx

Birde atasın şu ürünü var boya koruma özelliği de varmış

http://www.erdemboya.net/ATAS-POLISHAT-KONSANTRE-HIZLI-CILA-BOYA-KORUMA-BOLUNMUS-500-GRAM,PR-503.html
Atas kullanmadım Talat abi. Muhtemelen atas ürünlerinden lastik parlatıcısı dışında başka bir ürün kullanmam.
Bu linktekiler hızlı cila. Yani ömürleri su görene kadar. Her yıkamada uygulamayı tekrarlaman gerekecek.
Benim önerim sonax bsd. Kullanmadım en kısa zamanda tedarik edip kullanacağım çok güzel yorumlar var bu ürün hakkında. Bu ürünü tavsiye etmemdeki sebep uygulaması attığın lintekiler kadar kolay olması.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Atas kullanmadım Talat abi. Muhtemelen atas ürünlerinden lastik parlatıcısı dışında başka bir ürün kullanmam.
Bu linktekiler hızlı cila. Yani ömürleri su görene kadar. Her yıkamada uygulamayı tekrarlaman gerekecek.
Benim önerim sonax bsd. Kullanmadım en kısa zamanda tedarik edip kullanacağım çok güzel yorumlar var bu ürün hakkında. Bu ürünü tavsiye etmemdeki sebep uygulaması attığın lintekiler kadar kolay olması.

Kardeşim ben bsd yi denedim ve sonuç çok güzel daha önce yine sonaxın hızlı cilasını kullanıyordum o aracın hemen tozlanmasına sebep oluyordu bsd bu yönden çok başarılı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Soft99 fusso coat ve  sonax bsd yi alsam bu iki ürün ile aracımın boyasını Güneş'ten yeteri kadar koruyabilirmiyim ?

Birde bu soft99 fusso coat Nasıl uygulanıyor.40 gramı ne kadar süre dayanıyor :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Soft99 fusso coat ve  sonax bsd yi alsam bu iki ürün ile aracımın boyasını Güneş'ten yeteri kadar koruyabilirmiyim ?

Birde bu soft99 fusso coat Nasıl uygulanıyor.40 gramı ne kadar süre dayanıyor :)

Korursun fakat bunları uygulamadan önce araca kil+ uygun aşındırıcılar kullanarak boya yüzeyini kusursuz hale getirmeni tavsiye ederim . Bu şekilde hem kullandığın wax aracın yüzeyinde daha uzun süre kalır hem çok daha iyi parlaklık elde edersin .  Uygulaması ise elle uygulama pedi ile önce araca sürüp kuruduktan sonra mikrofiber bezle silmeniz yeterli .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
Kardeşim ben bsd yi denedim ve sonuç çok güzel daha önce yine sonaxın hızlı cilasını kullanıyordum o aracın hemen tozlanmasına sebep oluyordu bsd bu yönden çok başarılı .
Herkes aynısını diyor en kısa zamanda alcam bende.

Mahmut abiye katılıyorum.
Bölünmüş kimse önermiyor. Zaten bölünmüş 40 gram oluyor herhalde tam kutusuda 300 gram oluyor ve fiyat farkı 2 katı. Tam kutuda almak daha mantıklı bence.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Korursun fakat bunları uygulamadan önce araca kil+ uygun aşındırıcılar kullanarak boya yüzeyini kusursuz hale getirmeni tavsiye ederim . Bu şekilde hem kullandığın wax aracın yüzeyinde daha uzun süre kalır hem çok daha iyi parlaklık elde edersin .  Uygulaması ise elle uygulama pedi ile önce araca sürüp kuruduktan sonra mikrofiber bezle silmeniz yeterli .

Aşındırıcı kullanmam doğrumu bilmiyorum aracım 2004 model ve bütün boyası orjinal

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2016, 10:34:22
Mahmut abiye katılıyorum.
Bölünmüş kimse önermiyor. Zaten bölünmüş 40 gram oluyor herhalde tam kutusuda 300 gram oluyor ve fiyat farkı 2 katı. Tam kutuda almak daha mantıklı bence.

Bölünmemiş halini göremedim ben bi link atabilirmisin sana zahmet.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Seçkin bsd pahalı gibi 750ml 35 lira daha doğrusu atasa bakarak pahalı.  Bu 750 ml ile bir aracın kaç kez parlatabiliriz?
İkincisi ben araç yıkarken sonax beyaz renkli cilalı sampuan kullanıyorum. Cilalı sampuan üzerine tekrar cila nasıl olur ki?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Seçkin bsd pahalı gibi 750ml 35 lira daha doğrusu atasa bakarak pahalı.  Bu 750 ml ile bir aracın kaç kez parlatabiliriz?
İkincisi ben araç yıkarken sonax beyaz renkli cilalı sampuan kullanıyorum. Cilalı sampuan üzerine tekrar cila nasıl olur ki?
Fiyat bence makul. 1 şişe ile kaç kere yapılır tahminde bulunamam fakat hemen bitecek bir ürün değil kaputa 2 kere sıkmanız yetiyor diğer panellerede büyüklüğüne göre 1-2 kere sıkmanız yetiyor. Cilalı şampuan üzerine tekrar cila uygulamada sıkıntı yok. Bsd için konuşuyorum aracınız hem daha geç kirlenir hem bir sonraki yıkama daha kolay temizlenir. Ben her yıkama sonrası uygulamayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Aşındırıcı kullanmam doğrumu bilmiyorum aracım 2004 model ve bütün boyası orjinal

Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2016, 10:34:22
Bölünmemiş halini göremedim ben bi link atabilirmisin sana zahmet.
Bence aşındırıcı kullanmadan uygulamanız yanlış olur . Aşındırıcılar aracınızın orjinalliğini bozmaz. Fakat makine ile tecrübeli birinin yapmasını tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Kardeşim ben kırmızı hızlı ciladan sonra çok memnun kaldım. Kırmızı hızlı cilayı sırf toz çekiyor diye uygulamak istemiyordum fakat arada parlaklığı için uyguluyordum. BSD yi her yıkama sonrası uygulamayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Bence aşındırıcı kullanmadan uygulamanız yanlış olur . Aşındırıcılar aracınızın orjinalliğini bozmaz. Fakat makine ile tecrübeli birinin yapmasını tavsiye ederim.

Orijinalliğini bozmaktan çok boya sonuçta 2004 yılında yapılmış bi boya ve halen diri bi boyası var aracımın ama yanlış bi şekilde uygulama yapıp görünüşünden zaten memnun olduğum arabamın boyasına zarar vermek istemiyorum.

Bir kaç tane zift lekesi haricinde aracımda gözle görülür leke zaten yok.Soft99 uygulamak için kesinlikle bu kil işine girmelimiyim.Birde şöyle bi durum var aracım bu zamana kadar köpük ve su kombinasyonundan başka bi şey ile genel olarak neredeyse yıkanmadı.En azından bende yıkanmadı.Zaten aracımı geçen yıl aldım ve 28.000km de idi.Şuandada 49 binde.

Kafam oldukça karışık çünkü güneş yanığı ve boya solması aracımın aynılarında oldukça fazla.Ben sadece minumum bi bütçe harcayarak aracımı korumak istiyorum güneş yanıklarından ve solmalardan.

Bu uygulamalar boyanın üzerinde bir katman mı oluşturacak yoksa aracın boyasına zamanla zarar mı verecek.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Sonax bsd yorumlarını okudum 6 hafta sonra bile suda boncuklanma yapıyormuş ve 1 kutu 10 kez falan kullanilirmis. Ben sonax alacağım galiba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Orijinalliğini bozmaktan çok boya sonuçta 2004 yılında yapılmış bi boya ve halen diri bi boyası var aracımın ama yanlış bi şekilde uygulama yapıp görünüşünden zaten memnun olduğum arabamın boyasına zarar vermek istemiyorum.

Bir kaç tane zift lekesi haricinde aracımda gözle görülür leke zaten yok.Soft99 uygulamak için kesinlikle bu kil işine girmelimiyim.Birde şöyle bi durum var aracım bu zamana kadar köpük ve su kombinasyonundan başka bi şey ile genel olarak neredeyse yıkanmadı.En azından bende yıkanmadı.Zaten aracımı geçen yıl aldım ve 28.000km de idi.Şuandada 49 binde.

Kafam oldukça karışık çünkü güneş yanığı ve boya solması aracımın aynılarında oldukça fazla.Ben sadece minumum bi bütçe harcayarak aracımı korumak istiyorum güneş yanıklarından ve solmalardan.

Bu uygulamalar boyanın üzerinde bir katman mı oluşturacak yoksa aracın boyasına zamanla zarar mı verecek.
Yunus bey sizi anlıyorum. Bende aracınız zarar görmesin diye uygulamayı tecrübeli birinin yapmasını tavsiye etmiştim. Aracınız muhtemelen kapalı alanda kaldığı için boyası iyi durumda buda sizin şansınız ki böyle bir araca denk gelmişsiniz. Uygulama konusunda ise amaç sadece korumaksa 3 ayda bir wax atıp ayda birde waxı beslemek ve parlaklığı korumak için hızlı cila uygulaya bilirsiniz. Zift konusunda ise zift ve reçine için özel üretilmiş temizlik ürünleri veya gaz yağı kullanabilirsiniz.

Wax lar boyanın üzerinde katman oluşturan ürünlerdir. Kesinlikle boyaya zarar vermez aksine yararı vardır. Uygularken dikkat etmeniz gereken bir nokta ürünü dış trimlere bulaştırmamaya çalışın. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Bu soft99 u bi beze sürüp uygulamayacaz mı başka detaylardamı var :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Bu soft99 u bi beze sürüp uygulamayacaz mı başka detaylardamı var :)
Elle cila uygulama pedleri var onlarla uygulanıyor. Ben megiuaris sarı ped kullanıyorum tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar bir soru daha sorayım. Bu gün aracı yıkadım. Sonax cilalı kurulama gerektirmeyen sampuan ile sünger ile 2 kez geçtim bayağı hoş oldu. Lakin krom yüzeyler kireç tabakası var damla damla silsem de geçmiyor onlara ne önerirsiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ben once kil sonra autoglym srp yapmistim. Yikayip soft 99 uzerine c2v3 yapmistim.daha sonralari yikamaya mig in sari sampuaniyla devam etmistim. Ph notur sampuanla yikanmasi lazim dediler Gtechniq GWash Ph Nötr Araç Şampuanı aldim onunla yikiyorum. ( ama sanki bu sampuan uzerindeki waxi aliyor gibi geldi) cilali sampuan kullansam uzerine atacagim cilalari etkiler mi acaba?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
Arkadaşlar bir soru daha sorayım. Bu gün aracı yıkadım. Sonax cilalı kurulama gerektirmeyen sampuan ile sünger ile 2 kez geçtim bayağı hoş oldu. Lakin krom yüzeyler kireç tabakası var damla damla silsem de geçmiyor onlara ne önerirsiniz?
Tekrar yıkama yapılmalı. Eğer yıkamayla geçmezse kimyasallara başvurulmalı. Ama kimyasalları kroma uygulanırsa ne olur kestiremiyorum

Ben once kil sonra autoglym srp yapmistim. Yikayip soft 99 uzerine c2v3 yapmistim.daha sonralari yikamaya mig in sari sampuaniyla devam etmistim. Ph notur sampuanla yikanmasi lazim dediler Gtechniq GWash Ph Nötr Araç Şampuanı aldim onunla yikiyorum. ( ama sanki bu sampuan uzerindeki waxi aliyor gibi geldi) cilali sampuan kullansam uzerine atacagim cilalari etkiler mi acaba?
Yıkamada hidrofobi gider ama koruma kalır. Aldığınız ph nötr şampuan çok güzel. Onla yıkamaya devam edin.
2011 Auris Sport