0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ankarada oldugun zamanda birseyler ayarlarim hava guzel HTC One A9 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Seçkin kardeş. Aracın biraz parlak görünsun ve daha zor kir tutsun istiyorum. Atasın cilalari nasıldır kalıcılığı nedir. Çok para ayırmadan ilk aklıma bu ürünler geldi ne dersin?Atas idrolakmis adihttp://www.detailingdukkani.com/urun/atas-idrolak-islak-kullanim-hizli-cila-konsantre---1kg-bolunmus_2510.aspxBirde atasın şu ürünü var boya koruma özelliği de varmış http://www.erdemboya.net/ATAS-POLISHAT-KONSANTRE-HIZLI-CILA-BOYA-KORUMA-BOLUNMUS-500-GRAM,PR-503.html
Atas kullanmadım Talat abi. Muhtemelen atas ürünlerinden lastik parlatıcısı dışında başka bir ürün kullanmam. Bu linktekiler hızlı cila. Yani ömürleri su görene kadar. Her yıkamada uygulamayı tekrarlaman gerekecek.Benim önerim sonax bsd. Kullanmadım en kısa zamanda tedarik edip kullanacağım çok güzel yorumlar var bu ürün hakkında. Bu ürünü tavsiye etmemdeki sebep uygulaması attığın lintekiler kadar kolay olması.
Soft99 fusso coat ve sonax bsd yi alsam bu iki ürün ile aracımın boyasını Güneş'ten yeteri kadar koruyabilirmiyim ?Birde bu soft99 fusso coat Nasıl uygulanıyor.40 gramı ne kadar süre dayanıyor
Kardeşim ben bsd yi denedim ve sonuç çok güzel daha önce yine sonaxın hızlı cilasını kullanıyordum o aracın hemen tozlanmasına sebep oluyordu bsd bu yönden çok başarılı .
Korursun fakat bunları uygulamadan önce araca kil+ uygun aşındırıcılar kullanarak boya yüzeyini kusursuz hale getirmeni tavsiye ederim . Bu şekilde hem kullandığın wax aracın yüzeyinde daha uzun süre kalır hem çok daha iyi parlaklık elde edersin . Uygulaması ise elle uygulama pedi ile önce araca sürüp kuruduktan sonra mikrofiber bezle silmeniz yeterli .
Herkes aynısını diyor en kısa zamanda alcam bende. Mahmut abiye katılıyorum. Bölünmüş kimse önermiyor. Zaten bölünmüş 40 gram oluyor herhalde tam kutusuda 300 gram oluyor ve fiyat farkı 2 katı. Tam kutuda almak daha mantıklı bence.
Seçkin bsd pahalı gibi 750ml 35 lira daha doğrusu atasa bakarak pahalı. Bu 750 ml ile bir aracın kaç kez parlatabiliriz?İkincisi ben araç yıkarken sonax beyaz renkli cilalı sampuan kullanıyorum. Cilalı sampuan üzerine tekrar cila nasıl olur ki?
Aşındırıcı kullanmam doğrumu bilmiyorum aracım 2004 model ve bütün boyası orjinal Mesaj Birleştirildi: Nisan 17, 2016, 10:34:22Bölünmemiş halini göremedim ben bi link atabilirmisin sana zahmet.
Herkes aynısını diyor en kısa zamanda alcam bende.
Bence aşındırıcı kullanmadan uygulamanız yanlış olur . Aşındırıcılar aracınızın orjinalliğini bozmaz. Fakat makine ile tecrübeli birinin yapmasını tavsiye ederim.
Orijinalliğini bozmaktan çok boya sonuçta 2004 yılında yapılmış bi boya ve halen diri bi boyası var aracımın ama yanlış bi şekilde uygulama yapıp görünüşünden zaten memnun olduğum arabamın boyasına zarar vermek istemiyorum.Bir kaç tane zift lekesi haricinde aracımda gözle görülür leke zaten yok.Soft99 uygulamak için kesinlikle bu kil işine girmelimiyim.Birde şöyle bi durum var aracım bu zamana kadar köpük ve su kombinasyonundan başka bi şey ile genel olarak neredeyse yıkanmadı.En azından bende yıkanmadı.Zaten aracımı geçen yıl aldım ve 28.000km de idi.Şuandada 49 binde.Kafam oldukça karışık çünkü güneş yanığı ve boya solması aracımın aynılarında oldukça fazla.Ben sadece minumum bi bütçe harcayarak aracımı korumak istiyorum güneş yanıklarından ve solmalardan.Bu uygulamalar boyanın üzerinde bir katman mı oluşturacak yoksa aracın boyasına zamanla zarar mı verecek.
Bu soft99 u bi beze sürüp uygulamayacaz mı başka detaylardamı var
Arkadaşlar bir soru daha sorayım. Bu gün aracı yıkadım. Sonax cilalı kurulama gerektirmeyen sampuan ile sünger ile 2 kez geçtim bayağı hoş oldu. Lakin krom yüzeyler kireç tabakası var damla damla silsem de geçmiyor onlara ne önerirsiniz?
Ben once kil sonra autoglym srp yapmistim. Yikayip soft 99 uzerine c2v3 yapmistim.daha sonralari yikamaya mig in sari sampuaniyla devam etmistim. Ph notur sampuanla yikanmasi lazim dediler Gtechniq GWash Ph Nötr Araç Şampuanı aldim onunla yikiyorum. ( ama sanki bu sampuan uzerindeki waxi aliyor gibi geldi) cilali sampuan kullansam uzerine atacagim cilalari etkiler mi acaba?