Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113601 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
[quote author=Talat Serkes (28471)
Hızlı cila bende aldım sonax bsd kargoda. Bu cila kullanırken örneğin kaputa kaç fis yapmamız gerekir. Ne kadar önerirsiniz.  Bu arada aracınız maşallah tank gibiymiş. Kazasız belasız, insallah

Talat bey teşekkürler. Allah size daha iyilerini nasip etsin. Allah cümlemizi kazadan beladan korusun.

Talat bey kaputa 2 fıs yetiyor ben kaputa 2 fıs yaparak çarpı atıyorum. kapılarada 2 kere yarım fıs yaparak çarpı atıyorum. Tavanda ise benim araçta cam tavan olduğu için 1 fıs yetiyor siz buna göre aracınıza uygularsınız. Birde ben ilk başta bezede 1 fıs sıkıyorum biraz cila emsin diye. Bsd yi bu şekilde ikinci uygulayışım ve şişede daha gözle görülür bir eksilme yok.
Amin.
Maşallah çok bereketli olacak inşallah. Cevaplar için teşekkür ederim[emoji56]
Selamlar
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Amin.
Maşallah çok bereketli olacak inşallah. Cevaplar için teşekkür ederim[emoji56]
Selamlar
Rica ederim.

Bsd sonaxın hızlı cilasından sonra beni çok şaşırttı. Bir diğer avantajı araç kuru iken uygulandığından araca kurutmadan önce hava vurup bezi hiç sıkmadan aracı kurutabiliyorum. Eski hızlı cila araç yaş iken uygulandığından bezi sürekli sıkmak gerekiyordu.En önemlisi ise hızlı cila aracın çabucak tozlanmasına sebep oluyordu. Bsd almakla çok iyi bir tercih yapmışsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
O zaman bende tercihimi sonax turuncu + bsd den yana yapıyorum. Hızlı cila yı mikrofiber bezle uygulasak olurmu? Şu a101 den aldığım Microfiber olanlardan.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
O zaman bende tercihimi sonax turuncu + bsd den yana yapıyorum. Hızlı cila yı mikrofiber bezle uygulasak olurmu? Şu a101 den aldığım Microfiber olanlardan.

Ben de a101 den aldığım cam bezi ile uygulama niyetim var bakalim
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma

Aydın bey güzel tercih olur. Mikrofiber bez konusunda ben erdem boyada satılan mavi mikrofiber bezi kullandım fiyatı 18 tl civarıydı. a101 de satılan bezleri bilmiyorum fakat büyük ihtimal iş görecektir.

Birde arkadaşlar aldığınız bezleri makinede 30 derecede ve yumuşatıcı kullanmadan yıkamak gerekiyor . Deterjan olarakta sabun tozunu tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ben de a101 den aldığım cam bezi ile uygulama niyetim var bakalim
Biraz sert, çok da tavsiye etmem. Bugün ben de protect li aracıma carnuaba cila çektim ancak bez sert sert geldi bana.
2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
MEGUİARS ULTIMATE WASH&WAX KÖPÜKLÜ BOYA KORUYUCU ŞAMPUAN. Bu sampuani kullansak önceki atilan c2v3 veya fukupikayi kaldirir mi acaba.

Bir de gogusluk icin atas 2r kullaniyorum. Bunda gunes korumasi (uv) varmidir?  Yoksa uv olan ve mat renk verecek urun tavsiyenizx var mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
MEGUİARS ULTIMATE WASH&WAX KÖPÜKLÜ BOYA KORUYUCU ŞAMPUAN. Bu sampuani kullansak önceki atilan c2v3 veya fukupikayi kaldirir mi acaba.

Kaldırmaz diye düşünüyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Mahmut abi maşallah allah korusun allah esirgesin çok güzel olmuş ya , yanıyor resmen :)
2. resimde bi an yansıma ile kaputu ayırt edemedim galiba resim ters diyecektim :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Mahmut abi maşallah allah korusun allah esirgesin çok güzel olmuş ya , yanıyor resmen :)
2. resimde bi an yansıma ile kaputu ayırt edemedim galiba resim ters diyecektim :)

Kardeşim teşekkürler .

Aslında araca fazla bir şey yapmadım . Sadece bundan 4-5 ay (zaman yanlış olabilir ne zaman yaptığımı unuttum fakat tahminim 4-5 ay kadar oldu) önce coli915 uygulamıştım . Bir önceki yıkama ve bugün sonax bsd uyguladım . Arada sonaxın eski hızlı cilasından da uyguladığım oldu . Parlaklığın ve yansımanın bir diğer püf noktası aracı aldığımdan beri kendim yıkama eldiveni ile çift kova kullanarak yıkadım bu sebeple araçta harelenme minimum düzeyde. Araca seramik kaplama uygulamayı düşünüyorum bakalım parlaklık o zaman nasıl olacak . :) Haftaya bir arkadaşın 2004 model fiestasına uygulama yapacağım ilk kere boyası çok kötü durumda olan bir araca uygulama yapacağım öncesi ve sonrası nasıl olacak merak ediyorum . Hobi olarak başladığım detailing işini yavaş yavaş ticarete dönüştürme fikri var . Hayırlısı olur inşallah .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
Islak hızlı sprey cila olarak ne tavsiye ediyorsunuz ? . Uygun fiyatlı olsun güzel olsun :D
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Islak hızlı sprey cila olarak ne tavsiye ediyorsunuz ? . Uygun fiyatlı olsun güzel olsun :D
Mehmet yok böyle bir cila. :)

Şaka bir yana cevabını önceki yorumlarda bulabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Cila dediğimiz şey sadece parlaklık mı sağlıyor arkadaşlar? Yoksa ayrıca boya koruma özelliği var mıdır güneşe karşı?
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Cila dediğimiz şey sadece parlaklık mı sağlıyor arkadaşlar? Yoksa ayrıca boya koruma özelliği var mıdır güneşe karşı?
Hızlı cilalar sadece parlaklık için kullanılır. Koruma özelliği olsa bile yok denecek kadar azdır. Amaç koruma yapmak ise boya koruma ürünleri kullanmak daha doğru olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi

Bir de gogusluk icin atas 2r kullaniyorum. Bunda gunes korumasi (uv) varmidir?  Yoksa uv olan ve mat renk verecek urun tavsiyenizx var mi?
Ph derecesini hiçbir yerde bulamadım kullanmamakta fayda var. Ph derecesini bilmediğim bir şampuanı ben kullanmam şahsen.
Atas 2r hakkında bir fikrim yok ama
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti
Mehmet yok böyle bir cila. :)

Şaka bir yana cevabını önceki yorumlarda bulabilirsin.

Mahmut abi kısa cevap ile sonax mı alayım yoksa başka marka mı . Meguiars o kadar para vermek istemiyorum. Kullanmış olduğum turtle wax teflon katkılı cilanın ıslak hızlı cilası var oda 35 tl filan çok para vermek istemiyorum. Aylık cila yapıyorum zaten :). Her yıkama sonrası hızlı cila ile kurulamak istiyorum o kadar.
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Mahmut abi kısa cevap ile sonax mı alayım yoksa başka marka mı . Meguiars o kadar para vermek istemiyorum. Kullanmış olduğum turtle wax teflon katkılı cilanın ıslak hızlı cilası var oda 35 tl filan çok para vermek istemiyorum. Aylık cila yapıyorum zaten :). Her yıkama sonrası hızlı cila ile kurulamak istiyorum o kadar.

Sonax bsd.

Fiyatı 35 lira şuanda en iyi ve makul fiyatlı hızlı cila denebilir :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Kardeşim ben daha önce sonax hızlı cila kullanıyordum bende 1,5 paket daha duruyor. BSD çok övüldüğünden son siparişimde aldım ve gerçekten övüldüğü kadar var. Ayda 1 sefer kullanacaksanda bir tane BSD sana 1 sene çok rahat yeter hatta daha fazla bile gidebilir.  Yalnız BSD araç kurulandıktan sonra uygulanan bir cila sonaxın eski hızlı cilası gibi araç ıslak iken uygulanmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 171 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
ATAS Idrolak Islak Hızlı cila nasıldır iş görür mü abi ?
http://www.detailingdukkani.com/urun...aspx?CatId=290

Sonax dediğim de şu abi
http://urun.n11.com/cila/sonax-hizli-cila-500ml-P101333375?cid=604001&gclid=Cj0KEQjw0dy4BRCuuL_e5MeqmNABEiQAq8iNI2-er7YAKbvU14y8RM6lqvuoPtqdtjjXWh9xMbZOSPkaAvje8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

Normal Cilan :
http://www.hepsiburada.com/turtle-wax-u-s-a-teflon-katkili-sivi-cila-09g004-pm-otm09g004
Kardeşim paylaştığın sonaxın cilası eski hızlı cila buda güzel parlaklık sağlıyor fakat çok toz çekiyor. Bunun yerine sonax bsd almanı öneririm. Ataş hakkında ise kullanmadığımdan birşey diyemem.