0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar aranızda basınçlı sprey ile tam olarak köpük elde etmeyi başaran kullanan varmı? ben şu anda 2lt lik bir çin malı pompayı yaptım ancak nozul sıkıntım var. birde 5lt ilposan var ancak bunu modifiye ettiğim halde nedense püskürtmede verim alamadım. deneyimli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
5 lt pompaya modifiye yaptım Bulaşık süngerinin yeşil kısmında fazla verim alamadım daha sonra bulaşık teli kullandım traş köpüğü kıvamında köpük elde ettim Birde keçe denedim onda çok güzel köpük geldi ama çok yavaş geldiği için bulaşık teline geri döndüm
3 yıla yakındır basınçlı sprey kullanıyorum. el tipi, 2 lt. sonax araba şampuanı 750 ml aldım 2 yıl oldu hala bitmedi çok mu cimriyim acaba? illa köpük olacak diye düşünmeyin, sıktığınız suyun içinde şampuan olduğu için amacına ulaşıyor zaten. ama köpürtmenin de tekniği var. havayı pompalayıp püskürtmeye başladığınızda cihazı yan tutun hortum sıvıdan bir nebze kurtulup köpük atsın yani çalkalayarak ve yan-yukarı tutarak sıkın ve sık hava pompalayın, eliniz alışınca çok kolay oluyor. elimi hiç suya değmeden araba yıkıyorum önce köpüklüyorum, saplı küçük yoğurt kabı gibi bi kaba su doldurup süngerli çekçek ile suya daldır süngerle, suya daldır süngerle yaparak temizliyorum, el pompasına sadece su koyup tekrar sıkıyorum ve çekçek lastik tarafı ile çekiyorum gerektiği durumlarda çekçekin ağzına su püskürtüyorum, işim bitince de püsküllü mikrofiber bez ( bim de de satılmıştı bi ara ) ile kuruluyorum, gayette güzel oluyor.
Arkadaşlar konu ile alakası yok fakat bir şey sormak istiyorum. Aracımın plastik tampon koruyucularından bir tanesinin bantları yıllanmış ve kalkmıştı. Bugün korumalığı tamamen söktüm ve alttaki çift taraflı bandın çoğu aracımda kaldı. Şuan ellemeden bıraktım. Bu bandı tamamen söküp tekrar çift taraflı bant ile yapıştırmak istiyorum. Aracımın tampon üzerinde kalan bantları nasıl çıkartabilirim? Elimde şuan WD-40 ve 404 marka balata spreyi mevcut. Balata spreyi boyaya herhangi bir zarar verir mi?İnternette yaptığım araştırmada WD-40, balata spreyi, mazot, tiner, benzin, poposil vs öneriyorlar.
Aracımın tavanına beyaz bi bez sersem dört köşesine lastik geçirip pratik bi şekilde takılıp çıkarılabilir hale getirsem.Bu tavana koyacağım bez aracımın tavanının güneş yanığı olmasını engeller mi ?
Reçine yide İpa ve m600 temizlik tineri çıkarabilir.Yada wurth veya diger markalarin reçine temizleyici si var.kilin tek basina çıkaracağını düşünmüyorum Birde arac boya soğuk iken uygulayın.Benimde cam lara falan gelmis daha yapmadım.elimde ipa var insallah yeterli gelir
araç camında ki fırça izi nasıl gider ?
Eğer boyadaki gibi hare hare çizikler gözüküyorsa ray-on ped ve cerium oksit gerekiyor
Bir nebze faydası olabilir ama tam olarak koruma yapmaz en iyisi kapalı garajınız yoksa arabanızı daha az güneş gören bir yere çekmeniz daha iyi olur
Seçkin şöyle söyleyim aracım sadece cuma ve cumartesi günleri yoğun güneş ışığına maruz kalıyor harici günlerde genel olarak gölge yerlerde park halinde.Bu iki gündede işyerimin etrafında hiç bir gölge olmamasından dolayı böyle bi şey düşündüm bunu araca komple çadır çekmek değilde sadece tavanına çadır çekmek gibi düşünebilirmiyiz ?Yada hiç uğraşmayım çadır mı alayım
cilasını eksik etmezsen sıkıntı çekmezsin. benim araç da siyah ve gündüz hep güneş alıyor. bakarsan bağ
Silikondan imal edilen çekçekler hakkında düşünceleriniz neler?
Sonaxın hızlı cilası yetecek mi bana ? Ben çok fazla araç yıkatan biri değilim haftada 1 kere yıkatırım en fazla.
https://www.youtube.com/watch?v=PZjWkB_q2lE Burda testte hangisi aracınızı nasıl çizer sorusunun cevabı var izlemeyenler izleyebilir silikon çekceklerde var