Gönderen Konu: Pasta, Cila, Boya Koruma, İç temizliği ve Merak Ettiğiniz Hakkında Herşey  (Okunma sayısı 113593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13800
  • Model Yılı: '15
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
arkadaşlar aranızda basınçlı sprey ile tam olarak köpük elde etmeyi başaran kullanan varmı? ben şu anda 2lt lik bir çin malı pompayı yaptım ancak nozul sıkıntım var. birde 5lt ilposan var ancak bunu modifiye ettiğim halde nedense püskürtmede verim alamadım. deneyimli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum  :D
5 lt pompaya modifiye yaptım
Bulaşık süngerinin yeşil kısmında fazla verim alamadım daha sonra bulaşık teli kullandım traş köpüğü kıvamında köpük elde ettim
Birde keçe denedim onda çok güzel köpük geldi ama çok yavaş geldiği için bulaşık teline geri döndüm
LİFE 1.33 COROLLA

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 151 kere teşekkür etti
  • 92 kere teşekkür edildi
5 lt pompaya modifiye yaptım
Bulaşık süngerinin yeşil kısmında fazla verim alamadım daha sonra bulaşık teli kullandım traş köpüğü kıvamında köpük elde ettim
Birde keçe denedim onda çok güzel köpük geldi ama çok yavaş geldiği için bulaşık teline geri döndüm

Teli nasıl nereye yerlestirdiniz resim varsa bizde aynısını deneyelim. Yeşil sünger bende kullanıyorum şu anda. Olmazsa dediğiniz telden alayım.

3 yıla yakındır basınçlı sprey kullanıyorum. el tipi, 2 lt. sonax araba şampuanı 750 ml aldım 2 yıl oldu hala bitmedi :) çok mu cimriyim acaba?
 illa köpük olacak diye düşünmeyin, sıktığınız suyun içinde şampuan olduğu için amacına ulaşıyor zaten. ama köpürtmenin de tekniği var. havayı pompalayıp püskürtmeye başladığınızda cihazı yan tutun hortum sıvıdan bir nebze kurtulup köpük atsın yani çalkalayarak ve yan-yukarı tutarak sıkın ve sık hava pompalayın, eliniz alışınca çok kolay oluyor.
 elimi hiç suya değmeden araba yıkıyorum :)
 önce köpüklüyorum, saplı küçük yoğurt kabı gibi bi kaba su doldurup süngerli çekçek ile suya daldır süngerle, suya daldır süngerle yaparak temizliyorum, el pompasına sadece su koyup tekrar sıkıyorum ve çekçek lastik tarafı ile çekiyorum gerektiği durumlarda çekçekin ağzına su püskürtüyorum, işim bitince de püsküllü mikrofiber bez ( bim de de satılmıştı bi ara ) ile kuruluyorum, gayette güzel oluyor.

Şişeyi eymeye uğraşmayın suyu çeken hortumu tetiği takıldığı en üst hizasından 1cm kadar altına iğne ile tek taraflı delik açın ucu diğer taraftan çıkmasın. Havayla deterjan karışımı köpük için şart. Yalnız bunu yapınca durulamada kullandığınız sade su eskisi gibi puskurmez havalı gelir.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 06, 2016, 18:29:50
Arkadaşlar konu ile alakası yok fakat bir şey sormak istiyorum. Aracımın plastik tampon koruyucularından bir tanesinin bantları yıllanmış ve kalkmıştı. Bugün korumalığı tamamen söktüm ve alttaki çift taraflı bandın çoğu aracımda kaldı. Şuan ellemeden bıraktım. Bu bandı tamamen söküp tekrar çift taraflı bant ile yapıştırmak istiyorum. Aracımın tampon üzerinde kalan bantları nasıl çıkartabilirim? Elimde şuan WD-40 ve 404 marka balata spreyi mevcut. Balata spreyi boyaya herhangi bir zarar verir mi?
İnternette yaptığım araştırmada WD-40, balata spreyi, mazot, tiner, benzin, poposil vs öneriyorlar.

Mazot benzin tiner Vs bunlar solvent çözücü ürünlerde. Ben camdan hgs etiketini sokunce kalan yapışkani asetonla temizlemistim. Oda etkili ama boyaya ne etkisi var bilmiyorum. Isterseniz alkolsüz aseton alıp deneyin.
AURIS 1.4D-4D PREMIUM M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
Aracımın tavanına beyaz bi bez sersem dört köşesine lastik geçirip pratik bi şekilde takılıp çıkarılabilir hale getirsem.Bu tavana koyacağım bez aracımın tavanının güneş yanığı olmasını engeller mi ?
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Aracımın tavanına beyaz bi bez sersem dört köşesine lastik geçirip pratik bi şekilde takılıp çıkarılabilir hale getirsem.Bu tavana koyacağım bez aracımın tavanının güneş yanığı olmasını engeller mi ?
Bir nebze faydası olabilir ama tam olarak koruma yapmaz en iyisi kapalı garajınız yoksa arabanızı daha az güneş gören bir yere çekmeniz daha iyi olur
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
Reçine yide İpa ve m600 temizlik tineri çıkarabilir.Yada wurth veya diger markalarin reçine temizleyici si var.kilin tek basina çıkaracağını düşünmüyorum Birde arac boya soğuk iken uygulayın.Benimde cam lara falan gelmis daha yapmadım.elimde ipa var insallah yeterli gelir
aman arkadaşlar böyle zor şeylerle uğraşmayın zamana emeğe yazık  :).
el temizleme jelleri ile reçine tarzı şeyler kolayca çıkıyor. esas etken madde içerisindeki izopropil alkol normal alkol gibi boyaya zarar vermez saf veya seyreltilmiş olarak kullanabilirsiniz..  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
araç camında ki fırça izi nasıl gider ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
araç camında ki fırça izi nasıl gider ?

Eğer boyadaki gibi hare hare çizikler gözüküyorsa ray-on ped ve cerium oksit gerekiyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • 136 kere teşekkür etti
Eğer boyadaki gibi hare hare çizikler gözüküyorsa ray-on ped ve cerium oksit gerekiyor

aynen o şekilde kaan malesef, şirkette ki araç da bol miktar da mevcut, ankaradan geldi araç, mübarekler sanki tahta fırçası ile yıkamışlar, nereden bulurum dediğin o ürünleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Detailing malzemesi satılan yerlerden bulunabilir ama polisaj makinasıyla uygulamak çözüm olur anca
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
Bir nebze faydası olabilir ama tam olarak koruma yapmaz en iyisi kapalı garajınız yoksa arabanızı daha az güneş gören bir yere çekmeniz daha iyi olur

Seçkin şöyle söyleyim aracım sadece cuma ve cumartesi günleri yoğun güneş ışığına maruz kalıyor harici günlerde genel olarak gölge yerlerde park halinde.Bu iki gündede işyerimin etrafında hiç bir gölge olmamasından dolayı böyle bi şey düşündüm bunu araca komple çadır çekmek değilde sadece tavanına çadır çekmek gibi düşünebilirmiyiz ?Yada hiç uğraşmayım çadır mı alayım  :)
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Seçkin şöyle söyleyim aracım sadece cuma ve cumartesi günleri yoğun güneş ışığına maruz kalıyor harici günlerde genel olarak gölge yerlerde park halinde.Bu iki gündede işyerimin etrafında hiç bir gölge olmamasından dolayı böyle bi şey düşündüm bunu araca komple çadır çekmek değilde sadece tavanına çadır çekmek gibi düşünebilirmiyiz ?Yada hiç uğraşmayım çadır mı alayım  :)
cilasını eksik etmezsen sıkıntı çekmezsin. benim araç da siyah ve gündüz hep güneş alıyor. bakarsan bağ  :tamam:
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
cilasını eksik etmezsen sıkıntı çekmezsin. benim araç da siyah ve gündüz hep güneş alıyor. bakarsan bağ  :tamam:

Sonaxın hızlı cilası yetecek mi bana ? Ben çok fazla araç yıkatan biri değilim haftada 1 kere yıkatırım en fazla.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Haftada bir ise bence fazla .Ben ayda bir veya gectigide oluyor

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Silikondan imal edilen çekçekler hakkında düşünceleriniz neler?

C5303 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
Silikondan imal edilen çekçekler hakkında düşünceleriniz neler?
ben sadece kışın sabahları araca ilk binerken arka camda oluşan buğu için kullanıyorum. yıkama sonrası hava tutma imkanınız yoksa sadece bez kullanınız. çekçek kullanımı halinde kaportada ki çizikler kaçınılmaz olacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 08, 2016, 20:44:32
Sonaxın hızlı cilası yetecek mi bana ? Ben çok fazla araç yıkatan biri değilim haftada 1 kere yıkatırım en fazla.
katı wax kullanın. sıkça bahsedilen soft99 fusso coat dark kullanabilirsiniz. hızlı cilayı yine yıkama sonralarında kullanabilirsiniz. yıkama esnasında boncuklanmanın azaldığını veya bittiğini gördüğünüzde tekrardan wax uygularsınız. haftada 1 yıkama da bence makul.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 7000
  • 18 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
https://www.youtube.com/watch?v=PZjWkB_q2lE   Burda testte hangisi aracınızı nasıl çizer sorusunun cevabı var izlemeyenler izleyebilir silikon çekceklerde var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 13800
  • 98 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
https://www.youtube.com/watch?v=PZjWkB_q2lE   Burda testte hangisi aracınızı nasıl çizer sorusunun cevabı var izlemeyenler izleyebilir silikon çekceklerde var
Ben yün eldiven kullanıyorum öneririm ama serin havalarda kurutmak problem oluyor
çevrem genelde meguiars microfiber yıkama eldivenini kullanıyorlar onlarda memnun
LİFE 1.33 COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 teker ruhu, 4 teker bedeni taşır.
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '18
  • 29 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Attığınız videoda çekçek ile yapılan temizlik ortamı çok kötü, süngeri bile çok pis.

Ancak bayağı fikir verdi :)

Polisaj yapan kişinin dediği gibi izlemesi çok zor oldu makinede yıkanırken. 
2005 Corolla Terra Sedan M/T 170000 km
2015 Corolla 1.6 Advance M/T 70000 km
2018 Corolla 1.6 Life M/T :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar aracımdaaki çift taraflı bantları son yüzyılın en büyük icadı olan wd40 ile çıkarttım :) önce kaynar su ve prille güzelce yıkadım. Sonra wd40 sıkıp 3-4 dk bekledikten sonra sungerle silince anında çıktı. Böyle birşeyle karşılaşan arkadaşlar güzelce bu metodla çıkartabilir. Pırıl pırıl oldu tavsiye ederim.
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)