Gönderen Konu: Başkentoto aksesuardan T27 Krom parçalar  (Okunma sayısı 11737 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Ynt: Başkentoto aksesuardan T27 Krom parçalar
« Yanıtla #40 : Mart 05, 2016, 20:30:15 »
Cavit abinin dediği yer makyajlılarda arka tamponun alt kısmında bir yer var siyah yer, orası.

Bence orası için ideal olur diyebilirim. Uyar bence :)

Bi görsel atarsanız fikir verelim bizde

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mart 05, 2016, 20:30:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mart 05, 2016, 20:56:15 »
Bi görsel atarsanız fikir verelim bizde

Daha önce arka sislerin arasına krom şerit yapıştırmıştım,kenarlarını iyi kesmediğim için daha sonra çıkartmıştım.Sizin aldıklarınızın kesimi iyiyse daha düzğün durabilir.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mart 05, 2016, 21:31:46 »
Bende buradan ışıklı kapı basamak eşiği almıştım ve çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 46000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mart 05, 2016, 22:39:53 »
Bende buradan ışıklı kapı basamak eşiği almıştım ve çok memnunum.
  bende almayı düşünüyorum ama kurulumu ve görünüşü nasıl oluyor foto filan atabilirmisiniz ?
Toyota varsa problem yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Mart 05, 2016, 23:16:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Mart 06, 2016, 00:30:21 »
Daha önce arka sislerin arasına krom şerit yapıştırmıştım,kenarlarını iyi kesmediğim için daha sonra çıkartmıştım.Sizin aldıklarınızın kesimi iyiyse daha düzğün durabilir.

Kesimi tam bagaj ucuna uygundu nerdeyse sıfır yani temiz ve pürüzsüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mart 06, 2016, 16:08:47 »
Bagaj kapağı için aldığım krom uzun geldi. Yaklaşık 4mm uzun. Ortalayıp yapıştırdım. İki taraftan da çıkıntı oldu, sevmedim.
Yan kapı kromları ise fiyasko,
Ön kapılarınkini eğip bükerek uydurdum bir şekilde ama arkalar hiç uymuyor. Kapını yapısı içe doğru çukurlu, krom ise düz. Penseyle yarım saat şekil vermeye çalıştım.
Sağ kapının kromunu sola solun kromunu ise sağ tarafa taktım. Çünkü ön ve arka kapının birleştiği yerdeki kesim düz değil çaprazdı. Onu uydurmaya çalıştım. Görüp alsam 5 lira vermezdim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 06, 2016, 16:15:39
Hayırdır geçmiş olsun ya benim haberim yok sende bir şey var mı?

Yok hocam büyük çaplı bir şey değil zaten. Konusu vardı hasar/kaza başlığında. Teşekkür ederim.
Arabaya çarpan şahıs biraz fos çıktı ona canım sıkıldı. Araç sanayideyken başında değildim. Sol arka kapı hiç gereği yokken komple boyanmış. Arka çamurluk yarıya kadar boyanmış (renk tutması içinmiş). Buna da canım sıkıldı.
Zaten ön tamponu da hafiften sürtmüşler gelince farkettim. Arabayı sanayiden alırken çalışmadı takviye falan çalıştırdılar. Aldım geldim park sensörü çalışmıyor, kamera çalışmıyor, alarmın sireni çalmıyor ledi yanmıyor vs.. Kısacası soğudum hocam uğraşmak gelmiyor içimden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Mart 06, 2016, 16:52:40 »
@Burak Murat (32276) yukarı takmışsın kromları :argh: kapının en alt kısmına takman gerekirdi  8-)
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mart 06, 2016, 17:36:53 »
@Burak Murat tekrar geçmiş olsun sıkma canını lamba yanmıyor vs sigorta ile falan hallolur aslında zor bir şey değildir. Keşke hakliysan servis ile çözmeye calissaymissin dicem ama iş işten geçmiş. Vardır bir hayır merak canını sıkma. Sıkıntılar kulu sınamak içindir ;)
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mart 06, 2016, 20:59:34 »
burak bey o kapı çıtaları bana uzun gibi geldi.uca kadar girmeyip biraz daha kısa alsalardı daha iyi olmazmıydı? Bende bu konuyu çok araştırdım avensisin tek aksesuarı bana göre bu kapı çıtaları, Ankara ivedikte bir yer buldum yarın ölçüp yapacaklar 175 tl fiyat verdiler.orjinali 675 tl, dediklerine göre orjinalinden daha iyi krom üzeri paslanmaz çelik,bu işin hazırından benim ağzım yandı.sanayide bu işi yapan yerler çok ama maalesef bizler araştırmıyoruz.Saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 46000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Mart 06, 2016, 22:51:06 »
hocam arka kapı kromları ters ondan oturmamış dikkat ederseniz ucu yukarı bakıyor tam tersi olmalı :tamam:
Toyota varsa problem yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Mart 06, 2016, 23:46:13 »
hocam arka kapı kromları ters ondan oturmamış dikkat ederseniz ucu yukarı bakıyor tam tersi olmalı :tamam:
Ters taktığımın farkındayım ama düz taksam iki kapının birleştiği yer çapraz şekilde açık kalacaktı. Kesim hatası var kromlarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Mart 07, 2016, 00:01:50 »
Ters taktığımın farkındayım ama düz taksam iki kapının birleştiği yer çapraz şekilde açık kalacaktı. Kesim hatası var kromlarda.

Keşke takmasaydın Burak, dediğin gibi kesim hatası var görünüşe göre.

http://www.baskentotoaksesuar.com/4027-toyota-avensis-krom-yan-kapi-citasi-4-parca-2009-uzeri-satinal.html

buradaki set bile farklı 2 tanesi arka ve ön uçları aşağıya bakacak şekilde otursada diğer 2li set nereye nasıl takılır belli değil :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Mart 07, 2016, 00:07:44 »
burak bey o kapı çıtaları bana uzun gibi geldi.uca kadar girmeyip biraz daha kısa alsalardı daha iyi olmazmıydı? Bende bu konuyu çok araştırdım avensisin tek aksesuarı bana göre bu kapı çıtaları, Ankara ivedikte bir yer buldum yarın ölçüp yapacaklar 175 tl fiyat verdiler.orjinali 675 tl, dediklerine göre orjinalinden daha iyi krom üzeri paslanmaz çelik,bu işin hazırından benim ağzım yandı.sanayide bu işi yapan yerler çok ama maalesef bizler araştırmıyoruz.Saygılarımla..

yapılan ürünlerin fotoğraflarını baştan sona kadar paylaşırsanız ben bile isteyebilirim lütfen yardımcı olun :) 175 tl cidden cazipmiş.

Mesaj Birleştirildi: Mart 07, 2016, 00:13:35
Bagaj kapağı için aldığım krom uzun geldi. Yaklaşık 4mm uzun. Ortalayıp yapıştırdım. İki taraftan da çıkıntı oldu, sevmedim.
Yan kapı kromları ise fiyasko,
Ön kapılarınkini eğip bükerek uydurdum bir şekilde ama arkalar hiç uymuyor. Kapını yapısı içe doğru çukurlu, krom ise düz. Penseyle yarım saat şekil vermeye çalıştım.
Sağ kapının kromunu sola solun kromunu ise sağ tarafa taktım. Çünkü ön ve arka kapının birleştiği yerdeki kesim düz değil çaprazdı. Onu uydurmaya çalıştım. Görüp alsam 5 lira vermezdim.

Mesaj Birleştirildi: Mart 06, 2016, 16:15:39

Yok hocam büyük çaplı bir şey değil zaten. Konusu vardı hasar/kaza başlığında. Teşekkür ederim.
Arabaya çarpan şahıs biraz fos çıktı ona canım sıkıldı. Araç sanayideyken başında değildim. Sol arka kapı hiç gereği yokken komple boyanmış. Arka çamurluk yarıya kadar boyanmış (renk tutması içinmiş). Buna da canım sıkıldı.
Zaten ön tamponu da hafiften sürtmüşler gelince farkettim. Arabayı sanayiden alırken çalışmadı takviye falan çalıştırdılar. Aldım geldim park sensörü çalışmıyor, kamera çalışmıyor, alarmın sireni çalmıyor ledi yanmıyor vs.. Kısacası soğudum hocam uğraşmak gelmiyor içimden.

Abi öncelikle geçmiş olsun. Keşke servise götürseymişsin. Burak abininde dediği gibi kromları kapının en alt kısmına takman lazımdı abi o eğimli alanın bittiği yerden itibaren.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #54 : Mart 07, 2016, 00:16:33 »
Normalde fotolarda burak murat ın taktığı yerde ama. Sizlerin dediği yer direk marşpiyel üstündeki kapıdaki ince yer mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Mart 07, 2016, 00:24:16 »
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-e-n-esden_2012-avensis-1.6-elegant-extra_104000-km_kazasiz_lpg-269699937/detay

Bu ilandaki çıtalar orijinal sanırım. Ne marşpiyelin üzerinde, ne çukur kısımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #56 : Mart 07, 2016, 00:35:56 »
Senin taktığın yerler doğru bana göre, sıkıntı arka parçalar yanlış. Uçlarını aşağıya bakacak şekilde koymaya kalksan bu sefer yönü ters. :olu:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mart 07, 2016, 00:36:19 »
kapidaki o hasar icin çamurlugu boyayan ustayi bende boyardim herhalde
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • 27 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Mart 07, 2016, 01:57:43 »
Normalde fotolarda burak murat ın taktığı yerde ama. Sizlerin dediği yer direk marşpiyel üstündeki kapıdaki ince yer mi?

ilandaki doğru o boşluğa takılmıyor onun altına takılıyor ilk gördüğümde yadırgadım ama hem gösteriş hemde koruma amaçlı olduğu için kapı dışında olması gerekli darbeye karşı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 59500
  • 30 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mart 07, 2016, 11:53:00 »
Kapı eşikleri için başkent otodan verilen cevap plâstik orjinal eşiği çıkartın oldu bende boyaya zarar vermeden o kazınmaz diye bir mail attım cevap yok. Kapı kromajini direkt ankarada yaptiricam böyle giderse gözümle görüp yapayım. Autoking çorumda berbat boya atıyor kesinlikle ton farkı oluyor ve bi kaç yıla boya çatlıyor rezaletler yani. Otozenit varmı bilmiyorum olmadı yaza senin oraya gelirim taktırırız :)

başım gözüm üstüne kardeşim buyur gel ne demek hallederiz :D

Mesaj Birleştirildi: Mart 07, 2016, 12:01:59
Almayın mı diyorsun yani :)

Aydın'da bod diye araba aksesuar satan bir yer oraya gittim onlarda  spoiler yok ama anlaşmalı bir firmaları varmış o firmenın internet sitesinden gösterdiler 220 tl' montaj dahil herşeyi bize ait dediler... düşündüm ki internetten bilmediğim bir mağazadan 200 tlye sipariş edicem ve bunun kargosu dahil 220 tlye gelecek artı montaj bana ait hadi onu geçtim ürünün düzgün olup olmayacağı belli değil.. Bende yetkili ile konuşup anlaştım eğer düzgün gelmezse ya da uymazsa ürünü almam dedim onlarda bunun garantisini verdiler ve ürünün arkasında olduklarını 2 yıl garantisinin olduğunu en ufak bir sıkıntıda onlara başvurabileceğimi söylediler bende siparişini verdirdim :D en geç cumartesiye elimizde olur dediler ürünü takarken tüm aşamaları çeker sayfaya yüklerim eğer hoşunuza giderse bir şekilde irtibata geçer size de yardımcı olmaları için elimden geleni yaparım..  :saygi: