Gönderen Konu: T27 Avensis'e Küçük Dokunuşlar  (Okunma sayısı 42565 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis'e Küçük Dokunuşlar
« Yanıtla #120 : Nisan 16, 2016, 00:56:39 »
 :olmamış: beğenmedim ben çok aydınlatmamış.
Bu tip ampuller zaten direk ileriyi aydınlatıyor, çünkü ön büyüteçli kısım iyi ışık veriyor bize yanlardan iyi aydınlatan ampul lazım ki reflektörden adam gibi yansıyıp çevreyi aydınlatsın.  :P

Bak biz şimdi Talatla nasipse Tr de çift olacağız geri vites aydınlatma lambası konusunda,  şu bizim drl sinyaller bi gelsin nasipse de  :rofl:
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Nisan 16, 2016, 00:56:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İlk göz ağrım 2007 Corolla HB SOL D4D MMT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 99 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Nisan 16, 2016, 01:31:32 »
Bu tip ampuller zaten direk ileriyi aydınlatıyor, çünkü ön büyüteçli kısım iyi ışık veriyor bize yanlardan iyi aydınlatan ampul lazım ki reflektörden adam gibi yansıyıp çevreyi aydınlatsın.  :P

Bak biz şimdi Talatla nasipse Tr de çift olacağız geri vites aydınlatma lambası konusunda,  şu bizim drl sinyaller bi gelsin nasipse de  :rofl:
Tamam siz yapacaksınız ben de sizden görüp ek olarak çarpıcam,hatta sistemi sen bana elcaazlarınla hazırlayacaksın abi  :islik: :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Nisan 16, 2016, 08:56:43 »
Bu tip ampuller zaten direk ileriyi aydınlatıyor, çünkü ön büyüteçli kısım iyi ışık veriyor bize yanlardan iyi aydınlatan ampul lazım ki reflektörden adam gibi yansıyıp çevreyi aydınlatsın. [emoji14]
Tr de çift mi?
Honkurerek güldüm töbe yaa

Şaka bir yana ben de aynı hataya düştüm arkalara 30w Cree var ben de de ama direkt ileri aydınlanıyor aracın arkası da yüksek haliyle yer pek aydinlatmiyir. Ampulleri miz gelince ben de bir deneme yapayım.. 30w Cree + 2 adet sinyal lambasi seviyesinde yanan lamba ne olacak bakalım?.

Bu arada sinyalleri de led çevir abi. Ledin yanisi özellikle geceleri çok güzel hava katıyor. Halojen ler ha yandım ha yanacam diye uyuz uyuz yanıyor. [emoji28]

Yine 3.stop f1 çakar da eksik[emoji596] [emoji596] [emoji596] [emoji593]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #123 : Nisan 16, 2016, 10:49:30 »
Tr de çift mi?
Honkurerek güldüm töbe yaa

Şaka bir yana ben de aynı hataya düştüm arkalara 30w Cree var ben de de ama direkt ileri aydınlanıyor aracın arkası da yüksek haliyle yer pek aydinlatmiyir. Ampulleri miz gelince ben de bir deneme yapayım.. 30w Cree + 2 adet sinyal lambasi seviyesinde yanan lamba ne olacak bakalım?.

Trde çift Denizlide tek olmakta güzel  :asikadam:

Başgan peki neden bu hatanı bizimle paylaşmadın  :kötü: ben yandım sizde yanın dedin ha  :P

Ama ben farkettim bu olayı, kesinlikle aydınlatmanın iyi olması için ampullerde yan taraftaki ışık kaynaklarının iyi olması lazım. Çünkü oradan çıkan ışıklar reflektörlere çarpıp yansıyabiliyor.  Drl lerde tam tersi olması lazım direk karşıya ışık verenler iyi olmalı.  Geçen parklara hediye gelen ledleri taktım aynı olayı gördüm.  Park lambaları reflektörden yansımıyordu,ampulde öndeki mercekli kısım iyi aydınlatıyor ama kenarlar sönüktü. Ampulün yönüde direk karşıya bakmadığından sönük kaldı gözümde.  Şimdi Mehmet sezerin aldığı ledlerden sipariş verdim çünkü yanlarda ışık kaynakları daha iyi aydınlatacak.
Bizim geri vitese aldığımız drl sinyaller de iyi aydınlatır diye düşünüyorum çünkü onların kenar ışık kaynakları da iyi,  ayrıca sinyal lambası konumunda olduğundan araba yanlarına da ışık gidecek aynadan bakarken de faydası olacak diye düşünüyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #124 : Nisan 16, 2016, 10:54:50 »
Trde çift Denizlide tek olmakta güzel  :asikadam:

Başgan peki neden bu hatanı bizimle paylaşmadın  :kötü: ben yandım sizde yanın dedin ha [emoji14]
Ama ben farkettim bu olayı, kesinlikle aydınlatmanın iyi olması için ampullerde yan taraftaki ışık kaynaklarının iyi olması lazım. Çünkü oradan çıkan ışıklar reflektörlere çarpıp yansıyabiliyor.  Drl lerde tam tersi olması lazım direk karşıya ışık verenler iyi olmalı.  Geçen parklara hediye gelen ledleri taktım aynı olayı gördüm.  Park lambaları reflektörden yansımıyordu,ampulde öndeki mercekli kısım iyi aydınlatıyor ama kenarlar sönüktü. Ampulün yönüde direk karşıya bakmadığından sönük kaldı gözümde.  Şimdi Mehmet sezerin aldığı ledlerden sipariş verdim çünkü yanlarda ışık kaynakları daha iyi aydınlatacak.
Bizim geri vitese aldığımız drl sinyaller de iyi aydınlatır diye düşünüyorum çünkü onların kenar ışık kaynakları da iyi,  ayrıca sinyal lambası konumunda olduğundan araba yanlarına da ışık gidecek aynadan bakarken de faydası olacak diye düşünüyorum
Ya aslında durum şu. İlk aldığımda çok iyi geldi gözüme eskisinden. Ama kesinlikle eskisinden iyi. Lakin günler geçip kullandığın yerler değiştikçe daha güçlü aydınlanmaya ihtiyaç duyabiliyirsun diğer konu da gözlerim nedense eskisi gibi değil artık. Gözlük takmam gerekecek bir doktora görünmem lazım galiba ondan dolayı da biraz bana eksik gelmeye başladı. Yoksa eskisine göre 2 kat iyi
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #125 : Nisan 16, 2016, 11:00:54 »
Yahu eskisinin yerine mum koysan zaten daha iyi aydınlatır  :lol:

Dediğin gibi kullanım yerleri çok önemli arabada.  Ben gibi sadece şehir içi ve dağ bayır olmayan şehirler arası yolda kullanırsan farklı,  çevre aydımlatmasının az olduğu yerde kullanım farklı.  :tamam:

Uzunlar kısalar bile fark ediyor çevre koşullarına göre. Bak mesela benim arka reflektörlere taktığım 3 fonksiyonlu ledler karanlık ortamda çok iyi ama hafif aydınlıkta şekilden öteye gitmiyor geri vites için.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #126 : Nisan 16, 2016, 11:10:02 »
Yahu eskisinin yerine mum koysan zaten daha iyi aydınlatır [emoji38]
Dediğin gibi kullanım yerleri çok önemli arabada.  Ben gibi sadece şehir içi ve dağ bayır olmayan şehirler arası yolda kullanırsan farklı,  çevre aydımlatmasının az olduğu yerde kullanım farklı.  :tamam:

Uzunlar kısalar bile fark ediyor çevre koşullarına göre. Bak mesela benim arka reflektörlere taktığım 3 fonksiyonlu ledler karanlık ortamda çok iyi ama hafif aydınlıkta şekilden öteye gitmiyor geri vites için.
Ya zaten senin o reflektör ledleri eski tip ledler sadece görüntü. O led lerin içini sokup 5630 led dosesek süper olur. 100 tanesi 5630 samsung led çipi 3 dolar falan. Ama işte araya nasil direnç konulacak nereye lehimlenecek. Artık led lamba almak yerine kendim yapasım var. Ama elektrik bilgim yok [emoji56]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #127 : Nisan 16, 2016, 11:56:28 »
Ya zaten senin o reflektör ledleri eski tip ledler sadece görüntü. O led lerin içini sokup 5630 led dosesek süper olur. 100 tanesi 5630 samsung led çipi 3 dolar falan. Ama işte araya nasil direnç konulacak nereye lehimlenecek. Artık led lamba almak yerine kendim yapasım var. Ama elektrik bilgim yok [emoji56]
Hah gari kabullendik ya yüklen bakalım  :D arkideş ben aydınlıkta işe yaramıyor geri vites ledleri dedim yoksa normalde çok işe yarıyor çünkü arabanın en alt tarafına bizde ışık verebilen bir şey yok  :tamam:
Gece yolda göreceksin bebeğim benim reflektörleri, ateş ediyor.  Hatta yolda durunca falan çok oluyor abi nerden aldın diye  :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #128 : Nisan 16, 2016, 11:58:06 »
Hah gari kabullendik ya yüklen bakalım  :D arkideş ben aydınlıkta işe yaramıyor geri vites ledleri dedim yoksa normalde çok işe yarıyor çünkü arabanın en alt tarafına bizde ışık verebilen bir şey yok  :tamam:
Gece yolda göreceksin bebeğim benim reflektörleri, ateş ediyor.  Hatta yolda durunca falan çok oluyor abi nerden aldın diye  :islik:
Hahahha. Ben orjinalleri sokup modlayacagim gerçek manada tr de tek olcam ;) ama sen bana eski reflektorlerin fotosunu atarsan yapabilirim. Her şey senin ellerinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #129 : Nisan 16, 2016, 12:01:13 »
Tamam nasipse atayım,  hatırlat sen bana yine.  Nasipse gezmeye çıkacağız,  bu arada Mehmet'in konuyu da iyi trollüyoruz  :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Nisan 16, 2016, 12:54:39 »
En sonunda tamponun altına projektör bağlayacağım o olacak  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #131 : Nisan 21, 2016, 21:26:00 »
Küçük Dokunuşlar 6

Arkadaşlar uzunlar için almış olduğum HB3 9005 Led Ampul gelmişti,2 haftadan beri bagajda bekliyordu, bugüm @Murat Köse (28015) Abi'nin gazıyla montajını yaptım.  :D Gündüz parlaması ve yansıması gayet iyiydi, zaten amacım uzunların yol göstermesi değil, Bi-xenon'un etkisini kesen halojenden kurtulup orada bir renk bütünlüğü sağlamaktı. Gece denemedim daha. Bu gece deneyeceğim, fotoğraflarını ve videosunu buraya yükleyeceğim.

Aldığım Led : http://tr.aliexpress.com/item/2x-80W-9005-HB3-For-OSRAM-16SMD-Chipset-6000K-LED-Fog-Lamp-DRL-Bulbs-White-Car/32334013564.html?s=p&spm=2114.49010208.7.5.WzZpGj

Satıcının fotoğraflarının aynısı, malzeme kalitesi tatmin edici, plastiği bu ne dedirtmiyor. Düşünen olursa malzeme kalitesi olarak tavsiye ederim fakat ömür ve gösteriş olarak nedir ne değildir bunu zaman gösterecek.

Foto ve Videolar geldi  ;)

Ampuller:

Uzunlar ve Bi-xenon açık:

Videolar !!!

https://youtu.be/cNFtphOai3o

https://youtu.be/XbRxHhsRVIM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #132 : Nisan 22, 2016, 19:22:06 »
hayirli olsun.ampuller çöp:) haha. bence gayet iyiymiş cin mali ampuller.çöp lafını geri alıyorum:)
tabi adamın bixenonu var huzuru var:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Nisan 22, 2016, 20:05:30 »
hayirli olsun.ampuller çöp:) haha. bence gayet iyiymiş cin mali ampuller.çöp lafını geri alıyorum:)
tabi adamın bixenonu var huzuru var:)
Megalight bagajda  ;) muayenede takarım artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #134 : Nisan 22, 2016, 20:15:42 »
Önde giden araba ışığı yiyince buharlaştı mı ne  :rofl: :rofl: :rofl:

Güle güle kullan, Allah kaza bela vermesin  :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #135 : Nisan 22, 2016, 20:24:48 »

hahahaha. şimşek efektinin bir üstü
sırlar dünyası efekti gelmiş baksana bixeonvve cree led ortak yapimi[emoji6] [emoji6] [emoji56] [emoji23]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #136 : Nisan 22, 2016, 20:46:08 »
Ya şöyle gözünün gördüğünü böyle kamera çekimi ile anlatamıyorsun ya, şimdi Mehmet bizim yorumlara deli oluyordur.  Neyse izmirde bir buluşma ayarlayalım nasipse bir ara, orjinalini görelim.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 99 kere teşekkür etti
« Yanıtla #137 : Nisan 22, 2016, 21:36:33 »

@Murat Köse (28015) @Talat Serkes (28471) Amin abi.  Bu ledleri açık gören kör oldu, Bi-xenon hikaye , led fena ; asfalt eridi. Dünya'da ısı değişimine sebebiyet verdi,buzulların erimesinden korkuyorlarmış, trafik polisinden bu yönde uyarı aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #138 : Nisan 23, 2016, 16:57:04 »
Mehmet bak geri vites aydınlatmama  :islik:

THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #139 : Nisan 23, 2016, 17:22:56 »
Mehmet bak geri vites aydınlatmama  :islik:
plaka 06 try 086 hahahhaha