0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
beğenmedim ben çok aydınlatmamış.Bu tip ampuller zaten direk ileriyi aydınlatıyor, çünkü ön büyüteçli kısım iyi ışık veriyor bize yanlardan iyi aydınlatan ampul lazım ki reflektörden adam gibi yansıyıp çevreyi aydınlatsın. Bak biz şimdi Talatla nasipse Tr de çift olacağız geri vites aydınlatma lambası konusunda, şu bizim drl sinyaller bi gelsin nasipse de
beğenmedim ben çok aydınlatmamış.Bu tip ampuller zaten direk ileriyi aydınlatıyor, çünkü ön büyüteçli kısım iyi ışık veriyor bize yanlardan iyi aydınlatan ampul lazım ki reflektörden adam gibi yansıyıp çevreyi aydınlatsın. [emoji14]Bak biz şimdi Talatla nasipse Tr de çift olacağız geri vites aydınlatma lambası konusunda, şu bizim drl sinyaller bi gelsin nasipse de
Tr de çift mi? Honkurerek güldüm töbe yaaŞaka bir yana ben de aynı hataya düştüm arkalara 30w Cree var ben de de ama direkt ileri aydınlanıyor aracın arkası da yüksek haliyle yer pek aydinlatmiyir. Ampulleri miz gelince ben de bir deneme yapayım.. 30w Cree + 2 adet sinyal lambasi seviyesinde yanan lamba ne olacak bakalım?.
Trde çift Denizlide tek olmakta güzel Başgan peki neden bu hatanı bizimle paylaşmadın ben yandım sizde yanın dedin ha [emoji14]Ama ben farkettim bu olayı, kesinlikle aydınlatmanın iyi olması için ampullerde yan taraftaki ışık kaynaklarının iyi olması lazım. Çünkü oradan çıkan ışıklar reflektörlere çarpıp yansıyabiliyor. Drl lerde tam tersi olması lazım direk karşıya ışık verenler iyi olmalı. Geçen parklara hediye gelen ledleri taktım aynı olayı gördüm. Park lambaları reflektörden yansımıyordu,ampulde öndeki mercekli kısım iyi aydınlatıyor ama kenarlar sönüktü. Ampulün yönüde direk karşıya bakmadığından sönük kaldı gözümde. Şimdi Mehmet sezerin aldığı ledlerden sipariş verdim çünkü yanlarda ışık kaynakları daha iyi aydınlatacak. Bizim geri vitese aldığımız drl sinyaller de iyi aydınlatır diye düşünüyorum çünkü onların kenar ışık kaynakları da iyi, ayrıca sinyal lambası konumunda olduğundan araba yanlarına da ışık gidecek aynadan bakarken de faydası olacak diye düşünüyorum
Yahu eskisinin yerine mum koysan zaten daha iyi aydınlatır [emoji38]Dediğin gibi kullanım yerleri çok önemli arabada. Ben gibi sadece şehir içi ve dağ bayır olmayan şehirler arası yolda kullanırsan farklı, çevre aydımlatmasının az olduğu yerde kullanım farklı. Uzunlar kısalar bile fark ediyor çevre koşullarına göre. Bak mesela benim arka reflektörlere taktığım 3 fonksiyonlu ledler karanlık ortamda çok iyi ama hafif aydınlıkta şekilden öteye gitmiyor geri vites için.
Ya zaten senin o reflektör ledleri eski tip ledler sadece görüntü. O led lerin içini sokup 5630 led dosesek süper olur. 100 tanesi 5630 samsung led çipi 3 dolar falan. Ama işte araya nasil direnç konulacak nereye lehimlenecek. Artık led lamba almak yerine kendim yapasım var. Ama elektrik bilgim yok [emoji56]
Hah gari kabullendik ya yüklen bakalım arkideş ben aydınlıkta işe yaramıyor geri vites ledleri dedim yoksa normalde çok işe yarıyor çünkü arabanın en alt tarafına bizde ışık verebilen bir şey yok Gece yolda göreceksin bebeğim benim reflektörleri, ateş ediyor. Hatta yolda durunca falan çok oluyor abi nerden aldın diye
hayirli olsun.ampuller çöp:) haha. bence gayet iyiymiş cin mali ampuller.çöp lafını geri alıyorum:)tabi adamın bixenonu var huzuru var:)
Önde giden araba ışığı yiyince buharlaştı mı ne Güle güle kullan, Allah kaza bela vermesin
Mehmet bak geri vites aydınlatmama