0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Son ölçümüm
Kıymetli arkadaşlarım, Ülkemizde 3G kullanılıyordu. Yapılan bütün hazırlıklar 4G teknolojisine geçmek içindi. Hatta ihalelere bile 4G olarak çıkıldı. GSM operatörleri altyapı hazırlıklarını buna göre yaptı. Ancak maalesef bazı aklı evvel danışmanların işgüzarlığı nedeniyle CB yanlış bilgilendirildi ve 3G'den direk 5G'ye geçilsin dendi. Ve dünyaca ünlü Türk aklı devreye girdi ve ihalenin ve dolayısı ile sistemin adını 4,5G yaptılar. İşin aslı, sistem direk 4G yani LTE. Bu yüzden hız testi uygulamaları sistemi hep 4G olarak algılıyor. Ayrıca bir çok arkadaşım bırakın 4,5G'yi 3G'nin bile çekmediğini söylüyorlar. Bir konuyu unutmamak lazım. Her ne kadar bu tür sistemlerde altyapı önemli de olsa kişilerin elindeki cihazların teknik özellikleri, teknik ömürleri, bulundukları noktalardaki sinyal zayıflamasına neden olan yan etkenler (metal ağırlıklı çelik konstrüksiyon binalar, civardaki elektrik hatları, araçların içi, metro gibi yeraltı tesisleri vb.) önemlidir. Engebeli arazilerde daha az çeken cihazlar açık alanlarda daha güçlü çeker. Deniz kenarında çekim gücü artar vb bir çok yan etkeni düşünmeden direk GSM operatörü ve teknolojisini suçlamamak lazım. Hatta elinizdeki telefonu hor kullanmışsanız telefonunuzun elektronik aksamı hasar görmüş veya zayıflamışsa bile baz istasyonunun dibinde dahi çekmez. Faturalara gelince, eski tarzınızı sürdürür ve aşırı kullanıma gitmezseniz bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
Yani 4,5G yalan. Şu an kullandığımız 4G öyle mi?
Telefonun bir özelliği bu 150 veya yukarısı olması. Şu anda adını tam hatırlayamıyorum bu özelliğin.Upload hızı muhteşem, dosya film vb şeyleri yüklerken kullanılabilir.İphone 5 Cat3 müş en fazla 100 mb yapabiliyor zaten, iyi o zaman sizinkisi
4.5 g yi kim kaybetmiş ben bulacağım . Burada 3g yazısını ekranda gördüm mü k.ç.m tavana vuruyor . Çok ciddiyim maalesef daha 3g nin çekmediği yerler dururken 4.5g yi kullanmak samanlıkta iğne aramaya benziyor o reklamlarda söylenenlerle yakından uzaktan alakası yok . Hem hız olarak bahsedilen hızın çok altında hem kapsama alanı olarak yerlerde . Ben şu an edge hızında bağlanabiliyorum dediğim gibi 3g nadir bağlanıyor bağlansa da tek çizgi bağlandığından hız yine bildiğimiz edge hızı . Şunu da belirtim bulunduğum yer Adana merkezden 2-2,5 km uzakta .
Oldumu oldu mahiyetinde yaptılar. Köyde 2 direk var Avea full çekiyor yinede sağlıklı görüşme yok,konuşurken kesiliyor aradığım zaman hat meşgul diye çağrı atıyor gibi kapanıyor.Diğer yerlerde aynı. Turkcell kullanıyorum konuşma esnasında 2 verici arasında geçiş yapıyor telefon kesiliyor çıldırtıyor insanı