0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
4.5 G olur 3.5 G diyorsun yani hocam
Aslinda su andaki internet yavasladi gibi geliyor bir suredir.Sanirim cok gecen yok, ucretsiz sim kart veriyor cogu.
Bu arada sanırım dünya üzerinde 4.5G diye bir sistem yok. Biz de ise bir kaç oldum akıllının gönlünü eğlemek için uydurulmuş bir şey olduğunu düşünüyorum.
Kotalar daha çabuk bitecek, tarifeler yükselecek gibime geliyor.
Sigorta konusunda daha farkli olsa da, bunda da ilginc seyler duyuyorum. Hicbir islem yapmadigi halde ''4,5G ' ye gecme talebiniz onaylanmistir'' tarzinda mesaj alanlar var.
Ben de dün sim kartımı 4.5G uyum olan bir kart ile değiştirdim. Şu sıralar internetin yani 3G nin oldukça yavaşlamasından konuşuluyodu. Baz istasyonları 4.5G uyumlu olacak şekilde değiştirildiğinden yaklaşık 10 gün süreyle bu sıkıntının yaşanabileceğini belirttiler. Bu arada sanırım dünya üzerinde 4.5G diye bir sistem yok. Biz de ise bir kaç oldum akıllının gönlünü eğlemek için uydurulmuş bir şey olduğunu düşünüyorum.
4,5G ye gecmeden sim karti buna uyumlu almak icin (gecen yy dan kalma sim kartim) gsm bayisine gittim. Detayli sormadan soylemiyorlar. Kart uygun alinabilir ancak istenmezse gecilmeyebilirmis. Diger yandan su cok ilgincti; telefon 4,5 g uyumlu ise yeni sik kart ucretsizmis,yoksa ucret mukabili, huh!?
Eğer ki bu şekilde çok fazla youtube indirme vb şeyler yaparken yarım bırakırsanız çok fazla data transferi olur. Ben cep telde kısa yol oluşturdum, normal whatsap vb şeyler için 2G de duruyor telefon, diğer türlü video vb şeyler için 3G ye geçiyorum. Hem daha fazla bataryadan tasarruf sağlıyorum
Murat abi daha 4gye geçmeden sen teli nasıl 2gye geri alıyorsun hele bunu bir anlat. Adroidin işlem menüsü aynı diye biliyorum. Şebeke sseçip edge moduna aldığın zaman telefonu komple alırsın 2gye. Sen 4gli sim kart aldınmı? 4gli sim kart alıp, 1 nisandan itibaren ben 2gli kullanıyorum tasarrufun olmayacak. Ha öyle bir şey olsa. Bu öperatörler 3g/4g ayrımı yapmaz. Herkese simkart verir. Bence 1 nisandan sonra 4.5G den sonra görüşelim abi.
Anlamadım Barış 2G derken SADECE GSM modu, 3G den kastım WCDMA modu, ama ne demek istediğini anlayamadım
abi böyle desen sorun yok. İlk mesajda 2gli uygulamalar için kısayol filan deyince ortalık karıştı. Dün Ronaldo reklamını izlemişsinizdir. Ronaldo için hava hoş parasını almış. Robotmuşta, sana hızmı yokmuş saçmalamışlar. 5 gündür telefonumun 4 g uyumlu olduğunu çözmedi TürkTelekom. Kimsenin haberi yok.Büyük bir belirsizlik var 4.5G teknolojisinde. Türktelekomdan ilk sene bir şey beklemiyorum.
Ama ben öyle demiştim 2G ye ve 3G ye geçmek için uygulama var, basıyorum geçiyor istediğim şeye. 2G= GSM 3G= WCDMA kastım. Hatta otomatiğe bindirdim, youtube açınca 3G ye geçiyor direk