Gönderen Konu: 4,5G  (Okunma sayısı 16224 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 4,5G
« Yanıtla #20 : Mart 28, 2016, 20:02:45 »
4.5 G olur 3.5 G diyorsun yani hocam  :rofl:
Aslinda su andaki internet yavasladi gibi geliyor bir suredir.
Sanirim cok gecen yok, ucretsiz sim kart veriyor cogu.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 28, 2016, 20:02:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 29, 2016, 05:33:28 »
4.5 G olur 3.5 G diyorsun yani hocam  :rofl:
Firmalar 4.5 g reklamı yapıyorlar. 3.5 atan şebekeleri düzeltsinler önce. :hoş:
Aslinda su andaki internet yavasladi gibi geliyor bir suredir.
Sanirim cok gecen yok, ucretsiz sim kart veriyor cogu.
Aynen şu son 10/15 gündür bayağı yavaşladı. Yeni sistem belirttiğin gibi net kotasına yansır  ve şarjıda daha çabuk bitirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Mart 31, 2016, 08:12:56 »
 Sigorta konusunda daha farkli olsa da, bunda da ilginc seyler duyuyorum. Hicbir islem yapmadigi halde ''4,5G ' ye gecme talebiniz onaylanmistir'' tarzinda mesaj alanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '11
  • 12 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 31, 2016, 08:47:02 »
Ben de dün sim kartımı 4.5G uyum olan bir kart ile değiştirdim. Şu sıralar internetin yani 3G nin oldukça yavaşlamasından konuşuluyodu. Baz istasyonları 4.5G uyumlu olacak şekilde değiştirildiğinden yaklaşık 10 gün süreyle bu sıkıntının yaşanabileceğini belirttiler. Bu arada sanırım dünya üzerinde 4.5G diye bir sistem yok. Biz de ise bir kaç oldum akıllının gönlünü eğlemek için uydurulmuş bir şey olduğunu düşünüyorum.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 31, 2016, 09:19:54 »
Bu arada sanırım dünya üzerinde 4.5G diye bir sistem yok. Biz de ise bir kaç oldum akıllının gönlünü eğlemek için uydurulmuş bir şey olduğunu düşünüyorum.

Amman haaaaa sakın dime ööleeee  :kötü: :kötü: :kötü: Bu işin kaynağı sıkıntılı  :asikadam: :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mart 31, 2016, 09:36:35 »
Herkes belirtmiş fikrini bende söyleyeyim. Türkiye'de 3 operatör  var  onun için isim vermede fazla da bir sıkıntı yok. Bir yıl öncesine kadar avea kullanıyordum, bulunduğum ilçede H+ modunda 12-14 Mbps internet hızı alıyordum. Taahhüt bitince memlekette falan sorun oluyor diye türkcelle geçtim. Şu an hız testlerim yine H+ modunda  3-4 Mbps. 

Herkesin dediği gibi daha ülkemizin belki %50 sinde 3g doğru düzgün çalışmıyorken  4.5 g nasıl olacak inanın bende sizler gibi çok merak ediyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 31, 2016, 09:36:49 »
Kotalar daha çabuk bitecek, tarifeler yükselecek gibime geliyor.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 31, 2016, 09:42:20 »

Aytaç, katılıyorum sana kardeşim, dün biraderle ofiste aynı konuyu konuştuk..
İşin özeti, sigorta mevzuunda olduğu gibi bunda da giren çıkan vatandaşa,afedersiniz :(   
Allah sonumuzu hayır etsin arkadaşlar,ne diyeyim. İnsanı ülkesinden soğutmak için herşeyi yapıyorlar arkadaş..
I'll make you an offer you can't refuse.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 31, 2016, 09:50:37 »
Sigorta konusunda daha farkli olsa da, bunda da ilginc seyler duyuyorum. Hicbir islem yapmadigi halde ''4,5G ' ye gecme talebiniz onaylanmistir'' tarzinda mesaj alanlar var.
Milletin gözü dönmüş. Daha çok kazanmak adına kapıya gelip kredi kartı dağıttıkları gibi dayatıyorlar. 4.5 G'ye talep az olunca bence 3g'yi bilinçli yavaşlatıyorlar.
Ben de dün sim kartımı 4.5G uyum olan bir kart ile değiştirdim. Şu sıralar internetin yani 3G nin oldukça yavaşlamasından konuşuluyodu. Baz istasyonları 4.5G uyumlu olacak şekilde değiştirildiğinden yaklaşık 10 gün süreyle bu sıkıntının yaşanabileceğini belirttiler. Bu arada sanırım dünya üzerinde 4.5G diye bir sistem yok. Biz de ise bir kaç oldum akıllının gönlünü eğlemek için uydurulmuş bir şey olduğunu düşünüyorum.
Vericiye kart takılır çok ekstra bişeyi yok. Arkadaşım yıllardır bi gsm firmasının Kayseri il/ilçe/köy sınırlarındaki verici arızalarına bakıyor sordum kendisine.Dipnot benim hep merak ettiğim bazen telefon çalacak gibi olupta etraftaki cihazları etkilemeseydi,Trt radyo vericiside dahil inceledim. Yüksek frekanslı vericilerde 3 tane kart var sık arıza yapmasın diye 4'er saat arayla dönüşümlü çalışıyormuş ve dönüşüm sırasında data yolladığından bu telefon çalacak izlenimi veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 31, 2016, 10:41:08 »

Kotanın daha çabuk bitmesi olayı şöyle, mesela youtube açtınız, videoyu seyretmeye başladınız, canınız sıkıldı kapadınız. İşte hızlı bir sistem olduğundan atıyorum 20 mb lik video siz kapatana kadar 20 mb lik kısım inmiş olacak ama yavaş internette böyle bir durum yok, arkadan geliyor zaten takıla takıla :rofl: :rofl: :rofl:

Eğer ki bu şekilde çok fazla youtube indirme vb şeyler yaparken yarım bırakırsanız çok fazla data transferi olur. Ben cep telde kısa yol oluşturdum, normal whatsap vb şeyler için 2G de duruyor telefon, diğer türlü video vb şeyler için 3G ye geçiyorum. Hem daha fazla bataryadan tasarruf sağlıyorum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 31, 2016, 10:59:04 »
Bu 1 nisan şakası kötü olacak vaziyet yarından sonra yavaş yavaş belli olur. Bilinmeyen bir cisim bize doğru yaklaşıyor. ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 31, 2016, 11:16:32 »
Konuya sonradan dahil oldum, ama benim fikrim şayet geliştirilmezse 4,5G hiç öyle aman aman olmaz.
İstanbul'da merkezi bir konumda oturuyorum. Kullandığım telefon-lar hiç de kötü sayılmaken 3G denilen teknoloji bile fiyasko. Avea kullanıyorken de Tcell kullanıyorken evimde 3G nin 5 te 1 çektiği bile çok oluyorken isterse 10G çıksın ben itibar etmiyorum. Çok güzel reklamlar var insanları gaza getirip 4G telefon al fiber şöyle falan diye...

Senelerdir vadettikleri mevcut 3G sistemi bile düzgün çalıştırılamamışken biz gidip 4g destekli telefon paraları harcarız, çünkü İHTİYAÇ :P
 Bir de 4,5G, 4 değil 5 değil... :D Tövbe ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Mart 31, 2016, 11:41:31 »
turkcell tarifelerini açıklamış, kaynak http://shiftdelete.net/

Yarın itibarıyla ülkemizde uzun süredir beklediğimiz 4.5 G hayatımza girecek ve mobil internet anlamında yeni bir çağ başlayacak. Tabii ki bu noktada operatörlerin sunmuş olduğu fırsat ve tarifelerin büyük önemli bulunuyor.

4.5 G tarifeleri ile ilgili önemli bir açıklama yapan Turkcell, bütün abonelerin internet kotasını ikiye katlama müjdesi verdi. Ayrıca 10 maddelik bir taahhüt listesi de yayınlandı.

Kotalar ikiye katlandı
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, herkesin merak ettiği 4.5G’nin getireceği yüksek bant genişliği ve yüksek hızın kotaları nasıl etkileyeceği konusunda çok önemli açıklamalarda bulunarak Turkcell müşterilerine kotaları katlama müjdesi verdi.

Terzioğlu, “Müşterilerimize ‘Hızım arttı, kotam bitecek’ sıkıntısı yaşatmak istemiyoruz. 4.5G’ye geçen müşterilerimizin kotalarını ilk 3 ay boyunca ikiye katlayacağız, 3 ayın sonunda da fiyat artışı olmaksızın daha yüksek kotalı tarifelerden yararlanabilecekleri sürpriz tekliflerimiz olacak” dedi.

Turkcell 4.5 G Tarifeleri ve Fiyatları
Turkcell'in açıklamış olduğu yeni 4.5 G tarifeleri 2 GB'dan başlayıp 50 GB'a kadar değişen kapasitelere sahip. Fiyatlar ise 39 TL'den 149 TL'ye kadar değişen fiyatlarla karşımıza çıkıyor.

Turkcell'in 10 maddelik 4.5 G vaatleri
-  4.5G tarifelerine geçişte cayma bedeli yok. Müşterilerimiz 4.5G tarifelerine geçerken ya da 4.5G tarifeleri arasında değişiklik yapmak istediklerinde cayma bedeli ödemez.

- İnternet kotam yetti mi endişesini bitiriyoruz. Hem bol internetli tarifeler veriyoruz hem de herkesin kotasını ikiye katlıyoruz.

- Müşterilerimizin yurt dışındayken de evlerinde gibi hissetmelerini sağlarız. 4.5G tarifelerindeki müşterilerimizin paketleri yurt dışında da aynen geçerlidir. Yurtdışına çıkan müşterilerimiz beklemediği bir fatura ile karşılaşmaz.

- Akıllı fatura özellikli tarifelerimiz ve fatura danışmanlarımız sayesinde müşterilerimizi beklenmedik fatura ile karşılaştırmayız. Bir müşterimizin faturasında olağandışı bir yükselme olursa, önceden haber verir, müşterimizin lehine daha uygun tarifeyi öneririz.

- Evde ya da iş yerinde internetiniz bağlanana kadar mobil internet ile destekler, sizi internetsiz bırakmayız.

- Akıllı telefonunuz bozulduğunda, hızla yedek telefon sağlar, sizi yarı yolda bırakmayız.

- Turkcell Finansman’ın sunduğu yepyeni esnek ödeme seçenekleri ile istediğiniz cihaza ulaşmanızı sağlarız.

- Ürün ve hizmetlerimizle sadece Turkcell abonelerinin değil, tüm Türkiye’nin hizmetindeyiz.

- 65 yaş üzeri ve engelli müşterilerimizi yormaz, evlerinde hizmet veririz.

- Olağanüstü durumlarda müşterilerimizin finansal yükümlülüklerini askıya alıp, her birini tek tek bilgilendiririz.

Mesaj Birleştirildi: Mart 31, 2016, 12:12:28
binali yıldırım açıklama yapmış;

http://www.bigpara.com/haberler/teknoloji-haberleri/yildirim-45gye-dikkat-edin-cebiniz-yanmasin_ID1431101/

site yazıyı kopyalamama izin vermedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Mart 31, 2016, 12:31:32 »
4,5G ye gecmeden sim karti buna uyumlu almak icin (gecen yy dan kalma sim kartim) gsm bayisine gittim. Detayli sormadan soylemiyorlar. Kart uygun alinabilir ancak istenmezse gecilmeyebilirmis. Diger yandan su cok ilgincti; telefon 4,5 g uyumlu ise yeni sik kart ucretsizmis,yoksa ucret mukabili, huh!?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 31, 2016, 12:34:37 »
4,5G ye gecmeden sim karti buna uyumlu almak icin (gecen yy dan kalma sim kartim) gsm bayisine gittim. Detayli sormadan soylemiyorlar. Kart uygun alinabilir ancak istenmezse gecilmeyebilirmis. Diger yandan su cok ilgincti; telefon 4,5 g uyumlu ise yeni sik kart ucretsizmis,yoksa ucret mukabili, huh!?

Yok arkdaş, bize yüz küsür G  bile boş. Para tuzakları bubi tuzaklarından üstün.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 31, 2016, 12:53:27 »
Eğer ki bu şekilde çok fazla youtube indirme vb şeyler yaparken yarım bırakırsanız çok fazla data transferi olur. Ben cep telde kısa yol oluşturdum, normal whatsap vb şeyler için 2G de duruyor telefon, diğer türlü video vb şeyler için 3G ye geçiyorum. Hem daha fazla bataryadan tasarruf sağlıyorum
Murat abi daha 4gye geçmeden sen teli nasıl 2gye geri alıyorsun hele bunu bir anlat. Adroidin işlem menüsü aynı diye biliyorum.
Şebeke sseçip edge moduna aldığın zaman telefonu komple alırsın 2gye.  Sen 4gli sim kart aldınmı? 4gli sim kart alıp, 1 nisandan itibaren ben 2gli kullanıyorum tasarrufun olmayacak. Ha öyle bir şey olsa. Bu öperatörler 3g/4g ayrımı yapmaz. Herkese simkart verir. Bence 1 nisandan sonra 4.5G den sonra görüşelim abi.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2016, 13:04:48 »
Murat abi daha 4gye geçmeden sen teli nasıl 2gye geri alıyorsun hele bunu bir anlat. Adroidin işlem menüsü aynı diye biliyorum.
Şebeke sseçip edge moduna aldığın zaman telefonu komple alırsın 2gye.  Sen 4gli sim kart aldınmı? 4gli sim kart alıp, 1 nisandan itibaren ben 2gli kullanıyorum tasarrufun olmayacak. Ha öyle bir şey olsa. Bu öperatörler 3g/4g ayrımı yapmaz. Herkese simkart verir. Bence 1 nisandan sonra 4.5G den sonra görüşelim abi.

Anlamadım Barış  :wacko: :wacko:

2G derken SADECE GSM modu, 3G den kastım WCDMA modu, ama ne demek istediğini anlayamadım :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 31, 2016, 14:46:48 »
Anlamadım Barış  :wacko: :wacko:

2G derken SADECE GSM modu, 3G den kastım WCDMA modu, ama ne demek istediğini anlayamadım :wacko:
abi böyle desen sorun yok. İlk mesajda 2gli uygulamalar için kısayol filan deyince ortalık karıştı.
Dün Ronaldo reklamını izlemişsinizdir. Ronaldo için hava hoş parasını almış. Robotmuşta, sana hızmı yokmuş saçmalamışlar. 5 gündür telefonumun 4 g uyumlu olduğunu çözmedi TürkTelekom. Kimsenin haberi yok.Büyük bir belirsizlik var 4.5G teknolojisinde. Türktelekomdan ilk sene bir şey beklemiyorum.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mart 31, 2016, 15:03:32 »
abi böyle desen sorun yok. İlk mesajda 2gli uygulamalar için kısayol filan deyince ortalık karıştı.
Dün Ronaldo reklamını izlemişsinizdir. Ronaldo için hava hoş parasını almış. Robotmuşta, sana hızmı yokmuş saçmalamışlar. 5 gündür telefonumun 4 g uyumlu olduğunu çözmedi TürkTelekom. Kimsenin haberi yok.Büyük bir belirsizlik var 4.5G teknolojisinde. Türktelekomdan ilk sene bir şey beklemiyorum.

Ama ben öyle demiştim :) 2G ye ve 3G ye geçmek için uygulama var, basıyorum geçiyor istediğim şeye. 2G= GSM 3G= WCDMA kastım. Hatta otomatiğe bindirdim, youtube açınca 3G ye geçiyor direk :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 31, 2016, 15:28:00 »
Ama ben öyle demiştim :) 2G ye ve 3G ye geçmek için uygulama var, basıyorum geçiyor istediğim şeye. 2G= GSM 3G= WCDMA kastım. Hatta otomatiğe bindirdim, youtube açınca 3G ye geçiyor direk :islik:

Sim tamam da Telefonları 4G yi desteklemeyenler?
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.