Gönderen Konu: 4,5G  (Okunma sayısı 16227 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
4,5G
« : Ocak 29, 2016, 14:56:29 »
Selamlar;
Ne menem bir sey simdi bu 4 onda 5 G?
Metroda cekecek telefonlar diye biliyorum. Bir de yine hat parasi odenecek. Eski telefonlar ne olacak, yarin 5,7G cikinca hat ne olacak...?

Toyota Club Türkiye

4,5G
« : Ocak 29, 2016, 14:56:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
Ynt: 4,5G
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2016, 15:21:37 »
Selamlar;
Ne menem bir sey simdi bu 4 onda 5 G?
Metroda cekecek telefonlar diye biliyorum. Bir de yine hat parasi odenecek. Eski telefonlar ne olacak, yarin 5,7G cikinca hat ne olacak...?

Yeni nesil Veri transferi (LTE advanced) En büyük avantajı indirme hızının çok yüksek olması  onun ötesindede bir espirisi yok.Türkiye gibi 3-5 GB kotaların olduğu telefon hattınızda tüm kotayı bir kaç dakika içinde tüketecek bir şey.

Eski telefonlar bu özellik isteniyorsa çöp olacak ..5G gelince şu andaki telefonların nerdeyse hepsi çöp olacak.Kapitalizmin gözünü seveyim.

Metroda çekecek diye bir şey var mı olnu bilmiyorum.Teknik olarakta çok mümkün gözükmüyor taki metronun içine bu sistem kuruluncaya kadar.Yoksa sinyaller yerin 20-30 metre altına işleyecek kadar güçlü değil.Ayrıca Telefonların antenleri bu kadar güç basıp bazla iletişim kuramazlar, kapasiteleri belli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 29, 2016, 15:24:18 »
Sim kartlarının güncellenmesi kolayda ileride uyumlu olmayan telefonlarda elde kalacak, telefonlarında yenilenmesi gerekecek alın size büyük bir pazar. Şebeke geliştirme işi telefon üreticileri ile birlikte yapılıyor muhtemelen.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 29, 2016, 15:40:19 »
Teknolojinin sonu yok. Mahrum olmak istrmiyorsak paraya kıymamız lazım. Maalesef düzen böyle. Benim bir düşüncem var. Aslında bu teknolojiler onlarca yıl öncesinden belli fakat yavaş yavaş piyasaya sürülüyor ki her bir vidadan fayda sağlansın. Bugün telefona 100 megapiksel koyabilirler ancak koymuyorlar. Neden? Çünkü daha 40, 50, 60 megapiksellerden para kazanacaklar.
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 29, 2016, 16:25:38 »
bir de bizim ülkemizin geriden gelme olayı vardır. 2007 yılında almanya üretimi bir dizüstü bilgisayar aldım, titanyum kaplama idi ve 3g vardı. o zamanlar bizim ülkemizde 3g'nin haberi bile duyulmamıştı. hiç kullanma fırsatı bulamadan başka bir bilgisayara geçtim. yurt dışında da şu anda 5g kullandıklarına eminim.

kapitalizm de ayrı bir dert. eskiden yeni çıkan bir ürünü edinmesek de hayatımıza olduğu gibi devam edebiliyorduk. şimdi öyle mi ? çoğu alanda mecbur bırakılıyoruz. köprüden geçmek bile rant işi. ne kadar uzak durabilirsek o kadar iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 29, 2016, 16:35:44 »
bir de bizim ülkemizin geriden gelme olayı vardır. 2007 yılında almanya üretimi bir dizüstü bilgisayar aldım, titanyum kaplama idi ve 3g vardı. o zamanlar bizim ülkemizde 3g'nin haberi bile duyulmamıştı. hiç kullanma fırsatı bulamadan başka bir bilgisayara geçtim. yurt dışında da şu anda 5g kullandıklarına eminim.

kapitalizm de ayrı bir dert. eskiden yeni çıkan bir ürünü edinmesek de hayatımıza olduğu gibi devam edebiliyorduk. şimdi öyle mi ? çoğu alanda mecbur bırakılıyoruz. köprüden geçmek bile rant işi. ne kadar uzak durabilirsek o kadar iyi.

Aslında böyle değil. Buradada fi tarihinde satılan bilgisayarlarda sadece internet için kullanılabilen sim yuvası vardı.Talep olmayınca hem yurt dışında hemde yurt içinde bilgisayar üreticileri bu donanımı kaldırdırlar.Bugün bir kaç ürün hariç bu donanımı bulamazsınız (Telefonların Hotspot özelliği varken gerekte yok zaten)

5G ise dünyada daha hiç bir yerde yok.Güney kore demene aşamasında geri kalan üreticilerde daha ürünü geliştirmeye çalışıyorlar ve yanlış bilmiyorsam daha 5G standartları belirlenmedi bile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 29, 2016, 16:40:36 »
Veri aktarma hızından başka dalgası yok diye biliyorum. Telefon iyi çekecek konusunda ise emin değilim. Çünkü 4 g 2100mhz mıdır nedir o bantta yayın yapıyor bu mhz yükseldikçe galiba kapsama alanı ve sinyal kalitesi uzak mesafelerde ve kapalı alanlarda düşüyor diye biliyorum

Örneğin telefonunuzu 3 dis çeken bir yerde önce 2g bandına alıp bekleyin sinyal en az 1 2 dis artacaktır. Ama yeni teknoloji ile bunun da bir kolayı bulunmuştur.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 29, 2016, 16:41:48 »
5g daha başlamamış olabilir, doğrudur. aslında bizim sormamız gereken şuydu; 4g dünyada kaç yıldır var ? bize daha yeni geliyor.

bu arada ben de bilgisayarı türkiye'den almıştım. genel bir klişe vardır ticari ürünlerle ilgili ama gerçekten doğru. almanya üretimi cihaz pil kapasitesi olsun, malzeme seçimi ve bileşen yerleşimi olsun o dönemde gerçekten farklıydı. bugün öyle cihaz ben göremiyorum. herkes vietnam, çin vb. ülkelerde üretim yapıyor. değerlerinden taviz vermek istemeyen global üreticiler de pazardan elini çekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 29, 2016, 17:42:34 »
3g sistemi birçok ülkede tam manasıyla sağlıklı değil henüz. Frekans yükseldikçe şarj ve çekim kalitesi azalmaktadır. Örnek Avea kuruluşundan bu yana 1800 mhz çalışır şarjı çabuk bitirir ve edge modunda bile sağlıklı görüşme yapılmaz. Bu yeni sistemin uydudan  tabanlı sinyal olması lazım metro vs . kapalı yerlerde çekmesi için. 3. Dünya ülkesi modundayız diğer yerlerde eskiyen ülkemize yeni geliyor. Avrupa ve ülkemizddki araç donamım farkı gibi. En basit kullandığım telefonun Tr. İçin versiyonu 8gb 16 gelmiyor buraya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Ocak 30, 2016, 14:17:19 »
Ihale farkli paketler halinde yapilmisti hatirladigim kadari ile. Bazi paketlerin icerigine bakmak pazim, daha fazla baz istasyonu iceriyor olabilir.
Eski telefonu ya da sim karti olanlar ne yapacak simdi, bu verilere gore gecmemek daha mantikli. Eski sistem ne kadar sure kalacak? Eskisi 3,5G mi bu arada, cunku bazi cihazlarda oyle yaziyor.
Yeni G ile eskisinin veri aktarim hizi ve sinyal kalitesi degisecek mi acaba olumlu ya da olumsuz olarak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 30, 2016, 14:28:45 »
bazı operatörler sim kartları ücretsiz olarak değiştiriyor. türkiye'de halâ 3g ulaşamayan birçok yer var. yeni sistemi nasıl ulaştıracaklar bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 30, 2016, 14:46:34 »
Ihale farkli paketler halinde yapilmisti hatirladigim kadari ile. Bazi paketlerin icerigine bakmak pazim, daha fazla baz istasyonu iceriyor olabilir.
Eski telefonu ya da sim karti olanlar ne yapacak simdi, bu verilere gore gecmemek daha mantikli. Eski sistem ne kadar sure kalacak? Eskisi 3,5G mi bu arada, cunku bazi cihazlarda oyle yaziyor.
Yeni G ile eskisinin veri aktarim hizi ve sinyal kalitesi degisecek mi acaba olumlu ya da olumsuz olarak?

Burda https://tr.wikipedia.org/wiki/4G   detaylı anlatılmış.Hem eski teknolojiler hemde 4.5 G nin özellikleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 30, 2016, 19:34:13 »
Bazı telefonlarda 3/3.5g, h/h+ yazıyor. Yoğunluk olmasa bile aynı gsm firmasının veri hızı şehirlere göre değişiklik gösteriyor. Telefonun kart nano simmiş bayiden 4.5 guyumlu  yeni kart aldım 19 tl ücret ödedim. Gsm firması mesaj gönderdi kartınız 4.5 g uyumlu değildir diye. Teknoloji hızla ilerliyor bakalım nerde tıkanacak. Ekmek gibi teknoloji urünleri çıkıyor ve biz hızla tüketiyoruz. Daha dün gibi 97 yılında ünlü bi telefon markasının otobüste geçen reklamı vardı . Bayan bişeye bakarak şaşırıyor korkuyor,elinde ne olduğu reklam sonunda görünüyor ve çok yakında telefondan film izlenebilecek  deniyordu. Yıllar önceki bilim kurgu filmlerindeki ürunler şu anda mevcut. Albert Einsteın'ın yıllar önce söylediği zamandayız. :hoş:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 94000
  • Model Yılı: '08
  • 46 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 30, 2016, 20:12:10 »
O değil de ben en çok zaman makinesinin ne zaman icat olacağını merak ediyorum. Bir DeLorean ile şöyle çok değil 1 yıl ileri gidip gelsem yeter bana. Spor haberlerine bakar geri gelirim. ;)
Her şey suretin suretinin sureti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 30, 2016, 20:48:48 »
O değil de ben en çok zaman makinesinin ne zaman icat olacağını merak ediyorum. Bir DeLorean ile şöyle çok değil 1 yıl ileri gidip gelsem yeter bana. Spor haberlerine bakar geri gelirim. ;)
Sağlam kuponlar yapayım diyorsunuz. :) . Zaman makinesini bilmiyorumda ışınlanma ile uğraşıyorlar geçen baktımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 30, 2016, 21:45:58 »
ışık hızına çıkan her şey enerjiye dönüşür. insanın ışınlanması, zamanda yolculuk yapması gibi eylemler bilimkurgudan ibaret. 4 boyutlu evrenimizde 3 boyutu etkin kullanacak şekilde tasarlanmışız.

insan, düşünebildiği her şeyi gerçekleştirecek kudrete sahip bir yaratıktır. yeter ki düşünebilsin. bu yüzden duyular ve beyin gücü sınırlandırılmıştır. yazılım mevcut ama parça alıp takarak aktif olmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 30, 2016, 23:01:55 »
ışık hızına çıkan her şey enerjiye dönüşür. insanın ışınlanması, zamanda yolculuk yapması gibi eylemler bilimkurgudan ibaret. 4 boyutlu evrenimizde 3 boyutu etkin kullanacak şekilde tasarlanmışız.

insan, düşünebildiği her şeyi gerçekleştirecek kudrete sahip bir yaratıktır. yeter ki düşünebilsin. bu yüzden duyular ve beyin gücü sınırlandırılmıştır. yazılım mevcut ama parça alıp takarak aktif olmuyor.
Bilim ve tıp önde olmak üzere sınırları zorluyoruz bakalım nerelere varacak. Aklıma takılan bi konuda eski telefonlarda kızılötesi vardı. Veri iletimi hariç başka bi işe yararmıydı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Mart 28, 2016, 17:44:34 »
Ozellikle internet kotasi konusunda bir sure kullanicilarin dikkatli olmasinda yarar var gibi gorunuyor. Bakalim nasil isleyecek sistem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Mart 28, 2016, 17:51:44 »

İşin ilginç bir tarafını söyleyeyim.Zamanda ileri gitmekle geri gitmek tamamen ayrı şeyler.Hatta Teorik olarak ileri gitmek mümkünken geri gitmek mümkün gözükmüyor.O yüzden gittiğiniz yerden gelemeyebilirsiniz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 28, 2016, 19:12:42 »
Ozellikle internet kotasi konusunda bir sure kullanicilarin dikkatli olmasinda yarar var gibi gorunuyor. Bakalim nasil isleyecek sistem.

4.5 G olur 3.5 G diyorsun yani hocam  :rofl:
THE END