Gönderen Konu: Forum Üyelerimiz neden kendileri ile ilgili bilgileri tam yazmiyorlar?  (Okunma sayısı 4907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Bu konuyu dile getirme gereği duydum.Peki neden ?

Arkadaşın biri konu açıyor durum böyleyken böyle diye.ÖRnek fiyat yada servis yada parça lazım.Arkadasın ne yaşadıgı yer,ne aracı nede yası belli değil.Kan gurubu belli değil,Bu durumda kendisine yardımcı olunmuyor.Sonrada bu forumda bu soruyu cevaplayacak kimse yokmu.Falanda filan işte..
 Evet yorumlarınızı bekliyorum.Yazmayan arkadaşlarda niye yazmadıklarını belirte bilirler.BElkide forumun bir eksikliğide olabilir.Yöneticilerimizde var olan eksikliği giderirler....

Edit: baslik büyük harfti. Düzeltildi.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 3 kere teşekkür edildi
 Üye kayıtları yapılırken kimlik bilgilerinde bazı detayların girişi mecburi olabilir.Örneğin;
Meslek,yaş,doğum yeri,şu an yaşadığı şehir,gibi tanıtıcı bilgilerin girişi yapılmadan üye kaydı olmaması bu sorunları biraz çözer zannederim.Biraz diyorum; verilecek bilgilerin  ne derece doğru olduğu da tartışılabilir.
 Bu konuda bir çözüm üretilirse ''kendinizi biraz detaylı tanıtırmısınız'' gibi cümleleri her defasında yazma külfeti de ortadan kalkar diye düşünüyorum.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
 Güzel bir öneri Kemal abi..Olabilirmi acaba yöneticilerden msj bekliyoruz.Hem niye yazmıyorlar ki.Korktukları yada çekindikleri bir şeyleri mi var..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
ben her turlu bilginin internet ortamında paylaşılması taraftarı değilim.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
şimdi yaman beyin söylediği aslında doğru bir nokta, kimi insan her bilgisini internette paylaşmak istemez, kaldı ki bu sitedeki yorumlar sadece üyelere açık değil, arama motorlarından arayan herkesin okuyabildiği bir site ve ad soyadla kayıt olunan bir site.. ben her bilgimi verebilirim benim açımdan bir sakınca yok ama vermeyen kişilere de saygı duyarım vardır bir bildikleri, görünmek istememe nedenleri vardır
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Hem niye yazmıyorlar ki.Korktukları yada çekindikleri bir şeyleri mi var..
Aynı şeyi ben de düşünüyorum                                                                               
ben her turlu bilginin internet ortamında paylaşılması taraftarı değilim.
Bilgilerin çoğu zaten doğru değil.Hiç olmazsa bu arada doğruları paylaşma imkanımız olabilir. :)

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
İsim soyisim için bile

"Gerek" "Yok" diye kayıt açanlar var, daha çok bilgi istenmesi bundan sonraki kayıtları yavaşlatır.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
 Burada adınızın yazılması google da çıkmayacagı anlamına gelmez.Yasını yada aracının modelini,kan gurubunu yazmanın ne sakıncası olabilir ki:Atıyorum A- kan lazım oldu.GElsede gelmesede araya bileceğim bir Türkay'ın oldugun bilebilirim en azından.Kimlik bilgilerim görünmüyor,nereli oldugum bilinmiyor.Sadec ad-soyad arac modeli yaş ve yaşanılan şehir var.Daha detaylısı istenmiyor ki...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
ben her bilgimi verebilirim benim açımdan bir sakınca yok ama vermeyen kişilere de saygı duyarım vardır bir bildikleri, görünmek istememe nedenleri vardır

Herhalde bayanlar pek bilgi vermiyor olabilir.Bilhassa yaş konusunda.  Bayan da göremiyoruz.Erkekler derken bayanlar'da karaborsa oldu. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
İsim soyisim için bile
"Gerek" "Yok" diye kayıt açanlar var,.

Bu kişilerin de ne derece iyi niyetli olduğu tartışmaya değer.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Burada adınızın yazılması google da çıkmayacagı anlamına gelmez.Yasını yada aracının modelini,kan gurubunu yazmanın ne sakıncası olabilir ki:Atıyorum A- kan lazım oldu.GElsede gelmesede araya bileceğim bir Türkay'ın oldugun bilebilirim en azından.Kimlik bilgilerim görünmüyor,nereli oldugum bilinmiyor.Sadec ad-soyad arac modeli yaş ve yaşanılan şehir var.Daha detaylısı istenmiyor ki...
bende de eksik var aslında ben mesela msn vermemiştim, yaş girmemiştim, gerek yok diye düşünmüştüm ama bu konuyu ouduktan sonra saklancak birşey yok diye düşündüm ve girdim bilgileri, bu arada kan lazım olursa veririm ben seve seve yeter ki işe yarasın
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
bu arada kan lazım olursa veririm ben seve seve yeter ki işe yarasın
Düşünmüş olman bile yeterli.Ben örnek babında yazmıştım.Hani madem sanal ortamda bir topluluğuz bu herkesler için bir işe yaramalı diye düşündüm.Başka şehirde bulunan arkadaşların ihtiyaçları doğrultusunda sanayiye yada yedek parçacı az dolaşmadım..Maksat iyilik olsun,insanlara yardımcı olup mutlu etmek adına..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Düşünmüş olman bile yeterli.Ben örnek babında yazmıştım.Hani madem sanal ortamda bir topluluğuz bu herkesler için bir işe yaramalı diye düşündüm.Başka şehirde bulunan arkadaşların ihtiyaçları doğrultusunda sanayiye yada yedek parçacı az dolaşmadım..Maksat iyilik olsun,insanlara yardımcı olup mutlu etmek adına..
herkes sizin gibi düşünse her hafta buluşma olur bu sitede muhteşem dostluk ortamı kurulur..ama genelde insanlar aktif olmaktan ziyade bilgi sömürücülüğü yapıyor, paylaşım dendiği zaman akıllarına vermekten çok almak geliyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Valla benim bütün bilgilerim Facebook'da bile var... :) Bu forumda da vermiştim tüm detayları...Zaten kötü bir niyet varsa pek yapacak bir şey yok günümüzde...Örnek, otele gittiğinizde üzerinde TC No olan nüfus cüzdanınızı resepsiyona bırakıp odaya çıkıyorsunuz, daha sonra size getiriyorlar. Kargo geliyor adresinize, adam nüfus cüzdanınızdaki tüm bilgileri not ediyor. Hepsi ile tek tek kavga mı edeceğiz??? Yapacak bir şey yok, adam istese kredi kartı bile çıkarır o bilgilerle...
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Türkay ve Umut'a katılıyorum,  ayrıca;
İlk önce insanın içinde paylaşma isteği olmalı diye düşünüyorum, eni konu iki üç aylık bir üyeyim ama gördüğüm kadarıyla tanışma bölümünde ilk mesajlarında kendinden ve aracından bahseden kişiler zaman içinde forumun çeşitli bölümlerinde hep aktif oluyorlar.
İkincisi; illaki burada paylaşacak teknik bilgileriniz ya da malzemeleriniz olmayabilir, olay sadece bir marka bir araba konusu değil, insanların biraraya gelmesine vesiledir, bir çok değişik konular oluyor bir fikir söylersin bir yorum yaparsın bu da bir paylaşımdır. Yanılıyor muyum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Türkay ve Umut'a katılıyorum,  ayrıca;
İlk önce insanın içinde paylaşma isteği olmalı diye düşünüyorum, eni konu iki üç aylık bir üyeyim ama gördüğüm kadarıyla tanışma bölümünde ilk mesajlarında kendinden ve aracından bahseden kişiler zaman içinde forumun çeşitli bölümlerinde hep aktif oluyorlar.
İkincisi; illaki burada paylaşacak teknik bilgileriniz ya da malzemeleriniz olmayabilir, olay sadece bir marka bir araba konusu değil, insanların biraraya gelmesine vesiledir, bir çok değişik konular oluyor bir fikir söylersin bir yorum yaparsın bu da bir paylaşımdır. Yanılıyor muyum?

çok çok haklısınız.. olay tamamen paylaşma isteği.. teknik bilginin olması kesinlikle gerekmiyor, tecrübe hatta bazen tahminler bile bilgilendirici veya işe yarar olabiliyor, yeter ki paylaşma isteği olsun insanın içinde ve tabii ki en önemlisi samimiyet ve sıcaklık, eminim ki -somut olarak birilerinden bahsetmiyoruz, genele konuşuyoruz- paylaşımcı olmayan insanlar bu yorumları okuduğunda "aman ne kadar ciddiye almışlar, salak bi forum işte" tarzında yorumlar yapıyorlardır.. değiştiremeyiz değiştirmeği de umursamıyorum açıkçası, mevcut aktif üyeler gayet iyi ama sadece buluşma konusunda sıkıntı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Evet doğru söylüyorsun :)
buluşma konusu ayrı bir sorun :( bulunduğum ildeki üyelere bir kaç gün önce özel mesaj yazdım, hala cevap bekliyorum 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Evet doğru söylüyorsun :)
buluşma konusu ayrı bir sorun :( bulunduğum ildeki üyelere bir kaç gün önce özel mesaj yazdım, hala cevap bekliyorum 
tekirdağda buluşma zor az üye vardır muhtemelen ben izmir buluşması ayarlayamıyorum :) herkes yapalım diyor ama ne zaman belirleyen var, ne kesin cevap veren, trnin 3. büyük şehrinde, hatrı sayılır üyeye sahip ilinde buluşma ayarlayamıyoruz.. ben üye olmadan önceki bir buluşmaya 3 kişi katılmış..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Özcan'ın ne kadar paylaşımcı birisi olduğunu şahsen biliyorum, Ankara buluşmasından. Söylendiği gibi asıl amaç İnsan.
 Alper'in söylediği gibi çok değişik sorunlar yaratanları hepimiz görüyoruz kimi üyelerde. Burada yüzlerce biz iyi olalım, aramıza bir tane kötü niyetli girdimi hepimizin sinirini bozabiliyor. Ama önemli olan bizlerin bu iyiliği, paylaşımı, kuralları ve en önemlisi İnsanlığı yaymamız. Bu adımlar küçük küçükde olsa ileride faydaları toplumun her kesimince görülmeye başlanır emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
Hakan, konfiçyüs gibisin valla helal olsun :D
Şaka bir yana %100 katılıyorum...Esas sorun şu; insanlarda bence forum kültürü oluşmamış, sadece aklında çözülmesini beklediği sorun için mecbur üye olup soruyu patlatıveriyor. Burada insanların belli şeyleri paylaşmak için bulunduğunu algılayamıyor belki. Benim Land Rover Owners forumundan yüzünü görmediğim, sadece netten yazıştığım adamlar İstanbula gittiğimde bir telefonda taaa karşı taraftan gelip muhabbet edip bir iki birşeyler içmeye götürdüler mesela beni...Gezenbilir forumundaki sadece yazıştığım adamlar biryerde çamurda batsam, arasam yardım için, emin olun çoğalarak gelirler kurtarmaya:))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı