0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tabi bu soğuk motorla gazlayın demek olmuyor.
evet abı bende bı yerde okumustum tasarruf amaclı soguk havalarda aracı calıstırıp maksımum 10 sn. bekledıkten sonra fazla devırlı yapmadan yol alınabılır yazıyordu. fazla beklemek sanıldıgı gıbı yenı terknolojı kullanılmıs motorlarda bır ıse yaramıyormus.
illa bana sıfır araba aldıracaksınız. kuralları bukadar mı farklı olur. her çalıştırmada bekliyorum, soğukken takla atıyorum ki çalışsın diye.
Tabiiki soğuk motorla yarışabilirsiniz anlamında değil, sakin kullanıldığı sürece hiç bir sorun yoktur.Kesinlikle, 5 sn'den fazla beklemek fazladan yakıt sarfiyatından başka bir şey değil, örnekte verdiğim gibi Hybrid motorlarda böyle bir konu dahi yok.
yağın emilip yağ filtresinden geçip kol yatağına gelmesi en az 3 saniye. ( ilk turda çalışırsa )yağın emilip yağ filtresini geçip eksantrik miline ulaşması 10 saniye alıyor. teknoloji gelişiyor ama inanıyorum ki bu soğuklarda özellikle fazladan 10 saniye beklemek daha faydalı olacaktır. eski veya yeni...
Hocam eski derken ne kadar eski mesela bizim 2002 corolla 13 yaşında vvti ve enjeksiyonlu yani bu durumda biz hemen hareket edebilirmiyiz yoksa bizimde beklememiz gerekir mi?