Gönderen Konu: 2015 Corolla 1,33 Life İlk İzlenimler..  (Okunma sayısı 24063 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2108 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 Corolla 1,33 Life İlk İzlenimler..
« Yanıtla #80 : Şubat 16, 2016, 12:22:01 »

Evet @Hasan Arslan (36607) uygulanabiliyor

Konusu değil ama makyajlılara uygulanamıyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Şubat 16, 2016, 12:22:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 7000
  • Model Yılı: '20
  • 271 kere teşekkür etti
  • 470 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Şubat 16, 2016, 16:36:31 »
Konusu değil ama makyajlılara uygulanamıyor

Dema Kaan ben arkadaşa aldıydım ama arkadaş son anda vazgeçti taktırmaktan. Ama ürün hala elinde
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Vaveylâ!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20053
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Şubat 16, 2016, 17:28:28 »
Evet @Hasan Arslan (36607) uygulanabiliyor

Uygulanıyor diyen var, uygulanmıyor diyen var. Karışık bir şey.
Muallim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '05
  • 18 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Şubat 16, 2016, 18:07:56 »
Arkadaşlar CC tamam..

Bizim burdaki bosch servise gittim, dedim böyle böyle, usta dediki ona yazılım yüklenmesi lazım bizde yok. Dedim bu karadenizli tartışmayla laf anlatılmaz, abi biliyorum yazılımı Trabzonda yükleticem sen sadece kolu tak dedim, ikna oldu  :D

Kolu taktık ve hiç sorunsuz sıkıntısız saat gibi çalışıyor.. İlgili başlıkta yol gösteren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..

Bu arada usta 30 lira aldı  :), dediğim gibi 70 liraya bitti..

https://www.youtube.com/watch?v=vLyRH5eSpps&feature=youtu.be

Videoda olduğu gibi, 3 deliğe bastırıyoruz ve Hava yastığı yerinden çıkıyor;

2 yerden yastık direksiyona bağlı, biri görünen turuncu aparatla bağlı, diğeri yeşil kablo ile, bunları basitçe çıkarıyoruz ve kolun soketini resimde karanlıkta kaldığı için görünmeyen, yeşil kablonun üstteki çıkış noktasının sağındaki sokete takıyoruz. Kol ile gelen 2 vida ile vidalıyoruz.

Daha önce 7,5 liraya aldığım bu aparatı kolun çıkış yerine takıyorsunuz, orjinal parça sizde kalıyor. İsterseniz videodaki gibi orjinal parçayıda delebilirsiniz.. Bu arada 77,5 lira olmuş  :D

Ve sonuç;

Serdar Bey,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Allah cc. kazasız iyi günlerde kullanmayı nasib etsin.
Bende iki ay önce 1.6 touch aldım. Cruise control montajı yapmak istiyorum. Acaba cruise control montajı yapıldıktan sonra göstegeler de cc yi kullanıma açtığınız da ışık yanıyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Şubat 16, 2016, 20:50:47 »
CC takıldığı zaman göstergede ışık yanmıyor.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Babam Toyota Gibi Adam..
  • 25 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Şubat 22, 2016, 00:06:23 »
Çok teşekkür ederim. Burak Bey'in söylediği gibi ışık yanmıyor.

Bakımı yaptırdım. Dediğiniz gibi pek bişey yapmıyorlar, kaldır sağına soluna bak indir yıka teslim et.

Yıkamacıyı hafiften çarptım. Arabayı yıkamış doğru düzgün kurutmadan kenara çekmiş  >:(

Gittim aldım bezi başladım silmeye, geldi hemen abi bırak ben yapıyım dedi.

Dedim sen yapacak olsan şimdiye kadar yapardın, araba böyle bırakılır mı, böyle kurudumu bu araba leke leke olmayacak mı?

Ben siliyorum adam peşimde dolaşıyor, biri görecek diyede ödü kopuyor  |-\ Fazla yormadan verdim bezi düzgün düzgün sildi.  :argh:

Can sıkıcı bi durum, benimde hoşuma gitmiyor ama işini düzgün yapsana be kardeşim  :(
NE İMZALAR GÖRDÜM ZATEN YOKTULAR :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 110000
  • 748 kere teşekkür etti
  • 748 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Şubat 22, 2016, 01:27:26 »
@Kaan Kara (29002)   sen bilgilisin sanırım o yüzden etiketledim
burada ki arkadaş sanırım kör nokta ayarlamayı göstermiş http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=71177.msg966764#msg966764

bu kör nokta ayarı nasıl yapılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Şubat 22, 2016, 01:29:22 »
@Kaan Kara (29002)   sen bilgilisin sanırım o yüzden etiketledim
burada ki arkadaş sanırım kör nokta ayarlamayı göstermiş http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=71177.msg966764#msg966764

bu kör nokta ayarı nasıl yapılır

bende böyle kullanıyorum. Aynaların açısını dışa doğru açacaksınız. ayar düğmesiyle kolaylıkla halledilebilir
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 748 kere teşekkür etti
« Yanıtla #88 : Şubat 22, 2016, 01:35:51 »
bende böyle kullanıyorum. Aynaların açısını dışa doğru açacaksınız. ayar düğmesiyle kolaylıkla halledilebilir

dışa dogru derken anlamadım acıklayıcı olur musunuz :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Şubat 22, 2016, 01:46:05 »
dışa dogru derken anlamadım acıklayıcı olur musunuz :) :)

Aynaların iç tarafı sizin ideal sürüş pozisyonunuzda arka kapı kolunun daha dışını gösterecek. Yani aracı görmeyeceksiniz
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 748 kere teşekkür etti
« Yanıtla #90 : Şubat 22, 2016, 01:53:36 »
Aynaların iç tarafı sizin ideal sürüş pozisyonunuzda arka kapı kolunun daha dışını gösterecek. Yani aracı görmeyeceksiniz

ben kör noktaya düşenleri uyarı amaclı aynada ışık yanan sandım :) kusura bakma :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 53 kere teşekkür etti
  • 90 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Şubat 22, 2016, 09:49:03 »
o resimdeki gibi kör nokta ayarlayınca da aracın arkası görünmüyor arkadaş. parklarda sıkıntı oluyor. hafızalı ayna olsa hemen mod değiştirilir de.
@Anıl Akca (35513) @Kaan Kara (29002)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benim Babam Toyota Gibi Adam..
  • 25 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Şubat 22, 2016, 10:10:04 »
en can sıkıcı durum bu sanırım. Bende arka kapıyı görmeden rahat edemiyorum..

Bu arada ilk kez arabaya 5 kişi bindik. Performansta bi sıkıntı yok. Sadece 70'le 6 ya atan ben 110'la 5. viteste gidiyordum  :)
NE İMZALAR GÖRDÜM ZATEN YOKTULAR :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 1200
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Şubat 22, 2016, 10:58:47 »
Merhaba araçlarınız hayırlı olsun kazasiz belasiz kullanın. 3 Şubat ta 1.33 life açık siyah corolla aldim celik cant krom Çitalar park sensöru sis vs gibi aksesuarlar monte ettirdim. 2006 model 1.6 terra aracimi satıp bu aracı aldım yakit konfor vs olark sözüm yok çok güzel fakat motor performansi beni çok hayal kırıklığına uğrattı afallamis durumdayim satsam ese dosta ne derim karizmayi cizmek istemiyorum dun aksam rampada şahin s beni zorladi ve cok agirima gitti :(((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Şubat 22, 2016, 11:03:14 »
Merhaba araçlarınız hayırlı olsun kazasiz belasiz kullanın. 3 Şubat ta 1.33 life açık siyah corolla aldim celik cant krom Çitalar park sensöru sis vs gibi aksesuarlar monte ettirdim. 2006 model 1.6 terra aracimi satıp bu aracı aldım yakit konfor vs olark sözüm yok çok güzel fakat motor performansi beni çok hayal kırıklığına uğrattı afallamis durumdayim satsam ese dosta ne derim karizmayi cizmek istemiyorum dun aksam rampada şahin s beni zorladi ve cok agirima gitti :(((

Uzun süre 1.6 kullanımından sonra 1.33 size zayıf gelmiş olabilir ancak araca alışmanız durumunda hayal kırıklığınızın azalacağını düşünüyorum.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Şubat 22, 2016, 11:08:16 »
en can sıkıcı durum bu sanırım. Bende arka kapıyı görmeden rahat edemiyorum..

Bu arada ilk kez arabaya 5 kişi bindik. Performansta bi sıkıntı yok. Sadece 70'le 6 ya atan ben 110'la 5. viteste gidiyordum  :)
Yapmayın Serdar bey 70 km hizda vites hiç 6 ya atılır mı yazik edersin motora. 70 km hızda en fazla vites 4 de olmalıdır. 3 de olur ama ufaktan bağırır 4 iyidir tatlı tatlı gidersiniz. 
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #96 : Şubat 22, 2016, 11:15:39 »

Kızmak yok darılmak yok ama galiba 1.33 ile sorun yaşamayan benim. Özellikle rampa çıkışlarda. Rampa çıkarken shift lambasını dikkate almayın. Atıyorum 3 ile çıkıyorsun 4'e at diyor ve atma 3 ile çık o rampayı. Ya da 6. vites ile 120 üzeri hızda E-5 veya TEM rampası çıkıyorsun shift aşağı ok yandı küçültme vites, devam et 6 ile. Ben bu 1.33 Corolla ile bu sene iki kere Bodruma gittim ve Sabuncu rampasını 4 kişi + full bagaj ile gayet sorunsuz 3. ve 4. vites ile çıktım ve sol şeritten çıktım ve o rampanın bir keskin noktası var ki bir tek orada 2'ye düştüm ve zaten orayı her araba 2 ile çıkar ama ben o noktada Volvo S40'ın yanından geçtim. Ve bir gün Marmarise indim o Marmaris rampalarını çıkarken de bir sorun yaşamadım. 1.33'ü iyice tanır ve çözerseniz sorun yaşamazsınız. 15558 km. deyim gün itibarı ile. Gitmeyen bir araba olsa bu kadar kullanmazdım 1.5 yılda. Aytaç'ın dediği gibi 1.6'ya alıştınız yıllardır ve kesin bununla ilgilidir. Şimdi bir şey diyeceğim, hız belirtmeyeceğim. Eylül ayı Bodrum dönüşümde Balıkesir - Mudanya yolunda yeni kasa Honda CRV 2.0 ile peş peşe gittim ve dibimdeydi resmen ve hızım bir hayli yüksekti. Bursa oto yoluna çıktım ve Annemin ısrarı üzerine bıraktım adamı da geçti gitti. O da neden oldu? Beyimiz iki şeritli yolda önde ki arabayı sollamaya çıktı ve ben soldan geliyorum, sellektör yaptım ki buna çıkma diye ama pat diye çıktı. Hadi çıktın sollamaya bir an önce geç onu değil mi, yok..! Aheste aheste geçiyor ve sinir etti beni ve 2-3 kere sellektör yaptım buna ve bu sinir oldu. Geçti sağa sollaması bitince ben soldan kaptırdım devam ettim. Yediremedi bunu kendine ve Bursa yoluna kadar peş peşe gittik ve hızım hayli yüksekti Bursa oto yolunda bıraktım da geçip gitti. Ve 3 kişi + bagajdı araba.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 22, 2016, 11:17:03
Yapmayın Serdar bey 70 km hizda vites hiç 6 ya atılır mı yazik edersin motora. 70 km hızda en fazla vites 4 de olmalıdır. 3 de olur ama ufaktan bağırır 4 iyidir tatlı tatlı gidersiniz.

70 ile giderken 6. vitesi kaldırıyor.  :) Doluyken de kaldırıyor, gerçi 5 kişi ile denemedim ama düz yolda 4 kişi ile kaldırıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #97 : Şubat 22, 2016, 11:25:55 »
Araç gitmiyor daki kasıt bence ara hızlanmalar olmalı. Benim için son hız çok önemli değil, çünkü uzun yolda bile ben 140-150 fazla geçmem. Bu açıdan bakıldığında 1.3 de 1.6 da 150 yi geçer. Bana göre önemli olan ara hızlanmalardır. Bende daha önce 1.6 astra vardı ve 103 beygirdi. şimdi corolla 1.6 ve 124 beygir. Astranın ara hızlanmaları corollaya göre daha iyiydi. Muhtemelen kilo farkından kaynaklanıyor. corollayı çok devirli kullanmak gerekiyor. Kısaca araçdan ne beklediğinize bağlı. 1.3 alıpda ben makas atayıp, zırt bırt araba sollayım derseniz elbetteki hayal kırıklığı yaşarsınız.

Not: herkes yeni aracını önce kullandığı araçla kıyasladığın dan ya çok memnun, yada hayal kırıklığı yaşıyor. Geçmiş yıllarda amcam toros dan sonra brodway almıştı, bana ilk dediği yaa çok rahat bi araba iyiki almışım, demişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #98 : Şubat 22, 2016, 11:27:38 »
Araç gitmiyor daki kasıt bence ara hızlanmalar olmalı. Benim için son hız çok önemli değil, çünkü uzun yolda bile ben 140-150 fazla geçmem. Bu açıdan bakıldığında 1.3 de 1.6 da 150 yi geçer. Bana göre önemli olan ara hızlanmalardır. Bende daha önce 1.6 astra vardı ve 103 beygirdi. şimdi corolla 1.6 ve 124 beygir. Astranın ara hızlanmaları corollaya göre daha iyiydi. Muhtemelen kilo farkından kaynaklanıyor. corollayı çok devirli kullanmak gerekiyor. Kısaca araçdan ne beklediğinize bağlı. 1.3 alıpda ben makas atayıp, zırt bırt araba sollayım derseniz elbetteki hayal kırıklığı yaşarsınız.

Not: herkes yeni aracını önce kullandığı araçla kıyasladığın dan ya çok memnun, yada hayal kırıklığı yaşıyor. Geçmiş yıllarda amcam toros dan sonra brodway almıştı, bana ilk dediği yaa çok rahat bi araba iyiki almışım, demişti.

İşte budur olay.  :)  bunun içinde kritik durumlar da bir değil iki vites küçülterek durum kurtarılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Şubat 22, 2016, 11:40:20 »
Maalesef Sizin gibi bircok arkadaş aynı durumdan sikayetci. Eski aracınıza göre biraz daha devirli kullanmanız lazım.  Şimdi satmaya kalksanız 6 ile 8 bin lira arası zarariniz olur. Bence biraz daha kullanın o arada müşterisi çıkarsa da verirsiniz. Tok satıcı misali :)
Yada takas olarak da degerlendirebilirsiniz 1.6 olanı ile o zaman fazla bi kaybiniz olmaz.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu