0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar konu dışı amq benim sorunum var: aracım 2015 model toyota auris henüz 7000km de. Brc takılı ise 2000 km oldu. Araç bazen ilk kalkısta gazdayken harekete gecmeyıp silkeliyor ve kendiliğinden geri benzine geçiyor. Ne sorun vardır bana yardımcı olabilirmisiniz?
Bence bir yerlerde bağlantı hatası vs vardır gidin gösterin servise
Arkadaşlar herkese selamlar. Aracımın lpg ile kullanımında 10 bin km ye yaklaştım hayırlısıyla. 10 bin lpg kontrolüne gittiğimde %8 zenginde çalışan ltft değerimi %2-3 civarına çekecek şekilde ince ayar yaptırayım diyordum ama şuanki halinin de şöyle bir güzelliği varki aracım son 3 bin km dir arıza ışığı yakmıyor (p0420 meşhur katalitik hatası). Şimdi ince ayar çektirirsem ışık tekrar yanar diye de kararsızım. Sizce ltft -%8 civarı zenginde çalışması uzun dönemde sıkıntı yapar mı bana? Zenginde çalışınca motor kurum yapar diye okudum bazı yerlerde, fakir karışım kadar zararlı değil herhalde. Kayıtların önceki postlarımla aynı.
Demirhan merak ettim bu p0420 hatası nasıl oluştu? Bu hata olduğunda değerlerin nasıldı? -%8 haliyle mi bu arıza kaydını vermişti?
Valla yüzde 80 fakirde çalışan megane motorlu dacıa yüzde 60 fakirde bilmem kaç bin km çalışmış terios( daha önce motor yapılmış subap yakmış 120 bin km de subap yanmış ) yüzde 25/40zenginde çalışan lancer 2011(80 bin km çalışmış) araçları görünce yüzde 8 zengin çalışması galiba çooook uzun vadede zarar verebilir diye düşünüyorum. Tabi bu işin ustası falan değilim ampirik karşılaştırma oldu benimki [emoji23]
Yani değerleri iyi olsada bu hata kodunu verdi diyorsun
Evet abi ayarlar çok iyiydi. Hatta ben kıl bir adam olduğum için Memduh usta iki farklı zamanda iki kez ince ayar yaptı yolda. Birinde ben de vardım araçta yarım saate yakın sürerek ayar yaptı. Benden bıktı adam değerler baya iyiyken hata verdi. Ama diğer eleman zenginleştirdikten sonra yüzde 6 zengindi yine de iki kez daha hata verdi. 2-3 bin km sonrasında zenginlik 7-8 gibi değerlere yükseldi ve bir daha hata kodu vermedi. Son 3 bin km dir %7-9 arası ltft zenginde ve hata kodu yok.
Ayarlar çok iyi olsada aracı çalıştırıp direk gaza yüklenirsem arıza ışığı yakıyor nadir de olsa. Sanırım OBD bağlantısı henüz kurulmamış olduğundan yapıyor. OBD protokolu 8.de sabit. Söndürme imkanı olanlar deneyebilir. Benim akü orjinal belki ondan bile olabilir.
Yüksek devirde aşırı fakir veya aşırı zengin olduğu için arıza ışığı yakıyor olabilir. Verdiğim linkteki makalede %25 üzeri ltft oranı bazı model araçlarda arıza ışığı yakar diyor.