0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tamam abi.Abi ekrandaki devir ile aracın devrini diyorsun değil mi?
Forumdaşlar sonunda scanmaster ile ufak ayarlar çekerek gereken grafikleri oluşturabildim. Yorumlarınızı bekliyorum
Aynı yöndeki kayıtları karşılaştırmak daha iyi olmaz mı?
İkiside LTFT grfiği,birisi sabah diğeri akşam.
Aracın devri değil manifold basıncından bahsediyorum.Brc manifold basıncına göre harita oluşturuyor.bu haritayıda oluştururken torque ekranına koyduğumuz intrake basıncı (kpa----kilopaskal) bazen rolantideyken düşük tarafta farklı değerler gösterebiliyor.Farklı değerlerde (bende genellikle 350 kpa gösteriyor fakat bazen 290 kpa gösterdiğide oluyor) sende olduğu gibi farklı haritalar oluşturup yanıltabiliyor.Araç rolantide iken intrakeyi takip et düşükse biraz gaz ver ve yükselsin ondan sonra ltft takip et.
Tamam Mehmet hocam, onu anladım da yolun gidişi ile gelişinde eğim aynı mı? O yüzden aynı yöndeki kayıtlar dedim. Dün bunları kayıt ettiyseniz bugün aynı kayıtları karşılaştırın. Gidişle gidiş, dönüşle dönüşü.
Hep zengin karışımda çalışıyor arabanız hiç fakire düşmemiş Prins zengin markası olunca demek ki böyle oluyor Çok kötü değil bence değerleriniz ama biraz yakıt azaltılabilir
Murat abi başka almamı tavsiye ettiğin grafikler var mıdır?
Abi meşhur p0420 hatası alıyorum. Yaptığım araştırmalar sonucu kat sonrasındaki ikinci oksijen sensorum yakıt değişikliğinden dolayı düzgün okumalar alamıyor kanısına vardım. Bazı araçlara emulator takıp bu sensoru kandırıyorlarmış. Bu konuyu araştıracağım vaktim olursa inşallah. Zengin karışımda zararlı demişsin abi. Ne gibi zararı vardır? %6-7 gibi zengindeyim şuan böyle kullansam sıkıntı olur mu? Fakirde kalırsa silindir içi sıcaklık artışından dolayı subaplar zarar görüyor diye biliyorum. O yüzden sürekli zenginde kaldığını görünce sevindirik oldum
Mehmet aynı durum bendede var toque ekranındaki intrake değerini rolantide kontrol et.aynı değerleri gösterirken log kaydı oluştur bakalım fark olacakmı.
Bendede motor ısınmaya başladığında 29 kpa ısındıktan sonra 35 kpa gösteriyor.Değer düşükken gaza biraz yüklenirsen normal değerlere geliyor.
Elm.nin versiyonu 1.5 mu 2.1 miydi
Yüksekliği elm değil telefon yada tabletteki gps alıcısı ölçer. Gps ya açık değildir yada bağlantı kuramamıştır.
Şu ürün abi.http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/elm327-obd-ii-v15-bluetooth-arac-teshis-cihazi-P92747055Mesaj Birleştirildi: Şubat 25, 2016, 22:54:38Sadece gps için değil O2 sens değerlerini bazen ölçüyor bazen ölçmüyor.Bunun gibi.