Gönderen Konu: t27 1.6 avensis uyari  (Okunma sayısı 15359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 1.6 avensis uyari
« Yanıtla #60 : Şubat 01, 2016, 12:34:24 »
Bakıma 6.000 km var, direniyoruz  :)
Tampon için servise götürdüğümde bakayım ne zaman değiştiğine.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2016, 10:36:55
Aracı hiç kapatmadım hata verdikten sonra, belki o yüzden yazmamış olabilir. Daha önce P0171 hatası vermişti LPG ayarsızken.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2016, 10:37:54
Nozul kaç milim bilmiyorum, B yazıyor üzerinde.
B 1.8mm küçük hocam.  Murat abinin de b idi o deldirip 2.00mm yaptı diye hatırlıyorum. Galiba benim de 1.8.bende yazın 2.00mm yapacağım
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Şubat 01, 2016, 12:34:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72500
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Nisan 04, 2016, 15:59:35 »
Valla abi obd li olsa obd den kaynaklı diyecektim ama değilmiş.

Arkadaşlar 3 hafta falan oluyor lpg takılalı aracıma...
Benim KİT Lovato OBD li ve sabah lpg ye geçmeden check vsc sistem arızası verdi. ABS ışığı ile ESP ışığı da yandı bir müddet.. Türk usulü bir müddet gidip durdurdum ve çalıştırdıktan sonra artık arıza yoktu. OBD nasıl sebep olabilir? Ya da tekrarlarsa ne yapmalıyım arkadaşlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 04, 2016, 16:08:49 »
Arkadaşlar 3 hafta falan oluyor lpg takılalı aracıma...
Benim KİT Lovato OBD li ve sabah lpg ye geçmeden check vsc sistem arızası verdi. ABS ışığı ile ESP ışığı da yandı bir müddet.. Türk usulü bir müddet gidip durdurdum ve çalıştırdıktan sonra artık arıza yoktu. OBD nasıl sebep olabilir? Ya da tekrarlarsa ne yapmalıyım arkadaşlar....

Taktırdığınız yere gidin ve bağlantı tipini AUTO dan OTOMATİKTEN 8. tercihe seçtirin. :tamam: Yada kablonuz varsa kendiniz de yapabilirsiniz  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Nisan 06, 2016, 07:55:37 »
Elm cihazı olarak aşağıdaki ürün uygun mudur? Buradan lpg ayarı yapılabilir mi?Ya da hangi cihaz işimizi görür?  Teşekkürler şimdiden

http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/elm-327-bluetoothlu-v21-ariza-tespit-cihazi-super-mini-yeni-P79024968

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Nisan 06, 2016, 08:03:37 »
Elm cihazı olarak aşağıdaki ürün uygun mudur? Buradan lpg ayarı yapılabilir mi?Ya da hangi cihaz işimizi görür?  Teşekkürler şimdiden

http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/elm-327-bluetoothlu-v21-ariza-tespit-cihazi-super-mini-yeni-P79024968
Değil. Versiyon 1.5 alin
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #65 : Nisan 06, 2016, 08:45:02 »

Hayır hocam ELM cihazlarının LPG ye hiç bir ayar etkisi olmaz. LPG kablosu almanız lazım.

Siz dediğim şekilde ayarı değiştirdiniz mi?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Nisan 06, 2016, 08:50:38 »
Hayır hocam ELM cihazlarının LPG ye hiç bir ayar etkisi olmaz. LPG kablosu almanız lazım.

Satilik kablo var abi. [emoji4] [emoji23] 
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #67 : Nisan 06, 2016, 08:57:33 »

Hayırlı olsun Mehmedim, nasipse başka baharlara yaparız ayarları  :islik: :islik:

Neden olmasın diyeceğim ama arkadaşında başını yakmayalım, hanımı ile kavga ettirmeyelim  :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Nisan 06, 2016, 09:15:40 »
Hayırlı olsun Mehmedim, nasipse başka baharlara yaparız ayarları  :islik: :islik:

Neden olmasın diyeceğim ama arkadaşında başını yakmayalım, hanımı ile kavga ettirmeyelim  :rofl: :rofl: :rofl:
[emoji2] [emoji2] [emoji2]  Abi ben etrafa ayar icin geceleri senle yaptigimiz yol ayarini anlatiyorum 3 - 4 aksam usanmadan ayar yaptik diye millet sasip kaliyor zaten. You tube de de zaten Lovato ayar diyorum ilk senin videolar cikiyor onlari ders olarak veriyorum [emoji16]
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Nisan 06, 2016, 20:58:17 »

Henüz gitmedim lpg ciye. Zaten bir defa bahse konu arızayı verdi ve bir daha olmadı ama...
Ama bugün demin bir şey fark ettim. hız sabitleyiciyi devreye almaya çalıştım ekranda yeşil gösterge çıktı ama sabitleyici devreye girmiyor? bu ilginç geldi.

Sorunsuz olsun diye Toyota aldık umarım bizi hayal kırıklığına uğratmaz. Hız sabitleyici neden devreye girmemiş olabilir? Teşekkürler herkese şimdiden..

Mesaj Birleştirildi: Nisan 06, 2016, 20:59:59

Kabloyla yolda giderken ayar nasıl yapılabilir ki? Video linkini gönderebilir misiniz? Çok kabiliyetim yok zaten ayarlamaya... Bu tüp işi umarım başımızı belaya sokmaz. Baksanıza hız sabitleyici ışığı yanıyor ama devreye girmiyor? İlginç!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Nisan 06, 2016, 21:25:01 »
Kaç km hızla gittiğinize bağlı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Nisan 06, 2016, 21:52:31 »
Arkadaşlar hız sabitleyicimde sorun yokmuş. Sanırım ben bir şeyleri yanlış yaptım. Aracın acemisiyim  ::) Teşekkürler ilginize. Şimdi bir tek şu VCS midir nedir o arıza tekrarlarsa lpg ciye gidip 8'e aldırmak kaldı. Onun dışında çok memnunum. Yakıt yok gibi valla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #72 : Nisan 06, 2016, 21:56:07 »
Arkadaşlar hız sabitleyicimde sorun yokmuş. Sanırım ben bir şeyleri yanlış yaptım. Aracın acemisiyim  ::) Teşekkürler ilginize. Şimdi bir tek şu VCS midir nedir o arıza tekrarlarsa lpg ciye gidip 8'e aldırmak kaldı. Onun dışında çok memnunum. Yakıt yok gibi valla...

Geçmiş olsun.  İstanbul'da oturuyorsanız Mehmet Akın arkadaşımızla irtibata geçin,  onda kablo var  :asikadam: Denizlide oturuyorsanız ben de yardımcı olurum nasipse
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Nisan 06, 2016, 22:44:04 »
Hocam Lpg  tüketiminiz ortalama benzin tüketiminin %20 fazlası olması gerekiyor. Misal Yol bilgisayarı 10 lt gösteriyorsa 12 litre Lpg tüketimi olması lazım aşağı yukarı. Kablo ile baglatı nasıl oluyor derseniz. Motor bölümünde Lpg kablo girişi var kabloyu oraya takıp diğer tarafını Mevcut lpg yazılımının yüklü oldugu Laptopa baglıyoruz. Tabi yazılımıda internetten indiriyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Nisan 06, 2016, 22:52:05 »
Teşekkürler arkadaşlar. nöbetçi eczane gibisiniz vallahi  :alkis: Malaytadayım.

O zaman laptop arabanın içinde ve kablo motor bölümünden laptopa kadar uzuyor. Hareket halindeyken ayar için. Bu hiç benim yapabileceğim bir durum değil.

İlk depoda bilgisayar göstergesi kadar yaktı neredeyse. Bu ikinci depo bitmek üzere o zaman netleştirip yazıcam buraya yakıtını. Ama bu kasaya ve cüsseye velastik ebatına bedava gidiyoruz :) Allah nazarsadan saklasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #75 : Nisan 06, 2016, 23:05:24 »
Teşekkürler arkadaşlar. nöbetçi eczane gibisiniz vallahi  :alkis: Malaytadayım.

O zaman laptop arabanın içinde ve kablo motor bölümünden laptopa kadar uzuyor. Hareket halindeyken ayar için. Bu hiç benim yapabileceğim bir durum değil.

İlk depoda bilgisayar göstergesi kadar yaktı neredeyse. Bu ikinci depo bitmek üzere o zaman netleştirip yazıcam buraya yakıtını. Ama bu kasaya ve cüsseye velastik ebatına bedava gidiyoruz :) Allah nazarsadan saklasın.

Ecmain  :saygi:

LPG ciye giderseniz arabanın Ecusuna da bağlanıp hata kaydı varsa silerler. Ama ilk dediğim noktayı mutlaka kontrol ettirin otomatikte ise mutlaka 8 e aldırın
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Nisan 06, 2016, 23:11:49 »

LPG ciye giderseniz arabanın Ecusuna da bağlanıp hata kaydı varsa silerler. Ama ilk dediğim noktayı mutlaka kontrol ettirin otomatikte ise mutlaka 8 e aldırın

Murat hocam youtuba sizin videolara baktım. Ses yok. Ama sevindirici taraf aynı kite sahip olmamız. Olumsuz bir durumda danışırım.

Peki aynı arızayı bir daha vermese yine aldırayım mı? Bir de mabtığı nedir? Autoda 8'e alınca ne oluyor? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Nisan 06, 2016, 23:12:45 »
Hocam Lpg  tüketiminiz ortalama benzin tüketiminin %20 fazlası olması gerekiyor. Misal Yol bilgisayarı 10 lt gösteriyorsa 12 litre Lpg tüketimi olması lazım aşağı yukarı. Kablo ile baglatı nasıl oluyor derseniz. Motor bölümünde Lpg kablo girişi var kabloyu oraya takıp diğer tarafını Mevcut lpg yazılımının yüklü oldugu Laptopa baglıyoruz. Tabi yazılımıda internetten indiriyoruz.
Hocam pc için ekran görüntüsü kaydeden program kullanırsanız daha sonra bu görüntüyü izleyerek lpg haritası üzerinde düzeltme yapabilirsiniz. Zaten Lovatonun yazılımı ve kullanılbilirliği çok güzel. Siztem anlık yaptıgı düzeltmeyi gösteriyor.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 06, 2016, 23:14:56

Hocam OBD bağlantı seçeneğinin autoda olması beklemediginiz bir anda aracın arıza ışıgı yakmasını sağlar. Ben bu arızayı çözene kadar kafayı yiyecektim. Murat abi şahit. Bulana kadar denemediğimiz yürütmedigimiz fikir kalmadı. Ama en son öğrendik ki Obd baglantı seceneginden ötürü yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Nisan 06, 2016, 23:16:25 »
Murat hocam youtuba sizin videolara baktım. Ses yok. Ama sevindirici taraf aynı kite sahip olmamız. Olumsuz bir durumda danışırım.

Peki aynı arızayı bir daha vermese yine aldırayım mı? Bir de mabtığı nedir? Autoda 8'e alınca ne oluyor? teşekkürler.

Direk o 8. deki protokolden bağlanıyor. Otomatik protokol taraması yapmıyor. Bu otomatik arama bazı araçlarda sıkıntı yapıyor.

mesela bende ELM cihazıda var, geçenlerde taktım telefondan da programı açtım bir baktım ekranda Check VSC falan gibi birşey yazıyor tırstım.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 72 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Nisan 07, 2016, 20:44:56 »
Sayın Murat ve Mehmet Arkadaşlar,
Sanırım ikinizin de lpg si Lovato OBD... Sizde de tüpe ilk geçişte hafif bir sarsıntı var mıdır? Bende var. bu neden olabilir? Lpg ciye gitmişken onu da düzelttireyim. Sanırım normal görüyorlar...