Gönderen Konu: t27 1.6 avensis uyari  (Okunma sayısı 15355 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: t27 1.6 avensis uyari
« Yanıtla #40 : Ocak 24, 2016, 18:39:06 »
Arıza arada yine yanıyor. kendiliğinden de söndüğü oldu. elm cihazı aldım çinden, daha gelmedi. Acaba kutup başının ikisinidemi sökeceğim. Lpg ayarıda yeni yapıldı. Birde sabah ilk çalıştırmada yandı, araç daha rölantideydi ve benzindeydi.
Ahmet bey araba da hangi lpg kiti mevcut.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 24, 2016, 18:39:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '03
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 24, 2016, 18:51:54 »
mgs takılı, zannedersem eski sistem obd li olmayan.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 24, 2016, 18:59:00 »
Murat Gaz Sistemleri değil mi?
Arabayı Urfa'dan aldığımda üzerinde MGS takılıydı, devamlı LPG'de çalışırdı, gaz yemez, gitmez, fazla devir çevirince arıza lambası yakardı. Stop edecek gibi olur, etmez, yine arıza lambası yakardı. Servisi de doğu illerinde vardı, her arızada bakımda oraya gidecek değildim. Başıma gelen sorunlara 1 ay dayanabildim, Söktürüp BRC taktırdım. Gayet memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Ocak 24, 2016, 19:07:09 »
Valla abi obd li olsa obd den kaynaklı diyecektim ama değilmiş.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 24, 2016, 19:15:01 »
Lpg de şükür sıkıntı yaşamadım, ne çekişte nede başka bir şeyde, ama işte bu arıza lambası yanınca canımı sıktı sadece. Zaten benzinde çalışırken yandı iki defa.bir defada yolda giderken.
İlâhî ente maksudî ve rızake matlûbî (Allahım! maksadım sensin ve isteğim senin rızândır)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '10
  • 28 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 25, 2016, 03:36:21 »
Ahmet hocam zenit pro lpg sistemi Obd lidir.Merkezi Adiyaman da.yazilimini ve parcalarini incelemiştim.dogru ayar yapilirsa guzel bir kit.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 25, 2016, 04:55:22 »
Ahmet hocam zenit pro lpg sistemi Obd lidir.Merkezi Adiyaman da.yazilimini ve parcalarini incelemiştim.dogru ayar yapilirsa guzel bir kit.
Bendeki obd siz olan, eski sistemmiş. Adıyamandaki usta teamviewer üzerinden ayar yaptı. Zenit pro programı kiti görmedi. Eski program ile ayar yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 30, 2016, 13:51:59 »
ELM cihazı geldi. Arıza lambası yanmıyordu ama arıza aratınca bu arızayı verdi. P0032-Powertrain HO2S Heater Control Circuit High (Bank 1 Sensor 1)
Seydi EKİCi hocam sağolsun yardımcı oldu.Galiba sensör soketinde problem var gibi. Soket motora sabitlenen yerden çıkmış, belki sallanırken falan arıza veriyordu. Şimdi soketi yerine takıp tekrar arıza lambasının yanmasını bekleyeceğim. Fotoğrafıda ekliyorum, belki başkalarına da faydası olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 30, 2016, 14:23:58 »
ohm değerini ölçtünüz mü? yerinde sabit durmuyor diye jak pinlerinin temas etmiyeceğini ve arıza yaratacağını düşünmüyorum. ısıtıcı devre hatası vermiş.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 62 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 30, 2016, 14:34:16 »
ohm değerini ölçtünüz mü? yerinde sabit durmuyor diye jak pinlerinin temas etmiyeceğini ve arıza yaratacağını düşünmüyorum. ısıtıcı devre hatası vermiş.
Ölçmedim, açıkça nasıl ölçüldüğünü de bilmiyorum ama ölçer onuda paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 47000
  • Model Yılı: '19
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 30, 2016, 14:39:07 »
afr sensörü jakını sökün. sensör tarafındaki iki siyah kablonun geldiği pinlerin ohm değeri 1.8-3.4 aralığında olmalı. yüksek çıkarsa ısıtıcı devrede problem var demektir. ölçüm soğuk motorda yapılmalı.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Ocak 31, 2016, 22:29:01 »
Bugün 6 aydır görünmeyen vsc hatası tekrar ortaya çıktı. Sağa çekip hata koduna baktım, hata kodu yok. Tüm hata kodlarını sil dedim, kayboldu. LTFT ve STFT değerleri sıfıra yakın, OBD düzeltmesi açık. Tek fark BP yerine Aytemiz'den aldığım gaz. Veya haritam biraz yüksek acaba bu yüzden mi diye düşündüm.. Bakıma gittiğimde nozul büyüteyim diyorum ama ayarla uğraşmak da hiç istemiyorum, servisin ayar yaptığı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ocak 31, 2016, 22:35:22 »
Bugün 6 aydır görünmeyen vsc hatası tekrar ortaya çıktı. Sağa çekip hata koduna baktım, hata kodu yok. Tüm hata kodlarını sil dedim, kayboldu. LTFT ve STFT değerleri sıfıra yakın, OBD düzeltmesi açık. Tek fark BP yerine Aytemiz'den aldığım gaz. Veya haritam biraz yüksek acaba bu yüzden mi diye düşündüm.. Bakıma gittiğimde nozul büyüteyim diyorum ama ayarla uğraşmak da hiç istemiyorum, servisin ayar yaptığı yok.
Abi inşallah anlık bir arızadır. Bendeki esp arızası da tahminen obd bağlantı seçeneği kaynaklı olabilirmiş. Obd bağlantı auto durumunda idi 8. Bağlantı şeçeneğini seçtim şuan için arıza yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 31, 2016, 22:40:34 »
Abi inşallah anlık bir arızadır. Bendeki esp arızası da tahminen obd bağlantı seçeneği kaynaklı olabilirmiş. Obd bağlantı auto durumunda idi 8. Bağlantı şeçeneğini seçtim şuan için arıza yok.

Sağol Mehmet hocam, bu verdiğin bilgi önemli benim için. Uzun yol yapıp durduğumda ilk çalıştırmada yapıyor çünkü. Hangi protokol ise onu bulup sabitleyeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Şubat 01, 2016, 08:52:32 »
Nozul kaclik okuyamadım ama 1.8 mm galiba benimki ve rolantide 1.32 bar ile çalışıyor. Normali 1.00/1.10 bar mis. Ha sorun var mı yok. Lakin yazın belki 2mm deldiririm rahat çalışsın diye. Nozullar en az 2mm olmalıymış bu arada çoğu lpgci standart 1.8 olduğu için takip geçiyor. 2.00mm genişletmiyor ya da 2.00mm nozul pek bulunmuyor.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #55 : Şubat 01, 2016, 08:53:09 »
Aslında hata kodunu bir de techstream cihazı ile bakmak lazım. Elm cihazı atlıyor olabilir
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Şubat 01, 2016, 09:20:35 »
Sağol Mehmet hocam, bu verdiğin bilgi önemli benim için. Uzun yol yapıp durduğumda ilk çalıştırmada yapıyor çünkü. Hangi protokol ise onu bulup sabitleyeyim.
Abi bende de Ayda 1 rolantide yanıyordu sonra ki çalışmada kayboluyordu . O nedenle pek önemsememiştim. Taki her ilk çalışmada yanana kadar. Araçın lpg sigortasını söktüm kullandım yanmadı. Aynı durum da olan bir arkadaş vardı onda da sürekli ilk çalışmada yanıyordu. O honda forumda okumuş. Auto bağlantı seçeneğinde yanıyor diye. Bayiyle görüştüm Can bağlantıda 8. Baglantıyı seçebilirsin dedi. Sürekli ışık yanan arkadaşın ki 2 haftadır yanmıyor benim ki 1 haftadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #57 : Şubat 01, 2016, 09:58:52 »
Abi bende de Ayda 1 rolantide yanıyordu sonra ki çalışmada kayboluyordu . O nedenle pek önemsememiştim. Taki her ilk çalışmada yanana kadar. Araçın lpg sigortasını söktüm kullandım yanmadı. Aynı durum da olan bir arkadaş vardı onda da sürekli ilk çalışmada yanıyordu. O honda forumda okumuş. Auto bağlantı seçeneğinde yanıyor diye. Bayiyle görüştüm Can bağlantıda 8. Baglantıyı seçebilirsin dedi. Sürekli ışık yanan arkadaşın ki 2 haftadır yanmıyor benim ki 1 haftadır.
Obd varda 8. Ya da oto secin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • fani dünyayı kurtarayım derken ebedi hayatı unutma
  • Kan Grubu: ---
  • 26 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Şubat 01, 2016, 10:26:41 »
Sabah arabayi calistorip biraz yol aldiktan sonra check parking brake Sistem ve check vsc sistem hatalari Verdi ve gitmiyor dahasi sol alt koseye dogru sari bir pompa isareti cikti asil kafami karistranda Bu

Be anlama geliyor aceba

arkadaşlar konunun ilk mesajında bahsettiğim arızalar bujileri değiştirince birdaha olmadı bilğinize,eğer buji deiğişim km niz gelmişse değiştirin önce derim ben.(80 000 de değişti)
1998 doğan slx 1.6 i.e // 2003 kangoo 1.5 dci
2007 doblo 1.9 jtd // 2007 connect 1.8 tdci
2010 fiorino 1.3 mjet // 2010 era 1.5 crdi//2011 avensis lpg//2013 honda civic  lpg//2014 corolla 1.33 lpg,2011 1.6 avensis(yeniden)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 284 kere teşekkür etti
« Yanıtla #59 : Şubat 01, 2016, 10:35:52 »
arkadaşlar konunun ilk mesajında bahsettiğim arızalar bujileri değiştirince birdaha olmadı bilğinize,eğer buji deiğişim km niz gelmişse değiştirin önce derim ben.(80 000 de değişti)

Bakıma 6.000 km var, direniyoruz  :)
Tampon için servise götürdüğümde bakayım ne zaman değiştiğine.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2016, 10:36:55
Aslında hata kodunu bir de techstream cihazı ile bakmak lazım. Elm cihazı atlıyor olabilir

Aracı hiç kapatmadım hata verdikten sonra, belki o yüzden yazmamış olabilir. Daha önce P0171 hatası vermişti LPG ayarsızken.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 01, 2016, 10:37:54
Nozul kaclik okuyamadım ama 1.8 mm galiba benimki ve rolantide 1.32 bar ile çalışıyor. Normali 1.00/1.10 bar mis. Ha sorun var mı yok. Lakin yazın belki 2mm deldiririm rahat çalışsın diye. Nozullar en az 2mm olmalıymış bu arada çoğu lpgci standart 1.8 olduğu için takip geçiyor. 2.00mm genişletmiyor ya da 2.00mm nozul pek bulunmuyor.

Nozul kaç milim bilmiyorum, B yazıyor üzerinde.