0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arıza arada yine yanıyor. kendiliğinden de söndüğü oldu. elm cihazı aldım çinden, daha gelmedi. Acaba kutup başının ikisinidemi sökeceğim. Lpg ayarıda yeni yapıldı. Birde sabah ilk çalıştırmada yandı, araç daha rölantideydi ve benzindeydi.
mgs takılı, zannedersem eski sistem obd li olmayan.
Ahmet hocam zenit pro lpg sistemi Obd lidir.Merkezi Adiyaman da.yazilimini ve parcalarini incelemiştim.dogru ayar yapilirsa guzel bir kit.
ohm değerini ölçtünüz mü? yerinde sabit durmuyor diye jak pinlerinin temas etmiyeceğini ve arıza yaratacağını düşünmüyorum. ısıtıcı devre hatası vermiş.
Bugün 6 aydır görünmeyen vsc hatası tekrar ortaya çıktı. Sağa çekip hata koduna baktım, hata kodu yok. Tüm hata kodlarını sil dedim, kayboldu. LTFT ve STFT değerleri sıfıra yakın, OBD düzeltmesi açık. Tek fark BP yerine Aytemiz'den aldığım gaz. Veya haritam biraz yüksek acaba bu yüzden mi diye düşündüm.. Bakıma gittiğimde nozul büyüteyim diyorum ama ayarla uğraşmak da hiç istemiyorum, servisin ayar yaptığı yok.
Abi inşallah anlık bir arızadır. Bendeki esp arızası da tahminen obd bağlantı seçeneği kaynaklı olabilirmiş. Obd bağlantı auto durumunda idi 8. Bağlantı şeçeneğini seçtim şuan için arıza yok.
Sağol Mehmet hocam, bu verdiğin bilgi önemli benim için. Uzun yol yapıp durduğumda ilk çalıştırmada yapıyor çünkü. Hangi protokol ise onu bulup sabitleyeyim.
Abi bende de Ayda 1 rolantide yanıyordu sonra ki çalışmada kayboluyordu . O nedenle pek önemsememiştim. Taki her ilk çalışmada yanana kadar. Araçın lpg sigortasını söktüm kullandım yanmadı. Aynı durum da olan bir arkadaş vardı onda da sürekli ilk çalışmada yanıyordu. O honda forumda okumuş. Auto bağlantı seçeneğinde yanıyor diye. Bayiyle görüştüm Can bağlantıda 8. Baglantıyı seçebilirsin dedi. Sürekli ışık yanan arkadaşın ki 2 haftadır yanmıyor benim ki 1 haftadır.
Sabah arabayi calistorip biraz yol aldiktan sonra check parking brake Sistem ve check vsc sistem hatalari Verdi ve gitmiyor dahasi sol alt koseye dogru sari bir pompa isareti cikti asil kafami karistranda BuBe anlama geliyor aceba
arkadaşlar konunun ilk mesajında bahsettiğim arızalar bujileri değiştirince birdaha olmadı bilğinize,eğer buji deiğişim km niz gelmişse değiştirin önce derim ben.(80 000 de değişti)
Aslında hata kodunu bir de techstream cihazı ile bakmak lazım. Elm cihazı atlıyor olabilir
Nozul kaclik okuyamadım ama 1.8 mm galiba benimki ve rolantide 1.32 bar ile çalışıyor. Normali 1.00/1.10 bar mis. Ha sorun var mı yok. Lakin yazın belki 2mm deldiririm rahat çalışsın diye. Nozullar en az 2mm olmalıymış bu arada çoğu lpgci standart 1.8 olduğu için takip geçiyor. 2.00mm genişletmiyor ya da 2.00mm nozul pek bulunmuyor.