0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bende de lpg ayar bozukluğu esp ışığı yanmaya sebep veriyor. Yol ayarından sonra büyük ihtimal arıza hallolmuş gibi. Ama kim ne derse desin yol ayarı şart. Arabanız da benzin takviyesi açıksa o devir deki duruma da bakmak gerekli.
Mehmet hocam sen benzin takviyesini açtın mı? Ne iyi ettim de aldım kabloyu. Benim kapalıymış. Araç özellikle yükte anı hızlanma larda daha önce özellikle 4000 devirlerde hafif tekliyor gibiydi. Benzin takviyesini 4300rpm den sonra aktif ettim. Şimdi tabiri caizse köpek gibi [emoji56] ama yol ayarı yapmadım onu daha yeni yeni öğreniyorum belki hafta sonu yaparım.
Hocam benim 3600 devirde %80gaz ve %20 benzin olacak şekilde ayarlı 2 yıl 100.000 km garanti koşulu olarak. Hem çekiş amaçlı hemde soğutma görevi işlevi oluyormuş. Tabi ilave faktör olarak 10 ms şartı gerekli yani gaz yetersiz ise giriyor benzin devreye yok sa araç gereken yüke binmedikçe misal düz yol yada aşağı eğimli araç 3600 devir diye benzin takviyesi yapmıyor.Ayrıca şuan sizi özellikle takip ediyorum ayar konusun da [emoji23] Usta ayar yaparken benzinin aktif olduğu zamanlarda ki değerlere de özellikle baktı aşırı zengin oluyormu olmuyormu diye.
Valla baştan hata yapma beni takip etme[emoji56] ben acemiyim bir şeyler yapıyorum ama doğruluğu muamma[emoji23] tavsiyem ben yapayım bir süre sonra sorun yok diye mesaj atarsam yapin[emoji23] senin kit neydi benimkinde oran ayarlanmiyor sadece kaç devirden sonra benzin takviyesi yapayım diyor o kadar
Benim kit murat abininkiyle aynı lovato obd Valla laptop kullanmayı bilmeyen ustalara gaz ayarı yaptırıyoz.
merhaba hocam bu sabah benim arabada( 2011 avensis lpg li) aynı hatayı verdi "check parking system,check vsc system". sabahleyin biraz düşük devirde kullandım ondanda olabilir diye düşündüm. birde arabayı yeni almıştım, ilk defa yoldayken gaz bitti benzine geçti, bende deneme amaçlı benzin/lpg tuşuna yolda giderken bir iki defa basmıştım.en yakındaki istasyondan gaz aldım, arabayı eve parkettim. birgün sonra sabah yaptı arızayı.şu an hala yanıyor.belki geçer diye biraz kullandım.hatta bir müddet benzinde gittim ama sönmedi.servisi aradım çekişte problem yoksa lpg dendir bir ara gel bakalım dedi.yakınımda lpg ustası da yok.en yakın servis 100 km. arkadaşta kablo var ama halledebilir miyiz bilmiyorum. lpg kiti mgs, kullandıkları program zenit pro diye bir program.sizin arıza ne durumda acaba.ben mecbur bir kaç gün böyle bineceğim.bir sıkıntı olmaz inşallah.
ben tekrar yolda ayar yaptırdım bujileri değiştirdim baya fark etti daha hızlı tepki veriyor gaz pedalı,bende 4.silindir ateşleme hatası veriyordu şimdilik bir sıkıntım yok.zengin-fakir kaışım hatası verdıyse lpg ayarlarına baktır bence
Araç nedir? Bujiler kaç tl tuttu markası nedir?
akü kutup başını söküp 5 dk bekleyin takın. olmadı nette elm cihazları var çinde 15 tl tr de 40 tl civarı. ondan alıp hatayı silebilirsiniz.hala devam ederse lpg ayarı yaptırın.Ayarlarınızda sorun var.