Gönderen Konu: Windows tablet-Ön amblem kamera-GPS Dongle  (Okunma sayısı 14070 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
Ynt: Windowsta Çalışabilen Kamera
« Yanıtla #60 : Kasım 28, 2015, 17:56:12 »
Abi Şu tableti değiştir daha kibar bir şey koy. Phtalet alsan. Daha kibar 6.0 inclik.gpsi de olur.daha güzel olur.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 28, 2015, 17:56:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 28, 2015, 18:02:21 »
Hayırlı olsun abi. Arabayı elegant extra extra yaptın haa
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 28, 2015, 18:05:51 »
Abi Şu tableti değiştir daha kibar bir şey koy. Phtalet alsan. Daha kibar 6.0 inclik.gpsi de olur.daha güzel olur.

Barış o beleş :) parayla alacak olsaydım zaten bu işe girmezdim ki. Eldeki imkanları  maksimum fayda ile kullanmaktı amacım. İlerde belki nasip ama muhtemelen bozulana kadar böyle devam eder. Çinden beyaz kabloların siyahından aldım, beyaz çok göze batıyor.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 28, 2015, 18:07:50
Hayırlı olsun abi. Arabayı elegant extra extra yaptın haa

Extra mekstra kaygım yoktu ama şükür işimi görecek nasipse. Bu arada Toyotalarda böyle orjinalinde on kameralı olanı var mı
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Kasım 28, 2015, 18:14:05 »
Barış o beleş :) parayla alacak olsaydım zaten bu işe girmezdim ki. Eldeki imkanları  maksimum fayda ile kullanmaktı amacım. İlerde belki nasip ama muhtemelen bozulana kadar böyle devam eder. Çinden beyaz kabloların siyahından aldım, beyaz çok göze batıyor.
Bendeki de lafff:-))))) o kadar para tele verene kadar navigasyon alınır:-))))siyah kablolar çok iş görür abi:-) arkaya kamera olayını düşünüyor müsün abi. Nasıl olacak arka kamera? Kamera açılınca ikisi de çalışacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #64 : Kasım 28, 2015, 18:54:56 »
Barış şu anda bende arka kamera var, aynaya takılan DVR lı arka kameralı ayna almıştım onu kullanıyorum zaten arka için. Ama bak bu olay muhteşem. Bu olay daha önceden aklıma gelseydi ayna mayna almazdım. Bu kullandığım sisteme 4 adet kamera bağlanabiliyor ve aynı anda ekranda izleyebiliyor ve kayıt edebiliyorsun. Hem geri kamera, hem on kamera hemde araç kayıt olayını ayna anda çözebiliyorsun. Gps modülde olursa navigasyon olayınıda halledersin, zaten BT ile yada Aux tan arabaya bağlanıp müzik dinle video izle, telefondan internet paylaş internete gir. Sonrada arabadan çıkarken sök tableti dışarda işini yap. Bir taşla çok kuş vurulabilir  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Kasım 28, 2015, 19:00:40 »
Barış şu anda bende arka kamera var, aynaya takılan DVR lı arka kameralı ayna almıştım onu kullanıyorum zaten arka için. Ama bak bu olay muhteşem. Bu olay daha önceden aklıma gelseydi ayna mayna almazdım. Bu kullandığım sisteme 4 adet kamera bağlanabiliyor ve aynı anda ekranda izleyebiliyor ve kayıt edebiliyorsun. Hem geri kamera, hem on kamera hemde araç kayıt olayını ayna anda çözebiliyorsun. Gps modülde olursa navigasyon olayınıda halledersin, zaten BT ile yada Aux tan arabaya bağlanıp müzik dinle video izle, telefondan internet paylaş internete gir. Sonrada arabadan çıkarken sök tableti dışarda işini yap. Bir taşla çok kuş vurulabilir  :tamam:
Abi ne kadar kuş varsa vurulmuş.:-)))) acaba bizim android telefona olur mu bu iş:-))ne akım başlattın abi. Cruise kontrol gibi uzar gider başlık.:-)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: Windows tablet ve Ön amblem kamera montajı
« Yanıtla #66 : Kasım 28, 2015, 19:04:40 »
Androidde bu kamera bağlantı cihazını bağlayanlar var. Ama nasıl tanıtılıyor nasıl kuruluyor bakmadım. Easycap diye geçiyor bu aparat.

Bende android vardı eskiden bu elm için, ama lpg taktırdıktan sonra lpg kablosu alınca windows lazım oldu. Bu yüzden kullanıyorum. Bak bir kuş daha, lpg ayarlarına da bakılabiliyor :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 205 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Kasım 28, 2015, 19:28:36 »
Şu kısa zamanda yaşına başına rağmen çok başarılı işler çıkarttın Murat başkan:'):'):') :tamam: artık sıra yeni projelerde:-)))) bu proje bayağı sıradışıydı:-) )))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #68 : Kasım 28, 2015, 19:45:58 »
 :saygi: :saygi: :saygi:

Siz gençlerle aşık atmak zorda ondan  :lol: Bakalım gençlere örnek olalım icat çıkartsınlar başımıza. :asikadam: Ak sakallı fotomuda koyamda tam olsun
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Kasım 28, 2015, 20:34:21 »
Murat abi ellerine sağlık. Ben elektronik yazılım işinden anlamam Windowds dahi kuramam. Çocukluğumdan beri elektrik ve elektroniğe meraklıyım. Fakat elektronik sıkıyor beni. Benimki kaba iş olacak motor indir demir kapı yap ev elektrik ve su tesisatı v.s tam benim işim. Senin  maşallah aracın insansız hava aracının yer versiyonu olmuş. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Kasım 28, 2015, 20:43:58 »
Allah razı olsun Yaşar, bende sen gibi uğraşırım hep, seviyorum pratik şeyler yapmasını. Ambiyans ledlerimde hazırdı ama onları erteledim sırf sıkılınca bir iş daha çıksın diye :tamam: Tesis olsa ben çoğu şeyi bakımları falan kendim yapacağım ama malesef yok. Gerçi vardır bunda da bir hayır. Genelde elime geçen kız girer dul çıkar  :islik: Bozulur yani :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Kasım 28, 2015, 21:08:33 »
Civataları yalama yaptırma ve koparmada üzerime yok gibi bi türlü ayarı tutturamıyorum. Klavuz ve pafta seti sipariş edecem. Bide  yankeski ayarını kaçırıyom. Aynaya takılan monitörlerden takarken kabloyu çekmek için torpidoyu söktüm. Cama giden kablonun klipsini keserken cam motor kablosunuda kestim arkadaş yanımdaydı onu sanayici yapsa kıyameti koparırdın diyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Kasım 28, 2015, 21:28:14 »
Murat abi maşallah elinden her iş geliyor.
Yalnız bazı eleştirilerim olacak. O tablet sanki oraya çok büyük geliyor, hem klima, radyo kontrollerine erişim zor, hem de hava menfezlerinin çıkışını kapatıyor. Daha küçük bir şey olabilirdi sanki? Bu söylediğim kısımlara ulaşımı engellemeyecek bir yer yok mu, mesela sol ön konsol köşesi gibi.

Ön kamerayı nasıl bağladın abi? İleri geri park yaparken sen mi ön kamera gözükecek şekilde ayar yapıyorsun? Yoksa vitesi geriye alınca arka, geride değilken önü gösterecek şekilde mi ayarladın?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #73 : Kasım 28, 2015, 21:48:11 »
Murat abi maşallah elinden her iş geliyor.
Yalnız bazı eleştirilerim olacak. O tablet sanki oraya çok büyük geliyor, hem klima, radyo kontrollerine erişim zor, hem de hava menfezlerinin çıkışını kapatıyor. Daha küçük bir şey olabilirdi sanki? Bu söylediğim kısımlara ulaşımı engellemeyecek bir yer yok mu, mesela sol ön konsol köşesi gibi.

Ön kamerayı nasıl bağladın abi? İleri geri park yaparken sen mi ön kamera gözükecek şekilde ayar yapıyorsun? Yoksa vitesi geriye alınca arka, geride değilken önü gösterecek şekilde mi ayarladın?

:saygi: Teşekkürler Mutlu,

Evet Büyük ama elde bu tabletten başka tablet yok :) Para veripte almadığım birşey  :tamam: Radyo kontrolleri direksiyondan da yapılabildiğinden pek sıkıntısını duymadım, havalandırmanın da aslında çok önünü kapatmıyor, o tableti ben aşağıyada koyabilirim. Malum Saç tokası ile tutturmuştum ben onu oraya, ama el ve göz hizasında olduğundan şimdilik bana sıkıntı vermedi. Hanım benim pek birşey dinlememe izin vermez, çünkü ben alçak sesle birşey dinleyemiyorum illa bangır bangır olacak, oda onu rahatsız ediyor. veeee sessiz sedasız gidip geliyoruz. Video klipler var onları açabiliyorum bazen o iyi oluyor :)
Yok Mutlu ön kameranın bir vites bağlantısı yok, her daim yayında kontak açılınca açılıyor ve uygulamayı açarsam ekranda görebiliyorum. Şöyle bir şey diyeyim, geri viteste arka kamera , değilken ön kamera açık kalsın, (bu park sensörleri içinde geçerli) mantığı yanlış aslında. Geri viteste görünemeyen ön tarafıda görmek gerekebiliyor çoğu zaman. Geri vites kamerası aynaya bağlı bende, o orada açılıyor.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Kasım 28, 2015, 22:08:47 »
hıı o zaman aynada geri görüntü, tablette ön görüntü kombinasyonu çok güzel abi. unutmuşum aynanda da ekran olduğunu.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Kasım 28, 2015, 22:23:18 »
Murat abi geri kamera görüntüsü nasıl? Ben park sensörü takacaktım tamponu delmeye kıyamadım. Büyük aynaya alışkın olduğumdan bununla park biraz sıkıntılı. Kamera hangisini tavsiye edersin? :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #76 : Kasım 28, 2015, 22:43:52 »
hıı o zaman aynada geri görüntü, tablette ön görüntü kombinasyonu çok güzel abi. unutmuşum aynanda da ekran olduğunu.

Aslında aynaya giren kamera kablo ucu bildik türden olsa direk deneme yapacağım ama bu salak adamlar USB mini uç kullanmışlar kamera kablosuna vede farklı bir tip kabloları var. Her kamera olmuyor modifiye etmek gerekiyor kabloları. İlerde belki yaza doğru deneyebilirim ayanın kamerasını tablete bağlamayı, aynı anda 2 kamera görüntüsü görebilirim diye düşünüyorum bu aparatta, gerçi 4 kamera girişliler vardı ama windows 8-10 desteği yok dediler.

Murat abi geri kamera görüntüsü nasıl? Ben park sensörü takacaktım tamponu delmeye kıyamadım. Büyük aynaya alışkın olduğumdan bununla park biraz sıkıntılı. Kamera hangisini tavsiye edersin? :saygi:

Kamera olarak bende delmeli seçmedim hiç, plaka üstündeki yerlere yapıştırma şeklinde düşündüm hep. Birde sabit kafalı olmasın alırken, oynak kafalı olsun ki görüş açısını ayarlayabilesin.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Kasım 29, 2015, 10:56:22 »
Murat bey, bir kaç gün forumdan uzak  kaldım,  döktürmüşsün yine. Ellerine  sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Gerçi işi bitirmişsin ama, ilerki zamanlara dönük bir proje düşünürsen ön tampona sağdan ve soldan bakan kameradan bahsetmiştin ya hani,  5 yada 7 mm genişliğinde endoskopi kameraları var, çok kibar ve küçükler, hem android hem de windowsta çalışıyorlar onları bir incele derim. Örnek: http://www.aliexpress.com/item/Endoscope-5-5MM-2M-Waterproof-HD-720P-1-6-CMOS-Super-Mini-USB-Endoscope-Camera-with/32313915481.html?spm=2114.01020208.3.66.AMxzCm&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_10

Ayrıca tablete takılan beyaz usb kablosunu zaten siyahla değiştireceğim demiştin, keşke birde 90 derece dirsek şeklinde olanlardan alsaydın, sanki daha göze hoş gelirdi.
Güle güle kullan arkadaşım.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #78 : Kasım 29, 2015, 11:14:23 »
Murat bey, bir kaç gün forumdan uzak  kaldım,  döktürmüşsün yine. Ellerine  sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Gerçi işi bitirmişsin ama, ilerki zamanlara dönük bir proje düşünürsen ön tampona sağdan ve soldan bakan kameradan bahsetmiştin ya hani,  5 yada 7 mm genişliğinde endoskopi kameraları var, çok kibar ve küçükler, hem android hem de windowsta çalışıyorlar onları bir incele derim. Örnek: http://www.aliexpress.com/item/Endoscope-5-5MM-2M-Waterproof-HD-720P-1-6-CMOS-Super-Mini-USB-Endoscope-Camera-with/32313915481.html?spm=2114.01020208.3.66.AMxzCm&ws_ab_test=searchweb201556_2_79_78_77_80,searchweb201644_5,searchweb201560_10

Ayrıca tablete takılan beyaz usb kablosunu zaten siyahla değiştireceğim demiştin, keşke birde 90 derece dirsek şeklinde olanlardan alsaydın, sanki daha göze hoş gelirdi.
Güle güle kullan arkadaşım.

Allah razı olsun Osman hocam :saygi:

O endoskopik kameraları gördüm ama kabloları çok sert göründü bana malum onları bir yerlere iteklemek için yapıyorlar. Birde esas ben 4 kamera girişli aparat alamadım sırf bu windows 8-10 uyumundan dolayı. Bugün tam bu ön kamerayı kullanacak fırsat oldu. Önümdeki araba çok yanaşmış arkada da başka araba vardı. İnanın çok rahatlıkla çıktım. Hatta inanamadım sürtecek diye hanıma bak bakalım ne kadar köşe mesafesi var diye, bir diz girecek kadar mesafe vardı. İşimi görecek Allah'ın izniyle. :tamam:
O 90 derecelik dirsekten çok baktım ama bulamadım hocam ya, bu tabletin girişi usb3.0 ve normal usb girişten çok farklı. Bakalım nasip bulursam aklımda ondan da almak. Zaten ileride mikadan tableti yandan kızaklı şekilde sokunca bu uçların gireceği birşey imal edebilirim. Direk tableti kızağa sokunca ve iktirince kablolar tablete monte olacak şekilde gizlemeyi düşünüyorum ama nasip :saygi:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Kasım 29, 2015, 11:20:19 »
İnşallah.   Kameraların kablosunun kalın olduğu aklıma gelmemişti, haklısınız  o konuda. Usb konusunda farkı anlayamadım ama dediğiniz gibi kızak olursa iyi olur, yapacağınızdan da eminim. Ayrıca kamera kolaylık olmaz mı, arabamın arka plakalığın üstüne kamerayı 7-8 yıl önce takmıştım. O kadar kolaylık sağlıyorki  sizi en çok ben anlıyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -