0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar merhaba. 2 araç var aklımda bütçeme uyan. Siz olsanız aşağıdaki linklerdekinden avensisi mi yoksa aurisi mi alırdınız ?1. Araç http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-ilk-sahibinden-392629120/detay2.Araç http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-acil-11000-km-de-392871405/detay
Arkadaşlar aranan kan bulundu .) Mercedes c180 luxury 43.000 km de satın aldım. Arkadaşımın aracıydı. Kışın 6 ay garajda kalan, yazın gezen evin 2. aracı konumundaydı. Bu piyasa şartlarında doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Allah utandırmasın, sizlere de daha iyilerini nasib etsin.
2010 model,kalsit beyaz,85.000 TL. Çok teşekkür ederim. Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2017, 23:11:42Boya değişen hasar kaydı vs. yok. Auris ipotekli çıktı. O sıra yanımdaydı arkadaşım.Girme riske,mercedes düşünmez misin bi güzellik yaparım diyince iş buraya geldi Mesaj Birleştirildi: Şubat 15, 2017, 23:14:03Piyasasına bile bakmadan kapıldım cazibesine. Değerinde diye düşünüyorum ama ne dersiniz ?
Hayırlı olsun, en doğru tercihi yapmışsın. Yaklaşık 1 senedir c180 piyasasını takip eden birisi olarak piyasasından yüksek aldığınızı söyleyebilirim. O paralara max. 70 bin km de fascination veya avangarde, hatta AMG paket bile alınabilir. Mercedes piyasasında nadir bulunan şeyse dürüst satıcı ki en azından siz tanıdıktan almışsınız orası güzel işte. İki tane c180 için kalktım km lerce yol gittim ama araçlar sıkıntılı çıktı. Özellikle Mercedes piyasası çok sıkıntılı, araçlardan çok kar elde ettikleri için yapmadıkları üç kağıt kalmıyor. Aracınız kompresor motor 5 ileri olansa bayağı yakar ama tüpe uyumludur. Bu arada sizde araca kışın binemeyebilirsiniz. Araç arkadan çekişli olduğu için kaydırıyor. Bu araç lastik beğenir güzel bir lastik takmazsanız araçtan keyif alamazsınız. Bilginiz olsun diye söyleyeyim yazlık lastik alacak olursanız aracınız için uyumlu olan continental lastik var onu sakın almayın, fren tutmaz oluyor. Ben bütün araçlarımda hep conti kullanmışımdır ama nedendir bilinmez c180 uyumlu olan contiler çok kötü çıkmıştı.Luxury ile bahsettiğim paketler arasında ne gibi farklar var onları da yazayım. Yazdıklarım her Luxury için geçerli olmasa da (sanırım aracı alırken bazı şeyleri ekletebiliyorlar araca) çoğunluğunda aynıdır. Jantları daha ufak ve görünüm olarak farklıdır, genellikle ne sunroof ne de cam tavan olmaz, far yıkama yoktur, krom detaylar yoktur (cam çıtası, yan çıtalar, bagaj çıtası, sislerdeki detaylar vb. gibi), ön ızgarada mercedes logosu yoktur ve farklı bir ızgara vardır ama bu detay hepsi için geçerli değil, koltuklar yarı deri değildir tamamen kumaştır vb. aklıma gelenler bunlar. AMG paketi hiç yazmıyorum AMG paketle diğerleri arasında çok farklar var. Örnek Luxury ilanlarıhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-temiz-hatasiz-2010-model-46000-de-haftasonu-arabasi-346075939/detayBu araç yaklaşık 5-6 aydır ilanda.https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-tr-de-tek-42000km..bayi-cikisli..servis-bakimli-338619404/detay Bu araçta uzun zamandır ilanda, temiz bir araca benziyor ekstraları da var.Benim c180 piyasasını takip ettiğim zaman içinde edindiğim tecrübe: Bu araçlar kolay kolay satılmıyor. Satmak isteyen doğru fiyatı bulana kadar indirim yapıyor. Satılsa da olur satılmasa da olur diyenler yüksek rakam yazıyor araçlar aylarca ilanda kalıyor.
İyiakşamlar herkese..Sizlere bir fikir danışmak istiyorum..2013 model 1.6 Advance 36100 km de (Tüp yok) olan aracımı 60.000 tl ye sattım...98.500 tl ye skoda oktavia 1.6 TDI Style DSG Greentech araç almak icin pazarlik ettik plazadan...Ne dersiniz alinırmı...?
Hayırlı olsun, keyifle kullanın.
@serkan özsoy (5429) Serkan bey buradan iş döner mi bilmem ama fena kazık yemişsiniz.. Yakın döneme kadar c180 kullanmış ve yakın dönemde satmış biri olarak söylüyorum bunu..Fikir vermesi açısından ben 2010 model c180 fascination 75.000 km'deki aracımı 74.000 TL' ye sattım.Hüseyin beye katılıyorum, bu araçlar çok zor satılıyor.. Benim aracım da aylarca ilanda kaldı. fascination standart donanım olarak en üst paket, amg'den farkı body kit ve süspansiyon.. Ben konfor için aldığımdan amg tercih etmemiştim ama görsel açıdan amg daha hızlı alınıp satılıyor.Lluxury paket malzeme kalitesi diğer araçlardan düşük bir paket.. Diğer paketlerde standart deri,krom olan tüm aksamlar plastik veya kumaş.. Yani hem en düşük donanım seviyesi hem de kalitesiz malzeme ile uygun fiyatlı tutulmuş model..Bence geri verebiliyorsanız geri verin.
Bu sizin beklentilerinize kalmış bir olay. Hangisi sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacaksa o yönde tercih etmelisiniz. Ben olsam D segment tercih ederdim.
2.0 avensis kullanmış birisi olarak ben cvt yi beğenmemiştim. "sizin hissetmek istediğiniz motorun bağırması sonra vites atması ise tork konvertörlü tam otomatik tercih edilebilir." bu cümleniz tam olarak ta cvt yi tarif etmiş araç bağırıyor ama gitmiyordu. Ama dediğim gibi bazılarını tatmin ederken bazılarını tatmin etmeyebilir. Tamamen beklentilerle alakalı. Mesela benim beklentim araç bağırsa bile en azından o bağırmaya karşılık ivmelenmeli. Cvt için bir yorum : https://youtu.be/ZLslNGl9CS4?t=7m5sNeyse arkadaşın kafasını çok karıştırmayayım, deneme gibi bir şansı varsa bence deneyip alsın çünkü benim beğenmediğim başkası için mükemmel, benim beğendiğim başkası için çok kötü gelebilir. Örneğin ben cvt olan hiçbir araca bakmıyorum bile.Benim önerim manuel Avensis olurdu.
Çok teşekkür ederim.Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2017, 05:44:34Hocam bilgi için çok teşekkürler. Doğrudur belki bir miktar yüksek görünebilir.Piyasa aracı olsa 5.000 TL fazla verdim diyebilirdim. Piyasada hatasız yazılıp,değişeni, boyası, trameri olan,km.' si belirsiz bir araç olmayışı önemli benim için. Düşününce D segmentteki örneğin bir passattan üstün, D+ bir araç ve alındığı yıla ait faturasına kadar mevcut (42.000 küsür euro)kayıtları tam bir araç olması, verdiği güven hissi,prestiji vs. hakkını verdiğini düşünüyorum. Aracı uzun süre binmek (en az 6-7 yıl) için kredi vs. yüküne girmeden,peşin aldığım için de ayrıca rahatım. Böylesi hayırlıymış, hepimizin aracı kendisine hayırlı olsun inşallah. Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2017, 06:30:59Üstadım araç ile ilgili tecrübeleriniz benim için önemli. Fiyat konusuna gelince detaylıca araştırdım ve az çok bilgi sahibiyim.Benim aracımda lokal boya, nokta boya,değişen vs. yok ki umarım hiçbirimizinkinde hiç bir zaman olmaz. Prestijli Mercedes, BMW gibi araçlarda araç km. çok önemli bir kıstas ve aracım 43.000 orijinal km de. Aracınızı bahsettiğiniz fiyattan yaklaşık 7 ay önce sattınız ki otomobil piyasası 7 günde bile fırlıyor. TL 'nin son 7 ayda kabettiği değer yeni vergilendirme sisteminin hem sıfır hem ikinci eldeki fiyatlara yansıması malumunuz. Ayrıca kasko bedellerine göre 2010 model Luxury 78.724 TL, fascination 79.968 TL olarak gözükmekte Siz sanırım prime sandınız ki onun değeri 71.925 TL.Bu benim için kıstas alabilir bir fiyat karşılaştırmasıdır. Halkımızın tüketim alışkanlıklarından dolayı, tutuluyor-tutulmuyor diyerekten,aynı model golf'ü ulaşılmaz,saab 9-5'i tü kaka yapan anlayışından uzak bir değerlendirme bu rakamlar. Hızlı yada yavaş satılması konusu benim için kıstas değil en az 6-7 yıl, hatta 10 yıl binmeyi düşünüyorum zira aracımı satıpda almaya çalışacağım bir hedefim yok. Ev,arsa vs. edindikten sonra sahip olmak istediğim Mercedesimede kavuştum Araçlarımızı güzel günlerde, sağlıkla, uzun uzun kullanmayı nasib etsin.Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2017, 06:35:19Teşekkürler Selman Bey. Segment atlamak güzel oldu gerçekten.
Serkan Bey fiyat nasıl diye sormuştunuz bizde fikirlerimizi söyledik. Bir aracın nokta hatasız boyasız olması piyasada aynı şekilde emsalleri bulabiliyorken onun 5000 Tl daha yüksek satılmasını gerektirmez ki bence olması gereken madem ki arkadaşınızdan aldınız arkadaşınızın hadi sana bir güzellik yapayım 2000 Tl aşağısına vereyim demesi olurdu piyasasından yükseğe değil. BAma madem siz araştırmışsınız ve fiyattan da memnunsunuz o zaman sorun yok. Güle güle binin Allah kaza bela vermesin.