0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Otomatik şartı var eşide kullanıcak, c4 dizel oto. baktık ama km çok yüksek ve yarı oto olması uygun değil, astra hiç düşünmedik bi araştıralım birde lpg uyumu önemli mazda azda olsa sorun çıkartıyor sanırım birde 2. el malesef pek haraketli değil, bana kalsa Auris ama zevk meselesi astra hangi yıl aralıkları tork kon. bi araştıralım.
Mazda dünyanın en sorunsuz firması seçildi Alman otomobillerin anavatanında. Benim konumdan bu görüşe varıyorsanız da beni ağır bakım yaktı. Yapılması gerekenler yani. 2. eli daha yavaştır tabiki Toyota'ya göre. Fakat yok ya da hareketsiz değil. 2 saatte satılan yeni mazda 3 dizel otomatik ilanını gördük. Temiz araçlar gayet de gidiyor. Toyota harici mazda ya da opel düşünürdüm ben de. 40-45 bandına astra eski kasa ( h ) bulunabilir. J kasa ancak manueller bulunabilir o fiyatlara diye düşünüyorum. Mehmet abi daha iyi bilgi verir.
Mutlu sanırım LPG uyumundan bahsetmiş Yasin bey. Lpg uyum konusunda da sen daha bilinçli bir tüketicisin. Bence Yasin beyin senin konunda lpg ile olan kısmını iyi okuması lazım
Arkadaşlar merhaba çok yakın mesai arkadaşım araçsız kaldığı için yeni bir araç arayışı içinde. İki araç arasında kararsız kalmış 1. seçenek 2016 auris advance cvt 73 500 tl(sıfır) ikinci seçenek 2016 model dizel otomatik Corolla makyajsız kasa ikiside aynı fiyat(Corolla ikinci el 9 binde).Ben ikisinide önermedim Ama o kararın vermış ikisinden biri olacak diyor.Sizin görüşleriniz ne dir?
Zeki abi dizel corolla var iken aynı paraya gidip te benzinli auris araç almak mantık dışı bence.
Astra nın 1.6 dizel otomatiğine de göz atılmalı
Şu sıralar yeni 1.6 dsg passat çok kafamı karıştırıyor. GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
opel corsa tam otomatik 6 vites yorumundan sonra baya baya baya baya bi okuma ve araştırmada bulundum, kendi araştırmalarım sonucunda bunun olmadığına, eski tip klasik şanzumanların (sağlam-dayanıklı-çok yakan) yapısı gereği hala 4 vites, merkez dişliyi 2 ye bölerek 5 vites yaptıklarını öğrendim. 5 vites olanları dahi 4 vites olanlara göre daha fazla hareketli parçaya sahip olduğu için uzun ömür mevzusu devreye giriyor. *planet-sun gear sistemi olarak biliniyor. 1-merkez dişli (güneş) 2-merkez dişili etrafında dönen dişliler (gezegenler) 3-gezegen dişli tututcu 4- hepsinin etrafını saran çember dişli ana sistem 3 dişliden oluşuyor, biri ikisi veya hepsi kilitlenerek vitesler oluşturuluyor. sistem kendi başına 3 vites üretiyor, birde sabitleme sistemi ile motordan gelen güç direkt aktarılıyor sistem 4 vites oluyor. yapısı gereği sistemde kullanılmayan ters yönlü viteslerde var, bunlar her daim kilit altında kullanım dışı yani. planet-sun gear teknolojisi kendi başına kullanılabilecek 3 vites üretiyor birde geri vites. esasen 2 geri vites üretiyor, bunlardan biri hızlı olduğu için kullanılmıyor. piriz direk vitesi sabit vites yani 3. vites, motordan gelen güç.. ana şanzıman, 1. vites 2. vites ve 4. vitesi üretiyor. mekanik yapı bu şekilde **güneş dişliyi ön güneş ve arka güneş şeklinde 2 ye ayırmışlar, gezegenlerde arkada parçalanmış yine aynı çemberin içinde dönüyorlar işte 1 vites daha kazanıp 5 vites yapmışlar. 6 vitesli halini göremedim *** ZF üreticisi planet-sun sistemi kullanarak 7-8-?-9-11-15-21 (7-8) aslen vitesler elde ediyor. ilk 3 vites birinci şanzımandan sonraki 3 vites 2. şanzumandan ve kombinasyonlarından oluşuyor, aynı teknolojinin iç içe ve karmaşık olarak birbirine bindirilmesinden oluşuyor. en basit tabirle tamiri 20-30 bin liraları görüyor demek. başladığımız yere dönersek eski tip otomatikler 4 vites ve yeni 5 vites oldu 6. cısını ben bulamadım, çıkmışta olabilir bu eski tip klasik 'uzun ömürlü' esprisini kaldırmış gibi görünüyor.
Mutlu ornek gosterilebilir-- yok iste bulamadim. Dediğim gibi vvites sayisi artabiliyor teoride ve uygulamada mümkün Ama sistem karmasiklasiyor ve maliyet artiyor. Tamirat tadilat hakim maliyetleri üst düzey oluyor 4 vites dayaniklilik esprisi kalmiyor. Ornegin iç içe 3 tane planet-sun yerleştirdik 3*3*3 27 vites hati 3*3+3*3 yanyana ikili koyduk vs bunlar mümkün ama son kullanici maliyet oranlari cepten cikanlar değişiyor bunu anlatmak istedim. DSG de olduğu gibi tamiri 12 bin ile 35 bin arasi ne anladim bu isten.
auris mi Corolla mı derken bugün arkadaşımıza 308 dizel otomatik araç aldık:)