0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yorumunuzdan ben bile etkilendim. Elinize yüreğinize sağlık @Mutlu Tekir (30216) Peki ek soru olarak toyota olsa hangi seriyi, hangi modeli tavsiye edersiniz?
selman bey bende baktım 1.5 dci edc modellerine ve bir kaç forum sitesinde okudum renault kendini baya geliştirdi diyorlar ne kadar doğru bilemiyorum mutlu bey tabi ki daha bilgilidir.aydınlatırsa sevinirim bizleritouch modelleri iyi değilde icon lar çok donanım lı ve güzel iç aydınlatma harika zaten
Mutlu bu konuda bilgili olduğunu biliyorum. Peki yeni Megane ler hakkında ne düşünüyorsun. Şekil itibari ile gerçekten göz dolduruyor, benzinli motoru performans olarak düşük ama DCI motoru sorunsuz sıkıntısız. Ama gel gör ki marka RENAULT olunca insan bir duraksıyor.
CX-3 veya Mazda 3. Cx-3 kullananlar beğeniyor hatta istanbul parka bile çıkan var. https://www.youtube.com/watch?v=dWltQtCbx1gServet beyle sosyal medyadan ve aydınlatma forumundan tanışıyoruz. Çok memnun kendisi. C-HR iyi güzelde mazda gibi oyuncakları yok.
Abi Renault ya karşı önyargı var nedense, millet alıp kullanıyor ama demek ki memnunlar. Ben 2013 Fluence kullandıktan sonra Renault'yu hayatta almam dedim. Yeni megane ın görüntüsü çok hoş gerçekten. Talisman a benzemesi güzel, fakat Talisman bile rakiplerinin kalite olarak çok gerisindeyken C segment araçlarını düşünemiyorum. Sürüş zevki hissedememiştim ayrıca. Oyuncak gibiydi. Sürüşü bir nebze zevk vermeyen aracı almam açıkçası. Sana da accord sonrası çok koyar diye düşünüyorum. En azından sürüş zevki veren diğer c segment araçlara bak derim abi. Beklerim pusuya yatıp dersen 2. el otomatik mazda 3 öneririm. Bazen acil ihtiyacı olanlar çıkıyor. Ucuza alırsan rahat da satarsın, zarar etmezsin. Zaten şu 0 fiyatları artışı ile 2016 da 0 alan adamlar bile 2. elde satsa zarar etmiyor.
Ya şuan bir araba almam mümkün değil zaten. Sadece düşüncelerini merak ettim. Birde şimdilerde 80-90 binden aşağı sıfır araba yok. 80-90 binde C segment bir arabaya vermem. Geçtiğimiz aylarda kuzenim 2011 mercedes C180 aldı. 45bin kmde otomatik vites tertemiz arabayı 86binliraya aldı. Sıfır araç alacak olursam yakıtı vergisi düşün olsun diye 1.3 altı araç almaya çalışırım. Onun dışında lüks sınıf benzinli araca lpg taktırıp devam etmek en iyisi
-Corolla tercih etmezdim, sıradan ve herkeste olan bir araç. Donanım olarak da çok bir artısı yok. Yalıtım desen de heralde rakiplerinin gerisindedir.-Civic hele de turbolu motorsa ilk tercihim olurdu. Dehşet yol tutan ve performansı çok iyi bir araç. Olumsuz bir yan göremiyorum. Olsa olsa C sütununda yaşanan çökmeler olabilir.-Mazda 3 görüntüsü hepsinin en iyisi araç. Dıştan da içten de yakıyor. Sınıfının üstünde bir kaliteye sahip gerçekten. Passat 2010 modelle karşılaştırdığımda iç mekan kalitesi anlamında (gerek dokunma hissi, gerek trim sesi, gerek parçalara bastırıldığında verdiği çıtırtılar) mazda 3 daha iyiydi. Ama atmosferik motoru verimli de olsa 11.6 sn lik 0-100 hızlanması vasat performans sunuyor. Çok fazla performans beklemeyenler ama kalite bekleyenler için tercih edilebilir. Ayrıca lpg uyumlu olması da güzel ekonomi sunuyor. -XV yerden yüksek olmasıyla çok güzel olsa da 2. eli ve 13 saniyelik 0-100 ü ile baştan eleniyor benim için.-Qashqai de ortalıkta dolu, son kasalarını beğeniyorum ama ön camdan su alma olayıyla gözümden düştü. Qashqai alasıya kadar Rav4 ya da CX-5 alırım daha iyi.-Auris hoş araç seviyorum tipini. Ama aurisin fiyatından daha ucuza çok daha dolu mazda 3 varken yine almam. Şimdi gördüm SW muş, SW lara karşı zaafım var, auris SW fena gerçekten. cam tavanlı alırdım.-hrv de hoş bir araç, xv ve cx3 yerine tercih ederdim. Ama bu sefer de iç mekanını beğenemiyorum.-cx3 çok hoş ama şehiriçi aracı, Mazda 2 b segmenti platformu üstüne geliştirilmiş bir araç. Bu nedenle bagajı çok küçük, arka koltuklar çok dar. Mazda 3 ile dağ dere tepe giderim cx3 almam. -CHR ı da beğeniyorum. Stepne kullanılmazsa 400 lt bagajı var, gayet yeterli. Yerden yüksek, hibritinden alırdım.
Ciddi ciddi yorumlarından ötürü Mazda 3 bakmaya başladım Olurda araç değiştirmeye niyetlenirsem ilk sıraya koyuyorum. He olaki aklıma takılan olur bende diğer forumdaşlar gibi yardımına, bilgilerine başvururum haberin ola kardeş