Gönderen Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!  (Okunma sayısı 152710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 49500
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!
« Yanıtla #1380 : Eylül 26, 2017, 15:47:47 »
toyota 1,4 D-4D dizel araç düşünenler iki defa düşünşün aracım yağ eksiltmekte toyota buna çözüm üretememiştir.51,000 km 4 lt yağ değişimi 61 km yağ değişimine kadar 1 lt yağ ekledim.9900 km yağ lambası yandı.en az 1,5 lt yağ eksildiğinde yağ lambası yansa düşünün ne kadar yağ eksilttiğini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '20
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1381 : Eylül 26, 2017, 22:40:03 »
Yağ eksiltme bende de olmuştu. Şimdi bekliyorum. Agresif sürmüyorum. Aracı fazla yormuyorum. 2 bin km oldu değişim... ama her araç yağ yakar. 9900 km çok iyi bence. Daha önceden 1 litre yağ eklemişsiniz gerçi...
Meşhur ww dizellerinde de var.

Bu arada her türlü dizele binilir. Benzinle gittiğinin 2 karını istanbulda gidiyor. Lpg ile de uğraşmıyorsun...

60-65 bin arası dizel mmt temiz corolla bulamazsınız arkadaşım. 70 bine bile temiz bulamazsınız. Temizlikten kasıt sadece boya da olmamalı.

Mazda 6  o fiyata temiz istesenizde bulamazsınız. Bulsanızda 2011 ve sonrası LPG sıkıntılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1382 : Eylül 27, 2017, 00:05:43 »
Yağ eksiltme bende de olmuştu. Şimdi bekliyorum. Agresif sürmüyorum. Aracı fazla yormuyorum. 2 bin km oldu değişim... ama her araç yağ yakar. 9900 km çok iyi bence. Daha önceden 1 litre yağ eklemişsiniz gerçi...
Meşhur ww dizellerinde de var.

Bu arada her türlü dizele binilir. Benzinle gittiğinin 2 karını istanbulda gidiyor. Lpg ile de uğraşmıyorsun...

60-65 bin arası dizel mmt temiz corolla bulamazsınız arkadaşım. 70 bine bile temiz bulamazsınız. Temizlikten kasıt sadece boya da olmamalı.

Mazda 6  o fiyata temiz istesenizde bulamazsınız. Bulsanızda 2011 ve sonrası LPG sıkıntılı.
Her araç neden yağ yaksın?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1383 : Eylül 27, 2017, 11:04:54 »
Her araçtan kastettiğim az ya da çok turbo dizel araçlar yağ yakıyor. Turbo benzinli tsi araçlar (140 ve üzeri olanlar) da yağ yakıyor.  Eski nesil turbosuz araçlarda da hiç yap eksiltme görmedim. Benim gördüklerim bu yönde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1384 : Eylül 27, 2017, 11:47:34 »
Her araçtan kastettiğim az ya da çok turbo dizel araçlar yağ yakıyor. Turbo benzinli tsi araçlar (140 ve üzeri olanlar) da yağ yakıyor.  Eski nesil turbosuz araçlarda da hiç yap eksiltme görmedim. Benim gördüklerim bu yönde...
Hyundai i30 crdi yakmıyor, Albea yakmıyor, Linea yakmıyor, Astra 1.3, Astra 1,6 cdti yakmıyor, Astra 1.4 turbo yakmıyor...  Bunlar sadece bizzat yaşayarak bildiklerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1385 : Eylül 27, 2017, 12:12:31 »
Yağ eksiltmemesi fizik kurallarına ters.

Her araba mekanik hareket eden parça yağ eksiltir.

Şunu derseniz anlarım: çok az eksiltiyor önemsiz derseniz anlarım. Ancak bir arac hiç eksiltmiyor derseniz aynı görüşte değilim maalesef.

Yani yağlama sistemi olan her mekanik motor yağ yakar. Önemli olan ne kadar yaktığıdır.

Yağ yakma olayı (eğer araçta fabrika hatası gibi bir sorun yoksa ) kullanım tarzına ve kişiye göre değişir. Dediğiniz araçlarda da yağ yakma sorunj olan var.

Toyotayı hiç savunmuyorum. Geçen ay takip edenler bilir. Yağ seviye lambası 7500 kmde yanmıştı. Ama kullanım dik yokuş (artvin) ve sert kullanmıştım. Kronik sorun var mı yok mu bu sefer ki bakımda anlayacsğız. Şimdilik çok fazla zorlamadan istanbulda deniyorum. (Olmayacağını düşünüyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1386 : Eylül 27, 2017, 12:37:44 »
Bir bakımdan sonraki bakıma ve arada yaptığım kontrollerde max.çizgisine kadar doldurulan yağda hicbir azalma olmuyorsa bu saydığım arabalar nasıl yağ yakıyor peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #1387 : Eylül 27, 2017, 12:42:23 »
Söylemek istediğimi tam anlatamadığı düşünüyorum.

Tartışma yapma niyetinde de değilim. Sakin kullanıyorsanız yağ eksiltmedini düşünebilirsiniz.Ancak yağ çubuğu kesin sonuç vermez. Aynı aracı başka biri sürüp yağ eksiltebilir.

Yağ önemli bir konu. Dikkat etmek gereken nokta: ne kadar yağ yaktığı diyorum.

Görüşünüze de saygı duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1388 : Ekim 01, 2017, 14:59:05 »
Merhabalar.
Uzun zamandır yoktum işlerimin yoğunluğundan dolayı foruma giremiyordum. Aurisimi satma arefesindeyim. Satma nedenim otomatik ve d segmenti bir araç almak. Aklımda accord vardı ancak birazcık pahalı sonrasında 2.0tdci mondeo düşündüm ancak hiçbir fikrim yok bu araç hakkında alacağım mondeo 2010-11 model ve 100.000 km civarı otomatik bir araç olacak. Bu araç hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden herkese teşekkür ederim.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1389 : Ekim 01, 2017, 15:20:55 »
bahsettiğiniz modellerde 163 bg ve powershift olanların 5-6 farklı donanımı var,fiyat konusuna bakarsınız,2000 cc motor olunca umarım mtv konusunu dikkate almışsınızdır.büyük rahat konforlu araç,avm lerde park sorunu olabiliyor ve 2 .eli ağır,bu nedenle alırken sıkı pazarlık yapın.bunlar bilinen şeyler,powershift konusu önemli,komşumuzda focus vardı ,resmi servis bile onaramadı,buna özellikle dikkat edin.karşı yorumda benzinlide powershift sorun çıkarır dizelde çıkmıyor gibi bahsediliyordu.önerim uygun araç bulunca aracı otokoç resmi servise götürerek,öncelikle powershifti kontrol ettirmenizdir.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1390 : Ekim 01, 2017, 15:51:06 »
Özelde de bahsettiğim gibi power shift olan versiyonu 163 hp power shift olmayanları 140 hp. Bizdeki 1.6 tdci olduğu için pek birşey söyleyemeceğim motor ile ilgili ama ses seviyesi rahatlık konusunda üstüne yok diyebilirim makyajlılarda titaniumdan itibaren spor koltuk geliyor buda ince bilgi olsun. Yol tutuşu duruşu sağlamlık konusunda en ufak sıkıntı yaşamazsın eğer araç temizse.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1391 : Ekim 01, 2017, 15:55:56 »
Bütçe yetiyorsa insignia da öneririm Seçkin. Fazla yakar ama en azından tork konvertörlü bir şanzımanı var.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1392 : Ekim 01, 2017, 16:15:57 »
Anladığım kadarıyla 140 beygir olanları powershift değil. Onların şanzumanı nasıldır acaba. Mtv si yıllık 1300 küsür lira olacak o konu hakkında bilgim var. İnsignia biraz tuzlu gelir onu alcağıma accord düşünürüm. Kısaca alınır mı bu araç
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 118000
  • Model Yılı: '13
  • 24 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1393 : Ekim 01, 2017, 17:28:13 »
PowerShift de dsg gibi çift kavrama ve masraflı diye biliyorum.şikayetvar.com adresinde PowerShift şikayetleri çok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1394 : Ekim 01, 2017, 17:42:14 »
Kavramalı şanzıman düzgün kullanım ile uzun sürelerce sıkıntısız binilebilir. 150 bin km dir dsg kullanan biri olarak söylüyorum bunu sıfırdan beri bir sıkıntısı olmadı bize o yüzden fark etmez bana. Benim düşüncem mekanik aksamda sıkıntı çıkarır mı bana
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1395 : Ekim 02, 2017, 08:30:36 »
@Seçkin ÜNLÜSOY (10786) Mondeolar güzel araba. Benimde accordan sonra model yükselteceğim zaman listemde yer araçlardan biri. Düşündüğün mondeo dizel ise onların şanzımanında sıkıntı yok diye biliyorum. Meşhur jatco şanzıman var. Power shift hakkında bilgim yok. D segmentte accord biraz tuzlu geliyorsa japon kardeşi olan Mazda6'yıda incelemeni tavsiye ederim. HP olarak accorddan düşük görünsede teknik verilere göre 0-100km hızlanması accorddan daha kısa sürede. 2009 model üstü ve düşük kmli Mazda6lar 55binliradan başlıyordu son takip ettiğimde.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1396 : Ekim 03, 2017, 10:32:47 »
değerli arkadaşlar öncelikle herkese merhaba  lar.
2015 yaris aracımızı satıp golf 7 dsg  tdi almayı düşünüyoruz ama modellere baktım diğer forumları inceledim pek bişey bulamadım.2013 comfortline ile 2016 olan yılları arasındaki modellerde bir fark varmı ?
105 ve 110 luk motor arasında yakıt veya güç olarak bir fark varmı ?
start-stop bazılarında var bazılarında yok mesala leonlarda standart galiba style paketinde.
donanım olarak çok fark var sahibinden sitesine baktığım da arada çok fark olduğunu görüyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ler

bu arada leon da düşünüyoruz
bütçemiz 85.000 tl
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1397 : Ekim 03, 2017, 10:55:34 »
@Seçkin ÜNLÜSOY (10786) Mondeolar güzel araba. Benimde accordan sonra model yükselteceğim zaman listemde yer araçlardan biri. Düşündüğün mondeo dizel ise onların şanzımanında sıkıntı yok diye biliyorum. Meşhur jatco şanzıman var. Power shift hakkında bilgim yok. D segmentte accord biraz tuzlu geliyorsa japon kardeşi olan Mazda6'yıda incelemeni tavsiye ederim. HP olarak accorddan düşük görünsede teknik verilere göre 0-100km hızlanması accorddan daha kısa sürede. 2009 model üstü ve düşük kmli Mazda6lar 55binliradan başlıyordu son takip ettiğimde.
Selman abi öncelikle yorumun için teşekkür ediyorum. Mazda6 alırsam son sahibi olurun hiç piyasası yok yoksa onlarada baktım. Şu an mondeo biraz ağır basıyor accorddan sonra
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • typex
  • Kilometre: 24000
  • Model Yılı: '12
  • 20 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1398 : Ekim 03, 2017, 15:15:58 »
????
corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1399 : Ekim 03, 2017, 15:37:31 »
değerli arkadaşlar öncelikle herkese merhaba  lar.
2015 yaris aracımızı satıp golf 7 dsg  tdi almayı düşünüyoruz ama modellere baktım diğer forumları inceledim pek bişey bulamadım.2013 comfortline ile 2016 olan yılları arasındaki modellerde bir fark varmı ?
105 ve 110 luk motor arasında yakıt veya güç olarak bir fark varmı ?
start-stop bazılarında var bazılarında yok mesala leonlarda standart galiba style paketinde.
donanım olarak çok fark var sahibinden sitesine baktığım da arada çok fark olduğunu görüyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ler

bu arada leon da düşünüyoruz
bütçemiz 85.000 tl

Beklentiniz nedir? 5 beygirlik farkı hissedebileceğinizi sanmam, ama emisyon seviyesi azalacağından yakıtta bir miktar iyileşmiş olabilir.
Yaris sonrası çok memnun edecektir. Golf sınıfının lideri olarak gösterilir hep zaten konforda ve kalitede. Fakat yaris sonrası hangi C segmenti araca geçseniz çok kaliteli gelecek, minibüs sonrası uçak koltukları gibi hissettirecek. Bu nedenle beklentilerinizi karşılayan araçlara önyargıda bulunmadan bakın, gidin sürün derim.

Önerebileceğim diğer araçlar :

-2014 sonrası Peugeot 308 1.6 bluehdi eat 6 (tam otomatik 6 ileri şanzıman ve kendisini kanıtlamış bir dizel motor olması sorunsuzluk konusunda ön plana çıkabilir. 2. el baz donanım 70 bin tl civarından başlıyor, 80bin tl ye allure ful donanım bulabilirsiniz.)

-2016 sonrası Astra K, (dizel otomatiğini bütçeniz dahilinde bulabilir misiniz bilmiyorum ama bunda da tam otomatik 6 ileri şanzıman kullanılıyor. Yol tutuşta sınıfının lideri sayılır.)

-Mazda 3 1.5 benzinli otomatik (ama atmosferik olmasına rağmen az yakan bir yapısı var. ayrıca lpg de uygulanabiliyor 3600 tl maliyeti var. Sonrasında uzun yolda 110 sabit hızda 6-6.5 lt lpg yakıyor. Japon sağlamlığı ve görünüşü ile öne çıkıyor. Mazdacı olmama rağmen dizel otomatik bir araç alırdım, yine de pusuya yatıp acil ihtiyaçtan ucuza satan bir mazda 3 denk gelse kaçırmam ama. 2. eli 70 bin tl den başlıyor. Ama ölücülük yapılabilir, 5-6 bin tl sahibinden fiyatından aşağıya satın alanlar oluyor. düşünürseniz power donanımı çok dolu, aktif güvenlik sistemi tüm donanımlarda standart.)

-Seat Leon (Bence golf e göre çok daha sportif. Golf e karşı her yerde görmem nedeniyle bir tiksinti var ama leona karşı bunu hiç hissetmiyorum. Yalnız golf ve leon u çok agresif kullandıklarından ötürü temizini bulmak çok zor diye düşünüyorum. 80 bin tl altındaki 2. el dizel otomatikleri sağlam sorunsuz ya da boyasız bulabilmeniz çok zor olabilir. Bu nedenle şahsen 0 a çok yakın bir araç alacak olsam 80bin tl ye 2. el 1.0 tsi yeni kasa kırmızı bir leon alırdım. 1-5 bin km. aralığında 1.0 tsi dsg leon aracını satan 13 tane ilan var. Ayağa hakim olunursa az da yakıyor. Ayrıca km yüksek alıp da dsg sıkıntı çıkarır mı korkunuz olmaz, garantisi olur en azından. Ve de yeni kasanın getirdiği iyileştirmeler var. Yalıtım olsun, elektrik park freni olsun vs... yeni 1.0 tsi motorun verileri 1.2 tsi dan daha iyi. performans anlamında 1.2 ile aradaki farkın anlaşılabileceğini zannetmiyorum. 1.0 deyip geçmemek lazım.)

Konfor olarak golf>peugout 308>mazda>astra>leon diye düşünebiliriz. bir önceki kasa 17" jant ile konforu çok kötüydü. baz donanımda daha geniş yanaklı lastik ile konforu mazda astra eşdeğerinde olabilir.

yol tutuş dersek astra>=mazda 3>=peugeot 308>leon>golf diye düşünebiliriz. golf un konfor nedeniyle yol tutuştan feragat ettiği bir gerçek. bu sene çıkanlarda düzeltmişler deniyor. öte yandan segmentin liderleri focus, mazda 3, astra denir yol tutuşta. 308 de yeni kasadaki iyileştirmelerle çok yaklaşmış deniyor.

Güvenlik anlamında tüm donanımlarında standart olarak şehiriçi aktif güvenlik önlemini sunan bir tek mazda 3 var diye biliyorum. Yaya çıkarsa ani frenleme yapıyor vs. Fakat mazda 3 performansı ortalamada. Diğer araçlar dizel veya turbo benzinli olduğundan daha çok zevk verir diye düşünüyorum.

Şahsen ben şu anda alacak olsam ilk seçeneğim leon 1.0 tsi dsg ecomotive style led far paketli araç olurdu. 2. sırada peugeot 308 1.6 bluehdi eat6 allure cam tavan opsiyonlu araç olurdu. Bu sırada da araç araştırırken acil satan ucuza denk gelen bir mazda 3 1.5 benzinli otomatik bir araç denk gelirse değerlendirirdim.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.