Benim tavsiyem hem otomatik şanzumanı yönünden hemde yakıt yönünden NİSSAN MİCRA donanım olarakta çok iyi
Emin bey dün micra sahibi biriyle konuştum. 2011 otomatik sahibi. "Sakın bulaşma otomatiği sorunlu, az çok demedim galericiye sattım kurtuldum" dedi. Forumlarda da söylediklerini destekler otomatik şanzıman sorunlarından bahsediliyor.
Bu bütçe ile 2005-2007 model civarı polo düşünülebilir, hem bayan için uygun hem de zarar ettirmez.
Bu durum her araç için gecerli olabilir bende kendi çevrembde kullananlardan aldıgım bilgi doğrultusunda söyledim bu durum toyotadada var bir seri komple motor problemi ile çıktı ve yağ yakma sorunları yüzünden tüm araçların turbıo ve intercoler değişti ayrıca nissandaki cvt şanzıman yaptığım araştırmalarda çok başarılı olarak bahsediliyor tabiki karar sizin kesinlikle araştırın ama çok araştırdıkça her kafadan ayrı ses çıkıyor insanın kafası çok karışıyor size bol şans bu konuda aracı alırken iyi bir expertiz yaptırmayı unutmayın.
Bu durum her araç için gecerli olabilir bende kendi çevrembde kullananlardan aldıgım bilgi doğrultusunda söyledim bu durum toyotadada var bir seri komple motor problemi ile çıktı ve yağ yakma sorunları yüzünden tüm araçların turbıo ve intercoler değişti ayrıca nissandaki cvt şanzıman yaptığım araştırmalarda çok başarılı olarak bahsediliyor tabiki karar sizin kesinlikle araştırın ama çok araştırdıkça her kafadan ayrı ses çıkıyor insanın kafası çok karışıyor size bol şans bu konuda aracı alırken iyi bir expertiz yaptırmayı unutmayın.
Dediğiniz gibi iyi araştırmak lazım. Tekrar teşekkür ederim.
Hocam bell bir miktar param var. Sizce yüksek model hasar-boya-değişeni fazla olan mı yoksa düşük model tertemiz bir araba mı almak mantıklıdır?
Hocam bell bir miktar param var. Sizce yüksek model hasar-boya-değişeni fazla olan mı yoksa düşük model tertemiz bir araba mı almak mantıklıdır?
İkisinin ortası en güzeli.
Temiz aracı piyasasının üstüne alırsınız Allah korusun bir şey olsa canınız sıkılır. Boyası değişeni çok olan aracıda alırsınız satmak istediğinizde alıcılara derdinizi anlatamazsınız, oradan buradan fiyat kırmaya çalışırlar.
Ben olsam ileride tekrar satabileceğimi düşünerek 1-2 yaş daha düşük, temiz olanını tercih ederim. Elden çıkarılması daha kolay olur. Ülkemizde çok önemli olmayan boya ve hasarlara bile takıntı mevcut.
selamlar 2. el olarak 2013-2015 ADVANCE -PREMİUM paketli otomatik corolla bakıyorum..
ama bu kasa corollarda kronik sıkıntı olarak direksiyondan gelen sesler varmış..Youtube da çokça gördüm...Bu sıkıntı nasıl giderilir?yada servisler bu işi çözüyor mu? yada başında savıp normal mi diyor?
Ayrıca bu kasalar da başka bir kronik sorun var mıdır? alırken neye dikkat etmeliyim?
60 - 65 bin bandında otomatik C - D sınıfı başka öneri var mıdır?
aklımda birde kia CEED Station Wagonlar var ama yarın öbür gün satarken çok zorlanırım diye pek güvenemiyorum..
Kronik diye nitelendirilen sorunlar neye göre kronik? resmiyet kazanmış mıdır? Corolla her halukarda zarar ettirmez. CEED'ler iyi araç ama 2. elde satışı uzayabilir.
selamlar 2. el olarak 2013-2015 ADVANCE -PREMİUM paketli otomatik corolla bakıyorum..
ama bu kasa corollarda kronik sıkıntı olarak direksiyondan gelen sesler varmış..Youtube da çokça gördüm...Bu sıkıntı nasıl giderilir?yada servisler bu işi çözüyor mu? yada başında savıp normal mi diyor?
Ayrıca bu kasalar da başka bir kronik sorun var mıdır? alırken neye dikkat etmeliyim?
aklımda birde kia CEED Station Wagonlar var ama yarın öbür gün satarken çok zorlanırım diye pek güvenemiyorum..
Otomatik hem benzinli hem de dizel olmak üzere, 60-65 bine temiz(boyasız) Corolla asla alamazsınız, bu ay için de 2 tane mutidrive s sattım 2014 dü ikisi de advance beyaz, birini 71.250 ye, diğerini 75.500 verdim (LPG mevcuttu ikisinde de)
Leon'un dizeli ile Toyota'nın benzinlisini karşılaştırmak bile abes bence. Dizel alın ekonomi yapın. Yok leon dizel manuel, auris benzinli otomatik ise, burada sizin konfor beklentiniz sonucu belirleyecektir. Leon'un iç mekanı çok seviyorum ben. Karanlık da olsa, sunroof varsa hiç de iç sıkmıyor. Trim sıkıntısı olacak olsa da, tahminim auristen az olacaktır. Yalıtım ise aralarında çok çok az bir fark vardır belki.
Mutlu yalıtım konusunda Leon Auris'ten kat be kat daha iyi
2014 sonrası yeni kasa Peugeot 308 1.2 turbo 130 hp otomatik alınabilir. kırmızı çok tatlı duruyor. eğer 5 daha ekleyebilirseniz dizelini bile bulabilirsiniz.
70bin civarında aracını satamayan ve aciliyeti olan mazda 3 2014 sonrası satıcılarına da ölücülük yapabilirsiniz.

Şahsen 60 a çıkacak olsam 308 1.2 otomatik alırdım şimdiki mazdam sonrası. yalıtım, motor, şanzıman, bagaj çok iyi. km ve yaşı düşük araç olacakları için sıkıntı da vereceklerini sanmam.
2014 sonrası yeni kasa Peugeot 308 1.2 turbo 130 hp otomatik alınabilir. kırmızı çok tatlı duruyor. eğer 5 daha ekleyebilirseniz dizelini bile bulabilirsiniz.
70bin civarında aracını satamayan ve aciliyeti olan mazda 3 2014 sonrası satıcılarına da ölücülük yapabilirsiniz. 
Şahsen 60 a çıkacak olsam 308 1.2 otomatik alırdım şimdiki mazdam sonrası. yalıtım, motor, şanzıman, bagaj çok iyi. km ve yaşı düşük araç olacakları için sıkıntı da vereceklerini sanmam.
mutlu bey 2.çocuk yolda bu sebepten HB modelleri baştan eliyorum ... Birde pejonun 1.2 turbo motorlarında bujilerin kırıldığını gördüm;motorlar sıkça da sıkıntı çıkabiliyormuş...
mazda 3 leri de aslında çok beğeniyorum ama biraz fazla açılmış olurum...CEED lerin SW olanların hep tam otomatik - dizel olması ve bagajlarının çok geniş olması Ceedleri cazip kılıyor...Corolla alırsam LPG de taktırırım ;onlar da ferah ve geniş bagajlı araçlar... birde gönlümde RAV4 ler var 60 - 65 bine ama 2.0 motor benzinli ve LPG de sorun çıkartabiliyormuş....ama çok geniş karizmatik ve havalı araçlar...bakım maliyetleri de yüksek olacakır diye pek yaklaşmıyorum...
mutlu bey 2.çocuk yolda bu sebepten HB modelleri baştan eliyorum ... Birde pejonun 1.2 turbo motorlarında bujilerin kırıldığını gördüm;motorlar sıkça da sıkıntı çıkabiliyormuş...
mazda 3 leri de aslında çok beğeniyorum ama biraz fazla açılmış olurum...CEED lerin SW olanların hep tam otomatik - dizel olması ve bagajlarının çok geniş olması Ceedleri cazip kılıyor...Corolla alırsam LPG de taktırırım ;onlar da ferah ve geniş bagajlı araçlar... birde gönlümde RAV4 ler var 60 - 65 bine ama 2.0 motor benzinli ve LPG de sorun çıkartabiliyormuş....ama çok geniş karizmatik ve havalı araçlar...bakım maliyetleri de yüksek olacakır diye pek yaklaşmıyorum...
@Evren Omcan (31008) bir üstteki mesajımı görmediniz sanırım.
Ek olarak dizel astra da bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
Aslında Hb lerin bagajı çok daha fazla kullanışlı. Benim sedan mazda 3 ümden daha fazla kapasitede 308 yeni kasanın bagajı. Öte yandan sedan olması ve bagaj ağzı nedeniyle 2 büyük bavulu enine dik olarak koyamıyorum, enine yatay koymaya kalkınca da 2 tane sığmıyor. Bu nedenlerle bir sonraki aracım kesinlikle hb olacak. En azından pandizotu çıkarırım boyuna dik koyarım diye düşünüyorum.
1.2 turbo motorları konusunda bilginiz ve okuduğunuz yerler varsa söyleyebilir misiniz? Benim de düşündüğüm bir motor ve araç. Motoru şanzımanı ve kasanın hafifliğinden atikliği cezbediyor. Fiyatı da 60 küsür civarına bulunabiliyor.
Mazda 3 lerde 65 e bulabilirsiniz. Satamayanlara ölücük yapılabilir. Arkadaşım bir galeriden sahibinden liste fiyatının 10bin tl altına aldı. Ta osmaniyede olmasının ve galericinin elinde kalmış olmasının da etkisi var tabi.

Uzun süreli kullanılacaksa ve makul fiyatla elde kalmaz araç, ama alırken ucuz almak lazım ki satarken rahat fiyat düşürülebilsin, karı alırken yapmak lazım yani. Lpg de takılabiliyor. direk enjeksiyonlu kitler takılabiliyor. 3500 tl civarında maliyeti var. Uzun yolda 6.5 lt lpg yakıyor. 6 ileri tam otomatik tork konvertörlü şanzıman var.
Rav4 ler de diğer atmosferik motorlar kadar lpg ye uyumludur. Ama artan km. bir takım sorunlara yol açabilir. Ayrıca rav4 aşırı yakıyor.
Astra j kasa 1.4 turbo otomatik de düşünülebilir. Lpg uyumlu, tek dezavantajı fazla yakması ama corolla otomatik de alınsa şehiriçinde onla aynı yakar, ya da en fazla 1 lt fazla yakar. Lpg ile çok koymaz.