0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen abi haklısın. Ama Mazda 3 neyse de 6'nın 2. eli sıkıntılı olabilir. Ülkemizde D sınıfı pek rağbet görmüyor maalesef malum araç haricinde.
Selman abi, her araçta olduğu gibi temizini bulmazsan çok uğraştırır. Temiz kullanılmış bir araç ise uzun süre ekstra bakım istemez. Mazda mı diğer araçlar mı konusunda söylenen aşk mı mantık mı sorusu hep çok saçma gelmiştir bana. Siz mantık evliliği mi yaparsınız, aşk mı?Corolla'nın bagaj hacmi 452 lt, Mazda'nın 420 lt. CHR'ın da 350 lt ama stepne kullanmazsanız 405 lt. Bence 400 üstü bagaj hacimleri hayli hayli yeterli, bir de HB kasaların pandizot üstünün de kullanılabilmesi çok kullanışlı sedana göre.6 ayda 1 servis istiyor Mazda, 2. el 3 yaşında bir araç alınca zaten garantisi bitmiş oluyor. Yetkiliye gitmek gereksiz, yılda 1 bakıma devam.Evet Mazda'nın araç satma derdi yoktur, tok satıcıdır resmen. Türkiye'de müşteri ilişkileri iyi bayi sayısı 2-3'ü geçmez. Ama yeni yıla girildikten sonra eski model kalan araçlarda çok fiyat düşerler. Usta konusunda ise Ankara, İstanbul'da ustaları var. Ama Selman abinin dedikleri gibi ustalık bir durum gerektirmez genelde, bakım gibi işlemleri ise herhangi bir japon ustası da yapabilir.Zafer beyin dediklerinin bir kısmına cevap vereyim.Yol sesi her Japonda sıkıntı olmuştur zaten. Yeni kasa (3. nesil) mazda 3'de bu problemi giderdiler ama. Yumuşak lastikle Alman rakiplerine çok yaklaştılar. Kendi 2. nesil aracım için konuşayım. Yol sesi düzgün kaymak asfaltta hiç sıkıntı çıkarmıyor. Rüzgar sesi 90'dan itibaren gelmeye başlıyor. Seat Leon FR SW 2016 model manuel araçla karşılaştırdığımda hem yol sesi, hem rüzgar sesi 120 km hızda aynıydı. Otomatik vitesi akıllıdır, kullanım stiline alışır ona göre erken ya da geç vites düşültür ya da artırır. Bu tamamen sizin arkadaşınızın kullanım stili ile alakalı. Çok sakin kullandığından vitesi yüksek tutmaya alışmış. O nedenle bu izlenimleriniz hatalı. Pedalın sonunda bir anahtar olduğunu 2.5 yıldır hiç görmedim. Agresif de kullanırım, dip gaz yaparım. Hiç o dip gazda anahtar/çıt sesi denk gelmedi. Motorun çıldırmasının sebebi tork konvertörün kitlenmesi sonucunda direkt aktarımın gerçekleşmesidir. Bu da 2500-3000 devir arasına tekabül eder. Bu devirden sonra çok iyi hızlanıyor denir genelde. Araca alıştıkça ve aracın şanzımanı da sizin kullanım stilinize alıştıkça istediğiniz devirde ayağınızın basışıyla tutabilirsiniz. Alışma sonrası belirli noktadan sonra azıcık daha basarsanız 1 vites düşürür, hızlanırken ayağı biraz çekerseniz 1 vites büyütür. Fazla basarsanız 2 vites küçültür. Ayağınızla vites değiştirmeye başlarsınız. MMT ile karşılaştırmak tork konvertörlü şanzımanlara hakaret olur.Passatın, mercedes a serisinin dönmeye tedirgin olduğu yerlerden tedirgin olmadan yüksek hızda rahatça döndüğümü bilirim.Mazda 3 lpg ye uyumlu değil hipotezi de başka deli olduğum bir durum. Niye uyumlu değil? Uyumluluğun kıstaslarını söyler misiniz? Ama subapları hassas diyerek başlamayın sakın. Euro 5-6 normlarına sahip tüm motorlarda hassas. Ha Mazda 70bin km. de subap yakıyor, ha Toyota 100bin km.de.Ayrıca bu forum lpg takıldıktan 70bin km. sonra subap yakan Corolla bilir. Bu durum tamamen doğru lpg ayarı ve kullanım stiline bağlıdır. Yolda iyi bir ustaya lpg ayarı yaptırılmazsa ve sürücü de bu duruma dikkat etmezse her araç sıkıntı çıkarır.Dizellerin verdiği his tamamen sanaldır. İlk baştaki o tork patlaması hayali bir performansı yüksek hissi verir. Kimi araç vardır dizelden daha iyi hızlanır ama hissettirmez. Dizel mmt corolla nın 0-100 ü 14.7 sn, manuel dizel ise 12 sn. Mazda 3 1.6 benzinli otomatik aracın 0-100 ü ise 13.1 sn. Dizel MMT'yi her türlü yer yani. Fiat Linea 1.3 dizel manuelin ışıklar sonrasında 120 km hıza kadar kapışmıştık ve arada 1 boy fark vardı. Dizeli bu kadar gözde büyütmemeli. Torku verebilmek için de yüksek devir çevirmesi gerekiyor tabi atmosferik benzinli karakteristiği olarak.
Valla Mutlu ben o durumları aştım anın tadını çıkarmaya çalışıyorum. Ben bu arabayı 2 sene önce 34 bine aldım şimdi satmak istesem belki 35e zor satarım. Ancak bu araçtan aldığım keyfi başka hiç bir 35 binliralık araba veremez. Mazda6 da da durum aynı dediğin gibi. Ama artık biraz düşük kmli ve daha temiz bir arabaya bineyim diyorum. O yüzden Mazda6 hem km yönünden hem donanım yönünden bana hitap ediyor. Yanlış anlaşılmasın şuan ki aracım da temiz ama kmsinden dolayı ya bir sıkıntı çıkarsa diye korkmuyo değilim
Valla Selman Bey, duygularıma tercüman olmuşsunuz, belli bir bütçe varsa elden birşey gelmiyor. Ben de 420.000 km'de 2001 Avensis var. Bir sıkıntı çıkar mı diye korksam da bir yandan da çıkarsa tamir ettirilir diye düşünüyorum. Sonuçta aracın sundukları f/p olarak çok güzel.
Aynen öyle Bora Bey. Elde olan imkanlarla en iyisine biniyoruz. Bazen D segmentin ağır satışından şikayet edilir durur ama bende durum tam tersi. C segment kadar rağbet görseydi bu fiyatlara bu araçlara binmek imkansız olurdu. O yüzden iyi ki piyasada çok rağbet görmüyor da bizlerde paramız kadarına en iyisine binebiliyoruz
Merhabalar;2006-2007 model, 2.0 dizel, manuel vites, 7 kişilik Ford S-max hakkında görüşlerinizi öğrenebilir miyim? Görünüş olarak güzel araba fakat satılma, yakıt durumu ve bilmediğim bir araba olduğu için almak gözümü korkutuyor. Etrafımdakiler zor satarsın, son sahibi olursun, çok yakar gibi yorumlarda bulundular. Sizin yorumlarınız nelerdir?Şimdiden çok teşekkür ederim.
Şimdi de aklıma Jetta 1.2 TSİ Trendline takıldı. Trendline demek boş demek oluyor. Yine Toyota ile aynı fiyat.Ne olursun birisi bana Toyota 1.6 cc 100km den 80 km hıza indiğinde rampada hızlıca topluyor desinToyota almak istiyorum ama ivmelenmemesi beni sinir edecek sanki
Konfor istiyorsanız octavia alın, sorunsuzluk istiyorsanız corolla alın. Octavia 1.6 dizel otomatiğini kullandım çok güzel araçtı. Ben kullanmadım ama 1.0 turbo benzinli olanları da iyi gidiyor diyor kullananlar. Vergi avantajınız da olur. Ancak otomatik alacaksanız DSG riskini de göze almanız lazım. Jetta alacağınıza seat toledo veya ikiz kardeşi skoda rapid alın derim. Bu üçü birbirine çok benzer araçlardır. Jetta trend line alacağınıza aynı rakamlara daha dolu toledo ya da rapid alabilirsiniz. Toledo da 1,6 dizel otomatik olanını öneririm 1.4 olanlarında bir takım problemler olduğunu duydum.Corolla rampada 80 den 100 e toplar toplamasına ama motor atmosferik olduğundan çok bağırır, motor sesinden rahatsız olabilirsiniz.
Dediklerinize katılıyorum ama Jetta ile Rapid ve Toledo'nun segmentleri farklı nasıl çok benziyorlar? Jetta'nın yerine önerilmeleri pek doğru olmaz bence...
Faruk Bey segmente cok takilmamak lazim. Toledoya B diyenler oldugu gibi C sinifi diyenlerde var. Corolla C sinifi ama ic hacim ve bagaj hacmi olarak Toledonun eline su dokemez. Ozellikle Toledodaki bagaj kapaginin arka camla birlikte acilmasi olayi harika...Malzeme kalitesi olarakta belki Corollada nispeten daha yumusak malzemeler kullanilmis olsada 50bin km deki Corollanin heryerinden trim sesi geliyor. Toledo da sert plastik kullanilmis ama 50bin km deki aracta trim sesi yok. Yanlis hatirlamiyorsam Jettadada sert plastik kullanilmisti. Mesela 2012 Civicte C sinifi ama ondada sert plastik malzemeler kullanilmis ve ic hacimde dar. Mustafa Bey Dsg kullanip yilllardir sikinti yasamayanlarda var Dsg ile basi belada olanlar da.Ama Dsg nin sikintili oldugu bir gercek.
hüseyin bey, corolla iç hacim ve bagaj olarak toledo'nun eline su dökemez demişsiniz araçları karşılaştırdığımızda corolla iç hacim olarak açık ara önde. toledo'nun tek artısı +42 litrelik bagaj hacmi. önce toledo'ya bakalım: uzunluk: 4482/ genişlik: 1706/ yükseklik: 1461/ "muhterem aks kafasi" mesafesi: 2602/ bagaj: 550. şimdi corolla'ya bakalım. uzunluk: 4620/ genişlik:1775/ yükseklik: 1465/ "muhterem aks kafasi" mesafesi: 2700/ bagaj:452... görüldüğü üzere corolla iç mekanda daha geniş. zaten c sınıfının en geniş aracı diyebiliriz. toledo sadece bagaj hacminde biraz daha büyük. dsg'ye gelince halk dilinde karşılığı Daima Servise Gider Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2017, 14:54:23muhterem aks mesafesi nereden çıktı düzeltiyorum "muhterem aks kafasi" mesafesi olacak
Evet Mustafa Bey iki aracıda çok çok iyi biliyorum. Ben karşılaştırdım ikisini de kullandım peki siz incelediniz mi? En iyi iç hacim buysa kötüsü nasıl olurdu bilemiyorum. Siz Toledonun içine binin arka koltuk mesafesine bir bakın en iyi C sınıf iç hacimine sahip Corollanın çokta iyi olmadığını anlayacaksınız ayrıca o bagajdaki +42 lt ne anlama geliyor daha iyi algılayacaksınız. Dış boyutlara çok takılmayın her dış boyut aynı oranda içeriye yansımıyor. Örnek c180. Dış boyutuna bir bakın içine girip birde o şekilde bir bakın...Hyundai getz in, Nissan micranın arka koltuk diz mesafesi bile Corolladan çok daha iyi.
hocam iyi misiniz? hyundai getz ve nissan micra'nın arka diz mesafesi corolla'dan iyi demişsiniz. aslında bu cümlenizden sonra tartışmanın bir anlamı yok ama a ben size bilimsel verilerle iki aracı karşılaştırmışım sizin verdiğiniz cevaba bakın. açık ara corolla'ın iç hacmi toledo'dan geniş. corolla'nın arka tarafı için halk tabiriyle 3 oda 1 salon denilir.