Gönderen Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!  (Okunma sayısı 152698 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!
« Yanıtla #1300 : Temmuz 31, 2017, 18:47:00 »
Sahsen ben kirilmadim hocam alt tarafi paylasim yapiyoruz. Ben isime hangisi gelirse o araca binerim hicbir araca bagli degilim. Mesela corollanin 2005 modelini sevdigimi yorumlarima bakarsaniz bulabilirsiniz,sevmedigim yonlerini de yazmisimdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1301 : Temmuz 31, 2017, 18:47:50 »
Ben hala tartışmanın nedeninin kullanışlılık olduğunu düşünüyorum.
Getz'in arka koltuğuna oturdum. Yaris'in de oturmuştum. Yaris'in arka koltuğu benim Mazda 3'ümden çok daha kısa. Diz mesafesi çok dar. Halbuki yariste bacak bacak üstüne bile atabiliyordum. Ama bu yarisin arka koltuğunun iç hacminin mazdamdan daha büyük olduğu anlamına gelmez. B sınıfında 2 erkek, 3 bayan ancak rahatça arkada seyahat edebilirken, C sınıfında 3 erkek hatta gerekirse 4 bayan bile seyahat edebilir. Ama diz mesafesi konusunda evet katılıyorum. Bazı B segment araçların diz mesafesi bazı C segment araçlardan daha iyi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1302 : Temmuz 31, 2017, 19:36:58 »
herkesin tercihlerine saygı duymakla beraber bazı gerçekleri de kabul ettiğimiz sürece fikir alış verişlerinin müspet olacağı kanısındayım. herkesin araç tercihinde kriteri ve önceliği farklıdır. ben bir araç tercihinde öncelikli olarak güvenlik, donanım, sağlamlık, sorunsuzluk gibi kriterleri esas aldığım için çoğunlukla japon araçları tercih ediyorum. yarın başıma ne sürprizler açacak diye ölüp ölüp dirilmektense, servis ve ustalarla kanka olmaktansa işimi sağlama almaya bakarım. bu anlamda sağlamlık ve sorunsuzlukta japonlar açık ara önde. ha almanların konforu ve yalıtımı bir tık ileride olabilir ama benim önceliğim bunlar değil. dediğim gibi öncelikler kişiye göre değişir. herkese kazasız, belasız, mutlu ve keyifli sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1303 : Temmuz 31, 2017, 19:57:50 »
herkesin tercihlerine saygı duymakla beraber bazı gerçekleri de kabul ettiğimiz sürece fikir alış verişlerinin müspet olacağı kanısındayım. herkesin araç tercihinde kriteri ve önceliği farklıdır. ben bir araç tercihinde öncelikli olarak güvenlik, donanım, sağlamlık, sorunsuzluk gibi kriterleri esas aldığım için çoğunlukla japon araçları tercih ediyorum. yarın başıma ne sürprizler açacak diye ölüp ölüp dirilmektense, servis ve ustalarla kanka olmaktansa işimi sağlama almaya bakarım. bu anlamda sağlamlık ve sorunsuzlukta japonlar açık ara önde. ha almanların konforu ve yalıtımı bir tık ileride olabilir ama benim önceliğim bunlar değil. dediğim gibi öncelikler kişiye göre değişir. herkese kazasız, belasız, mutlu ve keyifli sürüşler dilerim.
Mustafa Bey tam belirttiğiniz kriterlerde olan Alman bir aracımız daha var, Mercedes :). Ama onu alırsanız işime gelmez ondan kar alamam :).
Neyse şaka bir yana iyi akşamlar.

Not: İş çıkışı otoparkta Toledo, Corolla ve Getz yana yana duruyordu, şöyle eğilip arka camdan içlerine bir bakayım dedim. Getzin diz mesafesi hakikaten Corolladan daha iyi. Benim Corolla çok dar. Hatta benim ufaklık şoför koltuğunun arkasına oturmak istemiyor, baba ileri git diyor. Micraya bindiğimizde de arkadaşla kısa süreli bir şaşkınlık geçirmiştik bu ufacık aracın içi nasıl bu kadar geniş diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1304 : Temmuz 31, 2017, 20:10:02 »
mercedes  alacak param olsa mercedes yerine lexsus, acura veya infiniti'yı tercih ederim. madem aracınız size dar geliyor öyle ise yeni kasa corolla'nın arka koltuğuna bir oturun derim. bir başka önerim de hyundai elantra olur.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2017, 20:17:18
belki laz fıkrası gibi olacak ama sizin şoför koltuğunuz biraz geride olmasın sakın. :rofl: çünkü ilk defa corolla'nın içi dar diyen bir kişiye rastladım. :asikadam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1305 : Temmuz 31, 2017, 20:33:00 »
mercedes  alacak param olsa mercedes yerine lexsus, acura veya infiniti'yı tercih ederim. madem aracınız size dar geliyor öyle ise yeni kasa corolla'nın arka koltuğuna bir oturun derim. bir başka önerim de hyundai elantra olur.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2017, 20:17:18
belki laz fıkrası gibi olacak ama sizin şoför koltuğunuz biraz geride olmasın sakın. :rofl: çünkü ilk defa corolla'nın içi dar diyen bir kişiye rastladım. :asikadam:
Kullanım şeklime göre ayarlı, en rahat sürüş pozisyonunda duruyor koltuğum. Ya hocam geçen hafta düğün arabası yaptık benim Corollayı gelin hanım arkamdaki koltuğa sığamadı ileri iter misin dedi yeminle aracı sürmekte zorlandım, direksiyon ağzıma dayandı. Geçenlerde Peugeot (208 ya da 308 tam hatırlayamadım) kullanıcısı bir arkadaş aracın şoför koltuğuna oturdu, boyu biraz uzun adam sığamadı abi bu ne kadar darmış ya benim Peugeot bile daha geniş dedi. Anlamadım ki biz farklı Corollalardan mı bahsediyoruz. Bakın tekrar edeyim 2005 Corolla 2012 ye göre daha genişti. Sizdeki araç eski Corollaysa o yüzden anlaşamıyor olabiliriz. Bırakın şu kronik Japon hastalığını gelin sizi Almancı yapalım. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1306 : Temmuz 31, 2017, 20:55:41 »
hocam sizin kasada öyle dar bir araba değil ama en doğrusu sizin kasayı kullanan başka bir kullanıcının yorumu da önem kazanıyor burada. dediğim gibi son kasa corolla, yeni civic ve hyundai elantra modellerinin arkası çok geniş. araç değiştirecekseniz mutlaka bu üç aracı test edin. hele son kasa corolla aynen dediğim gibi 3 oda 1 salon :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1307 : Ağustos 01, 2017, 00:57:26 »
Diz mesafesi meselesine ben de çok takılan biriyim yorumlarımı paylaşayım.. efsane ve terra corollaların diz mesafesi yetersiz (o dönemin C segmenti diğer arabalarıyla hemen hemen aynı. Bora,astra,focus gibi). 2013 sonrası corollanın diz mesafesi iyi seviyede(cıvıcdan astradan iyi). Çok abartılacak kadar (3 oda 1 salon ) değil yani ama gayet iyi.. 3 oda 1 salon betimlemesi superb aracın hakkı. Geniş ve rahat araç isteyenler hiç düşünmeden superb alabilirler çünkü C sınıfı araç fiyatlarıyla (cıvıc,corolla) aynı aralıkta.  ::)
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1308 : Ağustos 01, 2017, 01:39:20 »
Diz mesafesi meselesine ben de çok takılan biriyim yorumlarımı paylaşayım.. efsane ve terra corollaların diz mesafesi yetersiz (o dönemin C segmenti diğer arabalarıyla hemen hemen aynı. Bora,astra,focus gibi). 2013 sonrası corollanın diz mesafesi iyi seviyede(cıvıcdan astradan iyi). Çok abartılacak kadar (3 oda 1 salon ) değil yani ama gayet iyi.. 3 oda 1 salon betimlemesi superb aracın hakkı. Geniş ve rahat araç isteyenler hiç düşünmeden superb alabilirler çünkü C sınıfı araç fiyatlarıyla (cıvıc,corolla) aynı aralıkta.  ::)
Muhammed Bey Superb 3 oda 1 salon olsa yine iyi, octavia bile  3 oda 1 salon tanımlamasını fazlasıyla hakediyor Superb'e ne diyeceğimi  bilemedim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1309 : Ağustos 01, 2017, 10:39:54 »
Zamanında 2001 corolla 2006 corolla ve 2006 focus sahibi olmuş biri olarak corollanın içi focusa göre daha dardı :) Babam zamanında sıfır 2005 corolla almıştı hala durur geçenlerde bindim çok dar olduğunu fark ettim. Gerçi şimdiki aracımla kıyaslamak biraz acımasız olur ancak corollanın yüksek koltuğu ne sahibi olduğum zaman nede şimdi geçici olarak bindiğim zaman hiç güven vermiyordu. Emniyet kemerini takmasam sanki koltuktan çabucak düşecekmişim hissi veriyordu.

Bir diğer konu Hüseyin bey octaviayı test ettim arka koltuğunda da yolculuk ettim ancak yeni civic kadar geniş değildi arka koltuğu. Bazı araçlar belki sınıfına göre geniş durabilir ancak oturum rahatlığı çok farklı oluyor. Yeni civicte akra koltuğa oturduğunuzda koltuk bacağınızı tamamen sararken octaviada maalesef bu şekilde değil arka koltukta emanet oturuyomuşsun hissi veriyordu. Ama SuperB için kimse laf söyleyemez :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1310 : Ağustos 01, 2017, 10:59:59 »
selman bey, d sınıfı accort'dan sonra bütün c sınıfı araçlar dar gelir. ayrıca 2005 corolla için güvensiz yorumunuza asla katılmıyorum. koltuğuna oturduğumda bana güven veren nadir araçlardan biridir. tabi c sınıfına göre bu yorumu yapıyorum. corolla'nın son kasası c sınıfının en geniş araçlarından biridir diyebilirim. ama burada araç alırken tek kriter iç mekan genişliği olmamalı. süper b, toledo geniş olabilir ama 2. el, servis sıkıntıları, dsg, turbo riskleri beni bu araçlardan soğutur. o yüzden benim tercihim corolla veya civic olmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1311 : Ağustos 01, 2017, 11:02:27 »
Zamanında 2001 corolla 2006 corolla ve 2006 focus sahibi olmuş biri olarak corollanın içi focusa göre daha dardı :) Babam zamanında sıfır 2005 corolla almıştı hala durur geçenlerde bindim çok dar olduğunu fark ettim. Gerçi şimdiki aracımla kıyaslamak biraz acımasız olur ancak corollanın yüksek koltuğu ne sahibi olduğum zaman nede şimdi geçici olarak bindiğim zaman hiç güven vermiyordu. Emniyet kemerini takmasam sanki koltuktan çabucak düşecekmişim hissi veriyordu.

Bir diğer konu Hüseyin bey octaviayı test ettim arka koltuğunda da yolculuk ettim ancak yeni civic kadar geniş değildi arka koltuğu. Bazı araçlar belki sınıfına göre geniş durabilir ancak oturum rahatlığı çok farklı oluyor. Yeni civicte akra koltuğa oturduğunuzda koltuk bacağınızı tamamen sararken octaviada maalesef bu şekilde değil arka koltukta emanet oturuyomuşsun hissi veriyordu. Ama SuperB için kimse laf söyleyemez :)
Yeni civic'e lafım olamaz arka koltuğuna oturmadım ama octavia'dan geniş dediğinize göre çok iyi iş çıkarmışlar demek ki. Eski civic'i kullanmış birisi olarak aracın görüntüsü haricinde hiçbirşeyinden memnun kalmamıştım. Arkasıda dardı. Sizin accord için yazdıklarınızı okudukça malum siteye girip accord ilanlarına bakarken buluyorum kendimi, km si düşük bir accord alasım geliyor :D ama bulmak zor gibi.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2017, 11:17:09
selman bey, d sınıfı accort'dan sonra bütün c sınıfı araçlar dar gelir. ayrıca 2005 corolla için güvensiz yorumunuza asla katılmıyorum. koltuğuna oturduğumda bana güven veren nadir araçlardan biridir. tabi c sınıfına göre bu yorumu yapıyorum. corolla'nın son kasası c sınıfının en geniş araçlarından biridir diyebilirim. ama burada araç alırken tek kriter iç mekan genişliği olmamalı. süper b, toledo geniş olabilir ama 2. el, servis sıkıntıları, dsg, turbo riskleri beni bu araçlardan soğutur. o yüzden benim tercihim corolla veya civic olmuştur.
Mustafa Bey emin olun herkes benim gibi veya sizin gibi düşünmüyor, dsg msg dinlemiyor gidiyor çatır çatır alıyor biniyor. Vw grubu ikinci elde de çok kolay satılıyor. Toledonun sahibi arkadaşım, Dsg den sıkıntı yaşayanlar olduğunu bilmesine rağmen hiç takmıyor, aracım servis bakımlı sorun çıkarsa iyi niyetten yaptırırız diyor. Aracı yanlış hatırlamıyorsam 15 bin km de 55bin Tl civarında almıştık, kaza yaptı kaskodan 3 bin Tl civarı değer kaybı aldı, araçta hasar kaydı oluştu ama şuanda 50bin km de 58-60 bin aralığında rahat gidecek. Benim Corollayı gelip kimse sormuyor ama Toledoyu gelip soran bir sürü kişi oldu abi satıyor musun diye...Doğru fiyatı istedikten sonra her araç satılıyor B,C sınıfı araçlarda da değer kaybı ya çok fazla olmuyor ya da genelde erken satılmazsa satın alındığı fiyatlara hatta daha fazlasına bile satılabiliyor.
Servis olayında da adam 15bin km de bir gidiyor 450-500 tl verip rutin bakımı yaptırıp çıkıyor hemde dizel araç. Yani bu yazdıklarımdan dolayı yine beni Vw savunucusu ilan edebilirsiniz ama durum öyle değil, gerçekler bu şekilde işte. Nazar değmesin şimdiye kadar hiçbir sorunda yaşamadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1312 : Ağustos 01, 2017, 11:37:46 »
 araç forum sitelerinde bazı markalaların algı operasyoncu tipler olur ya .sayın bayram bey, vw'in gizli üyesi misiniz nesiniz bilmiyorum ama seat ve skoda'nın toyota'dan daha çabuk ve çok satıldığını iddia etmeniz ve diğer vw grubu hakkındaki yorumlarınız vw fanatiği değilseniz beni maalesef doğruluyor. algı operasyonlarıyla insanları etkilemeye çalışmayın. madem vw'i bu kadar çok seviyorsunuz, gidin bir vw alın ve vw forumunda takılın. bu kadar vw reklamı yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1313 : Ağustos 01, 2017, 11:44:19 »

Mustafa Bey evet accordan sonra C segmentlerin hepsi bana küçük geliyor ancak corolla emin olun ki öyle aman aman bir sürüş pozisyonu yok. Kilolu olduğum için sanki koltuktan düşecekmişim hissi hep olmuştur. Ama arkadaşımda 2001 astra vardı o corolladan daha iyi bir oturum pozisyonuna sahipti, bacanağımda son kasa AstraJ var oda hakeza öyle gayet konforlu bir oturumu var ama corollanın oturumu yüksek olduğu için bu belirttiğim araçlardaki güven hissini bana veremedi. Dediğiniz araç alırken sadece bu bir kriter olmamalı.  Ben focusu sattıktan sonraki kiritelerim önceliğim güçlü bir motor, sorunsuzluk, güvenlik ve konfordu. O yüzden parama göre alabileceğim en hızlı güvenli ve sorunsuz olan listemdeki 3 japon kardeşten(mazda6, avensis ve accord) Accord nasip oldu.

Yeni civic'e lafım olamaz arka koltuğuna oturmadım ama octavia'dan geniş dediğinize göre çok iyi iş çıkarmışlar demek ki. Eski civic'i kullanmış birisi olarak aracın görüntüsü haricinde hiçbirşeyinden memnun kalmamıştım. Arkasıda dardı. Sizin accord için yazdıklarınızı okudukça malum siteye girip accord ilanlarına bakarken buluyorum kendimi, km si düşük bir accord alasım geliyor :D ama bulmak zor gibi.

Hüseyin bey Civic bu son kasada bütün sıkıntıları kaldırmış diyebilirim. Araç hakikaten çok geniş olmuş, bir önceki kasasında yolculuk yapma imkanı bulmuştum ve dediğiniz gibi çok dar gelmişti ama bu son kasayla önceki kasa arasında bariz fark var. Valla accordu her gördüğüme tavsiye ediyorum. Kuzenimde 2007 elegance civic var ilk sahibi sayılır 100binde arabası onu sattırıp accord aldırmaya çalışıyorum ama dediğiniz gibi temizini bulmak biraz zaman alıyor. Fiyat konusunda 2007 civice 50 binliraya alıcısını buldu biraz daha zorlasa 52ye bile satacak neredeyse. 170-180bindeki 2004-2005 model 2.4 accord bakıyoruz kendisine fiyatları civicten daha ucuz :)

Accord candır can  :rofl:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1314 : Ağustos 01, 2017, 12:08:47 »
araç forum sitelerinde bazı markalaların algı operasyoncu tipler olur ya .sayın bayram bey, vw'in gizli üyesi misiniz nesiniz bilmiyorum ama seat ve skoda'nın toyota'dan daha çabuk ve çok satıldığını iddia etmeniz ve diğer vw grubu hakkındaki yorumlarınız vw fanatiği değilseniz beni maalesef doğruluyor. algı operasyonlarıyla insanları etkilemeye çalışmayın. madem vw'i bu kadar çok seviyorsunuz, gidin bir vw alın ve vw forumunda takılın. bu kadar vw reklamı yeter.
Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorum. İşime hangisi gelirse onu alıp kullanıyorum. Herhangi bir markanın bağımlısı olmadığımı belirtmiştim ama siz Japon fanatiğisiniz malesef durum bunu gösteriyor. Ben yaşadıklarımı söylüyorum siz beni algı operasyoncusu tip olarak niteliyorsunuz. Siz gidin Corollaya eder değerinin üzerinde fiyat isteyin bakayım satabiliyor musunuz veya herhangi X marka bir araca ederinin üzerinde isteyin bakayım satılıyor mu.. Ederi istedikten sonra her araç satılıyor he birisi ilanı koyar koymaz satılıyor birisi biraz daha geç satılıyor. Kimseyi etkilediğim falan yok herkesin kendi aklı, mantığı var. Herkes işine geleni alıyor. Şimdi benim işime Corolla geldi aldım biniyorum hangisi işime gelirse ona binerim. Marka fanatiği değilim. Yorumlarıma bakın Peugeot 3008 si de önermişimdir. Dsg nin sıkıntılı olduğunu da yazmışımdır. Herhangi bir marka saplantım yok sizin gibi. Tutturmuşunuz Japonda Japon. Neymiş bu Japon ya. Mercedes gidiyor Reanult motoru kullanıyor, Nissan Navara altyapısını kullanarak Pickup üretiyor, BMW gidiyor Toyota'nın Hyrib araç teknolojisini kullanıyor, Volvo gidiyor Fordun şanzımanını kullanıyor vs vs. firmalar birbirlerinden teknoloji transferi yapıyor biz burada birbirimizi yiyoruz. Şuanda Toyota kullanıyorum ve Toyota forumunda takılıyorum yarın Vw kullanırsam o forumlarda da paylaşım yaparım, kim bilir belkide orada da birisi çıkar beni Japon fanatiği ilan eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1315 : Ağustos 01, 2017, 12:18:09 »
 aracınız corolla sürekli aracınızı kötülüyor, vw grubunu övüyorsunuz. hatta getz ve micra'nın corolla'dan geniş olduğunu iddia ediyorsunuz, seat ve skoda gibi 2. eli, servisi sıkıntılı olan araçların corolla'dan daha çok ve çabuk satıldığını iddia ediyorsunuz. ben çevreme baktığımda corolla hatta civiclerin skoda ve seat gibi araçlardan kat be kat daha fazla görüyorum. oysa size göre seat ve skoda corolla'dan daha çok ve çabuk satılıyor. benim yaşadığım şehirde seat ve skoda bayisi yok. üstelik dsg, turbo ve beyin arızalarıyla özdeşleşmiş, çin ve meksika üretimi, türkiye'ye kuruş yatırım yapmayan bir aracı neden bu kadar övüyorsunuz anlamış değilim. her yorumunuzda vw hayranlığı ve önerisi akıyor. ben de diyorum ki madem corolla'dan bu kadar şikayetçisiniz gidin seat, skoda, jetta alın. ama yorumlarınızdan milleti vw'e yönlendirdiğiniz her halükarda belli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1316 : Ağustos 01, 2017, 12:22:03 »
Mustafa Bey yaşadığınız çevrede corolla ve civici çok daha fazla görmenizin sebebi psikolojide ki adıyla "algıda seçicilik"ten geliyor. Siz yarın opele bindiğinizde ne kadar çok opel varmış diyeceksiniz emin olun.

Forumda güzel paylaşımlar oluyor gerginliğe hiç gerek yok lütfen daha sakin kalmaya çalışın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1317 : Ağustos 01, 2017, 12:29:07 »
Mustafa Bey yaşadığınız çevrede corolla ve civici çok daha fazla görmenizin sebebi psikolojide ki adıyla "algıda seçicilik"ten geliyor. Siz yarın opele bindiğinizde ne kadar çok opel varmış diyeceksiniz emin olun.

Forumda güzel paylaşımlar oluyor gerginliğe hiç gerek yok lütfen daha sakin kalmaya çalışın.
selman bey, sizin yaşadığınız çevrede seat mı çok corolla mı çok? ayrıca mesele çokluk değil. hüseyin bey'e göre seat ve skoda corolla'dan daha çok ve çabuk satılıyormuş. lütfen objektif cevap verelim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1318 : Ağustos 01, 2017, 12:53:14 »
aracınız corolla sürekli aracınızı kötülüyor, vw grubunu övüyorsunuz. hatta getz ve micra'nın corolla'dan geniş olduğunu iddia ediyorsunuz, seat ve skoda gibi 2. eli, servisi sıkıntılı olan araçların corolla'dan daha çok ve çabuk satıldığını iddia ediyorsunuz. ben çevreme baktığımda corolla hatta civiclerin skoda ve seat gibi araçlardan kat be kat daha fazla görüyorum. oysa size göre seat ve skoda corolla'dan daha çok ve çabuk satılıyor. benim yaşadığım şehirde seat ve skoda bayisi yok. üstelik dsg, turbo ve beyin arızalarıyla özdeşleşmiş, çin ve meksika üretimi, türkiye'ye kuruş yatırım yapmayan bir aracı neden bu kadar övüyorsunuz anlamış değilim. her yorumunuzda vw hayranlığı ve önerisi akıyor. ben de diyorum ki madem corolla'dan bu kadar şikayetçisiniz gidin seat, skoda, jetta alın. ama yorumlarınızdan milleti vw'e yönlendirdiğiniz her halükarda belli oluyor.
Benim yönlendirme yapmama gerek yok ki! Allah akıl vermiş...İsteyen istediğini gidiyor alıyor, hatta kuyruğa giriyor. Yorumuma bile dikkat etmiyorsunuz bakın cümleye başlarken bile  "herkes benim gibi veya sizin gibi düşünmüyor" kendimi de dahil ederek DSG nin sıkıntılı olduğu yine belirtiyorum ama nasıl oluyorsa beni milleti Vw ye yönlendirmekle suçluyorsunuz. Yine belirtiyorum kriterime uyan araç hangisiyse onu gider alırım binerim. Niye şuanda Vw kullanmıyorum? Birinci önceliğim otomatik şanzıman, DSG nin sıkıntılı olduğunu da  hep belirttim, he alır mıyım DSG li araç? Zamanında aldım kullandım, kendimi arıza çıktığında onunla uğraşacak vakti bulabileceğime ikna edersem alabilirim ama şimdilik tercih etmiyorum. Diğer bir nedeni de yakıttan dolayı şimdilik tercih etmemem, benzinle kullansam ağır gelir, dizelde kullandım zamanında ama gaza bastığımda ki dizel gecikmesine hiç alışamadım. Dizel tercih etmediğim benzinliye de binemeyeceğim için geriye LPG kalıyor. Turbo motorlarda LPG sorunlu olduğuna göre atmosferik almak gerekli...
Diyorum ki ederini isteyin hepsi kolay satılıyor, mazda zor satılır derler siz ederini isteyen bir mazdayı ilanda kaç gün görebilirsiniz merak ediyorum. Ederinin üzerinde istersen hiçbir aracı kolay kolay satamazsın. Hangi marka olduğunun bir önemi yok. Kullandığınız araç markasına bu kadar bağımlı olmayın, size bir yararı mı var? Ben Corolla kullanıyorum diye Corolla kusursuz bir araç mı? Kullandığım aracın iyi tarafını da söylerim kötü tarafını da. Ne yani ben Corolla kullanıyorum diye Corolla dört dörtlük bir araç mı olmalı?

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 01, 2017, 12:58:24
selman bey, sizin yaşadığınız çevrede seat mı çok corolla mı çok? ayrıca mesele çokluk değil. hüseyin bey'e göre seat ve skoda corolla'dan daha çok ve çabuk satılıyormuş. lütfen objektif cevap verelim.
Hocam yorumları çarpıtmayın önce iyi okuyun anlayın. Vw grubu diyorum seat, skoda demiyorum ki onlarda bu grubun üyesidir zaten. Ederini istersen satarsın diyorum.
http://www.ntv.com.tr/galeri/otomobil/2017nin-en-cok-satanlari-hangi-otomobil-markasi-kac-adet-satti,Fcz1mfuywk-pf2OD7n65Wg/AJSn8vz5p0uncizObynDhA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1319 : Ağustos 01, 2017, 13:30:33 »
yukarıdaki cümlenizden aynen alıntı: benim corolla'yı kimse gelip sormuyor ama toledo'yu gelip soran bir sürü kişi oldu. millet dsg dinlemiyor çatır çatır alıyor. diğer cümleniz: getz ve micra'ın arkası corolla'dan geniş. bunlar fanatiklik değilse nedir?  seat ve skoda'yı öven sizsiniz, corolla'dan çok ve çabuk satılıyor diyen sizsiniz. çin ve meksika üretimi, türkiye'ye kuruş yatırım yapmayan, dsg-turbo ve beyin arıza rekortmeni, bir aracı gelip niye toyota forumunda övüp kendi corollanızı niye kötülüyorsunuz anlamış değilim.  dünyanın en çok satılan aracı toyota corolla'dır.  türkiye'de vw'in toplam satışlarının çoğu filo , ticari ve kiralama araçlarıdır. toyota ve honda'nın ticarisi yoktur. buna rağmen corolla ve civic c sınıfının en çok satılan araçlarıdır. görüyorum ki jetta'nın emisyon skandalından sonra karizması çizilip üretimi durdulunca vw ceouları seat ve skoda'yı alllayıp pullamaya başladı. seat ve skoda'nın satışları corolla ve civic'ten az olmasından herhalde. bir de corolla ve civic'e karşı vw grubunun toplam satışlarını vermeniz de çok ilginç. yani bir araca karşılık vw'den onlarca araç.  son söz madem aracınızdan memnun değilsiniz  öyleyse corollanızı satın gidin seat alın güle güle binin. ama millete gizliden gizliye algı operasyonu yapmayın.