0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sayın hocam, corolla c sınıfının iç mekanı en geniş araçlarından biridir. üstelik son kasadan bahsetmiyorum, her kasası böyledir. ama son kasasının arka tarafı dediğim gibi 3 oda 1 salondur. hyundai getz ve nissan micra'nın corolla'dan daha geniş olduğunu iddia etmeniz çok komik olmuş, lütfen yorumlarımızda biraz daha tutarlı olalım. ya da 3. bir şahıs objektif bir yorum yapsın da gerçekler ortaya çıksın. kağıt verilerine gelince o verileri etik olarak en iyi yakalayan japon araçlarıdır. bazı alman araçları gibi verileri çarpıtmıyorlar.
iş hileye gelince senin savunduğun vw grubunun eline kimse su dökemez. çevreyi 40 kat kirletip bunu sahte yazılımla gizleyen vw grubu başta amerika ve çoğu avrupa ülkesinde milyonlarca dolar tazminata mahkum edilmiş, çoğu dizel aracının üretimini durdurup özür dilemek zorunda kalmıştır. zaten vw çin ve meksika'da üretilip türkiye'ye kuruş yatırım yapmayan dsg-turbo ve beyin arızasıyla özdeşleşmiş, son dönemlerde türkiye düşmanlığıyla öne çıkan bir almanya ülkesinin arabasıdır. toyota ve honda en azından türkiye'de üretilip ekonomimize katkı sağlıyor.
Mustafa Bey tamam itiraf ediyorum Vw grubunun elde ettiği kardan pay alıyorum, kimse çakmasın diye de Corolla kullanıyorum.
hüseyin bey, daha önceki yorumlarınıza nazaran daha inandırıcı bir itiraf olmuş, sizi tebrik ederim
Teşekkür ederim. Size de tavsiye ederim çok güzel araçlarımız var. Araçları kasıtlı olarak arıza potansiyeli yüksek olarak üretiyoruz ki para kazanalım, malumunuz ülkemizde çok satamıyoruz bari yedek parçadan para kazanalım. Şu dizel araçlarını 15bin kmde bir bakıma getiren 450-500 Tl ye ödeyip giden kullanıcılarımıza da çok kızıyorum onlar yüzünden çok kazanamıyoruz. Honda ne güzel 10bin de bir çağırıp 650-700 Tl alıp gönderiyor. Toyota da ne güzel 6 ayda bir yağ değiştir diyor. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37170.0 Hepsi para kazanmanın kolay yolunu bulmuş neyse ki bizde de DSG arızası var.
Mustafa Bey bunlarda otomobil inceleyen arkadaşların yorumları. //www.youtube.com/watch?v=LGfgYfn98ts//www.youtube.com/watch?v=dzMSpZ6b1y8//www.youtube.com/watch?v=PXd6cdSvfsoFaruk Bey hakikaten aracın içi çok geniş, yani ben Corolla kullanıyorum ama gerçeğe de gerçek demek lazım. Mustafa Beyi ikna edemedik.
Öncelikle vw ile başlayan Alman arabalarının dizel emisyon skandalını ABD ile Almanya arasındaki bir ekonomik güç savaşı olarak görüyorum. Farketmediler de son 1 yılda mı farkettiler bu durumu. Herkes yüksek hızlarda fabrika verisinin çok çok üstünde yaktığını zaten söylüyordu Alman araçları için. Bir diğer konu toledo ve corolla karşılaştırması olmuş. Toledo arka bagaj kapağı liftback olduğu için bagaj açısından çok daha kullanışlı olabilir, sedanların girişi dar olduğu için kullanışlı lık hb ve liftback lere göre çok daha az. Fakat bu rakamsal açıdan corolla nın segmenti dolayısıyla bagaj kapasitesinin daha büyük olduğu gerçeğini değiştirmez. Kullanışlılık açısından tabiki de karşılaştırılabilir. Benim sedan mazda 3 aracımın bagajı da hb lere göre daha az kullanışlı. Öteki yandan iç hacim olarak da karşılaştırmak abes kaçar. B sınıfının iç hacim ölçüleri belli c sınıfının belli. Hele de corolla gibi bir araçla toledo kıyaslamak abesle iştigaldir. Corolla jetta ya da octavia ile kıyaslansa her türlü yoruma açıktır. Almanlar 2000 model araçlarını 200 euro ya satan insanlar. Otomobil üreten haliyle otomobil fiyatları ucuz bir ülke. Bu nedenle de ve ünlü otobanları nedeniyle olacak ki araçları çok dayanıklı çıkmıyor. Aslında Almanya şartları için çok dayanıklı ama ülkemizin dur kalk trafiği köstebek yuvası yolları için dayanıksız. Ve evet her marka sattığı araçtan daha fazla para kazanmak ister. Kapitalizmin şartı bu. Sağlam araba üreten yedek parça fiyatını yüksek tutuyor. Ya da belirli bir süre sonra sorun açan bir araç yapıyor.
hocam sen onu boş ver de hyundai getz ve nissan micra'nın corolla'dan nasıl geniş olduğunu bilimsel olarak açıklarsan sevinirim. faruk bey, yorumları tam okumamışsınız anlaşılan vw'in hilesi hüseyin bey'in japonların hile itirafı üzerine yazıldı. ayrıca vw hakkında yazdığım hangi yorumum gerçek dışı, ispatlayın özür dileyeyim. aksi taktirde siz özür dileyin.
Ben yazdıklarımda özür dileyecek birşey göremedim. Arabalarla ilgili karşıt fikirleri tartışıyoruz alt tarafı. Özür saygısızlık yapılırsa dilenir. "Sizinle tartışmaya bile gerek yok. Araba genel kültürünüzü geliştirin önce" gibi cümlelerle saygı sınırlarını siz zorlamışsınız...
faruk bey, micra ve getz'in corolla'dan geniş olduğunu iddia eden hüseyin bey'e ve hüseyin bey'in mitsubishi hakkında hile ile ilgili iddiasına benim vw hakkındaki cevabıma karşı beni fanatiklikle suçladınız. şimdi bir fanatik olarak size soruyorum kibrit kutusu kadar getz ve micra nasıl oluyorda sınıfının en geniş araçlarından biri olan corolla'dan geniş oluyor? ikincisi vw hakkında yazdığım ne yanlış ve hangi yorumum fanatiklik? micra ve getz corolla'dan geniş diyen mi fanatik ben mi fanatiğim?
Fanatik: bir öğretiye, bir dine, bir kimseye, bir şeye çok aşırı ölçüde, coşku ve tutkuyla bağlı olan, bağnaz (kimse).Hangi araca\markaya asiri derece bagliyim? Hyundai mi, Nissan mi?, Vw mi?, Toyota mi? Fanatikligi bence siz yapiyorsunuz. Gercekleri yazdim beni Vw savunucusu ilan ettiniz. Toyota kullaniyorum dedim ikna olmadiniz.
İyi de ben Micra ve Getz'in Corolla'dan genis olduğunu savunmadım ki... Aksine Corolla geniş,ferah bir araba dedim. Toledo'nun ise arka yaşam alanının çok rahat olduğunu arkadaşımdan duyduğumu hatta abarttığını düşündüğümü söyledim. Japon araçlarını seviyor olabilirsiniz. Ben de seviyorum. Kendi aracım da Japon olmasa da Koreli Hyundai i30. Otomatik konusunda Vw'e güvenmediğim icin bakmadım bile almadan önce. Ama her konuda her fırsatta Vw mi? Tü kaka! muamelesi yapmak bence fanatikliktir... Mesaj Birleştirildi: Temmuz 31, 2017, 18:32:18 Fanatiklik konusu Mustafa Bey ile benim aramda... O mesaji bana yani 😉