Gönderen Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!  (Okunma sayısı 152708 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 96000
  • Model Yılı: '15
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!
« Yanıtla #1240 : Temmuz 23, 2017, 16:01:48 »
Juke ile karşılaştırılmaması gerekir. Juke b sınıfı, mazda 3 c. Juke genelde görünüşüyle bayanları cezbeder.
Tam olarak aynı fikirdeyim. Mazda 3 kullanmış birilerinin fikirlerini duymak lazım. Ancak benim fikrim yine corolla olurdu açıkçası.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1241 : Temmuz 23, 2017, 20:35:57 »
haklısınız galiba hocam 2. el, servis, yedek parça sıkıntılı. zaten mazda sahibi mutlu bey'de toyota forumundan çıkmadığına göre  toyota aşkı devam ediyor demek ki :rofl: toyota> mazda herhalde diyelim :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1242 : Temmuz 23, 2017, 21:29:28 »
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1243 : Temmuz 24, 2017, 16:55:08 »
Yapmayın gözünüzü seveyim. Hepsi şehir efsanesi.
2. el mi? Arkadaşım 2sene kullandığı 2004 Mazda 3'ünü 2-3 bin karla 7 günde sattı, gitti 3 günde yeni kasasını aldı.
Araç temizse fiyat uygunsa her araç satılır, araç kötüyse, fiyatı uçuksa Corolla bile satılmaz. Jetta'yı bile 4-5 ayda satamayanlar var.

Yedek parça mı? Japonya'dan mı geliyormuş yedek parça?  :rofl: Almanya'da Mazda Motor Europe 'dan geliyor parçalar. En kötü 1 haftaya geliyor. Ama zaten çoğunluk sarf malzemesi yan sanayi bulunuyor. Filtre seti bosch, balatalar bosch, trw bulunuyor. Niye orjinal alacaksınız? Başka bir şey mi gerekiyor? Aloparca, japonkoreyedekparca, parcakapımda gibi internet satış siteleri sağolsun.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1244 : Temmuz 24, 2017, 22:48:07 »
 :) peki ben merak ettim şimdi.  Donanım olarak mazda 3 ile corolla kıyaslayınca ne düşünüyorsunuz? Base model olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #1245 : Temmuz 24, 2017, 23:05:51 »
:) peki ben merak ettim şimdi.  Donanım olarak mazda 3 ile corolla kıyaslayınca ne düşünüyorsunuz? Base model olarak.

Kıyaslamak abesle iştigaldir. Sayfalar önce yazmıştım da bilmeyenler abartıyorsunuz demişti. Benim 2010 model baz donanım aracım, 2016-2017 model aracın ful donanımıyla yarışacak seviyededir. Üstün bir altı advance ile başabaş seviyede. Konumda paylaştım donanım bilgilerini.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1246 : Temmuz 24, 2017, 23:16:26 »
hocam, araştırdığım kadarıyla 2007 corolla sol ile 2012 mazda 3'ü donanım olarak kıyaslarsak ( ikisi de en dolu versiyonu) mazda 3, corolla sol'ü  ezip geçmekle kalmaz,bir  tur da bindirir, hatta corolla'nın son kasasıyla kıyaslak bile mazda 3 donanım olarak yine önde. 2012 mazda 3'te sanruff, kör nokta sistemi, eps, far yıkama, ön cam ısıtma, koltuk ısıtma, şerit değiştirme yardımcısı gibi çoğu d sınıfı araçta olmayan donanım var. iç ve dış tasarım harika zaten. gel gelelim o güzelim arabaya 105 beygir, 4 ileri otomatik vites, aşırı yakıt tüketimi, corolla'ya göre iç mekan darlığı, 2, el, servis, yedek parça gibi eksi özellikler yakışmamış. zira corolla bu saydığım konularda mazda'dan açık ara önde. bir de araştırdığım kadarıyla mazda'nın süspansiyonları daha sert, corollanınkiler daha yumuşak ve konfora dönük.  ama son kasa mazdalarda ( sky active motor) bu eksikler giderilmiş olsa da onun da kokpiti hiç hoş değil. önceki 2. nesil mazdanın kokpiti harika. bir de önceki kasanın dış tasarımı daha hoşuma gitti. daha detaylı bilgileri aracı daha iyi tanıyan mutlu bey verip varsa hatalarımı düzeltecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1247 : Temmuz 24, 2017, 23:21:29 »
Mutlu Bey demek ki bu durumda Mazda 3 almak lazım. Toyota fanatikliği ayrı. Aklın yolu birdir. Mustafa bey ama hala Juke bir seçenek olmaktan uzak gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #1248 : Temmuz 24, 2017, 23:33:45 »
Mutlu Bey demek ki bu durumda Mazda 3 almak lazım. Toyota fanatikliği ayrı. Aklın yolu birdir. Mustafa bey ama hala Juke bir seçenek olmaktan uzak gibi.

Japon olsun da taştan olsun.  :rofl:
Corolla da güzel bir araç. Ama öncelikler meselesi.
Corolla arka koltuk diz genişliği daha iyi. Orta aks menfezi yok. Bütün bunlar bir avantaj. Ama Mazda kadar sürücüsüyle bütünleşemez, ayrıca Mazda'nın plastiği Japonlar arasında en kalitelisidir. Dokunurken verdiği his farklıdır diğer Japonlara göre. Tabiki her Japon markası bir Alman değil. Corolla Mazda'dan bir tık daha konforlu. Ama bu Mazda sert diye anlaşılmasın. Süspansiyon karakterleri farklı. Hele son kasada süspansiyon sert ama içeri hiç hissettirmiyor. Enteresan bir süspansiyon kullanıyorlar. 15" jant 65 yanak lastik ile kullanınca konfor çok da kaybolmuyor sonuçta. Zaman geçse de tasarımı hala güncel. Ne birbirinin aynı kasalar yapan Almanlar gibi, ne de birbirinden tamamen farklı karaktersiz kasalar yapan Koreliler gibi.
2. nesildeki 105 hp 4 ileri otomatik vites çok güçsüz kağıt üstünde evet, fakat yetersiz mi? Kesinlikle değil. 2. vitese düşünce gayet de gidiyor araç. Hatta 0-80 arasında ilk 2 vitesteki oranları sayesinde çok iyi hızlanıyor gibi hissettiriyor. Yeni kasada ise hızlanmayı daha doğrusal yapmışlar, hissettirmeden bir anda hız 100 e varıyor. Yeni kasada 120 hp, 6 ileri. 2. nesilde 120 km hızda 3200 devirde iken, 3. nesilde 120 km hızda 2500 devirde oluyor araç. Rüzgar sesi maalesef bir sorun bu araçlarda, 80-90 dan itibaren rüzgar sesi almaya başlıyor. 2017 3. nesil makyajıyla tüm bunların düzeltildiği söyleniyor.

Mazda 3 düşünen ama tereddütleri olan arkadaşların bir test sürüşü yapmasını öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1249 : Temmuz 24, 2017, 23:43:05 »
 anlaşıldı mutlu beyle ortak noktamız kronik  japon hastalığı :rofl: ama işin gerçeği gönül mazda, mantık corolla diyor. corolla'nın 2. el, servis, yedek parça, iç mekan genişliği, ve konforu ( yumuşak süspansiyon) mazda'nın da iç ve dış tasarımı, donanımı ve kokpiti aklı çelmiyor değil. bu arada mazda 3'ün otomatiği tam mı yarı otomatik mi? bora bey juke için doğru söylüyorsunuz. başka yumuşak süspansiyon japon ve otomatik olmak koşuluyla tavsiyeniz var mı? auiris, honda hrv, chr mitubishi lancer hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #1250 : Temmuz 24, 2017, 23:58:52 »
anlaşıldı mutlu beyle ortak noktamız kronik  japon hastalığı :rofl: ama işin gerçeği gönül mazda, mantık corolla diyor. corolla'nın 2. el, servis, yedek parça, iç mekan genişliği, ve konforu ( yumuşak süspansiyon) mazda'nın da iç ve dış tasarımı, donanımı ve kokpiti aklı çelmiyor değil. bu arada mazda 3'ün otomatiği tam mı yarı otomatik mi? bora bey juke için doğru söylüyorsunuz. başka yumuşak süspansiyon japon ve otomatik olmak koşuluyla tavsiyeniz var mı? auiris, honda hrv, chr mitubishi lancer hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bi sürün derim, test edin derim. Tam otomatik tork konvertörlü. Piyasayı da 1-2 hafta takip edin derim, temiz araçların ne kadar hızlı satıldığını göreceksiniz. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1500
  • Model Yılı: '20
« Yanıtla #1251 : Temmuz 25, 2017, 02:09:54 »
Mazda ile ilgili yorumları okudum çok ilginç.

Şu an corolla aldım ama uygun mazda 3 sedan aradım bulamadım. Yüksek fiyat çektiler( malum piyasa şartları)

Arkadaşlarımda üç tane mazda 3 var. Uzun süre kullandım. 2006 ve 2011 model.

Mazda parçası pahalıymış. (Diğer japonlarınki nasılsa öyle diye biliyorum emin değilim)
Parça değişimi olmadı. Çünkü hiçbiri arıza yapmadı. :)

2. El değerinde alınıp satıldığı sürece 10 gün içinde satıldığını gördüm.

Kendi izlenimlerimi söyleyeyim:

Yol sesi fazla. Yalıtım zayıf (2006-2011)
Konfor veya özellik yani donanım iyi (impresive) ( corollayı ikiyle çarpar dörde böler)
Benzinli motor mazda 3 te 105 beygir corolla burada daha iyi. Çünkü otomatik de devir bastın mı 6000 e çıkıyor ama araba ilk başta bağırıyor gitmiyor hissi veriyor.

Otomatik vitesi tork konvertörlü tam otomatik. Biraz mmtye benziyor. Köklerseniz vitesi büyültmüyor. Gaz pedalında ayarı var (tık diye ayağınIzla hissedebilirsiniz ) o seviyeyi geçirince motor çıldırıyor. Hafif gazdan çekerseniz daha iyi ivmeleniyor.

Yol tutuş konusunda corolladan oldukça iyi. Corollanın süspansiyonları daha yumuşak.

Ses yalıtımı, genişlik ve hızlanma konusunda corolla daha iyi. Sedan mazda 3 ün bagajı 420 litre. Arka diz mesafesi dar, B sınıfına yakın. Motor sesi içeriye fazla geliyor.

Mazda 3 LPGye çok uyumlu değil. (Bence hiç değil de) Arkadaşlar 40-50 bindiler ama sonuçta belli km sonra sübap erimesi olayı mazda da var.

Teknolojik özellik olarak derseniz japonların öncüsü diyebilirim.

(Bazı özellikleri saçma olsa da) Corolladan memnunum. Ama derseniz ki mazda 3 alır mısın? Sedan impresive (lpgsiz temiz kullanılmış) gönlüm yok demem.

Ama 1.4 dizelden sonra mazda 3 hızlanma sizi sinir edebilir. Dizel hatırına ve arka taraftaki 3 oda bir salon genişliğindeki diz mesafesi ve ses yalıtımıyla yine corolla derdim heralde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1252 : Temmuz 25, 2017, 04:10:29 »
Valla aracımı bakıma götürünce hanıma CHR'ı gösterdim. Tabi hanımlar Juke misali bayılıyor bu araca da. Hanımla herşeyi beğendik de bagajı görünce otomatik olarak bu aracı eledik. Bayide yanında 1.33 Corolla gerçekten bizim aile için daha iyi bir seçenek gibi görünüyor şimdilik.
Aynı açıdan Auris'in uzun kasa olanları iyi bir seçenek olabilir. Ancak ikinci elde çok fazla sayıda gözüme çarpmıyor. Fiyatı da bana çok ucuz gelmedi sıfırlarının.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1253 : Temmuz 25, 2017, 08:06:02 »
mazda mı corolla mı seçeneklerinde her zaman gönül mazda dan, akıl corolla dan yana olmuştur. illa japon derseniz seçenek bir hayli fazla. honda, mitsubishi, suzuki, subaru...  birinde çok sevdiğiniz bir özellik varken diğerinden olmazsa olmazınız, birinde lpg uyumu varken diğerinde sorunsuzluk vs. insan hayatın içinde seçimler yapar ve bu tercihleri inşallah onun için hayırlı olur. kendi payıma ben alman araçlarına döndüm. gönlüm ise japonda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1254 : Temmuz 25, 2017, 08:54:29 »
2013te araç arayışında iken 3 seçeneğim vardı. Hepsi HB olmak kaydıyla. Mazda3, AstraH ve E12Corolla. Özellikle mazdayı çok istedim ama nasip olmadı. Kia-Mazda-Suzuki ve Skodanın tek çatı altında olan yetkili servislerinde Kia'nın satış müdürü bir tanıdığımız vardı. Kendisi Kia satıyordu ancak Mazdayı öve öve bitiremiyordu. Aynen aktarıyorum ;

- Abi adamlar öyle bir araba yapmış ki arıza vermiyor, arabayı alan ya yıllık bakıma getiriyor yada kaza olursa kaporta boya için getiriyor onun dışında servis çalışanları sürekli yatışta, bazen Kiada yoğunluk olunca mazda da çalışan teknik servis ekibini bizim buraya kaydırıyoruz.

Mazdanın sorunsuzluğunu biliyordum ancak bunu başka birinden duymak mazdaya olan aşkımı biraz daha artırmıştı. Ellerinde 2004 model mazda3 vardı ancak temiz değildi. Temiz olsaydı kaçırmazdım. Şimdi nasip oldu yine japon olan Hondaya biniyorum. İlerde model yükselteceğim(2-3 sene sonra belki daha uzun sürer :) ) Aklımda 2009 model üstü mazda6 var. Bakalım nasip :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1255 : Temmuz 25, 2017, 09:54:35 »
geçenlerde bir haberde okumuştum. mazda güvenlikte volvo'yu geçti diye. bence türkiye'de hakkettiği değeri bulamayan japon kardeşlerden biri mazda diğer subaru. bunlara mitsubishi ve suzuki'yi de ekleyebiliriz.  toyota ve honda akıllı bir satış politikası yürütüyor. özellikle toyota'nın dünyanın en çok satılan arabası olması tesadüf değil.  hatta toyota ruhu diye bir kitap vardı.  kitapta diğer araç şirketlerine ilham olan üretim ve satış stratejilerini anlatıyordu. gerçekten toyota sürüş zevki, ergonomisi, satış politikası, öncü olduğu hibrit ve hidrojen teknolojisiyle ve müşteri memnuniyetiyle tartışmasız önde. diğer japon araçları da en az toyota kadar iyi ancak gördüğüm kadarıyla toyota gibi satış politikaları ve reklamları yok. yani araç satma gib ibir dertleri yok. benim aracımı bilinçli müşteri alır havasındalar. son olarak mazda'nın 6 ayda bir bakıma girmesi olayını duydum ki ( bulunduğum şehirde zaten servisi yok) doğruysa ve diğer malum sebeplerden şimdilik vazgeçtim. şimdilik corolla ile yola devam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #1256 : Temmuz 25, 2017, 14:12:48 »
Selman abi, her araçta olduğu gibi temizini bulmazsan çok uğraştırır. Temiz kullanılmış bir araç ise uzun süre ekstra bakım istemez.

Mazda mı diğer araçlar mı konusunda söylenen aşk mı mantık mı sorusu hep çok saçma gelmiştir bana. Siz mantık evliliği mi yaparsınız, aşk mı?

Corolla'nın bagaj hacmi 452 lt, Mazda'nın 420 lt. CHR'ın da 350 lt ama stepne kullanmazsanız 405 lt. Bence 400 üstü bagaj hacimleri hayli hayli yeterli, bir de HB kasaların pandizot üstünün de kullanılabilmesi çok kullanışlı sedana göre.

6 ayda 1 servis istiyor Mazda, 2. el 3 yaşında bir araç alınca zaten garantisi bitmiş oluyor. Yetkiliye gitmek gereksiz, yılda 1 bakıma devam.

Evet Mazda'nın araç satma derdi yoktur, tok satıcıdır resmen. Türkiye'de müşteri ilişkileri iyi bayi sayısı 2-3'ü geçmez. Ama yeni yıla girildikten sonra eski model kalan araçlarda çok fiyat düşerler. Usta konusunda ise Ankara, İstanbul'da ustaları var. Ama Selman abinin dedikleri gibi ustalık bir durum gerektirmez genelde, bakım gibi işlemleri ise herhangi bir japon ustası da yapabilir.

Zafer beyin dediklerinin bir kısmına cevap vereyim.
Yol sesi her Japonda sıkıntı olmuştur zaten. Yeni kasa (3. nesil) mazda 3'de bu problemi giderdiler ama. Yumuşak lastikle Alman rakiplerine çok yaklaştılar.
Kendi 2. nesil aracım için konuşayım. Yol sesi düzgün kaymak asfaltta hiç sıkıntı çıkarmıyor. Rüzgar sesi 90'dan itibaren gelmeye başlıyor. Seat Leon FR SW 2016 model manuel araçla karşılaştırdığımda hem yol sesi, hem rüzgar sesi 120 km hızda aynıydı.

Otomatik vitesi akıllıdır, kullanım stiline alışır ona göre erken ya da geç vites düşültür ya da artırır. Bu tamamen sizin arkadaşınızın kullanım stili ile alakalı. Çok sakin kullandığından vitesi yüksek tutmaya alışmış. O nedenle bu izlenimleriniz hatalı. Pedalın sonunda bir anahtar olduğunu 2.5 yıldır hiç görmedim. Agresif de kullanırım, dip gaz yaparım. Hiç o dip gazda anahtar/çıt sesi denk gelmedi. Motorun çıldırmasının sebebi tork konvertörün kitlenmesi sonucunda direkt aktarımın gerçekleşmesidir. Bu da 2500-3000 devir arasına tekabül eder. Bu devirden sonra çok iyi hızlanıyor denir genelde. Araca alıştıkça ve aracın şanzımanı da sizin kullanım stilinize alıştıkça istediğiniz devirde ayağınızın basışıyla tutabilirsiniz. Alışma sonrası belirli noktadan sonra azıcık daha basarsanız 1 vites düşürür, hızlanırken ayağı biraz çekerseniz 1 vites büyütür. Fazla basarsanız 2 vites küçültür. Ayağınızla vites değiştirmeye başlarsınız. MMT ile karşılaştırmak tork konvertörlü şanzımanlara hakaret olur.

Passatın, mercedes a serisinin dönmeye tedirgin olduğu yerlerden tedirgin olmadan yüksek hızda rahatça döndüğümü bilirim.

Mazda 3 lpg ye uyumlu değil hipotezi de başka deli olduğum bir durum. :) Niye uyumlu değil? Uyumluluğun kıstaslarını söyler misiniz? Ama subapları hassas diyerek başlamayın sakın. Euro 5-6 normlarına sahip tüm motorlarda hassas. Ha Mazda 70bin km. de subap yakıyor, ha Toyota 100bin km.de.Ayrıca bu forum lpg takıldıktan 70bin km. sonra subap yakan Corolla bilir. Bu durum tamamen doğru lpg ayarı ve kullanım stiline bağlıdır. Yolda iyi bir ustaya lpg ayarı yaptırılmazsa ve sürücü de bu duruma dikkat etmezse her araç sıkıntı çıkarır.

Dizellerin verdiği his tamamen sanaldır. İlk baştaki o tork patlaması hayali bir performansı yüksek hissi verir. Kimi araç vardır dizelden daha iyi hızlanır ama hissettirmez. Dizel mmt corolla nın 0-100 ü 14.7 sn, manuel dizel ise 12 sn. Mazda 3 1.6 benzinli otomatik aracın 0-100 ü ise 13.1 sn. Dizel MMT'yi her türlü yer yani. Fiat Linea 1.3 dizel manuelin ışıklar sonrasında 120 km hıza kadar kapışmıştık ve arada 1 boy fark vardı. Dizeli bu kadar gözde büyütmemeli. Torku verebilmek için de yüksek devir çevirmesi gerekiyor tabi atmosferik benzinli karakteristiği olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1257 : Temmuz 25, 2017, 14:36:31 »
Mutlu Bey Mazdayı bilemiyorum ama 2004-2007 corollada dip gaz yapınca biraz daha gaza basarsanız bir buton var o butonu devreye sokuyorsunuz araç vites küçültüyor ve çıldırıyor. Aynı tuş vites topuzunun yanında da var.
2012 Honda civic ve 2012 corolla dip gaz yapsanızda o buton yok, demekki mazda da yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1258 : Temmuz 25, 2017, 15:10:26 »
Dediğiniz o buton 2006 otm. focustada vardı. Bende her otomatik aracın o şekilde olduğunu düşünüyordum taki accordu alana kadar. Accord dahil bütün otomatik vitesli araçlarda o buton olmasada dip gaz yapıldığında(olması gereken devirde olduğu sürece) otomatik olarak vites küçülüyor zaten.

Mutlu Mazda6yı istememin sebebi ikinci elde düşük kmlisini accordun yeni kasasına göre daha uygun fiyata sahip olabiliyorsun. Gönül accorddan yana ancak paramız kadarına(aklımdaki limit maksimum 60 binTL) alınabilecek en güzel arabalardan biri mazda6.

Aynı kmde olup fiyatı böyle olunca ibre ister istemez MAZDA6ya kayıyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-temiz-garaj-arabasi-464564603/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2.sahibi-ogretmenden-hatasiz-boya-degisen-kaza-yok-son-fiyat-462358199/detay

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #1259 : Temmuz 25, 2017, 15:15:52 »
Dediğiniz o buton 2006 otm. focustada vardı. Bende her otomatik aracın o şekilde olduğunu düşünüyordum taki accordu alana kadar. Accord dahil bütün otomatik vitesli araçlarda o buton olmasada dip gaz yapıldığında(olması gereken devirde olduğu sürece) otomatik olarak vites küçülüyor zaten.

Mutlu Mazda6yı istememin sebebi ikinci elde düşük kmlisini accordun yeni kasasına göre daha uygun fiyata sahip olabiliyorsun. Gönül accorddan yana ancak paramız kadarına(aklımdaki limit maksimum 60 binTL) alınabilecek en güzel arabalardan biri mazda6.

Aynı kmde olup fiyatı böyle olunca ibre ister istemez MAZDA6ya kayıyor.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-sahibinden-temiz-garaj-arabasi-464564603/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mazda-2.sahibi-ogretmenden-hatasiz-boya-degisen-kaza-yok-son-fiyat-462358199/detay

Aynen abi haklısın. Ama Mazda 3 neyse de 6'nın 2. eli sıkıntılı olabilir. Ülkemizde D sınıfı pek rağbet görmüyor maalesef malum araç haricinde.