Gönderen Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!  (Okunma sayısı 152700 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!
« Yanıtla #1200 : Temmuz 09, 2017, 09:33:52 »
aman hocam tavsiyelere dikkat et:  toyota'dan inip opel'e binmek attan inip eşeğe binmek gibi bir şey :rofl:  sizin için corolla veya avensis en uygunu :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 138000
  • Model Yılı: '01
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1201 : Temmuz 09, 2017, 10:13:54 »
Bi 300 km daha yapacağım içerisindeki yağ ile, sonra mobil 10-60ı deneyeceğim. Mobil 10-60ı ekledikten sonra yaklaşık bi 700 km daha yapacağım. Bakalım 10-60 nasıl bir ivme kazandıracak araca. Ama artık gözümde yok araç :)

Satıp ya avensis ya da 2005+ bir sol alacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1202 : Temmuz 09, 2017, 11:09:28 »
 :tamam: en isabetli karar budur.  mümkünse iki aracı da inceleyip bir test sürüşü yapın. ama özellikle corolla sol'ün otomatiğini test edin. hangisi kafanıza yatarsa onu alın. hakkınızda hayırlısı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1203 : Temmuz 09, 2017, 13:11:33 »
son söz ister avensis ister corolla olsun,toyota olsun diyorum,umarım gönlünüze göre bir araç olur,astranın yenisinde bazı sorunlar olduğunu ve parça bile bulamadıklarını biraz önce söylediler,bizde corolladan önce 1.4  150 bg 245 tork astra baktık,yakıt tüketimi,turbo arızaları vs gözümüzü korkuttu.forum üyesi arkadaşlarımız uzun vade ve yüksek km araç kullanıyorlar,al satçı değiller genelde,bu nedenle toyota tercih ediliyor.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1204 : Temmuz 09, 2017, 13:44:55 »
Aynen hocam, neyse bi bakayım durumumuda birde piyasa normalin çok üstünde maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1205 : Temmuz 10, 2017, 15:24:17 »
selamın aleyküm  arkadaşlar Chevrolet Cruze 1.6 LS plus almayı düşünüyorum. 100000 km Lpg li iki kapıda boya var. araç nasıldır. sıkıntı yaratır mı fiyat olarak ne aralarda geçiyor. Bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1206 : Temmuz 11, 2017, 13:01:15 »
selam  alykm kardeş ben de 2007 avensis linea sahibiyim. yeni aldım 3-4 ay oldu. ilk arabam bu arada. bu kısa süreliğine edindiğim deneyimleri söylim
 (daha tecrübeli abiler de vardır inşallah onlarda bilgileri paylaşırsa seviniriz):
-bi kere çok rahat ve sessiz bir araba bunu yanıma binen arkadaşlarım söylüyor ki çoğunun araçları da var
-öyle kalkışlarda hantallık felan da hissetmiyorum. belki tüpte olabilir bende tüp takılı değil çok ihtiyaç hissedeceğimi de sanmıyorum.
-acayip geniş araba. :) ben bu genişliği araba bakarken 1998-2005 arası passatlarda gördüm muadili olarak düşünecek olursak.)
-bi tanıdıktan almıştım ve hiç ustaya felan göstermemiştim. geçenlerde sırf meraktan tanıdık bi ustaya gösterdim var mı bi sıkıntısı felan diye. biraz sürdü,altına üstüne baktı. "hiç bi şey yok" dedi "Toyota abi dedi sür gitsin :)" bu çok hoşuma gitmişti. çünkü zırt pırt sanayiye girmekten korkuyordum  :D
-ha dersin ki ulan hiç mi eksiği yok. var kardeşim. ya da benim olmasını sonradan ihtiyaç hissettiğim bi kaç şey(comfort ve elegantlarda var): ön konsol :) hız sabitleyici isterdim (comfort ve elegant da da yok zaten) 2.0 motorda olabilir. ha bide aux usb girişi iterdim onlar da yok  :) ha bu fiyata bu konfor fazla bile bana göre. yani sonuç itibari ile şimdilik memnunum hatta çok sevdim de diyebilirim :)
-son olarak küçük bir tavsiye arabadaki önceliklerini belirle ona göre bak hangi marka alırsan al. mesela ben öncelik olarak geniş olsun, sağlam olsun ikide bir arıza vermesin istiyordum. piyasası olmuş olmamış çok da benim için önemli değil .illa ki her malın bi alıcısı vardır dedim ve bunu aldım. ha bu arada arça bakınırken avensisle  hiç alakm yoktu hata bu modeli almadan 2 ay önce duydum da diyebilirim.  :D tamamen arkadş tavsiyesiydi. elhamdülillah şimdiye kadar bi pişmanlık vermedi :)
Aynada görünen güzellik aynaya ait olmadıgı gibi, hiçbir güzellik de o güzelin malı değildir. Bütün güzellikler Cemîl isminden yansıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '14
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1207 : Temmuz 11, 2017, 14:52:08 »
aman hocam tavsiyelere dikkat et:  toyota'dan inip opel'e binmek attan inip eşeğe binmek gibi bir şey :rofl:  sizin için corolla veya avensis en uygunu :tamam:

Valla ben aradaki farkı göremedim hocam.2008 model corollamdan indikten sonra 2004 model astra'ya bindim.Corollanın iç hacmi harici hiç bir şeyini aramadım hatta corollanın hiç bir özelliğinin olmadığını ve bu yüzden elektronik arıza yapamadığını gördüm.
VW Golf 1.6 TDI & DSG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1208 : Temmuz 11, 2017, 15:24:32 »
Aleykümselam.

Hocam kafamda belirledim artık, 2005+ Corolla Sol (Otomatik-Manuel fark etmez) yada 2005+ avensis. En çok yıldığım olay yağ yakma sorunu, onu da kanımca Corolla 2005 yılında aşmış :)

Tecrübelerini aktardığın için de teşekkür ederim.

Opele gelince, opel ben beni bildim bileli, maliyetine üretir parçadan kazanır. Pek tavsiye edilen araçlar değildir, aklımda da böyle bi seçenek yok zaten. Ha kullanıcılarınıda saygılıyım, istedikleri özellikler o araçta mevcutsa alır biner kimse bişey diyemez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1209 : Temmuz 11, 2017, 15:49:43 »
Valla ben aradaki farkı göremedim hocam.2008 model corollamdan indikten sonra 2004 model astra'ya bindim.Corollanın iç hacmi harici hiç bir şeyini aramadım hatta corollanın hiç bir özelliğinin olmadığını ve bu yüzden elektronik arıza yapamadığını gördüm.
hocam alman ve japon araçlarını tecrübelerimle kıyasladığım zaman şu sonuca vardım: alman araçları servisten, japon araçları sorunsuzluktan kazanıyor. 10 yılı aşkındır japon ( toyota-honda) araç kullanıyorum. rutin bakım dışında servise girmedim çok şükür. ama çevremde ne kadar alman araç kullanan ( özellikle vw ve opel) varsa servisle kanka oldular. hatta almandan japon'a dönderdiğim çok arkadaşım fanatik japoncu oldular :P donanıma gelince aksine japon araçları daha dolu. hatta sınıfında ilk diz hava yastığını kullanan arabadır. 2005 corolla da ( 8 hava yastığı-abs-esr-dijital klima-otomatik kararan dikiz aynası, far, yağmur, park sensörü...) isterseniz aynı model iki alman ve japon aracını karşılaştırın farkı görün. fb 7 civic de olan donanım passat da yok :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 11, 2017, 15:52:02
attan inip eşeğe binme esprisine gelince: opel toyota'ya göre çok sert bir araçtır. toyota daha yumuşak ve konfora dönük bir araçtır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1210 : Temmuz 12, 2017, 08:39:20 »
@Hacı Hüseyin BAYRAK (41630) aklını birazda ben çeleyim. :)

Kardeşim bahsettiğin limite 2003 model üstü bir Honda Accord alıyorsun keyfine bakıyorsun. Genç adamsın ne diye corolla avensis vs. bakıyorsun. Toyota club üyeleri bana kızmasın benimde ilk arabam E11 kasa corollaydı sonrasında E12 Hb corollam oldu ama 2004 model Accordu aldıktan sonra kendime eziyet etmişim dedim. Hem performans, hem görünüş hem donanım olarak çok çok üstün bir araba almak varken corolla vs. yaşına uymaz :) Ben 235bin kmde 33bine almıştım 2 sene önce şuan belirttiğin fiyata daha temiz bir araç bulabilmen mümkün. Aracı görenler hala hayranlıkla bakıyor ve merakla soruyorlar kaç model kaç binde diye. Cevap verdiğimde şaşırıp kalıyorlar. Sonuçta japon araba çok fazla sanayi yüzü görmezsin. Her araçta olduğu gibi 1-2 kronik problem var (direksiyon hortumu ve teyp cd okumama gibi). Rutin 10bin bakım masrafı corolladan çok değil. Diğer alt takım yürüyen parçaları vs. onlarda avensisle aynıdır. Yakıt olayı ise şehir içi kışın 40krşu görmedim ben. Yazın ise kullanıma bağlı olarak 26-30 krş arasında lpg yakıyor, uzun yolda ise yine kullanıma bağlı olarak 20 ile 24 krş arası bir yakıtı var. Özellik olarak benim aracım en boş donanımlısı ; koltuklar yarı deri yarı nubuk, yağmur sensörü, çift bölgeli dijtal klima, hız sabitleyici, 8 hava yastığı, 6 hoparlör öne çıkan özellikleri. Motor 2.0 155 hp 190nm tork. Arabanın 4bin devirden sonraki motor sesine hayran kalıyorsun. Vites tam otomatik 5 ileri ve 5. vitesteyken 3bin devirde araç 140 km hız bandında ilerliyor. Aklına yatarsa aklındaki soruları cevaplarım :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '96
  • 8 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1211 : Temmuz 14, 2017, 23:07:21 »
tavsiyem special yönünde. bende gli var abs ve hava yastığı hariç her şey var. 4 cam otomatik elektrikli ayna klima. abs olmalı bence, çünkü frenler biraz zayıf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1212 : Temmuz 18, 2017, 19:10:08 »
Selman abi eyvallahta Accord hiç düşünmedim valla :)

Emsallerine göre toyotalar daha dolu hondalara nazaran. Mesela aynı model bi Accord ile bi Avensis arasında baya fark var. Hondalar performans arabaları, toyota şuan bana en ideal gelen model, hem madden hem manen :)

Biraz daha 2010 model altı takılacağım mecburen, ama üst limite çıkıldığında Accord düşünülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '04
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1213 : Temmuz 18, 2017, 20:51:09 »
S. A iyi akşamlar herkese. Şimdi şöyle bi araç var tavan ve bagaj kapağı serviste değişmiş 35 bin km piyasa değeri 55-60bin TL civarında. Hasar kaydı 30 bin TL. Sorum serviste Tavanı değişen araç alinirmi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 51 kere teşekkür etti
  • 152 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1214 : Temmuz 18, 2017, 20:55:13 »
S. A iyi akşamlar herkese. Şimdi şöyle bi araç var tavan ve bagaj kapağı serviste değişmiş 35 bin km piyasa değeri 55-60bin TL civarında. Hasar kaydı 30 bin TL. Sorum serviste Tavanı değişen araç alinirmi
aleyküm selam  alırsınız almasına da sonrasında satabilir misiniz onu düşünmeniz gerek. Ben olsam bulaşmazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1215 : Temmuz 18, 2017, 21:11:30 »

Sakın, takla atmış araca bulaşmayın. Rotu tutmaz, yüksek hızda yolda tutamazsınız falan. Satamazsınız. Boyasız bütçenize uygun araç alın. Boyasız aracı rahatça elden çıkarırsınız, zarar da ettirmez.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1216 : Temmuz 18, 2017, 22:19:19 »
selamın aleyküm  arkadaşlar Chevrolet Cruze 1.6 LS plus almayı düşünüyorum. 100000 km Lpg li iki kapıda boya var. araç nasıldır. sıkıntı yaratır mı fiyat olarak ne aralarda geçiyor. Bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.

yakın arkadaşımda vardı, yakıtı içiyor.. gidişi duruşu güzel.. yakışıklı da araba.. yalnız artık türkiye'de satışı yok... alırken bunu gözönünde bulundurun çok zor satarsınız..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1217 : Temmuz 19, 2017, 08:29:50 »
Selman abi eyvallahta Accord hiç düşünmedim valla :)

Emsallerine göre toyotalar daha dolu hondalara nazaran. Mesela aynı model bi Accord ile bi Avensis arasında baya fark var. Hondalar performans arabaları, toyota şuan bana en ideal gelen model, hem madden hem manen :)

Biraz daha 2010 model altı takılacağım mecburen, ama üst limite çıkıldığında Accord düşünülebilir.

Valla kardeş senin bileceğin iş. Avensisin Accorddan donanım yönünden fazla olan modelleri 2.0 olanları. Onlarda da lpg sıkıntısı var. 1.6 olanlaın en dolusunda bile hız sabitleyici yok diye biliyorum. ;)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1218 : Temmuz 19, 2017, 19:49:12 »
2015 hybrid yaris almayı düşünüyoruz eşime. 57000 tl ye bulduk araçta boya yok. Kendim gördüm çok temiz görünüyordu. Sizce nasıl alınır mı? Fiyatlar çok uçuk, temiz araba bulmak zor acele etmeyelim diyoruz ama bir yandanda git gide artıyor piyasa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1219 : Temmuz 19, 2017, 20:05:19 »
     bu araç pertten çıkmadır,hiç bir şekilde alınmaz ve düzen tutmaz,uzak durun isterse bedava versinler.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 19, 2017, 20:07:56
selamın aleyküm  arkadaşlar Chevrolet Cruze 1.6 LS plus almayı düşünüyorum. 100000 km Lpg li iki kapıda boya var. araç nasıldır. sıkıntı yaratır mı fiyat olarak ne aralarda geçiyor. Bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
      araç 124 bg,kasa ağır,bu araçta en az 140 bg olmadığı için çok yakar,opel servisleri bakar ama parça artık azalır,gürcistana bakım için gidenler var,oturaklı araç ama ithal edilmediği için uzak durun derim.
Tokay Ceritoğlu