0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Demek ki hakikaten biraz hassas.
Fakat daha önce kullandığım Ford Mondeo AT şanzımanda kullanılan şanzıman yağı ömürlüktü yani değişim yapılmıyordu."Ömürlük şanzıman yağı kullanıldıysa o şanzıman mükemmeldir" diye bir şey olamaz. O ford mondeonun şanzıman teknolojisi birebir toyota AT ile aynıydı. Tek fark şu olabilir, Ford Mondeo AT şanzımanı aynı zamanda su soğutmalıydı, bu sebeple farklı bir yağ kullanılarak değişim periyoduna gerek kalmamıştır.
Bu durumda Düz şanzımanlarda hassas sınıfına girer. Onlarında şanzıman yağı değişim periyodları 40 bin ve ağır şartlarda daha erken.Toyotada ömürlük şanzıman yağı kullanıldımı? kullanıldıysa hangi modelinde bilmiyorum ama Corollada olmadığını biliyorum.Fakat daha önce kullandığım Ford Mondeo AT şanzımanda kullanılan şanzıman yağı ömürlüktü yani değişim yapılmıyordu."Ömürlük şanzıman yağı kullanıldıysa o şanzıman mükemmeldir" diye bir şey olamaz. O ford mondeonun şanzıman teknolojisi birebir toyota AT ile aynıydı. Tek fark şu olabilir, Ford Mondeo AT şanzımanı aynı zamanda su soğutmalıydı, bu sebeple farklı bir yağ kullanılarak değişim periyoduna gerek kalmamıştır. İnsanların kullanım tarzlarına göre, farklı güçler üreten motorlar ve bunlara uygun olarak farklı şanzımanlar üretilmektedir. 100 yıldır otomobil üreten firmaların hiç biri, özellikle motor yada şanzımanda hassas ürünler çıkartmazlar. Bu üreticilerin ana işleri zaten motor ve şanzımandır. Bu sebeple, düz yada otomatik, orjinal parçalarıyla değim periyodlarına uyduğumuz sürece, hiç bir motor yada şanzıman arıza çıkartmaz. Çıkartırsada garanti süresi içinde olur, garanti süresini geçirmiş ve yağ değişimi zamanında orjinal ürünlerle yapılan bir üründen korkmayın. Sonuç olarak hassaslık farklı bir şeydir, arızalar farklı şeylerdir, bakınız, MMT ve DSG arızaları tüm markalarda 1. sırada yer almakta.CVT için "kayış kasnak", "aynı mobiletteki gibi" sözler sarfederken, dayanım ve ömür olarak otomobile aktarılmış değişik ebat ve maddeli malzemelerden üretilmiş parçalar olduğunu unutmayalım. Şu an tam olarak hatırlayamadım ama (hatırlayan arkadaşlar lütfen yazsın) CVT artık Diesel motorlu binek araçlarda dahi kullanılmaya başlandı. Bu gidişle ticari araçlarda da uygulanacaktır. Neden? CVT'nin birçok pozitif özelliğinin yanı sıra, egzost emisyonuna da pozitif etkisi olduğundan.
Bahsettiğiniz şanzıman Mondeoda kullanılan Jatco mu?
Paylaştığım kullanım kitapçığı corollaya ait bende de bir ara 2005 corolla vardı şanzıman yağ çubuğunda "Do not remove under normal condition" şeklinde (yazıyı birebir hatırlayamadım) sarı etiketli bir uyarı yazısı vardı. Bu açıklama o yağın ömürlük olduğu anlamına gelmiyor. O araç için detaylı açıklamaları görmek gerek.verdiği hissi sevemedim bir türlü. Motor bağırıyor ama araç bağırdığı kadar gitmiyor. Araştırmalarım neticesinde birçok kullanıcının aynı durumdan şikayetçi olduklarını gördüm.
Bazı düz şanzımanlarda, özel durumlar (kapalı sistemin sürekliliğinde aksama) hariç yağ değişimi önerilmiyor.
Rica etsem Skoda Kodiaq Ambition 1.4 TSI 150 PS ACT Green Tec DSG model aracı değerlendirebilir misiniz?Fiyatı 124.400 TL.
Fiyat baya iyi, araç da iyi gibi gözüküyor
Yani şanzıman, beygir gücü, yakıt ve fiyat - kalite vb. kriterleri açısından nasıl buluyorsunuz? Açıkçası biraz detaylandırabilir misiniz?
Hakan bey, bunlar ne çeşit araçlar? otomobilmi?
Evet Tekin bey, piyasada mevcut araçlar. Şanzıman yağlarının sistem açılmadığı sürece değişiminin gerekli olmadığı belirtiliyor kullanım, bakım klavuzlarında.
Bu durumda Düz şanzımanlarda hassas sınıfına girer. Onlarında şanzıman yağı değişim periyodları 40 bin ve ağır şartlarda daha erken.
Hocam teşekkür ederim, onuda bi değerlendirmeye alayım o zaman. Onda da yağ yakma problemi var diye biliyordum ben, 2004lerde vs. ama madem yok tekrar bi ilanları inceleyim bari