Gönderen Konu: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!  (Okunma sayısı 152688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Ynt: Otomobil Tavsiyesi İsteyenler Buraya!
« Yanıtla #1120 : Haziran 22, 2017, 12:56:43 »
5664e aracın hem plakasını hemde şase numarasını sorgulatın gelen cevabların aynı olması lazım. Onun dışında yetkili servislerden de öğrenebilirsiniz. Eğer tanıdık bir polis memuru varsa aracı sorgulatıp kaç el değiştirmiş onuda öğrenebilirsiniz.

Sıralı sistem lpg accordlara uyumlu, ancak bazı markalarda lpgden kaynaklı arıza lambası yanmakta, bu bir sorun teşkil etmiyor ne performansa nede yakıta olumsuz bir etkisi yok. Benim aracımda da bu arıza lambası yanıyor ve ben çözümü 25 liraya aldığım obd II cihazıyla hallediyorum. Bir nevi arıza tespit ve silme cihazı.
Plaka ve şase sorgulamayla gelen cevap aynı olmayabilir. Bunun için plaka sorgulaması yanıltır. Mesela ben aracımı alırken sıradaki plakayı değil de yaşadığım yere ait eski plakalardan birini aldım. Araçta boya yok, şaseden sorgulayınca hasar yok. Ama plakadan sorgulayınca 2008 yılına ait hasar çıkıyor. Aracım 2010 model.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1121 : Haziran 22, 2017, 13:30:16 »
plaka başka bir araç üzerindeyken hasar yazılmış. size göre bir şey yok. önemli olan şasi üzerinden gelen sonuç. sıfır alınan bir araca takılan eski plaka hasar kayıtlı olduğu için adamlar mahkemelik olmuştu. mümkünse plaka değişikliği  isteyin ve yeni plakanın daha öncesinde kullanılmamış olduğuna emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1122 : Haziran 22, 2017, 13:35:06 »
plaka başka bir araç üzerindeyken hasar yazılmış. size göre bir şey yok. önemli olan şasi üzerinden gelen sonuç. sıfır alınan bir araca takılan eski plaka hasar kayıtlı olduğu için adamlar mahkemelik olmuştu. mümkünse plaka değişikliği  isteyin ve yeni plakanın daha öncesinde kullanılmamış olduğuna emin olun.
Benim için bir sıkıntı yok. Zaten bilerek eski plaka seçtim. Bir önceki mesajda arkadaş "plaka ve şaseden gelen mesaj aynı olmalı" dediği için durumumu yazdım. Aynı olmayabileceğini anlatmak için 😉

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1123 : Haziran 30, 2017, 10:09:16 »
Arkadaşlar herkese merhabalar.

Toyota Corolla'nın 1.6 Premium Multidrive S Navi modelini almayı düşünüyorum. Eğer gerçekten temiz bulabilirsem aynı paketten 2016 model ikinci el de alabilirim. Toyota efsane kasasını, 2007 sol ve 2012 comfort extra modellerini kullandım. Toyota'dan başka arabam olmadı bugüne kadar. Yeni corolla ile maceraya devam etmek istiyorum; fakat kafamda bazı sorular var.

1. Toyota yıllardır aynı motoru ve şanzımanı kullanıyor. Bu aslında bir kaliteyi yakaladığını göstermesi açısından güzel. Fakat acaba bu durum bana yeni bir araba aldığımı hissettirmeyecek bir duygu yaratır mı?

2. Aracı alırsam tüp taktırmayı düşünüyorum. İzlediğim bazı incelemelerde benzinde yakıt tüketiminin karma 5.0'a kadar düştüğünü gördüm. Bu gerçekten mümkün mü? Ben sakin bir kullanıcı olarak tüp taktırmaya ihtiyaç duymadan bu aracı kullanabilir miyim?

3. Toyota'nın dış görünüşünde çok ciddi bir yeniliğe gitmemesi kafama takılıyor. Aldığım araca uzun süre binmek istiyorum. Bu göz aşinalığı pişmanlık yaratır mı?

4. Toyota'nın motor ömrü, aile arabası olması, sanayinin yolunu unutturması, az yakması, şanzımanı... gibi gerçekten önemli ve kendini kanıtlamış özellikleri beni cezbediyor. Fakat iç donanımı kendi segmentindeki emsal araçlara göre bir tık geri kalıyor. Sıfır alacak olursam sizce bu araca 104 bin civarı bir para vermem mantıklı olur mu?

Ayrıca bir karşılaştırma yapacak olursam, Honda Civic'in 2016'da çıkardığı kasa gerçekten göze çok hitap ediyor. Sonuçta o da Japon markası ve Türkiye'de üretiliyor. Honda'nın artıları dıştan görünüşü, iç konsolun hatları, bagaj hacmi, fabrikadan LPG'li gelmesi ve iç donanımındaki birkaç küçük özellik. Eksileri ise çok yaktığı ve yüksek devirde içeri ses aldığı söyleniyor. LPG'nin ekran panellerinde görünmemesi, multimedia ekranının yavaş çalışması, sinyalin yan çamurlukta olması vs. gibi eksileri de var.

Kafamdaki sorulara ışık tutabilecek değerli Toyota dostlarının fikirlerini almak isterim. Sizlerin görüşleri benim için gerçekten değerli. Siz olsaydınız nasıl bir seçim yapardınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1124 : Haziran 30, 2017, 10:40:47 »
toyota olmazsa hondaya evet,ülkemiz kazansın,biz de 1.6 düz var 5.8 i gördüm,corollanın 2018 de kasa değişeceği söylentisi var,yurt dışında bir show room da tanıtıldı,ancak bize gelir mi? biz de üretilir mi? kaça çıkar?.104 bin tl yi aynı fiyat düzeyinde diğer markalarla kıyaslamak lazım! değer mi değmez mi? iç mekan gösterge işi gençlerin tercihine bağlı,lpg konusu yine başka konu ,fabrikadan çıkışlı olanı tercih etmeli,kıyaslama da tam boy stepne,arka şaft yüksekliği,arka tavan basıklığı gibi konular var,bunlar sizce ne kadar önemli?diğer teknik konuları zaten eski kullanıcı olarak biliyorsunuz,seçim yapmak zor iş kolay gelsin.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1125 : Haziran 30, 2017, 11:19:07 »
O paraya Corolla değil Civic alırdım. Yepyeni kasa, tasarımı sıradışı. Lpg fabrikasyon. Ekranda göstergesi var. Farklı iki segmentin arabası gibiler bence şu an... İkisini yan yana koysan çoğu insan Civici tercih eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1126 : Haziran 30, 2017, 11:27:49 »
toyota olmazsa hondaya evet,ülkemiz kazansın,biz de 1.6 düz var 5.8 i gördüm,corollanın 2018 de kasa değişeceği söylentisi var,yurt dışında bir show room da tanıtıldı,ancak bize gelir mi? biz de üretilir mi? kaça çıkar?.104 bin tl yi aynı fiyat düzeyinde diğer markalarla kıyaslamak lazım! değer mi değmez mi? iç mekan gösterge işi gençlerin tercihine bağlı,lpg konusu yine başka konu ,fabrikadan çıkışlı olanı tercih etmeli,kıyaslama da tam boy stepne,arka şaft yüksekliği,arka tavan basıklığı gibi konular var,bunlar sizce ne kadar önemli?diğer teknik konuları zaten eski kullanıcı olarak biliyorsunuz,seçim yapmak zor iş kolay gelsin.

Hocam arka tavan yüksekliği, diz mesafesi, şaft yüksekliği, iç malzeme kalitesi gibi konularda gerçekten at başı bir yarış söz konusu gibi. Yapılan incelemelere baktığımda Corolla veya Civic'in bu konularda bariz bir şekilde öne çıkmadığını gördüm. Diğer konularda da tabiki herkesin tercihleri söz konusu. Herkesin tavsiyesini dikkate almak istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1127 : Haziran 30, 2017, 11:42:49 »

düşünmeye gerek bile yok. kesinlikle honda tercih ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1128 : Haziran 30, 2017, 11:47:03 »
1. Toyota yıllardır aynı motoru ve şanzımanı kullanıyor. Bu aslında bir kaliteyi yakaladığını göstermesi açısından güzel. Fakat acaba bu durum bana yeni bir araba aldığımı hissettirmeyecek bir duygu yaratır mı?

LPG takılacaksa, henüz üretilmemiş teknolojik bir motor olsa dahi yeni bir araba aldığınızı hissedemeyeceksiniz. Çünkü o motor farklı bir şeye dönüşecektir.

Honda, fabrikasyon LPG ön hazırlıklı olarak çıkıyor ama LPG sistemine ve LPG sisteminden dolayı motorda çıkabilecek sorunlara karşı garanti vermiyor, dünyada LPG ile çalışan motora garanti veren bir otomobil markası yok (Civic ekranda detaylı LPG göstergesi var). Bu, 100 bin TL verilen bir araca LPG takma konusunu tekrar düşünmeniz gerekiyor anlamına gelir.

Öncelikle, yakıt tüketiminde sizin karşılaştırmanıza yorum yapabilmek için hangi şehirde, ilçede yada köyde yaşadığınızı profilinizde görebilmemiz gerekiyor.

Ben, yeni Honda Civic ile Antalya şehir içinde, klima açık 7L/100km civarlarında tüketim yakalıyorum. Şehir dışı 6.1/100km

Yüksek süratlerde içeri ses alması diye bir şey yok zira Corolladan sessiz. Bir üst sınıf kasa oluşu, ses izolasyonu, amortisör sistemi Corollaya göre avantajları.

Benim aracın Multimedya ekranında sorun yok, gayet hassas ve hızlı çalışıyor.

Ön Yan Çamurluklardakiler sinyal değil. Park lambaları. Yan sinyaller Yan aynaların içinde konumlu.

Yeni Corolla nasıl birşey olacak şu an bilmiyorum ama bugün itibariyle Corolla, Civic Executive ile karşılaştırılamaz diye düşünüyorum. Bu söylemimle Corolla 50.Yıl küçümsemiyorum sadece yeni Civic Executive'i övüyorum.

Civic arka koltuk baş mesafesi sorun yok, fazlasıyla yeterli. Benim boyum 1.78, ön koltuk baş mesafesi için şunu söyleyebilirim, açılır tavan sebebiyle Corolla veya Yaristen düşük. Kafa tavana çarpmıyor, bir yumruk daha fark var, ama his olarak hoş değil (Corolla ve Yaristen sonra :) ). Aerodinamik şartlar, yapacak bir şey yok. Şaft tüneli, olmasaydı iyi olurdu ama bu tip şeyler olumsuzluk değildir, teknolojik tasarım gereklilikleridir, öyle olması gerektiği içindir yoksa Honda, Mercedes, BMW mühendisleri arka orta yolcular zorluk çekince mutlu olduklarından değildir. Sonuç olarak bu 2 konuda Honda Civic'e eksi puan vermiyorum.

https://honda.com.tr/orijinal-urun-garantisi

"2. Garanti Kapsamı:
...............................................

Aracınıza Honda Yetkili Servislerince, Honda Türkiye A.Ş. tarafından onaylanmış LPG sistemi montajının yapılması halinde, aracınızın garantisi devam edecektir. Ancak, LPG sisteminden veya yakıtından dolayı aracınızda oluşacak arızalar ve LPG sistemi garanti kapsamında değildir."
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1129 : Haziran 30, 2017, 14:22:19 »
Forum ne kadar Toyota sayfası olsada yeni civic ve corolla bence kıyaslanamaz bile. Yeni civic eski kasalarından çok daha farklı ve iç hacim olarak segmentindeki araçlardan çok daha geniş olduğunu gözlemledim. Arka koltukta oturma pozisyonu çok konforlu. Hondanın iç tasarımına ise laf söylemek gerçekten güç, adamlar bu işi yıllardır özendirerek yapıyorlar. Son olarak ikinci elde civicin corolladan daha iyi bir kar getirdiğini düşünüyorum. Kısaca örneklendirmek gerekirse;

2015 yılında yeni araç arayışındayken bir arkadaşımda 2009 model full donanımlı otomatik vites siyah renk 110bin kmde bir civic vardı. O zaman bana 35e bırakacağını söylemişti(hasar kaydını bilmiyorum ancak 1-2 parça önemsiz boya olduğunu biliyorum) o sıralar 35e çıkmak beni zorlayacağı için almadım, ama keşke zorlasaydım diyorum kendimi, çünkü şimdi o aracın piyasasına baktığımda aradan 2 sene geçmiş ve 45 binliradan aşağı fiyat yazan yok. Son çıkan kasa civic ise gerçekten göze hitap ediyor ve ben dururken corollaya bakılır mı dedirtiyor :)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '09
  • 65 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1130 : Haziran 30, 2017, 14:34:47 »
104 bin tl bütçe ile sıfır araba alacak olsam kesinlikle skoda superb 1.6 tdı boş paketini veya 1.4 tsı dolu paketini alırdım. Kalite olarak cıvıc ve corolla ile kıyaslanamaz bile (zaten farklı klasmanda)... Ha illaki ya corolla ya cıvıc dersen de kesinlikle cıvıc al derim. :saygi:
''Bizi aldatan bizden değildir''
                                         Hz.Muhammed (sav)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1131 : Haziran 30, 2017, 14:49:09 »
104 bin tl bütçe ile sıfır araba alacak olsam kesinlikle skoda superb 1.6 tdı boş paketini veya 1.4 tsı dolu paketini alırdım. Kalite olarak cıvıc ve corolla ile kıyaslanamaz bile (zaten farklı klasmanda)... Ha illaki ya corolla ya cıvıc dersen de kesinlikle cıvıc al derim. :saygi:

Bütçe meselesinde kesinlikle katılıyorum. 104bin lira para olduktan sonra neler alınmaz ki. 2. elde olsa herkesin hayalinde olan alman üçlüsüne rahatlıkla binilir. :islik:
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1132 : Haziran 30, 2017, 15:34:22 »
Selman abinin dediği gibi burası Toyotaclubtr olsa da, gerçek bir otomobil forumu ve fanatikliğin olmadığı, çok kaliteli paylaşımların yapıldığı bir forum.

Corolla'nın da üstünlükleri var tabiki, Corolla'nın yeni kasası da bence çok hoş. Fakat donanım ve güç anlamında Civic'ten yana oyumu kullanırdım. Corolla güzel ama donanımı maalesef yeterli değil, yeni donanım getirmelerine rağmen hala rakiplerinin gerisinde, opsiyonları da alınca aynı donanımdaki rakiplerinden çok pahalı oluyor.

Şahsen 104bin tl ye benzinli C segment alasıya kadar dizel otomatik Astra K en ful donanımını 2. elde 85-90 bin tl ye alırdım. Şerit takip, led far, masajlı ısıtmalı koltuk gibi özellikleri var. Hem de 1.6 dizel. Performansı da güzel diyorlar. Yok benzinliye bineceğim diyorsanız da D segment alırdım. Super 1.4 tsi bence fiyatıyla, görünüşüyle rakipsiz. Yok manuel olsun dizel olsun ama D segment olsun derseniz yine Avensis yeni kasa 1.6 D4D düşünülebilir. Yok benzinli olsun, kanım kaynıyor, hızlı olsun deniyorsa Civic turbo tek tercih. Ama yakın performansa sahip 1.6 dizel otomatik astra düşünürdüm ciddi ciddi. Astra ile civic arasında da donanım farkı ve yalıtım farkı var. Motor farkı ve yakıt tüketimi tercihi ise size kalmış.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1133 : Haziran 30, 2017, 15:35:26 »
egerkı butce 104 bın ıse 2,el temız 1,4 tsı passat alın derım yada suberb
toyota donanım olarak ıyıce sacmaladı artık 50.yıl dıye ozel uretım sozde full arabaya ozellık dıye kayar kapaklı kolcak koymuslar :D
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1134 : Temmuz 01, 2017, 09:52:29 »
Değerli arkadaşlar hepinize yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu forum farkını her zaman olduğu gibi yine gösterdi. Gerçekçi ve mantıklı yorumlar yapabilen, Toyota forumunda yeri geldiğinde Toyota'yı da eleştirebilen insanları tanımak çok güzel bir duygu. Toyota hepimiz için hâlâ vazgeçilmez olsa da, 2017 karşılaştırmasında ne yazık ki Honda'nın gerisinde kalıyor.

Dün hem Civic'in 1.6 LPG'li otomatik executive modelini hem de Corolla'nın 1.6 otomatik premium modelini inceledim ve test sürüşü yaptım. İkisi de konfor olarak gerçekten harika bir his uyandırdı. İzlenimlerim şunlar:

Honda'nın iç görünüşü gerçekten daha güzel. Vites topuzu daha hoş duruyor. Saklama alanları daha geniş, kullanışlı. Arka koltukta oturunca bariz bir şekilde daha ferah ve geniş bir his uyandırıyor. Açılabilir cam tavanın olması, kol dayama kısımlarının tasarımı falan D segmenti bir araba tadında. Bagaj hacmi 70 lt daha fazla. Multimedia ekranında olması gereken neredeyse tüm özellikler mevcut. Fabrika çıkışı LPG'li olması güzel ve kullanıcılar karma yakıt tüketiminin sakin kullanışta 20 kuruşa kadar düştüğünü söylüyorlar.

İki aracı da kendi arabamla günlük kullanım yapıyor gibi test ettim. 120 km'ye kadar çıktım. 3 bin devirin üstüne çıkmadım sayılır. Sürüş konforu olarak Corolla gerçekten daha konforlu ve performansı yüksek geldi. 120 km'de devir çubuğu Toyota'da 1500 devir civarında iken Honda'da 1900 civarındaydı. Bu yolun eğimine falan da bağlı olabilir. Corolla sakin kullanımda daha mantıklı bir seçim gibi. Civic'in de hızlanması ve yol tutuşu fena değildi. Gaz tepkimesi gerçekten harika, sonsuz bir güç üretiyor gibi bir his uyandırıyor. Ayrıca Civic'in 90 km üzerinde içeri ses aldığını duymuştum hep ama aksine yüksek hızda sanki daha sessiz ve güzel bir konforu var gibi geldi bana.

Belki alışık olmadığımdan, Civic'de vites geçişlerini az da olsa hissettim gibi. Yüksek devirle kullanmamama rağmen, 2007 Corolla otomatik şanzımandan daha belirgindi vites geçişleri. Belki gazı aralıklı kullanmamdan kaynaklanabilir; ama sanki öyle bir his uyandı bende. 6 ileri olmasına rağmen sonsuz şanzıman var dedi ama Corolla'nın geçişleri sanki daha tatlı geldi bana. Yanılıyor olabilirim veya alışık olduğumdan kaynaklanabilir.

Toyota'daki multimedia ekranında en üst 50. yıl premium paketinde bile navigasyon özelliği yok. Bu gerçekten çok kötü bir durum. O kadar para vermemize rağmen, navigasyonu bir aksesuar olarak 2.700 TL karşılığında ekletebiliyormuşuz. Dahası sis lambaları sarı halojen lambaymış, onu da bizim değiştirmemiz gerekiyormuş. Ekstra olarak şerit takip sistemi, kaza önleme sistemi ve akıllı bagaj sistemi olması Toyota'nın artıları. Bu artıların karşılığı olarak Civic'te elektronik el freni, brake hold sistemi vs. vardı. İç donanımda çok bariz bir şekilde Civic daha önde geldi bana.

Ben beyaz renk düşünüyorum ve Civic'in dışı beyaz, içi bej üretimi yokmuş. İç renkte siyah seçmek zorundaymışız. Bu da Civic'in bir eksisi gibi geldi bana. Ayrıca Civic'de daha fazla yumuşak plastik kullanılmış ama Corolla'nın malzeme kalitesi sanki yıllara daha çok meydan okuyacak gibi duruyor.

Son olarak verdikleri fiyat, Corolla'nın en üst paketi için 101 bin TL, Civic'in en dolu paketi için ise 106 bin TL oldu. Ama Corolla'ya zaten tüp takma niyetim olduğundan ve almam gereken aksesuarlarla neredeyse 106 bini geçecek gibi. Yani fiyatları neredeyse aynı.

Tüm bu bilgiler ışığında bende uyanan düşünce şöyle: Corolla aile arabası, motor ömrü uzun, şanzımanı daha tatlı geçişler sağlıyor, yakıt tasarrufu yönünden daha avantajlı ve uzun yıllar eskimeyecek bir araba. Civic ise hem iç hem dış görünüşü ve donanımlarıyla gençlere hitap ediyor, yeni kasa olduğu için uzun yıllar ikinci el piyasasında değerini kaybetmez, sıradışı bir tasarımla göze daha çok hitap ediyor, donanımları daha güçlü, yakıt ekonomisi daha kötü ama tercih edilebilecek kadar özellik sunan bir otomobil olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1135 : Temmuz 01, 2017, 15:28:14 »
90-110 bin bandında 1 yaşında dizel-otomatik çok az kilometrede Qashquai'ler var. Bence sıfır Corolla veya Civic yerine bunlar daha mantıklı. Başka SUV'lar da bakılabilir, lpg ile de uğraşmazsınız. Şimdiden hayırlısı olsun.

@Orkun Kutlu (35451)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1136 : Temmuz 01, 2017, 18:28:15 »
Merhaba,

En fazla 21.000 civari araç arıyorum. Şiddetle tavsiyelerinize ihtiyacım var. Tesekkurler,
Toyota arıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1137 : Temmuz 01, 2017, 21:08:45 »
90-110 bin bandında 1 yaşında dizel-otomatik çok az kilometrede Qashquai'ler var. Bence sıfır Corolla veya Civic yerine bunlar daha mantıklı. Başka SUV'lar da bakılabilir, lpg ile de uğraşmazsınız. Şimdiden hayırlısı olsun.

Hangi markanın SUV'u olursa olsun, eğer yol konforu isteniyorsa, hangi markanın sedanı olursa olsun, karşılaştırmayın dahi.

SUV'lar dan ve Hatcback karoserlerden, fizik kuralları gereği Sedan konforu alamazsınız.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1138 : Temmuz 01, 2017, 22:37:40 »
Hangi markanın SUV'u olursa olsun, eğer yol konforu isteniyorsa, hangi markanın sedanı olursa olsun, karşılaştırmayın dahi.

SUV'lar dan ve Hatcback karoserlerden, fizik kuralları gereği Sedan konforu alamazsınız.

Tekin Bey, ben Avensis'den geçtim bu tarz bir araca, yüksek hızlar dışında bana göre daha konforlu olduğunu söyleyebilirim. Yüksek hızdaki sıkıntı da karoser değil şanzıman oranı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 31 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1139 : Temmuz 02, 2017, 10:13:09 »
selamun aleyküm beyler, 2012 bir önceki kasa fb 7 otomatik elagance aracımı satıp yeni bir araç almayı düşünüyorum. yalnız sedan ve suv araçlar arasında kararsız kaldım. düşündüğüm araçlar: 2015 otomatik corolla advance, yeni civic, 2015 mazda 3, 2014 subaru xv, nissan quashi, honda hr-v, toyota ch-r.  suv'da subarunun açık ara iyi olduğunu duymuştum ama 2. el, servis ve yedek parça sıkıntıları beni çok düşündürüyor. tecrübeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.