0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lpg yi taktırdıktan sonra araç ışıkları yakmıştı onunla ilgili bi foto koymuştum motor arıza ışığı esp elektronik park freni ışığı falan hepsi yanmıştı ustaya götürmüştüm halletti bidaha olursa kendisi söncek demişti dün araçla sollama yaparken 4 5 bin devirdeyken gene aynı ışşıkları yandı ve bugün hala sönmedi lpg yi ankarada efe plazada taktırmıştım şimdi istanbuldayım bi ara burdaki landirenzo bayisine gidip baktırcam inşallah şunu hallederler arabada gaza basmaya korkar oldum çünkü 4 5 bin devir yapınca oluyo bu olay
Yolda ayar isteyin gittiğiniz bayiden. Lamba yanmasının sebebi motora fakir karışım gelmesi. lpg de 4-5 bin devre çıkarsanız 100.bin km.ye kalmadan subapları yersiniz. 4bin üstünde benzinle kullanmanızı tavsiye ederim.
E o zaman araç sollamayalim. 4500 devire çıkmadan otoban hariç nasıl araç solluyorsunuz merak ettim[emoji3]
Aracım 3200 devirde 120 km hız yapıyor yetiyor Talat. Çoğu sollamada 3500 yetiyor 3. Viteste.daha fazlası gerekirse 4500 üstünde benzine geçiyor sistem. Ayrıca 4000 üstüne hiç çıkmayın gibi bşr laf söylemedim, lpgde çıkmamayı tavsiye ettim, uyup uymamak kullanıcıya kalmış, toyotanın subapları diğer alaşımlara göre sağlam olabilir ama asla sorun çıkarmaz değildir.
Arkadaşlar saçma saçma tartışma yapmayın gidiş geliş dar ve yokuşlu yolda kamuyonu sollarken mecbur aracı 2 ye çekip 5 bin devirleri görmek gerekiyo onuda yapamıycaksak arabayı atalım
Hocam ayni sorun bende de var.size tavsiyem aracin verdigi ariza kodunu ogrenin.mesela benim araba p0420 kodunu veriyor.bende su anda ayni sorunla uğraşıyorum.hata kodunu bulup yazarsaniz beraber bu sorunu aşabiliriz.
zavoli sıralı sistem lpg kiti var.Dün her iki oksijen sensörünü de söküp temizledim.Aracın lpg sigortasını söktüm.Biz süre benzin ile kullanacağım.İnternet üzerinde lpg ayar kablosu sipariş ettim.kendi lpg ayarımı kendim yapacağım inşallah.Sonuç ne olursa olsun buradan paylaşırım.Sizlere tavsiyem tamircilere uyup sakın ezbere parça değişmeyin.Forum üzerinden paylaşımda bulunursak hallederiz bence.