0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Murat bey aracımıza kendimiz lpg ayarı yapmak için ve arızaları tespit etmek için almamız gereken cihazlar ve yapmamız gerekenler nelerdir? Ben de biraz ilgiliyim kendim birşeyler yapmak istiyorum. Bunu anlatan bir yazı veya forum sitr vb birşey var mıdır?
Bende bu işe LPG taktırınca bulaştım Merak işte, hiç bilmeden internetten bir yerden kablo aldım ve destek siteleride varmış. Oradan yürüdüm gittim http://www.mscsi.net/destek/Bu sitenin kablo satışı var, kullanıdığınız kite uygun da vardır belki. Yanlız burası sadece LPG kablosu satıyor ben birde hevesle toyota bağlantı kablosuda almıştım, ELM327 cihazıda almıştım. Hata kodlarını falan Allaha şükür şimdiye kadar hiç hata vermedi onlarla görebiliyoruz.
İnşallah yakmaz arıza ışığını diyordum gene yaktı benim vitara. Halbuki Memduh usta ile yarım saat kadar yolda ayar yapmıştık. Forumlarda dolaştığım kadarıyla genelde lambda (oksijen) sensorunden kaynaklı yakar diyorlar ama bilemiyorum. Elm327 sipariş edip hata koduna bakacağım. Benim araçta ışık yanınca cruise control iptal oluyor bir de ışığın orda sürekli yanıyor olması sinir bozucu. Bu sıkıntıya çozum bulan arkadaşlar buradan paylaşırlarsa sevinirim. Bir de ışık yanmasına rağmen böylece kullanmanın bir zararı olur mu acaba?Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2015, 17:41:09Bir de arkadaşlar elm327 nin uyumlu olduğu araç modelleri nelerdir biliyor musunuz?
Kendi kendimize ayarı zor yaparız diyorsunuz yani. Çıksa da biz de biraz kurcalasak
Ben bugün aracı baya zorladım lpg de 6000 devir falan ışık yancakmı diye ama yanmadı hiçbi sıkıntı yok usta güzel ayar yaptı heralde ama tam emin olamamakla birlikte yakıtım biraz arttı gibi geldi tam eminde değilim ama uzun yolda denemem lazım
PRİNS en mükemmeli deniyordu yahu, hata mı verdiriyor sizde? Geçmiş olsun. Prinsn bir modelinn kablosunu satıyorlar herhalde ama eminde değilimhttp://www.mscsi.net/destek/threads/%C3%9Cr%C3%9Cn-hakkinda-prins-vsi-lpg-ayar-kablosu-profesyonel-3-metre.821/Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2015, 20:13:10İnşallah sorununuz sorunsuzca hallolmuştur.
Ah abi baksaydın vsi1 için uyumlu vsi2 ve silverline için uyumsuz dediğini görürdün.
Baktım zaten Mutlu Prinsi anlamadığımdan zaten yazdım bir modeli ile uyumlu herhalde diye
memduh ustaya tavsiye üzerine sırf yolda ayar yapsın diye gitmiştim ama yapmamıştı ..bu yol ayarını yapmak için illa lamba mı yakması gerekir aracın ..
Ramazan hocam sende de PRİNS mi vardı? Memnun değilmisin arıza lambası falan mı yaktı? Bu arada LPG ci ustalar PRİNS yolda ayarlanır diyorlar hep
kararlı ve sert gözükeceksiniz. yol ayarı için gelmiştim deyip mevzuya girin. ne derlerse dik kafalıyım, illa istiyorum deyin
Benim bildiğim yolda ayar butun marklarda gerekli sadece prinste değil
evet prins vsi2 var memnunum arıza lambası çok şükür hiç yanmadı bende sırf yol ayarı için gitmiştim ama her zaman ki gibi hüsran