Gönderen Konu: Gene Lpg Kaynaklı Sıkıntım  (Okunma sayısı 7056 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
Ynt: Gene Lpg Kaynaklı Sıkıntım
« Yanıtla #60 : Kasım 09, 2015, 23:31:26 »
Memduh usta yol ayarını demeden yapıyor zaten. Benim ilk takıldıktan sonra yaptı. Uzun yolda yaktı gittim, diğer usta makinaya bağlayıp sondurup gönderdi beni. Sonra yine yandı bunsefer Memduh ustayla yarım saat kadar (30-40 km) civarı yolda ayar yaptık ve donduk. Bir hafta sonra yine yandı. Aracın yakıtı güzel 16 lt civarı lpg yakıyor (benim araca göre güzel bir değer :) ) tek sıkıntı arıza lambası. Bilmiyorum biraz böyle kullanıcam sonra çozumune bakıcam. Piyasada lambanyanık kullanan birsuru insan var. Oksijen sensoruyle alakalı sanırım. Tam da emin değilim.

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2015, 23:22:11
Benim bildiğim yolda ayar butun marklarda gerekli sadece prinste değil

LPG montajını orada yaptırdınız sanırım o yüzden direkt yol ayarı yapmıştır size ,bunun için Ankara'da bi çok yere gittim kimse yanaşmadı

Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2015, 23:38:42
Yanmadıysa boşver o zaman :) Bende de elhamdulillah şimdiye kadar hiç hata mesajı almadım ama işte sırf merak işi :) Eğleşecek bişiler lazım biz gibi ehtiyarlar için :)

Çin atasözü, çalışıyorsa elleme :)

ne bilim yol ayarı yapılırsa performans/yakıt daha güzel olur diye düşünüyorum ama sizin dediğinizi  uygulamak zorundayım zira yol ayarı yapan yok kendim çözebilirsem belki yaparım :D

atasözü daha ziyade ülkemiz menşeili gibi geldi  :rofl:
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Kasım 09, 2015, 23:31:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Kasım 10, 2015, 00:08:19 »
Lpg sistemi takdırıp sorun yaşamak istemeyen arkadaşlara, Ankara Mocan Otogaz BRC yetkili servisini ve burada özellikle Aydın Ustayı tavsiye ederim. Yolda ayarıda mutlaka yapıyorlar ve esnaflıkları, ilgi alakaları çok iyidir.
2015 Toyota Corolla 1.33 Life LPG (BRC)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Kasım 10, 2015, 00:14:29 »
atasözü daha ziyade ülkemiz menşeili gibi geldi  :rofl:

Bilmiyom gari orasını ben bu forumda öğrendim bu atasözünü :) Benim hanımda benle dalga geçiyor, babama bizim araba yakında gaz üreterek gelecek diyor :) Çünkü ikiside kızıyorlar bana habire araba başındayım diye :)
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Kasım 10, 2015, 06:57:21 »
Bilmiyom gari orasını ben bu forumda öğrendim bu atasözünü :) Benim hanımda benle dalga geçiyor, babama bizim araba yakında gaz üreterek gelecek diyor :) Çünkü ikiside kızıyorlar bana habire araba başındayım diye :)
Bana da [emoji4] yav ufak bir arabanın altına eğilsem  bile babam. La iyi ki bi araban var bakıp durma orasına burasına Der. Haha
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '12
  • 16 kere teşekkür etti
  • 259 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Kasım 10, 2015, 09:16:25 »
Abi o atasözünün Türkish versiyonu pişmiş aşa su katma olacak :)
Bu arada şu elm 327 alacağım hatayı silmek için fakat benim araçta çalışır mı kararsız kaldım. Direksiyonun altına eğildim sağ tarafta 16 pin li bir soket var.
Aracına güzel bakan insanlara ülkemizde cimri muamelesi yapıldığı doğru. Bir de araca binip ne temiz araç ya diyip nazar değdirenler de var tabi :)
2012 Mazda 3 1.6D (2016-....)
2006 Suzuki Grand Vitara (2015-2016)
2011 1.33 Auris (2014-2015)
1997 Renault Broadway (2008-2009)