0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet var Opel Astra J Hem de 1.6 [emoji23]
Hayır devri arttırmıyor 6500 sabit devirle hızlanıyor araç CVT de, manuelde bütün gücünü kullanıyor Deneyebilir misiniz? Araç çalışmazken gaz pedalına sonuna kadar basın, sonra bi kademe daha basmaya çalışın tık etmesi lazım
Mevzu kesici değil ki. Ani hızlanmak istediniz çok acil bir durum dip gaz yaptınız ama yeterince hızlanmadığını sezdiniz, kickdown tuşuna bastınız sizi dip gazdan daha çabuk ileri atacaktır. Her otomatik bir değildir, CVT şanzımanda kick down yapılınca 6500 devirde sabitler. Hondanın tam otomatik şanzımanı kesiciye giriyor merak etmeyin Neyse, 1.33 kullanıcısı olup Kickdown tuşunu deneyen oldu mu?
1 saat önce rampa,yukari 5 kişi full,bagaj,çıkmak zorunda kaldım yanlız geri geri debriyaj balatasindn çok koku geldi bisey olmuşmudur araç 6000-kmde 1.33 başına bisey geliri yine az önce baktm koku hala var normalmi hemen bitermi debriyaj
bir defada bir şey olmaz merak etmeyin, ancak sürekli maruz kalmaması lazım, Dik rampalarda el freni kullanmak en sağlıklısıdır. Daha hafif eğimlerde yokuş kalkış desteğini kullanın.
1.33 lerde rampalara yaklaşırken devir yükseltilirse sorun yaşanmaz, burada aracın gücünü bilinip ona göre davranılırsa rampa falan sorun olmaz. Ayrıca genel olarak 3500 devirin altında kullanılmaması gerektiği yönündeki görüşe katılmıyorum, ister 1.33 ister 1.6 olsun eco 2500-3000 devirde de ekonomik sürüş sağlanmakta.
1.33'de rampa çıkıpta ekonomiklik yakalamanın imkanı yoktur, 2500-3000 devirde zaten rampa tırmanamıyor ve mecbur 3500'ün üstüne çıkılmalı buda ekonomiyi yerle bir ediyor. Aslında kalıbına göre kötü bir motor değil yeter ki devrini bil, ben Pozantı yokuşunu çok çok yasak olan bir hızla çıktım. Ama bir süre sonra hatta kısa bir süre bu motor adamı sıkıyor kasıyor. İstisnalar da var tabi Burak Atılgan abimiz gibi Abi ben ısrarla turbo motora geçilmesini diliyorum başka da bir şey demiyorum, Toyota kesinlikle çok kaliteli bir marka...