0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bilmiyorum ama ben yokuş çıkarken pek zorlanmıyorum bunda torkun enkisi olsa gerek 1.3 life model için 99 ps vede 128 nm tok değeri var1.4 d4-d ise 90 ps vede 200 nm tork değerine sahiptiraşada karşılaştırma yaparak daha ayrıntılı inceleyebilirsinizhttps://www.toyota.com.tr/new-cars/corolla/index.json#/publish/compare_engines
ben dizel ile kıyaslamıyorum zaten, araba açıldıkça düzelir mi dik yokuşta birden ikiye atıyorum yavaşlıyor misal
arabanın açılması die bişey var. bendede 1.33 life var ilk günlerde benim aracımdada aynı cekiş sıkıntısı vardı ama suan 4000 km sıkıntı yok masallah.
Selam, uzun zamandır yazmıyordum bu foruma. Hatta üye girişi bile yapmıyordum. Ziyaretçi olarak uzaktan takip ediyordum. Ama şu konuyu görünce 10 aylık 1.33 Corolla sahibi ve sürücüsü olarak yazmak istedim. Tam 12048 km deyim şu an ve arabamı sıfır km. olarak aldım 10 ay önce. Haziran ve Eylül aylarında birer hafta olmak üzere tatil amaçlı İstanbul'dan Bodrum'a gittim. Daha önce de defalarca yazdım, söyledim. 1.33 motor yokuş da gider. Hatta gidiyor da. Yokuşu büyük vites ile çıkmak marifet değil bir kere. Bu yanlış bir düşünce. Esas olan yokuşu çıkabildiğin vites ile çıkmaktır. Dik yokuş olarak Ümraniye / Hekimbaşı mezarlık yokuşunu örnek vereyim. Ben o yoluşu 1. vites ile çıkıyorum ve 3 kişi ile. Dik bir yokuş olup yokuşun bitimine doğru 2'ye alıp devam ediyorum. Şoför adam eğer arabasını tanıyorsa zaten hangi vites ile yokuşu çıkacağını kestirir. Bodrum'a giderken mesela. Meşhur Sabuncu yokuşunu ben dahil 4 yeişkin ve full bagaj ile 3. 4. ve 5. vites'ler ile çıktım. Ve sadece tek bir yerde 2. vitese düştüm o da çıkış rampasında sağa keskin viraj ve hemen sola keskin viraj olan bölgede 2 ile çıktım. Ben o keskin virajı 2. vites ile çıkarken 2004 - 2005 model Volvo S40'ı solladım. Hatta Haziran ayında ki gidişimde Marmarise bile indim günü birlik ve o rampaları da dönerken zorlanmadan çıktım. Yeter ki arabanı tanı, gerisi sana kalmış. Bu arada, İstanbul / Göztepe'den Bodrum / Yalıkavak tam 710 km ve ben bir depo benzin ile gidiyorum bu yolu. Öyle hız sınırlarında da gitmiyorum. Kaç ile gittiğimi yazmıyorum buraya. Yasak çünkü.Kısaca, 1.33 motorlu Corolla sen arabanı tanıyıp bildiğin sürece her yokuşu çıkar. Hatta yokuş da durduğun an zorlanmadan kalkış bile yapar. Bizzat tarafımdan denenmiştir, elimde fotoğraflar vardır. Zaten gitmese 10 ayda 12048 km. yol yapmazdım. İyi günler..
dik yokuslarda rahatlıkla ıkıncı vıteste cıkıs yapıyor mu
Ahh 1.33 ahh... Acaba benden daha uzun yol yapan oldu mu sitede ! 46 bin km'de sattım. 1,5 yıl bindim...