Gönderen Konu: corolla 1.33 yokuşta zorlanma  (Okunma sayısı 37347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
corolla 1.33 yokuşta zorlanma
« : Eylül 28, 2015, 18:16:57 »
alt komşumuzla aynı gün aldık onlar inci beyaz 1.33 aldılar bizde avangart bronz 1.33 aldık sürekli yokuşta zorlanıyor dedi.

bugün deneyim dedim 1 de iyi gidiyor ama ikiye atınca araba cıkmakta zorlanıyor bunun için bir öneriniz var mı ? peki 1.4 D4D  bg düşük 1.33 ten torku biraz daha yüksek ama ondada aynı sorun varmı ?

aracımız şuan 350 km de komsumuzun 2 bin km oldu

Toyota Club Türkiye

corolla 1.33 yokuşta zorlanma
« : Eylül 28, 2015, 18:16:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Tarakya'lı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 7700
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.33 yokuşta zorlanma
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2015, 18:30:23 »
bilmiyorum ama ben yokuş çıkarken pek zorlanmıyorum bunda torkun enkisi olsa gerek
1.3 life model için 99 ps vede 128 nm tok değeri var
1.4 d4-d ise 90 ps vede 200 nm tork değerine sahiptir
aşada karşılaştırma yaparak daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz
https://www.toyota.com.tr/new-cars/corolla/index.json#/publish/compare_engines
Benim Babam Toyota gbi Adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2015, 18:31:27 »
bilmiyorum ama ben yokuş çıkarken pek zorlanmıyorum bunda torkun enkisi olsa gerek
1.3 life model için 99 ps vede 128 nm tok değeri var
1.4 d4-d ise 90 ps vede 200 nm tork değerine sahiptir
aşada karşılaştırma yaparak daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz
https://www.toyota.com.tr/new-cars/corolla/index.json#/publish/compare_engines

sizin de mi 1.33 ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2015, 18:36:43 »
1.33 benzinli 99byg 128torkken
1.4d4d dizel 90 byg 200tork. Aradaki far turbo ve tork,  dizeller tork daha yüksektir. Tork ve turbo sayesinde rampada araba zorlanmaz. Dizelle benzilli arabalar kıyaslanmaz performans bakımından.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2015, 18:37:02 »
millet torosla çıkıyordu o yokuşları. böyle araçlar yoktu. 1.33 lt corolla yetersiz değildir. çok dikse zaten birinci viteste çıkarsınız. sorun araçta değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2015, 18:39:25 »
ben dizel ile kıyaslamıyorum zaten, araba açıldıkça düzelir mi dik yokuşta birden ikiye atıyorum yavaşlıyor misal

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2015, 18:58:18 »
ben dizel ile kıyaslamıyorum zaten, araba açıldıkça düzelir mi dik yokuşta birden ikiye atıyorum yavaşlıyor misal

arabanın açılması diye bir şey yok. arabaya alışırsanız nerede nasıl tepki vereceğini bilirsiniz. gerisi şoförlüğünüze kalmış. motor açılması mazide kaldı. sadece rodaj döneminde ilk 1000 km bazı şeylere dikkat etmeniz tavsiye edilir (sabit hızda gitmemek vb).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2015, 19:06:11 »
arabanın açılması die bişey var. bendede 1.33 life var ilk günlerde benim aracımdada aynı cekiş sıkıntısı vardı ama suan 4000 km sıkıntı yok masallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2015, 19:07:52 »
arabanın açılması die bişey var. bendede 1.33 life var ilk günlerde benim aracımdada aynı cekiş sıkıntısı vardı ama suan 4000 km sıkıntı yok masallah.

dik yokuslarda rahatlıkla ıkıncı vıteste cıkıs yapıyor mu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2015, 19:37:23 »
Selam, uzun zamandır yazmıyordum bu foruma. Hatta üye girişi bile yapmıyordum. Ziyaretçi olarak uzaktan takip ediyordum. Ama şu konuyu görünce 10 aylık 1.33 Corolla sahibi ve sürücüsü olarak yazmak istedim. Tam 12048 km deyim şu an ve arabamı sıfır km. olarak aldım 10 ay önce. Haziran ve Eylül aylarında birer hafta olmak üzere tatil amaçlı İstanbul'dan Bodrum'a gittim. Daha önce de defalarca yazdım, söyledim. 1.33 motor yokuş da gider. Hatta gidiyor da. Yokuşu büyük vites ile çıkmak marifet değil bir kere. Bu yanlış bir düşünce. Esas olan yokuşu çıkabildiğin vites ile çıkmaktır. Dik yokuş olarak Ümraniye / Hekimbaşı mezarlık yokuşunu örnek vereyim. Ben o yoluşu 1. vites ile çıkıyorum ve 3 kişi ile. Dik bir yokuş olup yokuşun bitimine doğru 2'ye alıp devam ediyorum. Şoför adam eğer arabasını tanıyorsa zaten hangi vites ile yokuşu çıkacağını kestirir. Bodrum'a giderken mesela. Meşhur Sabuncu yokuşunu ben dahil 4 yeişkin ve full bagaj ile 3. 4. ve 5. vites'ler ile çıktım. Ve sadece tek bir yerde 2. vitese düştüm o da çıkış rampasında sağa keskin viraj ve hemen sola keskin viraj olan bölgede 2 ile çıktım. Ben o keskin virajı 2. vites ile çıkarken 2004 - 2005 model Volvo S40'ı solladım. Hatta Haziran ayında ki gidişimde Marmarise bile indim günü birlik ve o rampaları da dönerken zorlanmadan çıktım. Yeter ki arabanı tanı, gerisi sana kalmış.

Bu arada, İstanbul / Göztepe'den Bodrum / Yalıkavak tam 710 km ve ben bir depo benzin ile gidiyorum bu yolu. Öyle hız sınırlarında da gitmiyorum. Kaç ile gittiğimi yazmıyorum buraya. Yasak çünkü.

Kısaca, 1.33 motorlu Corolla sen arabanı tanıyıp bildiğin sürece her yokuşu çıkar. Hatta yokuş da durduğun an zorlanmadan kalkış bile yapar. Bizzat tarafımdan denenmiştir, elimde fotoğraflar vardır. Zaten gitmese 10 ayda 12048 km. yol yapmazdım.

İyi günler..
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2015, 19:46:33 »
Selam, uzun zamandır yazmıyordum bu foruma. Hatta üye girişi bile yapmıyordum. Ziyaretçi olarak uzaktan takip ediyordum. Ama şu konuyu görünce 10 aylık 1.33 Corolla sahibi ve sürücüsü olarak yazmak istedim. Tam 12048 km deyim şu an ve arabamı sıfır km. olarak aldım 10 ay önce. Haziran ve Eylül aylarında birer hafta olmak üzere tatil amaçlı İstanbul'dan Bodrum'a gittim. Daha önce de defalarca yazdım, söyledim. 1.33 motor yokuş da gider. Hatta gidiyor da. Yokuşu büyük vites ile çıkmak marifet değil bir kere. Bu yanlış bir düşünce. Esas olan yokuşu çıkabildiğin vites ile çıkmaktır. Dik yokuş olarak Ümraniye / Hekimbaşı mezarlık yokuşunu örnek vereyim. Ben o yoluşu 1. vites ile çıkıyorum ve 3 kişi ile. Dik bir yokuş olup yokuşun bitimine doğru 2'ye alıp devam ediyorum. Şoför adam eğer arabasını tanıyorsa zaten hangi vites ile yokuşu çıkacağını kestirir. Bodrum'a giderken mesela. Meşhur Sabuncu yokuşunu ben dahil 4 yeişkin ve full bagaj ile 3. 4. ve 5. vites'ler ile çıktım. Ve sadece tek bir yerde 2. vitese düştüm o da çıkış rampasında sağa keskin viraj ve hemen sola keskin viraj olan bölgede 2 ile çıktım. Ben o keskin virajı 2. vites ile çıkarken 2004 - 2005 model Volvo S40'ı solladım. Hatta Haziran ayında ki gidişimde Marmarise bile indim günü birlik ve o rampaları da dönerken zorlanmadan çıktım. Yeter ki arabanı tanı, gerisi sana kalmış.

Bu arada, İstanbul / Göztepe'den Bodrum / Yalıkavak tam 710 km ve ben bir depo benzin ile gidiyorum bu yolu. Öyle hız sınırlarında da gitmiyorum. Kaç ile gittiğimi yazmıyorum buraya. Yasak çünkü.

Kısaca, 1.33 motorlu Corolla sen arabanı tanıyıp bildiğin sürece her yokuşu çıkar. Hatta yokuş da durduğun an zorlanmadan kalkış bile yapar. Bizzat tarafımdan denenmiştir, elimde fotoğraflar vardır. Zaten gitmese 10 ayda 12048 km. yol yapmazdım.

İyi günler..

yorumunuz için teşekkürler aracı daha yeni aldık eylülün 1'inde şuan 350 km de çok fazla tanımadığımız için toyotayı onun için sordum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 1050
  • Model Yılı: '16
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2015, 19:56:32 »
Merhaba, benimde 2015 auris 1,33 aracım var  yokuşlarda gayet başarılı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2015, 20:09:44 »
dik yokuslarda rahatlıkla ıkıncı vıteste cıkıs yapıyor mu

dik yokusa 2. vitesle çıkarım hattızatında yokus sonuna doğru 3. vitese bile gecerim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2015, 20:12:13 »
1,33 auris kullandim. Hic tatmin edici degildi. 6 ay kullanip sattim. Araba gitmiyor diye bir durum yok ancak 1,6 litrelik araçtan 1,33 e gecince hiç çekilmiyor açıkçası. 1,5 litre motor hacminin altındaki  araçlar kendi adıma söylüyorum pek  kullanışlı değil. Tamamen tercih ve keyif alma alışkanlığınızla alakalı. Bir de tabiki senelik kat ettiginiz ortalama mesafe önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2015, 20:42:30 »
Toyota 1.6 motoru 1.33 fiyatına sattıda bizler mi almadık. Elbette 1.33 ile 1.6 arasın da farklılık olacaktır. Benim 1.6 Astram var ilk günler de çekmiyor etmiyor gibime geliyordu. 1000 km felan yol yaptım. Uzun ,kısa , yokuş yukarı, yokuş aşağı. Şuan arabamla bütünleşmiş durumdayım. Hangi yolda hangi vitesle hangi devirle çıkacağımı öğrendim. O nedenleki tüp taktıracak arkadaşlara da önce aldıkları arabayı tanıyıp bütünleşip o şekilde arabalarına tüp taktırmalarını tavsiye ediyorum.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2015, 21:14:37 »
 Uzun yolda, rampada, yüksek torklu bir araçla denk gelindiğinde bahsi geçen tork/ağırlık oranına sahip aracın gitmiyormuş gibi gelmesi çok doğal. Ondan daha iyi tork/ağırlık oranına sahip bir aracın da ysnından daha iyi tork/ağırlık oranına sahip araç geçerken aynısı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2015, 22:48:17 »
 Ahh 1.33 ahh... :) Acaba benden daha uzun yol yapan oldu mu sitede ! 46 bin km'de sattım. 1,5 yıl bindim...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • 763 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 29, 2015, 02:16:41 »
Ahh 1.33 ahh... :) Acaba benden daha uzun yol yapan oldu mu sitede ! 46 bin km'de sattım. 1,5 yıl bindim...

benim tek isteğim sizin gibi uzun süreli insanların kullanmış olup onların yorum yapması...

bagaj full dolu araba 4 kişi nasıl gidiyor bu konuda bilginiz var mı yokuşlarda nasıl araba daha 350 km de arabamız fazla deneme fırsatı olmadı... en son hızınız kaç oldu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 29, 2015, 09:53:09 »
Bak şimdi. Shift göstergesi var ve vites büyült veya küçült anlamında yanıp söner. Misal, 4. Vites ile rampa çıkıyorsun veya 3. Vites ile çıkıyorsun ve shift yukarı ok şeklinde yandı. Arabayı dinlemen lazım, hemen büyültme vites ve o shift lambasını pas geç ve aynı vites ile çıkmaya devam et. Yani arabanı biraz daha devirle. Yoksa tam tersi o lambaya aldanıp vites büyütürsen araba bayılır. Ondan sonra da 1.33 bu arabayı götürmüyor denir.

Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 45000
  • Model Yılı: '13
  • 103 kere teşekkür etti
  • 157 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 29, 2015, 09:59:44 »
çilekeş motor 1.33 :)
Çekmiyor, gitmiyor muhabbetinden bir türlü kurtulamıyor garibim :)

Bayram dönüşü 2013 yaris bagaj full + full (bagajın kabaca ağırlığı 70 kilo net vardı. Üstüne ıvır zıvır vs...) araçta toplam 4 yolcu. LPG ful depo 38 litre.. Bu şekilde yola çıktım Didim'den. İlk defa aracın arkasının bu kadar alçaldığını gördüm :) Biraz tırsmadım değil. Aracı olabildiğince stress teste soktum anlayacağınız. Araba gidiyor arkadaşlar rahat olun... İzmir çıkışı rampada hızım 80 civarıydı. CVT olduğu için araç kaçıncı viteste filan bir bilgim yok tabi ama araba o kadar yüke rağmen çıkıyor işte rampayı, 110 ile çıkmıyoruz rampayı da 80le çıkıyoruz ne değişiyor anlamıyorum...

Bunun dışında yalova girişinde trafik olduğundan yandex beni bir dağ yoluna soktu. İlk defa girdiğim bi yoldu orda da çok dik rampalar vs vardı orada da araç sorunsuz onca yüke ve lpg li olmasına rağmen tık demeden çıktı ve indi...

1.33 motor sizi yolda bırakmaz, istediğiniz kadar zorlayın yine de bir şey olmaz... Candır 1.33 can :) Bu arada onca yüke rağmen 38 litre lpg ile didimden istanbula geldim (feribotu kullanarak)

Bu da böyle bir anımdı...
"bu denli hastalıklı bir topluma iyi eklemlenmiş olmak, sağlıklı olmanın bir ölçüsü olamaz."