0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Acayibinize gitmesin ama ben 1,6'yı da hiç beğenmedim. O da düşük devirlerde cansız. O eski 97 Corolla'm neydi öyle, dizel gibi mübarek 4000 devire kadar şahlanıyordu. Şimdikilerin tadı yok ama şunu da söylemeliyim bunda Toyota'ya laf söyleyemiyorum çünkü efsane kasa da üretilen motor da Toyota'ya ait. Demek ki istediklerini rahatlıkla yapabiliyorlarmış. Çoğu kişi şikayet etse de ben 1,4 d4d'nin performansından aşırı memnundum. Passat 1.6 tdi'den bile daha keyifli geliyordu bana. İşin özeti her insanın zevki, istekleri ve aradığı şey kendine hastır. Bazen çok saçma bir araç bile bir insanın bütün isteklerini karşılayabilir. Konuyu açan arkadaşımız Anıl sen ne diyorsun 1,33 konusunda son olarak !
bizde hyundai accent vardı 2000model 1.3 motoru vardı gitmez diye bişey yoktu gaza basmaktan korkmadan devirli her bayırı çıkıyordu ama çok yakıyodu
2015 temmuz 2 da 1,33 aldım. şu an araç 6000 km de. uzun yol , kısa yol , yokuş , iniş hepsini full dolu bagaj vs tüm olasılıklarda denedim. Denemedim yol yaptım. performans olarak yeterli geldi. tabiki yüksek torklu güçlü bir araçla karşılaştırmayın. 4 kişilik bir aile için ideal geldi bana. tek dezavantajı tork değerinin düşük olması (hızlanma problemi)konfor yol tutuş şu an için 9 numara diyebilirim.bakıldığında toyotanın türkiye de performans aracı zaten yok. performans aracı istenirse jetta 1.4 tsi vb araçlara yönelmek lazım. bu sorunun üstüne yazamam ama karşılaştırmaları yaptım.
1.33 kullanıcılarına bir sorum olacak merakımdanaracınızda gaz pedalının altında kick-down tuşu var mı? gaz pedalına dibine kadar basın. sonra bir kademe daha dibe itin tık ediyorsa vardır. ani hızlanmalarda kullanabilirsiniz
o tuş sadece otomatiklerde var benim aracımda da yok 1.6 manuel
emin misiniz? manuel avensiste mevcuttu bu
evet yok. benim bildiğim o tuşa başınca araç vites küçültüyor. yani cvt de devri arttırıyor
elbette her araç çeker ama çekme var çekme var, misal benim 20 bin TL lik aracım çekmese yada 15 bin liralık 1,3 Hyundainin çekişi kötü olsa bundan kimse muzdarip olmaz ve şikayette edemez çünkü fiyatı belli ama tutup 55.000 TL verdiğim üstelik bu verdiğim parayı zar zor biriktirmişsem ve bütçem kısıtlı ile işte o zaman 1.33 aracın çekmemesi yada bayılması çok ciddi bir sıkıntı haline gelir, üstelik ekonomik diye bana iteledikleri bu araç aslında hiçte ekonomik değil ise ve zorlandığı için 1.6 dan fazla yakıyorsa işte o zaman sorun çok büyük bence...
Bu devirde 50-55 bin tl bandından ucuza sıfır C sınıf araç var mı ki bu kadar şey istensin.