0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
benim tek isteğim sizin gibi uzun süreli insanların kullanmış olup onların yorum yapması...bagaj full dolu araba 4 kişi nasıl gidiyor bu konuda bilginiz var mı yokuşlarda nasıl araba daha 350 km de arabamız fazla deneme fırsatı olmadı... en son hızınız kaç oldu ?
alt komşumuzla aynı gün aldık onlar inci beyaz 1.33 aldılar bizde avangart bronz 1.33 aldık sürekli yokuşta zorlanıyor dedi. bugün deneyim dedim 1 de iyi gidiyor ama ikiye atınca araba cıkmakta zorlanıyor bunun için bir öneriniz var mı ? peki 1.4 D4D bg düşük 1.33 ten torku biraz daha yüksek ama ondada aynı sorun varmı ? aracımız şuan 350 km de komsumuzun 2 bin km oldu
1.33 kullanıcılarına bir sorum olacak merakımdanaracınızda gaz pedalının altında kick-down tuşu var mı? gaz pedalına dibine kadar basın. sonra bir kademe daha dibe itin tık ediyorsa vardır. ani hızlanmalarda kullanabilirsiniz
Nedir bu 1.33 motorun daha doğrusu 1.33 Corolla ve Aurisin çilesi. Genelde kullanmayan kesim çekmez gitmez der ve bu kesimin bu fikrini yıllarca, aylarca kullanan adam gidiyor, çekiyor dese bile değiştiremez. Atomu parçalamakdan daha zor bu fikri yıkmak. Yeter ki devirini bulup uygun vites ile çıktıktan sonra sorun yok. Yani yokuşu 5. Vites ile çıkmak marifet değil. Ayrıca sanılmasın ki 1.6 Corolla asfalt yarıyor. Sadece ara hızlanmalar da 1.33 motora göre daha canlı. Küçük hacimli turbo motorlar da öyle. Netice de 1.33 de, 1.6 da, 1.2 turbo motor da 120 km/h ile üzeri veya altı hızlar da şehirler arası yolda eşit gider. Ben 8 saatte gidiyorum İstanbul Göztepe den Bodrum Yalıkavak'a. Renault ile de aynı sürede giderdim. Yani 1.6 motorlu bir araba veya turbo motorlu bir araba 7 saatte veya 6.5 saatte gidemez o yolu. Aynı sürede gider yolu biliyorsa. Benim gibi her yerini ezberlemişse. Ha, bu sene Haziran da 8 saatte gittim. Eylül gidişimde 8 saat 45 dk da gittim. Çünkü Yalova da trafiğe takıldım bir de Milas çıkışında radara girip polise takıldım. Yine İstanbul içi örnek verirsem, her sabah Göztepe de ki evimden Kozyatağında ki işime normal trafik ile 20 / 25 dk da gidiyorum. Yani 1.6 motorlu bir araba motor hacmi büyük diye 8 dk da veya 10 dk da gitmez. Yahu koca Passat yıllarca 1.6 102 HP satıldı sırun olmadı. Koca Mercedes E serisine E180 adını verip 1.6 motor koydu sorun olmuyor da Toyota bu 1.33 motoru 2009 dan beri Corolla da kullanıyor ve neden sorun oluyor?Gitmese 10 ay da 12070 km yol yapmazdım yapamazdım. Bunun 4040 km si haziran ve eylül aylarında ki Bodrum gidiş gelişime ait (Haziran da 1956 km, Eylül de 2084 km) tadını çıkarın arabanızın. Beklenti eğer yüksek ise zaten sizi 1.6 motor da kesmez. Saygılar..