Gönderen Konu: corolla 1.33 yokuşta zorlanma  (Okunma sayısı 37373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 1.33 yokuşta zorlanma
« Yanıtla #80 : Aralık 02, 2015, 09:26:18 »
Geçsin tabi ki. Geç bile kaldı. Ama hep derim, bu motoru bilerek aldıysan ve dilinden anlıyorsan hiç bir sorun yaşamazsın. BU arada, ben bizim eve arka taraftan gelen kestirme bir yokuş var. Akşamları trafikden kaçmak için orayı kullanırım. O yokuşa 1 ile girerim ve 3000 - 3200 devir gibi vites değiştirip 2'ye atarım ve 2'ye atarken gaz veririm ve 2500 devir de 2. vites ile zorlanmadan çıkarım o yokuşu. Ha, 2. vites ile çıkarken o yokuşu gazı kökleyip fişekleyim olayı olmuyor o ayrı. Ancak yokuşun zirvesinde tatlı eğime geçip düzlüğe doğru ilerlerken de 3'e atıyorum gayet sorunsuz. Ve ben o yokuşu hafta sonları 3 kişi ile de bu şekilde çıkabiliyorum. Dediğim gibi, uygun devir ve uygun vites. Bu zaten bütün arabalar için geçerli.
Yokuş da kalkarken mesela, yokuş kalkış desteğini kullanmıyorum fazla. Çok dik yokuşlarda kullanırım o kadar. Hatta yokuş da kalkarken ben misal ; yokuş yukarı kırmızı ışık yandı ve durdum. Ayak frende. Boşa aldım vitesi. Yeşil yandı diyelim. Boştayken vites, sağ ayağımı frenden çektiğim anda sol ayağımla debriyaja basıp 1. vitese takıp gaz verip kalkıyorum ve hepsi aynı anda oluyor. EN fazla 1 cm. kayıyor ve bu da normal.

Ayağın alışmış olabilir ve sorun yaşamıyor olabilirsin ancak böyle kalkışlar balatanın ömründen daha fazla yer, Allah korusun özellikle dik yokuşlarda bir gün sıyırıp koparma ihtimali fazla.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Aralık 02, 2015, 09:26:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Aralık 02, 2015, 09:38:10 »
Dediğim gibi dik yokuşlarda yokuş kalkışı devreye sokuyorum. Ne de olsa ayak altında ki az bir güce bağlı 😊
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Aralık 02, 2015, 09:39:17 »
Dediğim gibi dik yokuşlarda yokuş kalkışı devreye sokuyorum. Ne de olsa ayak altında ki az bir güce bağlı 😊

Çok dik yokularda HAC'da kurtarmayabilir. :)
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Aralık 03, 2015, 18:03:48 »
Çok dik yokularda HAC'da kurtarmayabilir. :)

Mesela Hekimbasi yokusu dik ve o tarz yokus da aslanlar gibi el freni sagolsun 😊 yani yokus kalkisi yipratmayayim dlyorsam halis muhlis el freni. En temizi 😊
Daima Rock ve daima Erkin baba..!