Gönderen Konu: VW USA da 482 bin aracını geri cağırıyor  (Okunma sayısı 13057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: VW USA da 482 bin aracını geri cağırıyor
« Yanıtla #120 : Eylül 29, 2015, 05:48:30 »
15300 tl ye aldım abi :)
Sağolasın :)
ucuz degilmis milletin abarttigi kadar. :(
E36 coupeler ne kadar?
Abi bilseler böyle sorunlu olduğumu adamlar kapılarına zincir vururdu . :D
Kardeşim tekrardan hayırlı olsun . Kazasız belasız güzel günlerde kullan .
Benz'e gec bundan sonra onlarda da bir kriz cikar. :) Rakip firmalar seni kesfetse batirmak istedikleri markadan sana araba alirlar. :D
Ne olur 4.0 W8 olduğunu söyle  :D

Tam ogrenci isi olsun diyorsun yani  :rofl: :rofl:

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 29, 2015, 05:48:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 29, 2015, 07:48:35 »
ucuz degilmis milletin abarttigi kadar. :(
E36 coupeler ne kadar? Benz'e gec bundan sonra onlarda da bir kriz cikar. :) Rakip firmalar seni kesfetse batirmak istedikleri markadan sana araba alirlar. :D 
Tam ogrenci isi olsun diyorsun yani  :rofl: :rofl:
Aynen abi.
Bari 18t alaydın
Bu denk geldi abi. Birda vw passat yok zaten fazla.
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Eylül 29, 2015, 08:52:08 »
audi ye de sıçramış durum

çoğu ülke satışa engel kararı alırken turkiyeden hala ses çıkmaması ne tuaf değilmi

acaba bunda Doğuş Grubunun Tuvturk hisselerinin %33 üne sahip olmasıyla bir ilgisi olabilirmi ?

Kaynaklar;
http://www.milliyet.com.tr/dolandiricilik-sorusturmasi-acildi/ekonomi/detay/2123918/default.htm

http://www.milliyet.com.tr/volkswagen-krizi-asya-ya-kadar/ekonomi/detay/2121690/default.htm

http://www.birgun.net/haber-detay/volkswagen-skandalinin-turkiye-ayagi-daha-karisik-90527.html

"TüvTürk’in ortakları
TüvTürk’ün üç ortağı var. Doğuş Otomotiv, Almanya menşeli Tüv Süd ve Londra merkezli özel bir sermaye fonu Bridgepoint. Doğuş Otomotiv, TüvTürk’teki hisselerin yüzde 33’üne sahip. Firma, 2008 yılında kazandıkları ihaleyle Türkiye’deki araç muayene istasyonlarının yapım, bakım ve işletme hakkını 20 yıllığına almıştı. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ülkedeki motorlu araç sayısı 19 milyon civarında. TüvTürk verilerine göre egzoz emisyonu ölçümü yaptıkları araç sayısı 2 milyon 700 bin. Bu da onları egzoz ölçümü konusunda en büyük oyunculardan biri yapıyor. TüvTürk ve Doğuş Otomotiv’e de konuyla ilgili sorularımız yönelttik ama henüz yanıt alamadık."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Eylül 29, 2015, 09:52:07 »
Doğuş açıklama yapmış. Mevcut sorun Güvelik zaafiyetine yol açmıyor. Araç sahipleri araçlarını güvenle kullanabilirler diye.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Eylül 29, 2015, 10:01:54 »
Doğuş açıklama yapmış. Mevcut sorun Güvelik zaafiyetine yol açmıyor. Araç sahipleri araçlarını güvenle kullanabilirler diye.

hocam zaten sorun güvenlik zaafıyla ilgili değilki kimse sorunun güvenlikle ilgili olduğunu söylemiyorki doğuş açıklama yapmak için
açıklama yapmış sorunun ne olduğu belli emisyon la güvenliğin ne alakası var tuvturk neden açıklama yapmıyor biz bunları yakalayamıyormuyuz yada neden yakalayamadık bunun ortaklıkla bir ilgisimi var doğuş bunla ilgili açıklama yapsın herkes biliyor araçda güvenlik sorunu olmadığını

sen hangi marka olursa olsun nasıl verirsin bağımsız denetçi firma olan tuvturk nasıl objektif bakabilir %33 ü doğuşa diğer kısmı almanlara ait bir firma nasıl olurda objektif olabilir yada çevre bakanlığı nasıl oluyorda taraf olan kimselere bu ihaleye girme hakkı sunar anlamış değilim

türkiye de bir şekilde üstü örtülür böyle saçma sapan açıklamalar yapar güvenlik açığı yok diye geçiştirilir de
avrupa ve dünyadaki yansımalarını takip ederim en azından nediyim
 :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2024 Chery Omoda 5 Luxury
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '17
  • 46 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #125 : Eylül 29, 2015, 11:09:05 »
rivayet şeklinde kalmasın
https://en.wikipedia.org/wiki/Diesel_exhaust_fluid
https://tr.wikipedia.org/wiki/AdBlue

%32,5 yüksek saflıkta üre içeriyormuş. 

Blue add birçok markada yakın zamanda başlayacak emin olun. Toyotadada çalışmalar bitti gibi.
Silecek suyu deposu gibi deposu olacak, bu sıvı belli oranda karışacak ve birkaç depo yakıt ta bitmeyecek. Bittiginde ise gösterge panelinde lambası yanacak.

Emisyonlara katkısı çok fazla.
Bir rivayete göre malzemenin içerigi ürik asit tarzında imiş. Bunu duyan akıllılar o deponun içerisine işemeye başlarlar isede şaşırmayın.   :rofl:
1- [97 Volvo 850 168 HP] 2- [98 Volvo S70 168 HP] 3- [01 Nissan Maxima 3.0 V6 222 HP]
4- [00 Toyota Corolla 1.3 90 PS] 5- [01 Toyota Avensis 2.0 D4 150 PS] 6- [11 Toyota Avensis 2.0 Premium MDS / Lovato OBD]
7- [17 Hyundai i30 1.6D DCT 136 HP] 8- [24 Chery Omoda 5 1.6 T-GDI 183 HP]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #126 : Eylül 29, 2015, 11:16:59 »
Arkadaş bende bir şey var .

2010 da corolla aldım toyota yağ yakma olayı çıktı .
2014 te connect aldım daha yeni fordun connectlere polen filtresini takmadığını öğrendim .
2015 te a3 aldım vosvos ta emisyon skandalı çıktı .

Sıra hangi markada Mahmut bey? Şimdiden hisselerini çıkaralım elden :islik:  :rofl: :rofl: :rofl:

Bu arada fazla takma kafaya nede olsa biz üçüncü dünya ülkelerinden de geri görülüyoruz  bir şey olmaz. Bizim paramızın da, havamızın da, suyumuzun da kimsenin gözünde 5 kuruş değeri yok...

Mesaj Birleştirildi: Eylül 29, 2015, 11:21:12
:islik: Artık benim :D [attach=1]

İlke hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle, bu arada dersleri ihmal etme son sene uzat canın istediği kadar ne zaman bitirmek istersn ozaman bitir stressiz  ;)  :D
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Eylül 29, 2015, 11:21:52 »
Arkadaş bende bir şey var .

2010 da corolla aldım toyota yağ yakma olayı çıktı .
2014 te connect aldım daha yeni fordun connectlere polen filtresini takmadığını öğrendim .
2015 te a3 aldım vosvos ta emisyon skandalı çıktı .

@Mahmut M.Dalı (9008) ne demeli şimdi. :)  Hayırlısı olsun. Seni mağdur edecek bir durum yaşayacağını sanmıyorum. Ancak, audi servisinden konu ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yaptılar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #128 : Eylül 29, 2015, 13:22:18 »
Daha dün, Rusya ve birkaç Avrupa ülkesinin Türkiye'den giden biberi, kayısıyı, armutu ve kirazı zehirli madde içerdiği için geri çevirdiğinin haberi vardı. Geri gelen o meyve ve sebzeleri bizlere yedirmişler. Emisyon nedir ki!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Eylül 29, 2015, 13:35:25 »
Konuyla direk alakalı değil ancak Aynı şekilde eski zaman telefon incelemesi yapmıştım.
Türkiyede satılan model Samsung S4 i9500
Abd satılan model Samsung S4 i9505
Telefonların neredey her şeyi farklı.
Vücuda verdiği zararlar dahil.

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #130 : Eylül 29, 2015, 15:50:51 »
benim telefon 9505 ama sd600 değil. liste tam test mi olmuş ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Eylül 29, 2015, 16:12:57 »
Benz'e gec bundan sonra onlarda da bir kriz cikar. :) Rakip firmalar seni kesfetse batirmak istedikleri markadan sana araba alirlar. :D 

Abi kısaca Almanlar sağlam patlasın diyorsun . :D

Sıra hangi markada Mahmut bey? Şimdiden hisselerini çıkaralım elden :islik:  :rofl: :rofl: :rofl:

Bu arada fazla takma kafaya nede olsa biz üçüncü dünya ülkelerinden de geri görülüyoruz  bir şey olmaz. Bizim paramızın da, havamızın da, suyumuzun da kimsenin gözünde 5 kuruş değeri yok...

Asıl kafa takılacak nokta paramızın , suyumuzun ve havamızın kimsenin önemsememesi . :(

@Mahmut M.Dalı (9008) ne demeli şimdi. :)  Hayırlısı olsun. Seni mağdur edecek bir durum yaşayacağını sanmıyorum. Ancak, audi servisinden konu ile ilgili herhangi bir bilgilendirme yaptılar mı?

Aynen hayırlısı olsun . Audi servisinden arayan soran yok .

Daha dün, Rusya ve birkaç Avrupa ülkesinin Türkiye'den giden biberi, kayısıyı, armutu ve kirazı zehirli madde içerdiği için geri çevirdiğinin haberi vardı. Geri gelen o meyve ve sebzeleri bizlere yedirmişler. Emisyon nedir ki!

Bülent bey bu ülkede insanlar neler yedi neler . Bu dediğiniz sebze meyveler yanında ara sıcak kalır .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Eylül 29, 2015, 16:33:58 »
isviçre'nin ardından italya da belirli araçlara satış yasağı getirdi. ayrıca audi'nin açıklamasına göre 2.8 milyon araç sadece anavatanında gezen grubun 7 ekim tarihine kadar bu araçlarla ilgili çözüm üretmemesi hâlinde almanya'da da satış yasağı ile kalmayıp yollardan çekileceği söyleniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #133 : Eylül 29, 2015, 16:51:55 »
Hürriyet haberine göre vw 11 milyon aracını geri çağıracakmıl
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Eylül 29, 2015, 18:53:14 »

İlke hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle, bu arada dersleri ihmal etme son sene uzat canın istediği kadar ne zaman bitirmek istersn ozaman bitir stressiz  ;)  :D
Sağolasın abi :) Okulun senelik ücretini sen ödücen galiba :D :D :D
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Eylül 29, 2015, 19:25:01 »
Ben aslinda "Dizel motorlarin fitratinda cevreyi kirletmek var." gibi turk usulu bir aciklama bekliyordum. :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 800 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Eylül 29, 2015, 20:01:30 »
Hahaha :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corollove-
  • Kilometre: 72126
  • Model Yılı: '07
  • 292 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Eylül 29, 2015, 20:36:32 »

Hahaha :D
efsane olmuş aldım arşive [emoji23]
Toyota Corolla 2007 MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Eylül 29, 2015, 21:12:27 »
Sağolasın abi :) Okulun senelik ücretini sen ödücen galiba :D :D :D

Keşke o kadar çok param olsa  :(  .... hani uzatmak istersen varsa öyle bir ihtimal diye dedim ki,  ama sen taktiği anlamadın son seneye kadar takılmadan gelirsen son sene zaten hocalar arkadaşlar ittire kaktıra bitiyor okul   :islik: :rofl: :rofl:  :argh:
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Eylül 29, 2015, 22:24:31 »
audi ye de sıçramış durum

çoğu ülke satışa engel kararı alırken turkiyeden hala ses çıkmaması ne tuaf değilmi

acaba bunda Doğuş Grubunun Tuvturk hisselerinin %33 üne sahip olmasıyla bir ilgisi olabilirmi ?

Kaynaklar;
http://www.milliyet.com.tr/dolandiricilik-sorusturmasi-acildi/ekonomi/detay/2123918/default.htm

http://www.milliyet.com.tr/volkswagen-krizi-asya-ya-kadar/ekonomi/detay/2121690/default.htm

http://www.birgun.net/haber-detay/volkswagen-skandalinin-turkiye-ayagi-daha-karisik-90527.html

"TüvTürk’in ortakları
TüvTürk’ün üç ortağı var. Doğuş Otomotiv, Almanya menşeli Tüv Süd ve Londra merkezli özel bir sermaye fonu Bridgepoint. Doğuş Otomotiv, TüvTürk’teki hisselerin yüzde 33’üne sahip. Firma, 2008 yılında kazandıkları ihaleyle Türkiye’deki araç muayene istasyonlarının yapım, bakım ve işletme hakkını 20 yıllığına almıştı. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ülkedeki motorlu araç sayısı 19 milyon civarında. TüvTürk verilerine göre egzoz emisyonu ölçümü yaptıkları araç sayısı 2 milyon 700 bin. Bu da onları egzoz ölçümü konusunda en büyük oyunculardan biri yapıyor. TüvTürk ve Doğuş Otomotiv’e de konuyla ilgili sorularımız yönelttik ama henüz yanıt alamadık."

Gerçekten ülkemizde bu konuyu araştırmak için hiç bir resmi kurumdan çıt çıkmıyor. Bundan bu ülkenin bir vatandaşı olarak utanç duyuyorum. Avrupa ülkelerinde 2015 Eylül ayından itibaren Euro 6 normuna uymayan araç satışı yasakken aynı üreticilerin talebi ile ülkemizde tarih 2019'a kadar ötelenmiş. Neden? Çünkü Türkiye'yi otomotiv pazarı olarak neredeyse Afrika ülkeleri ile bir görüyorlar. Büyük olasılıkla emisyon değerleri tutmayan araçları da bizim gibi ülkelere gönderecekler. Emsiyon değeri bozuk olan araçları ülkemize gönderirlerse yakında passat için sırada bekleyen kimse kalmaz. Bunun böyle de olacağına neredeyse eminim. Takip etmek gerekir.   
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)