Gönderen Konu: VW USA da 482 bin aracını geri cağırıyor  (Okunma sayısı 13055 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
Ynt: VW USA da 482 bin aracını geri cağırıyor
« Yanıtla #160 : Ekim 01, 2015, 23:03:57 »
Bu arada çevre ve Şehircilik Bakanlığı da inceleme  başlatmış.  Şayet kontrollerini Tuvturk'e yaptirtirsa umarım sahibinin Doğuş Otomotiv olduğunu göz önünde bulundurur.
Gözönünde bulundurdukları için soruşturma başlattıklarını düşünüyorum.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #160 : Ekim 01, 2015, 23:03:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #161 : Ekim 02, 2015, 10:44:27 »
Hangi hukuk yahu. Ne kanunu. İsviçre medeni kanunun hangi kaynak baz alınarak hazırlandığını bilmiyorsunuz sanırım.  Neyse Banu Avarın "Hangi Avrupa" isimli kitabını öneriyorum size, bundan başlayın mesela. Biraz belki ufkunuz genişler. Kim paranoyak kim polyanna anlarsınız belki... Almanların ne haltlar yediğini yazmaya kalksam bu forum almaz da alakasız olduğu için ayrıntıya girmeyeceğim. İşin otomotiv kısmı bunlardan biri sadece.
Valla birader ben sana paranoyak demedim. Polyanna da demedim. Ayrıca hiç kimseye demedim. Sadece olaya yaklaşımla ilgili gözlemlerimi dile getirdim. Dolayısıyla senin bana bunları deme hakkın da yok haddin de. Ayrıca ufkumun genişliği ile darlığını ise sahip olduğun bu ufukla belirleyecek entellektüel yeterliliğe sahip olmadığını yapmış olduğun bu saldırgan tavırla göstermiş oluyorsun. Avrupanın geçmişi ve bugününü doktora seviyesinde bilecek kadar okumaya sahibim. İsviçre ceza hukuku ile ilgili hiç bir yaklaşımım olmadı. Konuya nasıl oralara götürdüğüne hayret ettim. Ayrıca hukukun tüm dalları ile ilgili en azında bir tane kitabı en azında bir kere okumuşluğum var. Mesela bahsettiğin ceza hukukunu en az 10 kere okumuşluğum var. Sana tavsiyem karşındaki insanları tanımadan böyle laflar etmemendir.

Benim dediğim şu: Avrupalıların ya da genel olarak Batılıların olaya yaklaşımı bizim ki gibi değil.  Onlar da hiç bir sermayeye düşmanlık yoktur. Batılıları için sermayenin dini, dili, rengi ve ırkı yoktur.   Bütün toplumların geçmişinde karanlıklar, savaşlar ve çatışmalar olmuştur. Ama adamlar bu çatışmalardan ders alıp evrensel bir hukuk sistemi ve medeni bir toplum oluşturmayı becerdiler. Oluşturmuş oldukları bu sistemin dimdik ayakta durmasının yegane yolunun da hukukun kayıtsız şartsız herkese eşit bir seviyede uygulanmasında geçtiğine inanmış olup bu yolda zerre kadar kimseye imtiyaz tanimiyorlar.

Böyle düşünen batılı dünyanın yanlış yapan vw'e acımadan hukuk kurallarını uygulamak istediklerini, bunun dışında başka sebep aramanın paranoya olduğunu belirttim. Çünkü Ortadoğu'daki tüm toplumların ulusal rekleksi şu şekildedir: hatayi hiç bir zaman kendinde görmez. Tüm kötü şeyler için hep başkasını suçlarlar. Bizim bu forumda da yapılan bazi yorumlarda bu tarz bir eğilim görünce konu ile ilgili yorum yaptım. Ayrıca senin hiç bir yazından ne bir alıntı yaptım ne de seni tanıyorum. Ne de kimseye hakarettamiz bir üslup kullandım. Bundan sonra yapacağın yorumlarda bana karşı  kişisel bir saldırı dili kullanmama konusunda seni uyarıyor ve Özür bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #162 : Ekim 02, 2015, 17:56:44 »
sistemin nasıl farklılık gösterdiğine dair bir video. aracı 4 tekerlekli bir dyno üzerinden test edince ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=GhvI2oeBPtY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #163 : Ekim 02, 2015, 19:31:07 »
Konu dışı mesajlar temizlenmiştir. :polis:

Birbirimizi kırarak birşey elde edemeyiz arkadaşlar.  ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 712 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #164 : Ekim 02, 2015, 20:36:05 »
hile yaptıklarını , etik , çevresel unsurları bir yana koyarsak eğer, vallahi bir yandan da helal olsun. sonuçta kimsenin aklına gelmeyeni yapmışlar. öyle veya böyle bu bir satış başarısı.

bunun gibi arabayı sattıracak ufak detaylara çok önem veren bir firma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #165 : Ekim 02, 2015, 21:12:22 »
Acaba CRASH TEST te olduğunu anlayan arabada var mı  :islik: :islik: :islik:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 150000
  • Model Yılı: '11
  • 183 kere teşekkür etti
  • 37 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #166 : Ekim 02, 2015, 21:32:22 »
Selamın aleyküm
valla işte bide bunu anlarlarsa arabalar halimiz yaman,çok güldüm Yüce Rabbimde sizleri güldürsün
selametle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #167 : Ekim 02, 2015, 21:56:56 »

Crash test'e firmalar kendi seçtikleri otoyu yolluyor.
Piyasadan rastgele alınmıyor.

Kısaca evet biliyor.  ;)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 02, 2015, 21:58:27
hile yaptıklarını , etik , çevresel unsurları bir yana koyarsak eğer, vallahi bir yandan da helal olsun. sonuçta kimsenin aklına gelmeyeni yapmışlar. öyle veya böyle bu bir satış başarısı.

bunun gibi arabayı sattıracak ufak detaylara çok önem veren bir firma.

Adamların teknolojide nirvanaya ulaştıklarının ispatı olabilir mi?   :islik:
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #168 : Ekim 03, 2015, 12:31:34 »
Bu konu ile ilgili benim gozumde en aci durumlardan biri maalesef konunun asil muhattabi olan vw kullanicilarinin olusturdugu forumlarda tartismanin birkac sayfa ile sinirli kalmasi
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 251 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #169 : Ekim 03, 2015, 13:06:56 »
http://www.webtekno.com/otomobil/volkswagen-den-sonra-6-otomobil-sirketinin-daha-basi-dertte-h11102.html
burdaki habere göre sadece vw değil diğer firmalarında emilasyon testlerinde hile olduğu anlaşılıyor toyota incelendimi incelenmedimi bilmiyorum ama ismi yazılmamış
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #170 : Ekim 03, 2015, 15:27:05 »
ok fosil yakıt kötü fakat alternatif enerji elektrik mi, peki elektrik nasıl üretiliyor, çevreye ve toprağa zarar veren barajlar, nükleer santraller, termik santraller ile. Önemli olan aç gözlü olup çok yakıt tüketen performanslı araba isteğimiz, toplu ulaşıma burun kıvırışımız vs. değil mi? insanoğlu dünya yı mahvediyor, sadece açgözlülük değil vahşi kapitalizm ile sürekli büyüme isteyen dev şirketler. Mesala Apple Google bunların arabası yok fakat sunucu merkezleri üretim tesisleri vs. ile çevreyi kirletmektedirler. Benim görüşüm mümkün olduğunca az teknoloji kullanımı, az ürün alınımı, konfor sağlayacak diye herşeyin makinasını robotunu kullanmama, az elektrik ve su tüketimi, kimyasal ürünlerin çok çok az kullanımı, mümkünse kendi ürettiğin yaptığın ürünlerle beslenmeye çalışma anlayışı ile dünya kurtulabilir. Yoksa birkaçd yüzyıl sonra herşey kirlenmiş olacak dna larımız bile.

Arabanı üstü fotovolteik bir panel ile kaplanmış bir garaja bıraktığını ve sarja taktığını ve sen iş yerindeyken aracının sarj olduğunu düşün. Bu çok zor değil artık. Fakat ekonomik sistem henüz böyle bir geçişe hazır değil.
Buna dönülse artık ömrü dolmuş fosil yakıtlı sistemlere göre şekillenmiş sanayi çöker, binlerce insan işsiz kalır. Bu geçiş yavaş olacak, önce hybrid olacak araçlar. Sonra tamamen elektrikli. Buna erken geçen ve adapte olan milletler de yeni ekonomik düzende söz sahibi olacaklar. Bunun liderinin de Çin olacağını düşünüyorum.
Bu yüzden bu temiz enerji dönüşümünde , bizim gibi ülkelerin treni yakalamasını istemeyenler, elektrikli araç ve Kömür dışı elektrik üretimine karşı kirli bir savaş yürütüyor.
VW'nin bu rezil duruma düşmesi, Çevreci motorlar açısından çok güzel oldu. Birbirleriyle bu şekilde savaşmaları Dünya adına olumlu.

Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2015, 15:31:16
Gözönünde bulundurdukları için soruşturma başlattıklarını düşünüyorum.
Doğuş işini bilir, ayarı vermiştir gerekli yerlere...

Mesaj Birleştirildi: Ekim 03, 2015, 15:36:09
Valla birader ben sana paranoyak demedim. Polyanna da demedim. Ayrıca hiç kimseye demedim. Sadece olaya yaklaşımla ilgili gözlemlerimi dile getirdim. Dolayısıyla senin bana bunları deme hakkın da yok haddin de. Ayrıca ufkumun genişliği ile darlığını ise sahip olduğun bu ufukla belirleyecek entellektüel yeterliliğe sahip olmadığını yapmış olduğun bu saldırgan tavırla göstermiş oluyorsun. Avrupanın geçmişi ve bugününü doktora seviyesinde bilecek kadar okumaya sahibim. İsviçre ceza hukuku ile ilgili hiç bir yaklaşımım olmadı. Konuya nasıl oralara götürdüğüne hayret ettim. Ayrıca hukukun tüm dalları ile ilgili en azında bir tane kitabı en azında bir kere okumuşluğum var. Mesela bahsettiğin ceza hukukunu en az 10 kere okumuşluğum var. Sana tavsiyem karşındaki insanları tanımadan böyle laflar etmemendir.

Benim dediğim şu: Avrupalıların ya da genel olarak Batılıların olaya yaklaşımı bizim ki gibi değil.  Onlar da hiç bir sermayeye düşmanlık yoktur. Batılıları için sermayenin dini, dili, rengi ve ırkı yoktur.   Bütün toplumların geçmişinde karanlıklar, savaşlar ve çatışmalar olmuştur. Ama adamlar bu çatışmalardan ders alıp evrensel bir hukuk sistemi ve medeni bir toplum oluşturmayı becerdiler. Oluşturmuş oldukları bu sistemin dimdik ayakta durmasının yegane yolunun da hukukun kayıtsız şartsız herkese eşit bir seviyede uygulanmasında geçtiğine inanmış olup bu yolda zerre kadar kimseye imtiyaz tanimiyorlar.

Böyle düşünen batılı dünyanın yanlış yapan vw'e acımadan hukuk kurallarını uygulamak istediklerini, bunun dışında başka sebep aramanın paranoya olduğunu belirttim. Çünkü Ortadoğu'daki tüm toplumların ulusal rekleksi şu şekildedir: hatayi hiç bir zaman kendinde görmez. Tüm kötü şeyler için hep başkasını suçlarlar. Bizim bu forumda da yapılan bazi yorumlarda bu tarz bir eğilim görünce konu ile ilgili yorum yaptım. Ayrıca senin hiç bir yazından ne bir alıntı yaptım ne de seni tanıyorum. Ne de kimseye hakarettamiz bir üslup kullandım. Bundan sonra yapacağın yorumlarda bana karşı  kişisel bir saldırı dili kullanmama konusunda seni uyarıyor ve Özür bekliyorum.

Batılı derken ABD ve Avrupa'yı birbirinden ayırmakta fayda var. ABD'nin temiz enerji adına attığı hiçbir adım yok. ABD halen elektriğinin büyük bölümünü Kömür'den elde ediyor ve Çevreyi Çin ile birlikte en çok kirleten ülke konumunda.
VW davasında ABD'nin  KYOTO protokolü karşısında ezilmesinin bir tepkisi mi acaba diye bakılması da yardırganmamalı. Avrupa'nın emisyonlar üzerindeki çalışmaları karşısında ezilen ABD'nin bir şekilde AB yi köşeye sıkıştırma politikası da olabilir bu. Tamam komplo teorisi üretmeyelim ama ABD nin de nasıl bir ekonomi, nasıl bir Çevre katili olduğunu da araştırıp okuyalım.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Kyoto_Protokol%C3%BC#/media/File:Kyoto_Protocol_participation_map_2010.png
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #171 : Ekim 03, 2015, 16:21:59 »

Kısaca evet biliyor.  ;)
Bir an irkilmedim değil hani. :(
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #172 : Ekim 03, 2015, 17:33:32 »
Euroncap aracları normal müşteri gibi satın aldıklarını söylüyordu. Ne kadar doğru bilmem.
Bu da iihs
Q: Where do you get the vehicles you crash test and who pays for them?

A: We buy the vehicles we test from dealers just like an ordinary consumer. If the test isn't part of our regular schedule but was specially requested by the manufacturer, then the manufacturer reimburses us. Otherwise, it's paid for out of our crash testing budget.

Kısaca evet biliyor.  ;)

Mesaj Birleştirildi: Ekim 02, 2015, 21:58:27
Adamların teknolojide nirvanaya ulaştıklarının ispatı olabilir mi?   :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #173 : Ekim 05, 2015, 00:54:21 »
"Volkswagen A.G tarafından yapılan açıklama üzerine kamuoyunun bilgisinde olan EA 189 EU5 motor tipindeki dizel araçlar ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv'in açıklamasıdır:

Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.

Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir."

Alıntıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #174 : Ekim 05, 2015, 01:00:05 »
neden ? çünkü araç aynı, yazılım aynı fakat amerika emisyon standartları ile avrupa'nın emisyon standartları farklı. azot oksit USA - 70 mg/km iken, EU - 180 mg/km. hâl böyle olunca da hileye gerek kalmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 32 kere teşekkür etti
  • 201 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #175 : Ekim 05, 2015, 01:01:12 »
"Volkswagen A.G tarafından yapılan açıklama üzerine kamuoyunun bilgisinde olan EA 189 EU5 motor tipindeki dizel araçlar ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv'in açıklamasıdır:

Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz.

Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir."

Alıntıdır.

Sorunda zaten "sürüş ve yol güvenliğiydi" zaten. Laf olsun torba dolsun hesabı Doğuş grubu açıklama yapmış olmak için açıklama yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #176 : Ekim 05, 2015, 13:15:52 »

Alıntıdır.

Yok ya , hadi canım, cidden mi? Vallahi inanmam.... 
Sadede gelelim yaptırımlar ne olacak yada cezalar, yoksa mevzuatın arkasından mı konuşacağız
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #177 : Ekim 05, 2015, 14:52:39 »
Egzoz gazı ölçümü için Türkiye'de uygulanan mevzuat şu şekilde;

http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.19071&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=egzo

EK-1 Tablo-1 "EGZOZ GAZI EMİSYON SINIR DEĞERİ" çizelgesine göre ölçüm yapılıyor.

Mevzuatı uzun uzadıya okuyabilirsiniz ama uygulamada bazı açıklar olduğu kesin. Mesela başka bir aracın egzoz gazı ölçülüp bir başka aracın plakası yazılarak çevre pulu alınabilir. Sanki sadece mevzuat yapmış olmak için yapılmış, sadece vatandaştan para almak için yapılmış...

Öte yandan gelişmiş ülkelerde uygulanan mevzuatlar yüzünden motor üreticileri yıldan yıla motorlarını (motorlu araçlarını)  geliştirmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca mevzuatları yeni araç alımını da zorluyor çünkü eski araçlardan daha çok vergi alınabiliyor. Ve egzoz emisyon değerleri azaldıkça insan sağlığına da katkıda bulunuluyor. Bir taşla 3-5 kuş vurmayı başarıyorlar.

Darısı bizim başımıza...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #178 : Ekim 07, 2015, 00:30:43 »
Şöyle bir haber gördüm fakat ne derece doğru bilmiyorum. Dava açarlarsa para iadesi alacaklarmış sanırım.

http://www.haberturk.com/ekonomi/otomobil/haber/1135589-o-arac-sahipleri-dikkat-dava-acabilirsiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #179 : Ekim 16, 2015, 20:49:37 »
Bu konuyla ilgili Türkiye'de 323.977 adet araç geri çağırılarak güncellemesi yapılacakmış...