0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada çevre ve Şehircilik Bakanlığı da inceleme başlatmış. Şayet kontrollerini Tuvturk'e yaptirtirsa umarım sahibinin Doğuş Otomotiv olduğunu göz önünde bulundurur.
Hangi hukuk yahu. Ne kanunu. İsviçre medeni kanunun hangi kaynak baz alınarak hazırlandığını bilmiyorsunuz sanırım. Neyse Banu Avarın "Hangi Avrupa" isimli kitabını öneriyorum size, bundan başlayın mesela. Biraz belki ufkunuz genişler. Kim paranoyak kim polyanna anlarsınız belki... Almanların ne haltlar yediğini yazmaya kalksam bu forum almaz da alakasız olduğu için ayrıntıya girmeyeceğim. İşin otomotiv kısmı bunlardan biri sadece.
Acaba CRASH TEST te olduğunu anlayan arabada var mı
hile yaptıklarını , etik , çevresel unsurları bir yana koyarsak eğer, vallahi bir yandan da helal olsun. sonuçta kimsenin aklına gelmeyeni yapmışlar. öyle veya böyle bu bir satış başarısı. bunun gibi arabayı sattıracak ufak detaylara çok önem veren bir firma.
ok fosil yakıt kötü fakat alternatif enerji elektrik mi, peki elektrik nasıl üretiliyor, çevreye ve toprağa zarar veren barajlar, nükleer santraller, termik santraller ile. Önemli olan aç gözlü olup çok yakıt tüketen performanslı araba isteğimiz, toplu ulaşıma burun kıvırışımız vs. değil mi? insanoğlu dünya yı mahvediyor, sadece açgözlülük değil vahşi kapitalizm ile sürekli büyüme isteyen dev şirketler. Mesala Apple Google bunların arabası yok fakat sunucu merkezleri üretim tesisleri vs. ile çevreyi kirletmektedirler. Benim görüşüm mümkün olduğunca az teknoloji kullanımı, az ürün alınımı, konfor sağlayacak diye herşeyin makinasını robotunu kullanmama, az elektrik ve su tüketimi, kimyasal ürünlerin çok çok az kullanımı, mümkünse kendi ürettiğin yaptığın ürünlerle beslenmeye çalışma anlayışı ile dünya kurtulabilir. Yoksa birkaçd yüzyıl sonra herşey kirlenmiş olacak dna larımız bile.
Gözönünde bulundurdukları için soruşturma başlattıklarını düşünüyorum.
Valla birader ben sana paranoyak demedim. Polyanna da demedim. Ayrıca hiç kimseye demedim. Sadece olaya yaklaşımla ilgili gözlemlerimi dile getirdim. Dolayısıyla senin bana bunları deme hakkın da yok haddin de. Ayrıca ufkumun genişliği ile darlığını ise sahip olduğun bu ufukla belirleyecek entellektüel yeterliliğe sahip olmadığını yapmış olduğun bu saldırgan tavırla göstermiş oluyorsun. Avrupanın geçmişi ve bugününü doktora seviyesinde bilecek kadar okumaya sahibim. İsviçre ceza hukuku ile ilgili hiç bir yaklaşımım olmadı. Konuya nasıl oralara götürdüğüne hayret ettim. Ayrıca hukukun tüm dalları ile ilgili en azında bir tane kitabı en azında bir kere okumuşluğum var. Mesela bahsettiğin ceza hukukunu en az 10 kere okumuşluğum var. Sana tavsiyem karşındaki insanları tanımadan böyle laflar etmemendir.Benim dediğim şu: Avrupalıların ya da genel olarak Batılıların olaya yaklaşımı bizim ki gibi değil. Onlar da hiç bir sermayeye düşmanlık yoktur. Batılıları için sermayenin dini, dili, rengi ve ırkı yoktur. Bütün toplumların geçmişinde karanlıklar, savaşlar ve çatışmalar olmuştur. Ama adamlar bu çatışmalardan ders alıp evrensel bir hukuk sistemi ve medeni bir toplum oluşturmayı becerdiler. Oluşturmuş oldukları bu sistemin dimdik ayakta durmasının yegane yolunun da hukukun kayıtsız şartsız herkese eşit bir seviyede uygulanmasında geçtiğine inanmış olup bu yolda zerre kadar kimseye imtiyaz tanimiyorlar.Böyle düşünen batılı dünyanın yanlış yapan vw'e acımadan hukuk kurallarını uygulamak istediklerini, bunun dışında başka sebep aramanın paranoya olduğunu belirttim. Çünkü Ortadoğu'daki tüm toplumların ulusal rekleksi şu şekildedir: hatayi hiç bir zaman kendinde görmez. Tüm kötü şeyler için hep başkasını suçlarlar. Bizim bu forumda da yapılan bazi yorumlarda bu tarz bir eğilim görünce konu ile ilgili yorum yaptım. Ayrıca senin hiç bir yazından ne bir alıntı yaptım ne de seni tanıyorum. Ne de kimseye hakarettamiz bir üslup kullandım. Bundan sonra yapacağın yorumlarda bana karşı kişisel bir saldırı dili kullanmama konusunda seni uyarıyor ve Özür bekliyorum.
Acaba CRASH TEST te olduğunu anlayan arabada var mı Alıntı yapılan: (Gizli Üye) - Ekim 02, 2015, 21:56:56Crash test'e firmalar kendi seçtikleri otoyu yolluyor.Piyasadan rastgele alınmıyor.Kısaca evet biliyor.
Crash test'e firmalar kendi seçtikleri otoyu yolluyor.Piyasadan rastgele alınmıyor.Kısaca evet biliyor.
Crash test'e firmalar kendi seçtikleri otoyu yolluyor.Piyasadan rastgele alınmıyor.Kısaca evet biliyor. Mesaj Birleştirildi: Ekim 02, 2015, 21:58:27Adamların teknolojide nirvanaya ulaştıklarının ispatı olabilir mi?
"Volkswagen A.G tarafından yapılan açıklama üzerine kamuoyunun bilgisinde olan EA 189 EU5 motor tipindeki dizel araçlar ile ilgili olarak Doğuş Otomotiv'in açıklamasıdır: Volkswagen Grubu markaları tarafından yapılan açıklama uyarınca; etkilenen araçlar dahil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçlarımızın ülkemizin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğunu belirtiriz. Üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabilecektir. Gelişmelerle ilgili müşterilerimizle iletişime geçilecektir."Alıntıdır.