Gönderen Konu: VW USA da 482 bin aracını geri cağırıyor  (Okunma sayısı 13054 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • <<<Toyotasını Bırakan Genç>>>
    • Facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 48048
  • Model Yılı: '06
  • 940 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
Ynt: VW USA da 482 bin aracını geri cağırıyor
« Yanıtla #140 : Eylül 29, 2015, 22:28:16 »
Keşke o kadar çok param olsa  :(  .... hani uzatmak istersen varsa öyle bir ihtimal diye dedim ki,  ama sen taktiği anlamadın son seneye kadar takılmadan gelirsen son sene zaten hocalar arkadaşlar ittire kaktıra bitiyor okul   :islik: :rofl: :rofl:  :argh:
:) Hehehehe :)
Geç kaldı desinler, geçmiş olsun demesinler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Eylül 29, 2015, 22:28:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Eylül 30, 2015, 17:52:31 »
Arkadaş bende bir şey var .

2010 da corolla aldım toyota yağ yakma olayı çıktı .
2014 te connect aldım daha yeni fordun connectlere polen filtresini takmadığını öğrendim .
2015 te a3 aldım vosvos ta emisyon skandalı çıktı .
Bu da gol değil. [emoji4]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Eylül 30, 2015, 18:23:56 »
sırada Porsche vardır :) yapmışlardır onda da bir çakallık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • DİYARI MEVLANA
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '03
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #143 : Eylül 30, 2015, 20:42:16 »
wv zedelere tazminat ödenmesi gündemdeymiş. elinde wv hatalı yazılımlı aracı olanlar bir süre aracı elinde tutmalı en azından enayi yerine konmalarının acısını belki alacakları tazminat hafifletir. olmaza bile dava yoluyla haklarını alabilirler.
lütfen hangi marka olursa olsun yerli üretim araçları tercih edelim. paramız bizde kalsın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Eylül 30, 2015, 20:57:28 »
wv zedelere tazminat ödenmesi gündemdeymiş. elinde wv hatalı yazılımlı aracı olanlar bir süre aracı elinde tutmalı en azından enayi yerine konmalarının acısını belki alacakları tazminat hafifletir. olmaza bile dava yoluyla haklarını alabilirler.
lütfen hangi marka olursa olsun yerli üretim araçları tercih edelim. paramız bizde kalsın..

rav4'e bindiğinizi söylüyor profil ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Eylül 30, 2015, 21:09:46 »
Bu da gol değil. [emoji4]

Yok yok bu gol .
Benim araçta hileli yazılım yokmuş . Hileli yazılımlar euro 5 motorlarda mevcutmuş euro 6 motorlarda sıkıntı yok . Zaten 1.6 tdi larda hile olup olmadığı da belli değil .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #146 : Eylül 30, 2015, 22:43:11 »
Toyota, renault, fiat vs yerli araçlar mı? Türkiye de istihtam olusturdukları doğru. Ancak para ülkemizde kakmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #147 : Eylül 30, 2015, 22:44:51 »

Hüseyin bey sizce bu Tazminatı Türkiye'de canım ülkemde öderler mi?
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 32000
  • Model Yılı: '14
  • 74 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Eylül 30, 2015, 22:57:19 »
Otopark.com'da And Mehmet Çetin'in VW'nin emisyon skandaliyla ilgili güzel bir yazı yazmış. Okumanızı öneririm.
1.Renault Clio 1.2 16V Authentique (2005), 2.VW Golf 1.6 16V fsi Goal (2007), 3.Renault Megane Sedan 1.5 dci Extreme (2008), 4.Seat Leon 1.6 tdi Style (2011), 5.Toyota Corolla 1.4 d4-d Advance (2014)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '12
  • 106 kere teşekkür etti
  • 142 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #149 : Ekim 01, 2015, 00:25:35 »
Bu işin sonunda tüm arabaları geri iade almak var bence. Giderek büyüyor sorun. Tabi Türkiyede durum ne olur merak ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #150 : Ekim 01, 2015, 00:27:43 »
94 model tofaş aliyorum pazartesi günü şahin yerli mali sonuçta :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Ekim 01, 2015, 06:34:51 »
Tazminat gündeme gelirse sadece o araç sahipleri için değil, yaşayan tüm canlılar için geçerli olur mantıksal açıdan.
Amaç tazminat vb şeyler değil, bu sektörün, çevre ve güvenlik gibi açılardan daha iyi regulasyonlara sahip olmasını sağlamak olmalı. Her aracın kendine göre güvenlik tasarımı değil, yol ve çevre dahil, tüm üretilen araçlar da güvenlik için ortak bazı tasarım unsurları dahilinde üretilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #152 : Ekim 01, 2015, 09:26:29 »
Konu Türkiye'yi ilgilendirmiyor aslında. Vergilendirmeyi emisyon üzerinden yapan ülkeler için bu durum bir 'vergi kaçakçılığıdır' . Yani ABD de bu kadar ortalığın karışma nedeni bu, vergi kaçakçılığı en büyük suçlardan biridir ABD'de. Bizde emisyonun vergiyle ilgisi olmadığı için bizi bağlamıyor durum. Ama VW'niz emisyonu sahtekar şekilde düşük gösterilen, pisliği biriktirip bir anda dışarı atan sahtekar dizel motorların düştüğü durum adına çok mutlu oldum diyebilirim.
Çevreci motorlar üretebilmek için yırtınan Toyota adına da sevindim. Umarım çevreyi kirleten motorlar çok daha kötü duruma düşer, belalarını bulur :). Bunlar güzel haberler. Umarım emisyon denetimleri çok daha detaylı yapılır. Örneğin pisliği bir filtrede depolayıp, bir anda siyah duman salan bir motorun Emisyon değeri benzinli bir araçtan nasıl düşük oluyor? Bunlar detaylı sorgulanması gereken şeyler. Devamı da gelir diye düşünüyorum ve artık elektrikli, hybrid motorlar  vergi anlamında teşvik edilerek bu pislikten kurtuluruz.
:alkis:
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Ekim 01, 2015, 10:33:26 »
Konu Türkiye'yi ilgilendirmiyor aslında. Vergilendirmeyi emisyon üzerinden yapan ülkeler için bu durum bir 'vergi kaçakçılığıdır' . Yani
 Örneğin pisliği bir filtrede depolayıp, bir anda siyah duman salan bir motorun Emisyon değeri benzinli bir araçtan nasıl düşük oluyor? Bunlar detaylı sorgulanması gereken şeyler. Devamı da gelir diye düşünüyorum ve artık elektrikli, hybrid motorlar  vergi anlamında teşvik edilerek bu pislikten kurtuluruz.
:alkis:

düşük olduğunu kim söyledi ki ? sadece CO2 emisyonu düşük. NOx gazları açısından hayli yüksek ki hile yaptıkları yer de orası zaten. elektrikli araçta bir teşvik var ama hybrid için malesef yok ve olacağını da sanmıyorum. olsa da motor hacminden dolayı başka engele takılıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 Avensis E.extra
  • Araç: Avensis
  • 112 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #154 : Ekim 01, 2015, 14:25:58 »
Konu nerelere kadar gitmiş ve nasıl da klasik ulusal refleksler gösterilmiş... Gerçekten hayret... Gerçekten hayret ettim. Bu birazcık paranoyaya da işaret ediyor. Yani kimisine göre Amerikalılar almanlara gıcık olduğu için bunu yapmış gibi bir sürü ucuz komplo teorisi okuduk burda. hatta neredeyse vw  türkiyede sevildiği için Amerikalılar da bize gıcık olduğu için böyle birşey yapmışmışa geliyor konu. Arkadaşlar art niyet ya da komplo teorisi yok işin içinde. Dünyadaki çoğu değerler evrensellik kazanmaya başladı. Mesela temiz hava, temiz su yada su ve elektrik tararrufu artık milli kaynakın israfı  olmaktan öte gelecekteki tüm nesiller de dahil herkesin ortak hakkı olarak görülüyor ve bundan dolayı korunmaya değer görülüyor. Ayrıca başka hiç bir sebep olmaksızın adamlar için hukuk çok önemlidir. "Eğer bir konuda hukuki bir düzenleme varsa herkes buna kayıtsız şartsız uymak zorundadır" ilkesini neredeyse namus meselesi haline getirmişler. Adamlar için kimin ihlal ettiğinin bir önemi yoktur. Kanun önünde herkes eşittir ve herkes kanuna uymak zorundadır. Sırf bu kafa yapısından dolayi onlar batılıdır biz Ortadoğulu...
Bizim düşünsel refekslerimizle batı dünyasının medeniyeti bence anlaşılamaz. Kötü niyet aramaya hiç gerek yok. Adamların ülkesinde V8 değil V12 motor da yasak olmadığı sürece neden bunu kullanıyorlar demek sadece komiklik olur. Kanun bu tip motora izin vermiş ise ve buna göre de emisyon aralıkları belirtilmiş ise herkes bu izinler dahilinde kullanır.
Mesele şudur: kanun varsa uyuyacaksın. Uyumazsan cezasına katlanacaksin. Alman bakanlar bile bizim milletimiz kadar alınganlık göstermedi. Ne dedi adamlar? Şunu dedi en yetkili alman siyasetçi ve devlet adamı: bu bir rezalettir ve "Made in Germany" tesciline yapılmış bir ihanettir. Görüldüğü üzere Adamlar bambaşka bir perspektife sahip. Ah Memleketim ah demekten başka bir şey diyesim yok.
Yani en prestijli markalarım arasında ilk 3 te olsan da, avrupadaki 10 tane ülkeden daha fazla üretim yapıyor olsan da kanunlara uymak zorundasın. Uymazsan ulusal onurumuz olan made in Germany güvenirliliğine yanlış yapmış olursun ve bu yüzden  seni anında gözden çıkarırım.
Darısı başımıza.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Ekim 01, 2015, 16:06:22 »
ok fosil yakıt kötü fakat alternatif enerji elektrik mi, peki elektrik nasıl üretiliyor, çevreye ve toprağa zarar veren barajlar, nükleer santraller, termik santraller ile. Önemli olan aç gözlü olup çok yakıt tüketen performanslı araba isteğimiz, toplu ulaşıma burun kıvırışımız vs. değil mi? insanoğlu dünya yı mahvediyor, sadece açgözlülük değil vahşi kapitalizm ile sürekli büyüme isteyen dev şirketler. Mesala Apple Google bunların arabası yok fakat sunucu merkezleri üretim tesisleri vs. ile çevreyi kirletmektedirler. Benim görüşüm mümkün olduğunca az teknoloji kullanımı, az ürün alınımı, konfor sağlayacak diye herşeyin makinasını robotunu kullanmama, az elektrik ve su tüketimi, kimyasal ürünlerin çok çok az kullanımı, mümkünse kendi ürettiğin yaptığın ürünlerle beslenmeye çalışma anlayışı ile dünya kurtulabilir. Yoksa birkaçd yüzyıl sonra herşey kirlenmiş olacak dna larımız bile.
3 elipsten yapılmış amblem Toyota'nın geleceğe yönelik kararlılığını gösterir. İlk elips Toyota sahibini, ikinci elips Toyota'yı iki elipsi çevreleyen üçüncü elips ise Toyota teknolojisi ve yeniliğinin sınırsız olanaklarını ve yaratıcı ruhunu simgeler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #156 : Ekim 01, 2015, 18:37:35 »
 Arkadaşlar, durumu tartışalım, görüşler hakkında olumlu ya da olumsuz fikirlerimizi, bilgi çerçevesinde ortaya koyalım ki yukarıda, büyük oranda bu şekilde yazılmış yazılar. Gerçekten kaliteli şekilde ilerliyor yazı ancak bu sırada kimse kimseyi kırmasın, konuyu açığa çıkarmaya çalışalım sadece.

Kanuni olarak zararlı emisyona göre vergi alınmıyor olabilir Türkiye Cumhuriyeti'nde. Ancak EU normları kabul edilmiş duurmda ve gerek burada üretilen, gerek ise ithal edilen araçların sahip olması gereken standartlar belli. Euro6 olarak teknik verissi yayımllanan bir aracın sadece euro5 ya da altı regulasyonları karşılıyor olabilmesi bir problem sonuçta.
 Bu tarz konularda ülke olarak politikaların olması da tabi ki de doğru ve güzel olur bence.

Ülkelerin tarihte yaptıkları vs konusu gerçekten çok derin, insanların hayret edebileceği şeyler var gerçekten.

Dizel, benzinli vs zararlı emisyon yönünden karşılaştırmada da hata yapmamak lazım. Sonuçta zararlı emisyon tek bir atıktan oluşmuyor, farklı gazlar vs var. Partikül olayı da ayrıca incelenmeli. Diğer yandan kokusuz ya da renksiz olması sağlıklı olduğu anlamına da gelmez. Tabi aracın motorunun 1 lt yakıt ile ne kadar iş yaptığı ve bu sırada ne kadar zararlı emisyon ürettiği ortaya konmalı.
Örneğin;
 1.000Km, aynı tip araç ile, aynı yol ve iklim şartlarında, dizel mi, benzinli mi daha fazla yakıt tüketiyor?
 Bu sırada ne kadar oksijen tüketiliyor?
 Her bir zararlı emisyon oranları ne?

Bunların yanında, ister benzinli, ister hybrid, ister dizel, ister elektrikli olsun, araçlarınız ve bir çok parçasının taşınmasında dizel ünitelerden yararlanılır. Yani dizel olmayan bir karayolu taşıtı da dizel ile bazı sonuçlara ulaşır.

Diğer yandan dizel bir motor biodizel kullanma olanağına da sahip ki ülkemizde de bu konuda düzenlemeler yapılıyor. Benzin-hybrid yanında dizel hybrid çalışmaları da mevcut(bazı sektörlerde çok uzun zamandır zaten var dizel hybrid). Ayrıca aynı yakıtı kullanan araçların motorları arasında da önemli farklar olabiliyor artık, örnek;

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Ekim 01, 2015, 19:47:21 »
O değil de Almanlar ceza alırsa biz de almış sayılırsak çok zoruma gider benim.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #158 : Ekim 01, 2015, 20:22:18 »
O değil de Almanlar ceza alırsa biz de almış sayılırsak çok zoruma gider benim.
Hahahha. Haykırarak güldüm [emoji4]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yanlış bir kere yapılır!
  • Kilometre: 200
  • Model Yılı: '15
  • 11 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Ekim 01, 2015, 21:26:35 »
Bu arada çevre ve Şehircilik Bakanlığı da inceleme  başlatmış.  Şayet kontrollerini Tuvturk'e yaptirtirsa umarım sahibinin Doğuş Otomotiv olduğunu göz önünde bulundurur.
2015 Toyota Coralla 1.33 Life Inci Beyazı