Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153353 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '13
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
Direksiyondaki ses kablolardan yada soket varmış soket degisirse ses gider problem yok dedi usta.30bin bakimi da geliyor zaten gitmeden once soketi siparis edip gidicem insallah baska bisey cikmaz..
30000 bakimini sonkar avcilarda yaptırdım arka balatalarda degisti toplam 627lira sagolsunlar biraz indirim yaptilar :) ama direksiyondaki sesin direksiyon mafsalindan geldigini ve garantiden degistireceklerini soylediler soketten değilmiş yani

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
 T27 sahipleri
Dıştan kapının tam ortasına eliniz ile bastırın hafif içeri çökerken çatır çutur kırılma benzeri ses sizde de var mı?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
T27 sahipleri
Dıştan kapının tam ortasına eliniz ile bastırın hafif içeri çökerken çatır çutur kırılma benzeri ses sizde de var mı?

Hayır yok   :tamam:

Şimdi kara kara düşün bu sana yeter  :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Hayır yok   :tamam:

Şimdi kara kara düşün bu sana yeter  :rofl:
Hafızam çok kuvvetli değil ama bu soruya verdiğin cevabı daha önceden biliyorum [emoji6]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Talat o ses gelse ne olacakki?
Araç zaten kendini hem ön hemde yan çarpışma testlerinde fazlasıyla kanıtladı.
Aynı saç malzemenin kullanıldığı yeni 2016 makyajlı kasası En Güvenli D segmentte Opel İnsignia ile 1.oldu.
Bence çok takılma böyle şeylere derim.
Daha önceden kaporta ve diğer saç malzemelerde Magnezyum alaşım kullanıldığını sana söylemiştim galiba.
Buda esneklik-sağlamlık ve hafiflik kazandırıyor araca :tamam:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat o ses gelse ne olacakki?
Araç zaten kendini hem ön hemde yan çarpışma testlerinde fazlasıyla kanıtladı.
Aynı saç malzemenin kullanıldığı yeni 2016 makyajlı kasası En Güvenli D segmentte Opel İnsignia ile 1.oldu.
Bence çok takılma böyle şeylere derim.
Daha önceden kaporta ve diğer saç malzemelerde Magnezyum alaşım kullanıldığını sana söylemiştim galiba.
Buda esneklik-sağlamlık ve hafiflik kazandırıyor araca :tamam:
İşte bu çatırtı sesi kafama takıldı. Başka araçlarda denedim o ses yoktu mesela. İnsignia ile falan denemedim tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Hafızam çok kuvvetli değil ama bu soruya verdiğin cevabı daha önceden biliyorum [emoji6]

Hahaha evet çatırdadı ben boya çatlıyor sanmış tırsmıştım.  Boşver ya,  bugün arabadan 500 ml yarım litre yağ çektim pekmez gibi yağ  :rofl: herhalde karter dibine indim ne kadar pislik varsa çektim  :asikadam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Hahaha evet çatırdadı ben boya çatlıyor sanmış tırsmıştım.  Boşver ya,  bugün arabadan 500 ml yarım litre yağ çektim pekmez gibi yağ  :rofl: herhalde karter dibine indim ne kadar pislik varsa çektim  :asikadam:
Sistem iyi çalıştı mı damlama falan yaptı mı?
Ben de yazın Hidroliği bu şekilde çekip yeni hidrolik koyup değişim yapacağım nasip olursa inşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sistem iyi çalıştı mı damlama falan yaptı mı?
Ben de yazın Hidroliği bu şekilde çekip yeni hidrolik koyup değişim yapacağım nasip olursa inşallah
Serum şeffaf hortumundan aldım birde 60CC şırınga. Yağ ölçme çubuğunu çıkartıp oradan yağ çubuğu boyu kadar hatta bir 10 cm fazlası belki soktum ve şırınga ile çektim çok iyi geldi. Kıvamı koyu olduğundan baya asılmam gerekti. İlk gelen yağ koyu renkli idi ama sonra açıldı renk daha sıvımsı idi
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Serum şeffaf hortumundan aldım birde 60CC şırınga. Yağ ölçme çubuğunu çıkartıp oradan yağ çubuğu boyu kadar hatta bir 10 cm fazlası belki soktum ve şırınga ile çektim çok iyi geldi. Kıvamı koyu olduğundan baya asılmam gerekti. İlk gelen yağ koyu renkli idi ama sonra açıldı renk daha sıvımsı idi

iyi olmuş eline sağlık :foto:
bu arada kaç km oldu eksiltme var mı?Maşallah benim 7 bin km oldu eksitme yok denecek kadar az :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
iyi olmuş eline sağlık :foto:
bu arada kaç km oldu eksiltme var mı?Maşallah benim 7 bin km oldu eksitme yok denecek kadar az :alkis:

Eksiltme yok herhalde Talat, malum yağ çubuğu ile adam akıllı ölçemiyorum ama bu sefer yağı çekince görebileceğimi düşünüyorum. Çünkü ne zaman baksam yağ maximum noktasının üstünde görüyordum.Fazlaydı herhalde yağ bakalım neredeyse 500 ml yakın yağ çektim. Bugün 4+1 litrelik eneos yağın 1 litreliğine baktım 500 ml kalmış herhalde dallama adamlar 4,2 koyacaklarına 4,5 koydular. Zaetn son gittiğim yer fiyasko idi. Yarın bir daha çubuğa bakacağım bakalım durum ne.
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Eksiltme yok herhalde Talat, malum yağ çubuğu ile adam akıllı ölçemiyorum ama bu sefer yağı çekince görebileceğimi düşünüyorum. Çünkü ne zaman baksam yağ maximum noktasının üstünde görüyordum.Fazlaydı herhalde yağ bakalım neredeyse 500 ml yakın yağ çektim. Bugün 4+1 litrelik eneos yağın 1 litreliğine baktım 500 ml kalmış herhalde dallama adamlar 4,2 koyacaklarına 4,5 koydular. Zaetn son gittiğim yer fiyasko idi. Yarın bir daha çubuğa bakacağım bakalım durum ne.

4l kafi geldi abi benim araca. bir dahakine yine 4l koymayı düşünüyorum nasip olursa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
4l kafi geldi abi benim araca. bir dahakine yine 4l koymayı düşünüyorum nasip olursa

Cavit abi falan da 4 litre koymuştu. PEki Talat 4 LT konunca yeni yağ filtresi falan dahil ise 4.2 lt diyor ya sen yağ filtresi değişip 4 litre koyunca yağ seviyesi tam olarak nerde duruyor?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Cavit abi falan da 4 litre koymuştu. PEki Talat 4 LT konunca yeni yağ filtresi falan dahil ise 4.2 lt diyor ya sen yağ filtresi değişip 4 litre koyunca yağ seviyesi tam olarak nerde duruyor?
Abi bi ara paylaşmıştım konunun birinde ama unuttum. Yani iki çizgi arasında ortanın biraz üstünde yanlış hatırlamıyorsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Abi bi ara paylaşmıştım konunun birinde ama unuttum. Yani iki çizgi arasında ortanın biraz üstünde yanlış hatırlamıyorsam

Baktım resimlerine bende bulamadım. Neyse Demek ki En üst noktada değil 4 litre koyunca filtre değişimi ile beraber ha? Yarın bende bakayım bakalım hangi seviyeye gelmiş yağ çizgisi  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Yağı koyalı dokuzbin km oldu.Benim usta 4.2 koymuştu geçen hafta baktığımda üst çizğinin biraz altında olduğunu gördüm.Lpg ile 5W30 kullanırkende 500 mlg eksilme olmuştu.Hatta geçen gün n11.de 20 tl kuponum vardı eneos 4 litre 0W20 84 tl.ye geldi.yani yağım hazır bin km sonra bakım var. :tamam: ::)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Yağı koyalı dokuzbin km oldu.Benim usta 4.2 koymuştu geçen hafta baktığımda üst çizğinin biraz altında olduğunu gördüm.Lpg ile 5W30 kullanırkende 500 mlg eksilme olmuştu.Hatta geçen gün n11.de 20 tl kuponum vardı eneos 4 litre 0W20 84 tl.ye geldi.yani yağım hazır bin km sonra bakım var. :tamam: ::)

5-30 da azaltma varken 0-20 de daha fazla olmuyor mu?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

4,2 lt koyulduğunda seviye neredeydi abi? En son noktada mı?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
5-30 da azaltma varken 0-20 de daha fazla olmuyor mu?
Şükür bende azalma olmadı. 530 da da aynıydı Biraz azalma vardı 020 de de aynı. yine 020 alacağım inşallah ama 10 binde değişim düşünmüyorum.  12 13 bin olsun.
Tahminim 12bin km ve 14 15 ay olunca değişim yapacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
4,2 lt koyulduğunda seviye neredeydi abi? En son noktada mı?

Tam hatırlamıyorum ama çizgideydi galiba.Şu anda çizğinin biraz altında.Ölçümüde motor soğuk iken yapıyorum sıcak motorda maalesef yağ çubuğunun her tarafına bulaşıyor ve anlaşılmıyor. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler