0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aslında disklere de bakmak lazım en düşük kaç mm. Ona göre diski değiştirmek lazım. Elimde dijital ya da Manuel ölçü aleti de yok çinden alsam doğru ölçer mi murat abi
Digital bilmem de dandirikten kumpas ile çok rahat ölçersin. İngiliz anahtarı kurbağacık vb şeyler ile de ölçülebilir
Yemeği de kürdanla yeriz artık
Neden yahu çok rahat ölçülür kumpas dediğin ne ki zaten.İngiliz anahtarı uclarına kulak çubuğu çubuğunu japonla her iki taraftan sonra arasına disk gelcek şekilde sık kalemle çiz mesafeyi cetvelle ölç Siz hiç mcgavyer izlemediniz herhalde
Sadece bununla diski yine ölçemezsin ki
Aynen Ama ölçüsü bilinen iki parça ile de kumpas ta kullanılır Talat çapını ölçecek herhalde, cetvelle ölçülemiyor mu Talat?
Abi mm ölçüm yapılacak. Cetvel ile sapma fazla olmaz mı. Sen gibi mühendisiyim ben parmakla ölçer aha 2 parmak tamam iyiymiş derim [emoji23]
Cetvelde milimetre yok mu [emoji38] Amaaan neyle neyi ölçersen ölç, siz gençlere akıl vermekten yoruldum artık
Murat abi Adamsin. Bi insan mesleginin hakkini bu kadar mi verir.Mühendis insanların ve toplumun sorunlarına, ihtiyaçlarına teknik çözümler sunan, bilimsel yöntemlerle düşünen ve çalışan kişidir.
Mehmedim adamların elinde alet takımı bile yok ki beni anlasınlar, evde bulunabilecek her türlü aletle anlattım hatta bunu yeni çıkan kitabımda da anlattım, İngiliz anahtarı ile anlattım kurbağacıkla anlattım, dellendirdiler beni yahu... Şimdi çıkartacağım eşofmanı görecekler [emoji38] [emoji38]
Ben bu parodide 4 kere hocam dedikten sonra konuşan beyni uzun zaman önce vücudunu terketmiş izleyici bayan mı oluyorum hahaha[emoji23] [emoji23]
Niye abi? Disk profili dikdörtgen biçiminde ve kumpas ile gayet de ölçülebilir. Sırf disk ölçmek için tabiki gereksiz, cetvel vs ile de yakın sonuçta ölçülebilir.Neden mikrometre, anladım galiba ama balata tüm diski en iç çapından en dış çapına kadar kaplamıyor mu? Yani sadece balatanın orta kısmı ile mi temas ediyor?