Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153351 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Video olarak var mı bilmiyorum da nuri alço var , godfather var , oyun havası var. Antepte envai çeşit melodili korna var
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 35000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Geçenlerde aracım için ebayden lastik basınç sensörü almıştım,  geçen gün montajını yaptırdım.

Merak edenler için resimlerini ve linkini ekliyorum. 

Benim gibi lastik basıncını sürekli kontrol edenler için çok kullanışlı bir ürün. Hem lastiklerin basınçlarını hemde lastik iç sıcaklıklarını veriyor.  Ürün toyota için yapılmış.  Her model toyotaya uyabiliyor.

Lastik basınç bilgisi

Lastik sıcaklık bilgisi

Bu da aldığım yerin linki,  ben ebayden almıştım ama paypal Türkiyeden çekildiği için şu an alışveriş yapılamıyor.

http://m.ebay.com/itm/Wireless-TPMS-PSI-BAR-Tire-Tyre-Pressure-Monitor-System-4-Sensors-LCD-For-toyota-/281991755910?hash=item41a804b886%3Ag%3AygAAAOSwYmZXGD6X&_trkparms=pageci%253A2286b5df-6e88-11e6-a2f1-74dbd18045af%257Cparentrq%253Ada78ce821560a2a405a1ffb0fff97aed%257Ciid%253A1

Aliexpressde de aynı üründen bulabilirsiniz. Buda linki

https://m.aliexpress.com/item/32650526239.html 

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
@Utku Toptani (17239) eline sağlık bence şık olmuş,yerinde sırıtmamış.
Bizim araçta olmasaydı cidden alabilirdim.Bizdekinde malesef basınç değerlerini Touch ekranda göremiyoruz.
Sizin aldığınız üründe tek tek belirtmesi ve sıcaklık değerleri başarılı olmuş.
Fiyat biraz tuzlu olsada ürünün kalitesine göre normal bence :tamam:
Sadece bir önerim olabilirdi,birazcık daha içeri gömseydiniz sanki sıfıra sıfır olurdu gibime geldi o kadar.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
32 Avensis için az değil mi?
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Kaan bizim tangır tungur yollar için lastikçiler hep 32 basıyor.  Olması gereken önler 35 arkalar 34
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Utku bey elinize emeğinize sağlık başarılı bir uygulama olmuş,iyi günlerde kullanın.
Murat hocam 32 basınçla araç yol tutuşunda zayıflama olmuyormu bilhassa virajlarda ve biraz sıkı girilince viraja???
35 basınca bilhassa bozuk yollarda tangırtılı oluyor ama ol tutuşu çok tatmin edici
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
Kaan bizim tangır tungur yollar için lastikçiler hep 32 basıyor.  Olması gereken önler 35 arkalar 34

Ben bizim arabaya 34-35 basıyorum yüklüyse 36 basıyorum abi. 32 ile yanaklardan yer araba bu sefer abi
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi

@Utku Toptani (17239)
Sadece bir önerim olabilirdi,birazcık daha içeri gömseydiniz sanki sıfıra sıfır olurdu gibime geldi o kadar.

Doğrudan takınca o kadar girdi belki biraz modifleyerek olabilir,  ama uzaktan bakınca resimdeki kadar sırıtmıyor

Lastikçi havayı o şekilde bastı bende ellemedim önerileriniz için teşekkürler olmazsa biraz daha arttırayım,  yolda lastikler ısındıkça havasıda 35'e çıkıyor gerçi [emoji6]

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Utku bey elinize emeğinize sağlık başarılı bir uygulama olmuş,iyi günlerde kullanın.
Murat hocam 32 basınçla araç yol tutuşunda zayıflama olmuyormu bilhassa virajlarda ve biraz sıkı girilince viraja???
35 basınca bilhassa bozuk yollarda tangırtılı oluyor ama ol tutuşu çok tatmin edici
Hocam hiç o kadar sert girmedim virajlara. Farkı bilmiyorum. En son lastik patlaması olduğunda eleman hepsini 32 yapmıştı. Bir daha da ellemedim.  Aslında basıncı düzgün ölçen bir alet almam lazım,  bu elektronik parçaya güvenmem muhtemelen.

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 30, 2016, 14:03:49
Ben bizim arabaya 34-35 basıyorum yüklüyse 36 basıyorum abi. 32 ile yanaklardan yer araba bu sefer abi
Yanaklardan neden yesin ki? Tam basıyor araba zaten tabana.  Bak ısındıkça 32 35 oluyormuş
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
Yanaklardan neden yesin ki? Tam basıyor araba zaten tabana.  Bak ısındıkça 32 35 oluyormuş

Bu yüzden yiyor yanaklardan abi. 32 düşük 35-36 normal basınç.
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
32 çok kullandım konfor olarak çok iyi. Ama lastikler biraz yandan bakınca havasının az olduğunu hissettiğim için 33 34 kullanıyorum tüm lastikleri
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Lastik yanağı büyükse bu tür bombe normal, düz bir şekilde durması imkansız. Benim 195-65-15 lastiklerimde 32 de de 35 de de aynı şekilde bombeli duruyor.
Kışın 36 hatta kar yağdığında 37 yapıyorum. Çünkü hep şehiriçi sürüyorum, lastiğin ısınmaya fırsatı bulmuyor, dişler çıksın da daha iyi karda tutunsun diye fazla basıyorum. Fakat yazın 32-33 yapıyorum, zaten yüksek sıcaklıklar en ufak sürüşte de lastik hemen ısınıyor. Baharda da 34-35.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı

Bu yüzden yiyor yanaklardan abi. 32 düşük 35-36 normal basınç.
Tamam da Kaan bu direk inik lastik modu,  benimkisi bu şekilde durmuyor
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
Yeni bir Avensis ve forum üyesi olaraktan affınıza sığınarak bi kaç sorum olacak   ;)

Arka plakalık ışığı için tavsiye edebileceğiniz marka beyaz led ampul nedir ?
Birde gündüz led farlarinin yanındaki sarı park lambasını değiştirmek istiyorum daha önce deneyeniniz oldu mu beyaz led   ve hangi marka yoksa o park lambasını çıkartsam mı ?
Son olarak farlar için uzun ve kısa her ikiside ampul değişimi iyi midir direk xenon mu yaptırmalıyım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Yeni bir Avensis ve forum üyesi olaraktan affınıza sığınarak bi kaç sorum olacak   ;)

Arka plakalık ışığı için tavsiye edebileceğiniz marka beyaz led ampul nedir ?
Birde gündüz led farlarinin yanındaki sarı park lambasını değiştirmek istiyorum daha önce deneyeniniz oldu mu beyaz led   ve hangi marka yoksa o park lambasını çıkartsam mı ?
Son olarak farlar için uzun ve kısa her ikiside ampul değişimi iyi midir direk xenon mu yaptırmalıyım ?
Avensis bölümünde çokça tartışıldı. Avensise uygulanan modifikasyon lar konusunda resimleri ile her şey mevcut. Avensis bölümü içinde konu var.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Merhaba
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
sarı park dediğiniz sanırım kaş LED lerin yanındaki gündüz farları 5/25W çift devreli.Bu ampulleri LED e çevirmek için çok uğraştım ancak far ECU su çekilen akıma baktığı için maalesef LED e çevirmek mümkün değil.Bu lambalarlada LED e çevirmek için uğraşmamanızı tavsiye ederim en ufak hata far içerisindeki devreyi götürüyor ve far tanesi en son bildiğim kadarı ile 2500T.L gibi bir fiyattı yanlışım varsa arkadaşlar düzeltsin  lütfen.
Gündüz farları için LED yerine beyaz yanan ampul takabilirsiniz ben ve bir kaç arkadaşımız bu şekilde kullanıyor çok memnunuz,sırıtmıyor en azından.Amğul modeli şu an aklımda değil ama yazarım bakıp japon malı ve Bursa'dan almıştık.
Plaka lambalarını LED yapabilirsiniz sorun olmuyor.Hatta iç aydınlatmaları ve geri vites lambasınıda LED yaptım ben gayette güzel oldu.Tavsiyem 6000k lık LED kullanın ve kaliteli bir marka olsun ucuz çin malı LED lerden uzak durun pek ömürlü olmuyor maalesef.
Kolaylıklar dilerim
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
japon malı ve Bursa'dan almıştık.

MTEC 21/5 w T20 ampul :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
http://www.hids-direct.co.uk/mtec-w21-5w-580-dual-filament-7443-super-white-xenon-effect-bulbs-pair/

Almanız gereken ampul budur.
Mtec 21/5 watt.

Bursa Yalaz Oto diye taratın googledan.Telefondan Sezgin beyi isteyin yardımcı olur.
Plakalık ve iç aydınlatma ledleri Osram tercih ettim.Photon markasına göre biraz daha pahalıdır ancak titreşim koruması var ve led çipleri biraz daha kalitelidir.
Renk tercihiniz 6000K olsun.

Aracınızda hayırlı olsun bu arada kazasız belasız kullanmanız dileklerimle....
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • 58 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi

Turuncu da iyidir bence :) foto eski ama simdi panjurum da siyah :)