Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153348 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Talat hocam ,
Toyota flashor içinde ayak numaraları var plaket üzerinde(benim kullandığım çin malında vardı)Ancak hiç olmasada Murat bey konnektör resmini paylaşmıştı ona göre bulmak kolay.
Geri viteste dörtlüler aydınlatma amaçlı değil sadece ikaz amaçlı düşündüm.
Bir ara fırsat bulursam Ferit beyi ziyaret edeceğim eğer röle kalıp vs çok zorlamazsa bunun konfor röleleli modelini imal etmesini rica edicem.Ancak @Ahmet Güve (8047) acil yardım bu tip röle toyotada ağırlıklımı kullanılıyor yoksa başka röle modelleride varmı ??Ticari uygulama olunca hali ile az tüketim için üretim yapılmaz mantıklıda değil.
Selamlar
Teşekkürler abi.

Ürün şu değil mi?

http://eticaret.elo.com.tr/ELO-OTOBAN-FLASORU-12V-4-CAKMALI,PR-88.html

Açıklamada aslında 4 çakar demiş. Ama mesaj bırakıp kaç Çakar isteniyorsa o şekilde yapılır galiba.
Son olarak çakma hızı sende hızlı gibi o hızı da ayarlayabilirler mi acaba?
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Evet ürün budur
Bendeki çakma hızı hızlı gibi gözüküyor ancaj aldanmayın benim ana falshor deki hız biraz yavaştı şimdi onuda hızlandırdım.
Aslında LED ampul kullanacaksanız hızlı olması pek fark etmiyor gibi
Orj flashor rölesi ile uğraşacaklar orj rölenin serviste 175 T.L olduğunu bir kere daha hatırlatırım.
Ayrıca ,
YAPILACAK MODİFİKASYONDAN DOLAYI OLUŞABİLECEK HASARDAN/HASARLARDAN YAZAR VE SITE YÖNETİMİ SORUMLU TUTULAMAZ.
selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 20 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Daha önce yazıldı yada uygulandı mı bilmiyorum. Galiba 8-10 sene önce vectralarda duymuştum. R vitese alındığında sağ yan ayna aşağı doğru inerek sağ arka tekerin kaldırıma vs temas edecek kısmı gösteriyor. Park esnasında faydası olur mu bilmiyorum. R vitesten çıkınca tekrar eski pozisyonuna geliyor.
Benim babam TOYOTA gibi adam...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Daha önce yazıldı yada uygulandı mı bilmiyorum. Galiba 8-10 sene önce vectralarda duymuştum. R vitese alındığında sağ yan ayna aşağı doğru inerek sağ arka tekerin kaldırıma vs temas edecek kısmı gösteriyor. Park esnasında faydası olur mu bilmiyorum. R vitesten çıkınca tekrar eski pozisyonuna geliyor.
Hazır türk malı modüller var onunla yapılıyor 70 80 TL civarı
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Evet ürün budur
Bendeki çakma hızı hızlı gibi gözüküyor ancaj aldanmayın benim ana falshor deki hız biraz yavaştı şimdi onuda hızlandırdım.
Aslında LED ampul kullanacaksanız hızlı olması pek fark etmiyor gibi
Orj flashor rölesi ile uğraşacaklar orj rölenin serviste 175 T.L olduğunu bir kere daha hatırlatırım.
Ayrıca ,
YAPILACAK MODİFİKASYONDAN DOLAYI OLUŞABİLECEK HASARDAN/HASARLARDAN YAZAR VE SITE YÖNETİMİ SORUMLU TUTULAMAZ.
selamlar
Ben sorumlu tutarım abi. Resimleri aldım. Mesajlarının ekran alıntısı da yaptım. Ya yeni röle ya canın ikisinden biri.
Hazır ohal de var....

[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji6]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ümit abi bu arada benim için bir deneme yapar mısın.
Örneğin sola sinyal verdim kol aşağıda yani sürekli sinyal modunda.
Sonra 2 3 kez sinyal verince sinyali kapatmam gerekti.
Röle bu durumda nasıl davranıyor.?
İnadına o 4 sinyali de vereceğim diyor mu?

Bu arada bu gün yolda deneme yaptım 4 sinyal yetersiz ha ne zaman yeterli olur. 80 la giden aracı yolda 130 ile sollarsanız yeterli aksi halde. Normal hız sınırları içinde en az 7 8 sinyal yanmadı lazım ki aracın sol şeridinden sollamayı bitirip sağ şeride geçelim.
Kendi sürüş stilim benim bu yönde alırsam 7 ya da 8 çakmalı alacağım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
Aracın kornalarını değiştirdim. Vidalar biraz kaynamış, epey uğraştım ama güzel oldu. O mobilet kornasından kurtuldum  :alkis:

Ürün linki bu

http://www.hepsiburada.com/seger-dadat-korna-12-v-takim-60bo1200-p-OTEV8698520200516

Ürünün sesine sitesinden bakabilirsiniz, ürün kodu 60BO1200, ürünler kısmında da-dat korna diye geçiyor.

http://www.segermotors.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Aracın kornalarını değiştirdim. Vidalar biraz kaynamış, epey uğraştım ama güzel oldu. O mobilet kornasından kurtuldum  :alkis:

Ürün linki bu

http://www.hepsiburada.com/seger-dadat-korna-12-v-takim-60bo1200-p-OTEV8698520200516

Ürünün sesine sitesinden bakabilirsiniz, ürün kodu 60BO1200, ürünler kısmında da-dat korna diye geçiyor.

http://www.segermotors.com
Avensis teki sesini merak ediyoruz ama[emoji6]

Hayırlı olsun. Korna benim için yeterli çok kullanmıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Talat abi bizim araçta dediğin gibi yapıyor. Yani kolu aşağı indirdim 3-4 sinyal verdi kapatıyorum. Ama 7 sinyal yapmadan bırakmıyor
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Talat hocam
Sistem çalışması şu şekilde.
Sinyal kolunu indirip en az iki kere snyal verirseniz kol normal pozisyona alınınca ek sinyal yok.
Ayrıca sinyal koluna bir tıkladınız konfor röle devreye girdi sinyalleri vermeye başladı bu anda diğer yöne bir tık yaparsanız sinyal verme duruyor diğer yöne sinyal vermeye başlıyor.
Bak şimdi aklıma geldi akşam,akşam şeytan dürtüyor  :rofl:
geri vitesten röle çektirdik bir kontağından dörtlüleri tetikledik diğer kontaktan bir zaman rölesi üzerinden sağ ayna indirmeye elektrik versek ayna inse :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Ümit bey sanki zamanlayıcıda gerekiyor. Yani aynayı indirecek ama eğer durmazsa inme işlemi , komple ayna ayar motorunu kırar sanki :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Kaan selam
evet zaman rölesi gerekir basitçe zaten ancak daha önce sevgili Ahmet Güve ile konuyu tartışmıştık.Aynanın belli pozisyonlara gelmesi için ya ayna içinde pozisyon belirleyici bir şey olması gerek yada ayna motorunun step motor olması gerek.Bizim aynalarda maalesef DC motor bulunuyor.Bu nedenle zaman rölesi ancak görsel olacaktır çok başarılı bir sistem olamayacaktır.Ya indirme ya kaldırma pozisyonlarında illaki elle düzeltme gerekecektir.Belki ilk zamanlarda değil ama ilerleyen zaman dilimlerinde bu kaçınılmaz.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Rot ayarı hakkında tesadüfen bazı bilgilere rast geldim.
Dh den aynen kopyalıyorum

Elektrikli direksiyonlar çıkmadan önce direk rot ustası daha iyidir derdim ancak elektrikli direksiyonlar ve dolayısı ile açı sensörü denen meret çıktığından beri yetkili servisler şu an için daha mantıklı.
Şöyle ki; iki önceki aracım Qashqai'de rot ayarları bozuktu, piyasadaki belki en iyi ustaya götürdüm ve rotlar düzeltildi ancak araçta garip şekilde sağa dönüş ve sola dönüş direksiyon dirençleri farklı hissediyordum.
Ayrıca sağdan merkeze ve soldan merkeze direksiyonun toplaması aynı homojenlikte değildi.

Bir kaç kez daha rot yapıldı ancak sorun düzelmedi. Bunun üzerine en büyük rot aletleri üreticisi olan Hunter'ın Amerika'daki merkezi ile mail yoluyla iletişime geçtim.
Görüştüğüm kişi her rot ayarı sonrası araçtaki direksion açı sensörünün sıfırlanması gerektiğini, rot ayarı ile araca mekanik olarak düz gidiş hattını öğretirken açı sensörünü sıfırlayarak aracın direksiyonundaki elektrik motorunu yöneten açı sensörüne de düz gidiş hattının tanıtılması gerektiğini belirtti.

Bunun üzerine yetkili servise aracı götürdüm, rot ayarları kontrol edildi ve normal çıktı (zaten dışarda yaptırmıştım), bunun üzerine açı sensörünü 30 saniyede sıfırladılar ve bingo, araç kusursuz şekilde düzeldi.
Bu yüzden aracınızda elektrikli direksiyon var ise (ki artık tüm araçların elektrikli) ya yetkili servise götürün yada Hunter marka rot cihazlarının en üst versiyonunu kullanan bir rotçu bulabilirseniz (en üst seviye makinada Codelink isimli açı sensörü sıfırlayıcı var, İstanbul'da sadece 1 yerde var) ona götürün.

Buyrun bu da neden açı sensörünün her rot ayarı sonrası sıfırlanması gerektiğini anlatan kaynakça:
http://www.sasreset.com/features/eps.htm

Yani özetle artık devir mekaniğin yanında ayrıca elektronik devri, öyle 2-3 vida sıkarak usta olunan dönemler geride kaldı...

Hunter Amerika'nın elektrikli direksiyonlu araçlarda düzgün rot için açıkladığı yönergeleri aşağıda paylaşıyorum:

1- Araç lazerli rot aletine bağlanır.
2- Otomatik vitesli araçlar için N, düz vitesli araçlar için ise "boş" konuma alınır ve motor stop edilir.
3- Rot aletinin ekranında belirtilen ileri-geri ve direksiyondan sağ-sol hamleleri yapılır.
4- Kritik maddelerden birincisi: Direksiyon sıfır konuma ayarlanıp sabitlenir ancak elektrikli direksiyonlarda MUTLAKA motorun çalıştırılarak, elektrikli destek ile sıfır olarak ayarlanması gerekir. Ve ardından direksiyon kilidi takılır. Çoğu usta normal hidrolikler gibi, motoru çalıştırmadan direksiyonu ayarlayıp sabitlemektedir.
5- Rot kontrol ve düzeltme mutlaka şu sıralama ile yapılmalıdır: Önce arka tekerleklere gerekli ayar, sonra ön tekerleklere ayar.
6- Kritik maddelerden ikincisi: Mekanik olarak rot ayarı işlemleri bittiğinde, direksiyon kilidi SÖKÜLMEDEN, halen direksiyon sıfır konumdayken direksiyon açı sensörlerinin GDS (Veya Codelink) aletine bağlanarak sıfırlanması gerekir. 1 derecelik rot düzeltmesi sonrasında bile mutlaka açı sensörlerini sıfırlatın.
7- Tüm işlemler bittikten sonra direksiyon kilidi sökülerek test sürüşüne çıkabilirsiniz.

Elektrikli direksiyonlarda, direksiyonun motor çalışırken sıfır konumuna ayarlanması gerektiğini ve her rot işlemi sonrası araca elektronik olarak "0" noktasının yazılımsal olarak öğretilmesi gerektiğini bilmeyen ustanız var ise mutlaka yukarıdaki sıralamayı uygulatın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bilgilendirme için teşekkürler faydalı bir yazı olmuş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Bilgilendirme için teşekkürler faydalı bir yazı olmuş
Abi bizde açı sensörü nasıl sıfırlanır bilgin var mı? [emoji51]  yeni rot yaptırdım ya açı sensörünü sıfırlasak iyi olcak [emoji14]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Akü sök tak  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Akü sök tak  :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Talat hocam bende bilmiyorum konuyu okudum ama daha önce T25 kasada rot ayarı yaptırmıştım bir kere orada bir şey yapmadılar diye hatırlıyorum.1000 km kaldı bakıma gidince soracağım konular arasında buda.
Bende şimdilik rot ile ilgili bir sıkıntı yok sadece direksiyon 1-2 derece gibi sağa bakıyor aldığımdan beri ama onuda kafaya takmıyorum
selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat hocam bende bilmiyorum konuyu okudum ama daha önce T25 kasada rot ayarı yaptırmıştım bir kere orada bir şey yapmadılar diye hatırlıyorum.1000 km kaldı bakıma gidince soracağım konular arasında buda.
Bende şimdilik rot ile ilgili bir sıkıntı yok sadece direksiyon 1-2 derece gibi sağa bakıyor aldığımdan beri ama onuda kafaya takmıyorum
selamlar
Abi zaten maşallahı var aracın. Özellikle rot konusunda kolay kolay bozulmuyor. Servise sorunca aydınlatırsanız sevinirim [emoji56]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Talat ben dokümanlarda böyle birşey görmedim.  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat ben dokümanlarda böyle birşey görmedim.  :tamam:
Sen bulamadıysan yoktur başgan [emoji56]