0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bir rivayete göre murat Köse nin bagaj açma işini yaptığı söyleniyor ya dur bakalım [emoji6]
Diğer konuya yazdım Talat sohbet konusuna yapmak isteyenlere yardımcı olabilirim [emoji14]
Murat abi 2015/6 corolla lar için üretilen soketli cam açma kapama modüllerinin kablo şeması na bakıp avensise uyduramaz mıyız? Bu konuda fikrin nedir. Sonuçta ikisi de aynı mantık ile çalışıyor
Corollaların elektirik şeması yok ki bende birde bu iş için benimde ihtiyaç duymam lazım bagaj açma işindeki gibi bir yerde sıkıntı yaşamam lazım ki olaya odaklanayım Allah korusun camı açık bırakıp gidermişim o zaman bende sen gibi araştırırım . Ama zaten bu olay yapıldı Talat, Mehmet Günay bu corolla modülünü taktırdı zaten arabasına
murat abi aslında bagaj işi çok iyi oldu ama daha detaylı bir anlatım yapsan acemilerede ön ayak olursun birde esp tuşunun yanına ekleyebilirmiyiz bir tuş bu iş için
Yapıldı lakin 4 kapı sökmek gözümü korkuttu onun için dedim. Cenmax tan da haber yok olsa bile camı açmıyor pahalı vs vs. Evet ben de bunu düşündüm kul sıkışmazsa Hızır yetişmez. İnşallah bir gün sol arka camın 2 parmak açık kalır da o açıklıktan içeriye kuş pisler döşemeye. Söve söve temizlerken ani bir kararla nasıl oluyordu lan bu modül deyip aydınlanma yaşamanı sabırsızlıkla bekleyeceğim
Sizin bagaj kapağı orjinalde tam yukarımı kalkıyor,bide panelde bagaj kapağı açık ışığı varmı? Benim bagaj tam açılıyordu ters yay taktım yarıda kalıyor rüzgara karşı önlem aldım . Bu Lada tuşu kare olsa çok güzel olurdu.
@Osman Şenyurt (4631) @Yaşar Akgün (20123) 2 kere basınca açan devreler varmış arkadaşlar, bunu nerde buluruz yada nasıl yaparız? atıyorum 3 saniye içinde 2 kere basınca işlev görüyormuş bu devreler başka forumda okudum
Sayın @Murat Köse (28015), anlamadığım bir şey var. Sen kumandadan hangi tuşa 3 saniyede 2 kez basacaksın. Diyelimki kapıları açma tuşuna bastın normalde kilitli iseler, açıldılar ve sonra 2. basışta da bagaj açıldı. Bu şekilde mi olacak ?
Not: Birde kapıları açma tuşuna 3-4 saniye basılı tuttuğunuzda nasıl bir tepki veriyor sistem, onu merak ettim.
Çin der susarım [emoji6]
Daha olaya yeni vakıf oluyorum, yani normalde kumandada bagaj açma tuşu var ama işlevi yok doğru mu anladım ? Eğer doğru anlamış isem ve o tuşu oraya koydularsa arabadaki devrelerde mutlaka bir çıkışı da vardır. Hani servisler aracı bilgisayara bağlayıp bazı özelliklerini açıp kapatıyorlarya öyle bir şey olma olasılığı var mı acaba ?
Yani kumanda dan bagaj tuşuna basınca bagajın kilidi açılıyor, ama fiziki olarak yukarı kaldırmak için elle müdahale mi lazım. E o zaman belki garip olacak sorum ama olayın elektronik devre ile ne alakası var onu anlayamadım. Burada mekanik yay, amortisör tarzı kapağı yukarı itecek bir şey lazım değil mi ?