Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 72500
  • Model Yılı: '11
  • 72 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
Durumu devirle ilintili bir yazılım ekleyerek halledebilmeliler. Mesela  nasıl belli bir hız altında hs devreye girmiyorsa 1500 devir altında da hız sabitleyici çalışmamalı... gibi. Belki hs konusunda çok uzman değiller. Yardımcı olalım gariplere.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 08, 2016, 13:51:15
Cruse control mertebesine ulaşabilmesi için yani aracımızda göğsümüzü gere gere o ingilizcesini söyleyerek... kendimce bütün tasarım ve konum problemini bir yana koyup... (bu konuda birincilik eski vag grubunun) çözüm şöyle de olabilir: Göstergede yeşil ok tuşları aracın hangi viteste olduğunu ve vitesi artırıp azaltma durumunu beynin bildiğini gösteriyor. O zaman vitesin boşta olduğunu da bilmeli. Boştayken hız sabitleyiciyi aktif etmeyecek . O kadarcık.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Bir rivayete göre murat Köse nin bagaj açma işini yaptığı söyleniyor ya dur bakalım [emoji6]
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Bir rivayete göre murat Köse nin bagaj açma işini yaptığı söyleniyor ya dur bakalım [emoji6]
Diğer konuya yazdım Talat sohbet konusuna  ::) yapmak isteyenlere yardımcı olabilirim  :P
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Diğer konuya yazdım Talat sohbet konusuna  ::) yapmak isteyenlere yardımcı olabilirim  [emoji14]
Murat abi 2015/6 corolla lar için üretilen soketli cam açma kapama modüllerinin kablo şeması na bakıp avensise uyduramaz mıyız?  Bu konuda fikrin nedir.  Sonuçta ikisi de aynı mantık ile çalışıyor
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Murat abi 2015/6 corolla lar için üretilen soketli cam açma kapama modüllerinin kablo şeması na bakıp avensise uyduramaz mıyız?  Bu konuda fikrin nedir.  Sonuçta ikisi de aynı mantık ile çalışıyor

Corollaların elektirik şeması yok ki bende  :DUR: birde bu iş için benimde ihtiyaç duymam lazım  ::) bagaj açma işindeki gibi bir yerde sıkıntı yaşamam lazım ki olaya odaklanayım  :foto: Allah korusun camı açık bırakıp gidermişim o zaman bende sen gibi araştırırım . Ama zaten bu olay yapıldı Talat, Mehmet Günay bu corolla modülünü taktırdı zaten arabasına
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 46000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
murat abi aslında bagaj işi çok iyi oldu ama daha detaylı bir anlatım yapsan acemilerede ön ayak olursun birde esp tuşunun yanına ekleyebilirmiyiz bir tuş bu iş için  :alkis:
Toyota varsa problem yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Corollaların elektirik şeması yok ki bende  :DUR: birde bu iş için benimde ihtiyaç duymam lazım  ::) bagaj açma işindeki gibi bir yerde sıkıntı yaşamam lazım ki olaya odaklanayım  :foto: Allah korusun camı açık bırakıp gidermişim o zaman bende sen gibi araştırırım . Ama zaten bu olay yapıldı Talat, Mehmet Günay bu corolla modülünü taktırdı zaten arabasına
Yapıldı lakin 4 kapı sökmek gözümü korkuttu onun için dedim.
Cenmax tan da haber yok olsa bile camı açmıyor pahalı vs vs.
Evet ben de bunu düşündüm kul sıkışmazsa Hızır yetişmez.  İnşallah bir gün sol arka camın 2 parmak açık kalır da o açıklıktan içeriye kuş pisler döşemeye.
Söve söve temizlerken ani bir kararla nasıl oluyordu lan bu modül deyip aydınlanma yaşamanı sabırsızlıkla bekleyeceğim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
murat abi aslında bagaj işi çok iyi oldu ama daha detaylı bir anlatım yapsan acemilerede ön ayak olursun birde esp tuşunun yanına ekleyebilirmiyiz bir tuş bu iş için  :alkis:
:saygi:
İnşallah yapayım, ama önce bir alt yapıyı sağlamca oluşturmak lazım. Bagaj kapağının roket gibi kalkmasını engelleme, ( alem kapak kalkmıyor diye çözüm üretiyor biz hafif yavaşça kalksın diye çözüm bakıyoruz  ::) ) , hareket halinde kaza ile açılmasın falan diye düğme bulmak lazım, uzaktan anahtarlıkla açmak için çözüm bakmak lazım işimiz çok yani  :asikadam:
Esp düğmesinin yanı ideal, pek elleşilen yerler değil, benim orada lpg düğmem var ben muhtemelen yukarı ayna düğmeleri oraya yapacağım.Kolay basılabilen bir düğme olmamalı, lada bagaj açma düğmesi güzel ama kolay basılır cinsten

http://www.ladaci.com/vega/lada-vega-1500-8v/elektrik-gurubu-60167261/gosterge-ve-dugme-elemanlari-1121004345/lada-vega-bagaj-kaput-acma-dugmesi.html

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 03:29:10
Yapıldı lakin 4 kapı sökmek gözümü korkuttu onun için dedim.
Cenmax tan da haber yok olsa bile camı açmıyor pahalı vs vs.
Evet ben de bunu düşündüm kul sıkışmazsa Hızır yetişmez.  İnşallah bir gün sol arka camın 2 parmak açık kalır da o açıklıktan içeriye kuş pisler döşemeye.
Söve söve temizlerken ani bir kararla nasıl oluyordu lan bu modül deyip aydınlanma yaşamanı sabırsızlıkla bekleyeceğim
Hahahah  :lol: ama bak bu 4 kablo neden çekiliyor nereye çekiliyor bilirsek çözüm bulabiliriz. Sonuçta zaten araba çalışırken yada kontak açıkken 4 cama şoför kapısından müdahale edebiliyoruz ve kablolar var demek ki. Olay araç kontak kapalıyken 4 cama elektrik gitmediği için olabilir ilave elektrik hattı çekiliyordur gibi düşünüyorum ama mevcut hatları neden kullanamayalım ki  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Ters şekilde yay takılabilir bagaj kapağına ama bilemedim bu gün araç yanına inersem bakayım  lakin ters yay takacak yer yok diye hatırlıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Sizin bagaj kapağı orjinalde tam yukarımı kalkıyor,bide panelde bagaj kapağı açık ışığı varmı? Benim bagaj tam açılıyordu ters yay taktım yarıda kalıyor rüzgara karşı önlem aldım  :). Bu Lada tuşu kare olsa çok güzel olurdu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sizin bagaj kapağı orjinalde tam yukarımı kalkıyor,bide panelde bagaj kapağı açık ışığı varmı? Benim bagaj tam açılıyordu ters yay taktım yarıda kalıyor rüzgara karşı önlem aldım  :). Bu Lada tuşu kare olsa çok güzel olurdu.

@Osman Şenyurt (4631) @Yaşar Akgün (20123) 2 kere basınca açan devreler varmış arkadaşlar, bunu nerde buluruz yada nasıl yaparız? atıyorum 3 saniye içinde 2 kere basınca işlev görüyormuş bu devreler başka forumda okudum
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Elo'ya sordunmu abi? Okullar için devre hazırlayan yerler var onlar istenilen şekilde üretim yapıyorlar. Gece uçuşu'na bi yazayım bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
@Osman Şenyurt (4631) @Yaşar Akgün (20123) 2 kere basınca açan devreler varmış arkadaşlar, bunu nerde buluruz yada nasıl yaparız? atıyorum 3 saniye içinde 2 kere basınca işlev görüyormuş bu devreler başka forumda okudum

Sayın @Murat Köse (28015), anlamadığım bir şey  var. Sen kumandadan hangi tuşa 3 saniyede 2 kez  basacaksın. Diyelimki kapıları açma tuşuna bastın normalde kilitli iseler, açıldılar ve sonra 2. basışta da bagaj açıldı.  Bu şekilde mi olacak ?

Not: Birde kapıları açma tuşuna 3-4 saniye basılı tuttuğunuzda nasıl bir tepki veriyor sistem, onu merak ettim.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Çin der susarım [emoji6]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sayın @Murat Köse (28015), anlamadığım bir şey  var. Sen kumandadan hangi tuşa 3 saniyede 2 kez  basacaksın. Diyelimki kapıları açma tuşuna bastın normalde kilitli iseler, açıldılar ve sonra 2. basışta da bagaj açıldı.  Bu şekilde mi olacak ?

Yok bu dediğim devreyi bu içerden butona koyacaktım. Uzaktan kumanda ile alakalı değildi.  :tamam:

Senin sorduğun kısma gelirsek, Kumanda da bagaj açma tuşu var ona basmak istiyorum. Örnek verdiğin olayı anlayamadım çünkü sistem nasıl çalışıyor bilmiyorum. hiç kapıları açmayıp direk 2 basma algılayıp sadece bagajımı açıyor yoksa dediğin gibi mi yapıyor bilmiyorum  :tamam:

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 10:09:29
Not: Birde kapıları açma tuşuna 3-4 saniye basılı tuttuğunuzda nasıl bir tepki veriyor sistem, onu merak ettim.

Kapıları açma tuşuna değilde bagaj açma tuşuna basınca hiç bir işlem yapmıyor tek basış neyse aynı şekilde. Tekrar tekrar işlem yapmıyor yani

Mesaj Birleştirildi: Haziran 14, 2016, 10:10:25
Çin der susarım [emoji6]

Çinde var bir sürü ama adamların anlatımları dandik anlaşılır gibi değil. RELAY de Trigger de bir sürü şey çıkıyor ama ne işe yarıyor pek anlaşılır değil
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Daha olaya yeni vakıf oluyorum,  yani normalde kumandada bagaj açma tuşu var  ama işlevi yok doğru mu anladım ?   Eğer  doğru anlamış isem ve  o tuşu oraya koydularsa  arabadaki devrelerde mutlaka bir çıkışı da  vardır.  Hani  servisler  aracı bilgisayara  bağlayıp   bazı özelliklerini açıp kapatıyorlarya  öyle bir şey olma olasılığı var mı acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Daha olaya yeni vakıf oluyorum,  yani normalde kumandada bagaj açma tuşu var  ama işlevi yok doğru mu anladım ?   Eğer  doğru anlamış isem ve  o tuşu oraya koydularsa  arabadaki devrelerde mutlaka bir çıkışı da  vardır.  Hani  servisler  aracı bilgisayara  bağlayıp   bazı özelliklerini açıp kapatıyorlarya  öyle bir şey olma olasılığı var mı acaba ?

Evet kumanda da bagaj açma tuşu var. İşlevide var, ama işlevi garip. Bagajı açmıyor yani havaya kaldırmıyor, sadece uzaktan basınca yanındaki adam elle bagajı açabilsin diye bir işlevi var. Görsel olarak sinyaller yanıp sönüyor sadece. Muhtemelen anahtarsız giriş olduğu için bagajın arkasında anahtarlı adam varmış gibi davrandırıyor. ECU yollarını açıyor. Bizim arabada öyle bagajla alakalı özellik yok. Kilitleme ile alakalı bir özellik var sadece oda bunla alakalı değil
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
Yani kumanda dan bagaj tuşuna basınca bagajın kilidi açılıyor,  ama fiziki olarak yukarı kaldırmak için elle müdahale mi  lazım.  E o zaman belki garip olacak sorum ama olayın elektronik devre ile ne alakası var onu anlayamadım. Burada mekanik yay, amortisör tarzı kapağı yukarı itecek bir şey lazım değil mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yani kumanda dan bagaj tuşuna basınca bagajın kilidi açılıyor,  ama fiziki olarak yukarı kaldırmak için elle müdahale mi  lazım.  E o zaman belki garip olacak sorum ama olayın elektronik devre ile ne alakası var onu anlayamadım. Burada mekanik yay, amortisör tarzı kapağı yukarı itecek bir şey lazım değil mi ?

Yok hocam motorla alakalı birşey çalışmıyor. Öyle tepkisiz bekliyor. kapakta açılma falan yok, elle açıyorsunuz düğmesine basarak :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Tamam doğru resimleri ekliyorum.
Bagaj açma butonu için alt yapı ekteki resimlerde
Murat abiye tekrar teşekkürler. [emoji4]
Şimdi de resim eklenmiyor bu mesaja