Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 153186 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
merhaba. link yok forumdan bir abiden çıkma aldım.
sizinki zaten premium 11 hoparlör yok mu?
navigasyon için bu teybi aldıktan sonra modul + harita güncellemesi almanız gerekir takribi 3 4 bin arası tutuyor.
Cenmax ın Android modellerini araştırın. zira şu an Android olarak galiba en kaliteli cihazlar onlarınki
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 115000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
merhaba. link yok forumdan bir abiden çıkma aldım.
sizinki zaten premium 11 hoparlör yok mu?
navigasyon için bu teybi aldıktan sonra modul + harita güncellemesi almanız gerekir takribi 3 4 bin arası tutuyor.
Cenmax ın Android modellerini araştırın. zira şu an Android olarak galiba en kaliteli cihazlar onlarınki

Merhaba,
Dediğiniz gibi 11 hoparlör var aracımda. 3-4 bin tutan nedir onu tam anlayamadım. Navimax var epey internette her araca uygun fakat kullanıcı yorumları genel olarak çok kötü ki buna mevcut müzik kalitesini de çok düşürdüğüne yönelik.
Amazon'dan kuzenime Pioneer in dokunmatik ekranlı bir modelini getirtmek de geçmişti bir ara aklımdan. Sizin uygulamayı görünce Türkiye'de satılan bir ürün sandım.
Cenmax markasını bir araştırayım.
Bu arada kapı kollarına ben de ambians ışığı yapmayı düşündüm hatta turuncu LED de aldım Çin'den. Fakat montaja vakit bulamadım henüz. Ben elektriği ön ayak aydınlatma ledlerinden almayı düşündüm. Park konumunda kuvvetli, vitese geçince daha sönük yanması çok hoşuma gidiyor. Bir de VW'lerdeki gibi vites kolu ve çevresini aydınlatmak için gözlük saklama gözünün oraya iki LED yapabilsem çok güzel olacak.
Sizin uygulama ne alemde bittiyse fotoğraf paylaşır mısınız?
Saygılarımla.
'10 2.0lt Stationwagon Premium Avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
3 4 bin tutan bu teybe uygun navigasyon modulu.
uygulama resimleri ve daha fazlası ilgili linkte var. yaptığım bütün uygulamalar ve ayrıntıları da. son 5 sayfadan birinde muhtemelen

https://mobile.donanimhaber.com/2011-toyota-avensis-t27-ayrintili-inceleme-fotograf-karsilastirma-2013kasa-eklendi--89336323-24
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Selamınaleyküm.

Teybi takıp ön kapı içlerine yalıtım yapınca ses kalitesi ve basslar oldukça arttı.Yanlız bu sefer tiz yetmez oldu 8-)
Arka hoparlörlerden paralel çekip arka pandizot yanına kesme delme yapmadan 2 adet tweeter bağlamak istiyorum.Öneriniz var mıdır?

Kullanan öneri sunmak isteyen varsa bekliyorum. :tamam:
Ben kısa araştırmalar sonucunda pionner ts s20 gözüme çarptı japon malı olanlar öneriliyor.
Bazıları anfi olmadan ses alamazsın diyor ama benim üst düzey ses alma niyetim yok sadece tizleri artırmak istiyorum o kadar

http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-s20-200-watt-titanyum-dome-tweeter-pm-otpiotss20

180 MAX 200 lirayı geçmeyecek ürün önerilerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Selamınaleyküm.

Teybi takıp ön kapı içlerine yalıtım yapınca ses kalitesi ve basslar oldukça arttı.Yanlız bu sefer tiz yetmez oldu 8-)
Arka hoparlörlerden paralel çekip arka pandizot yanına kesme delme yapmadan 2 adet tweeter bağlamak istiyorum.Öneriniz var mıdır?

Kullanan öneri sunmak isteyen varsa bekliyorum. :tamam:
Ben kısa araştırmalar sonucunda pionner ts s20 gözüme çarptı japon malı olanlar öneriliyor.
Bazıları anfi olmadan ses alamazsın diyor ama benim üst düzey ses alma niyetim yok sadece tizleri artırmak istiyorum o kadar

http://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-s20-200-watt-titanyum-dome-tweeter-pm-otpiotss20

180 MAX 200 lirayı geçmeyecek ürün önerilerinizi bekliyorum.

Talat aynı şeyi bende düşündüm arka tarafta tek hoparlör var premierlerdeki gibi o bölğeye uyacak twitter bulup yerini kestirerek montaj yaptırsak acaba randıman alabilirmiyiz.

Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Talat aynı şeyi bende düşündüm arka tarafta tek hoparlör var premierlerdeki gibi o bölğeye uyacak twitter bulup yerini kestirerek montaj yaptırsak acaba randıman alabilirmiyiz.

abi bunları yazdıktan sonra biraz araştırma yaptım.

Galiba en  iyi sesi eski tweeter yerine yeni tweeter takarak alabilirz .Çünkü teypte tweeter için ayrı bir çıkış var, hoparlörden  ek alınarak takılmamış iyi bir tweeter sanki işimizi görür. Montajı bir şekilde halledilir onlarca montaj resmi var.

Galiba sürücüsü olmayan tweeterler direkt uyum sağlar diye düşünüyorum örneğin şöyle bir şey.

http://www.hepsiburada.com/sony-xs-h20s-tweeter-pm-HB0000019EGY

cidden tiz oldukça az geliyor.tizler oturursa bence ses sitemi ortalamanın üstüne çıkabilir.

İkinci sorun galiba bizim tweeterlerde 4 kablo var alacağımız hoparlörde 2 kablo var.hangisi nedir hangisi takılır bakmak lazım müsait oldukça.

orjinali 4ohm galiba biizm tweeterler. Hangi özellikteki tweeter alınamlı falan hiç bilgim yok bilen birileri olsa  iyi olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Linkini verdiğin daha uyğun gibi gözüküyor fakat dediğin gibi 4 kablo olayı varsa profesyonel yardım almak gerekebilir.Kaş yapayım derken göz çıkartıp teybin çıkışlarını yakmayalım. :( :D
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
İyi günler arkadaşlar bugün otosense nin sahibi seyit beyle görüştüm. Araca cam kaldırma modülü yapıp yapamayacağı hususunda uzun süre önce iş yerini kapatmış ve başka bi sektöre geçmiş. Ama hobi olarak devam ediyormuş. Bana 1 tane soru sordu. Dedi ki aracı açtın 5 sn içinde tekrar açma tuşuna bastığında cam motoruna elektrik geliyor mu diye ölçüm yapmamı istedi. Tabi benim böyle bir imkanım olmadığı için ölçemedim aynı şekilde kapatınca kapatma tuşuna 2. defa bastığımda elektrik varmı diye.

Şimdi siz üstadlara sorum bu ikinci defa basmada motora elektrik geliyormu? geliyorsa farklı gelmiyorsa farklı şekilde modül tasarlayacak mış.

2. basmada Elektrik geliyorsa çift tetik elektrik gelmiyorsa aç kapa şeklinde yapacakmış.

Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Anlamadığım amerikayı neden 2.kez ve daha uzak yoldan keşfettiğiniz.
kaç kişi yaptırdı modul 150 lira, + işçilik + @Ahmet Güve (8047)  ile hem cam açma hem kapama hepsi yapılabiliyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2017, 21:37:48
abi parça kodundan baktım. kod bu  86160-02700

https://www.ebay.ie/itm/TOYOTA-OEM-Tweeter-Speakers-RAV4-LEFT-RIGHT-Part-86160-42100-86160-42090-/122756165260?hash=item1c94d66e8c

2 kablo var. bu işe girebilirim nasipse 11.11 indirimi ile Tweeter alayım da sonucu bildiririm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
Müzik sistemi işi bu kadar basit değil ki. Var olanı söküp yada bi paralel alıp bağlanmıyor genelde. Ufuk abi ile bu dönem bayaaaa istişare ettik bu konuyu. Daha iyi anlatır kendisi :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Müzik sistemi işi bu kadar basit değil ki. Var olanı söküp yada bi paralel alıp bağlanmıyor genelde. Ufuk abi ile bu dönem bayaaaa istişare ettik bu konuyu. Daha iyi anlatır kendisi :)

kaan yapacağımız işlem gavurların dediği tabirle upgrade. sök daha iyisini tak. Oldukça kolay bitince sonucu yazarım ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
Olay müzik sistemi olunca upgrade basit değil abi. Bir bilene danışmak iyi olur bence :)
@Ufuk Sönmez (16363) abi görünce yazar :)
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
Anlamadığım amerikayı neden 2.kez ve daha uzak yoldan keşfettiğiniz.
kaç kişi yaptırdı modul 150 lira işçilik + @Ahmet Güve (8047)  ile hem cam açma hem kapama hepsi yapılabiliyor

Mesaj Birleştirildi: Kasım 07, 2017, 21:37:48
abi parça kodundan baktım. kod bu  86160-02700

https://www.ebay.ie/itm/TOYOTA-OEM-Tweeter-Speakers-RAV4-LEFT-RIGHT-Part-86160-42100-86160-42090-/122756165260?hash=item1c94d66e8c

2 kablo var. bu işe girebilirim nasipse 11.11 indirimi ile Tweeter alayım da sonucu bildiririm

çok doğru söylüyorsunuz amacım birşeyleri tekrar keşfetmek değil ancak ahmet beye ulaşma gibi bir şansımız yok ne yazıkki uygulamayı görseller halinde anlatmasını rica ettim defaatle ancak kendisi sadece olayın çok zor olduğunu tekrarladı. anlatmaktan sakındı sanırım. bende kendi çabamla birşeyler yapmaya karar verdim ve araştırıyorum sadece. konuyu bilen varsa ve cevaplarsa çok memnun olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1409 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba,
Cavit bey yazmış LED gündüz farlrımız ne oldu diye.
LED gündüz farları ile ilgili ön çalışmalar tamam ancak haziran ayından beri büroya ilk defa uğradım aşırı iş yoğunluğu,bayram,tail vs derken.
İnşallah bu haftadan sonra bu işede el atacağız,sadece montaj kısmı kaldı.
Müzik sistemi le uğraşanm arkadaşlarada kolay gelsin.
Bir ara unutmazsam benim aracın müzik siteminini kaydedip youtube da yayınlarım bir bakın bakalım :)
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar merhaba,
Cavit bey yazmış LED gündüz farlrımız ne oldu diye.
LED gündüz farları ile ilgili ön çalışmalar tamam ancak haziran ayından beri büroya ilk defa uğradım aşırı iş yoğunluğu,bayram,tail vs derken.
İnşallah bu haftadan sonra bu işede el atacağız,sadece montaj kısmı kaldı.
Müzik sistemi le uğraşanm arkadaşlarada kolay gelsin.
Bir ara unutmazsam benim aracın müzik siteminini kaydedip youtube da yayınlarım bir bakın bakalım :)
Selamlar
Abi merhaba.
Hayırdır ses sistemine küçük dokunuşlar mı yaptın? tüyolara açığım bu arada ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Arkadaşlar Merhaba,
Biraz araca dokunayım dedim.Uzun zamandır istediğim LED UZUN FAR projesini gerçekleştirdim.
sonuç olumlu ve memnuniyet verici, bilhassa şimşek efekt etkisi süper.
Yapılan işlem Değerli forum üyelerimizden Bekir ve Kaan arkadaşlarımızcada uygun görüldü.
Kullanılan malzemeler resimlerde belli.
Hiç bir şekilde kesme biçme yapılmadı,far kapaklaır delinmedi far içerisinde yeterince yer var her şey sığıyor.
yapacak arkadaşlara kolaylıklar dilerim.
En kısa zamanda video ekleyeceğim.

https://drive.google.com/file/d/1eeQbGpy_z8FEtLPJhBn-R92bKua0NI2a/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1orl4wqQ0NR8Fh3E8ApZTHfyPB0jHo_8o/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1gAwwOxRueeC9L6lFipk_Z01_c4ejICme/view?usp=sharing

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
Arkadaşlar Merhaba,
Biraz araca dokunayım dedim.Uzun zamandır istediğim LED UZUN FAR projesini gerçekleştirdim.
sonuç olumlu ve memnuniyet verici, bilhassa şimşek efekt etkisi süper.
Yapılan işlem Değerli forum üyelerimizden Bekir ve Kaan arkadaşlarımızcada uygun görüldü.
Kullanılan malzemeler resimlerde belli.
Hiç bir şekilde kesme biçme yapılmadı,far kapaklaır delinmedi far içerisinde yeterince yer var her şey sığıyor.
yapacak arkadaşlara kolaylıklar dilerim.
En kısa zamanda video ekleyeceğim.

https://drive.google.com/file/d/1eeQbGpy_z8FEtLPJhBn-R92bKua0NI2a/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1orl4wqQ0NR8Fh3E8ApZTHfyPB0jHo_8o/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/1gAwwOxRueeC9L6lFipk_Z01_c4ejICme/view?usp=sharing

hayırlı olsun abi led furyasına sen de katıldın demek. Videoyu durumundan gördüm.Açıkçası senden selektör yemeye korkarım  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
hayırlı olsun abi led furyasına sen de katıldın demek. Videoyu durumundan gördüm.Açıkçası senden selektör yemeye korkarım  :rofl:

Ben geçen gördüm hiç beğenmedim yaa  :islik:

Bayaaaaa güzel olmuştu ama şimdi ilk başta sürekli selektör yaparak gidiliyor sonra bu olay normale dönüyor  :lol:
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Saolasın Kaan aynen dediğin gibi ilk zamanlar baya selektör yapıyor insan :)))Sonrasında normale döndüm.
Bursa dönüşü baya bir test yaptım gece uzun farları memnun kaldım,halogen lerdede çok sıkıntım yoktu zaten.
Bu arada fotoları bekliyoruz işler biraz hafifleyince
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 178000
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
Led furyasına bende katılmayı düşünüyorum. Kısalar uzunlar sisler hepsini Led yapmayı düşünüyorum. Aliexpress'ten OSLAMP marka almayı düşünüyorum bakalım... 
https://tr.aliexpress.com/item/Oslamp-H4-LED-Car-Headlight-Bulb-Hi-Lo-Beam-Auto-Headlamp-72W-8000LM-COB-Led-Headlights/32698331999.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.hOVzPR
Link bu bizim halojenler 55W çalışıyormuş bunlar 72W bir sıkıntı olur mu sizce ?