Gönderen Konu: T27 - 2009/2014- Avensise forum olarak uyguladığımız aksesuar ve modifikasyonlar  (Okunma sayısı 155319 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Ümit beye özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim, ne zamandır bu haberi bekliyordum.  :alkis:  :alkis: Ben aylar önceden ledlerimi tedarik etmiştim hatta satıcı bana yanlışlıkla beyaz yerine kırmızı göndermişti.Daha sonra ledleri göndermemi istedi bende bunların kalabileceğini indirim yaparsa bir çift daha beyaz alacağımı söylemiştim ve aldımda.Ledlerin parlaklığı evde denediğim kadarıyla çok iyi.Sizlere fikir vermesi amacıyla aldığım yerin linkini paylaşıyorum.
Alırken dikkat edilmesi gereken çift flamenliler T20 7443 kodlu olması lazım

https://www.aliexpress.com/item/2x-High-Power-30W-50W-80W-CREE-Chip-T20-7443-7440-W21W-LED-Bulbs-Car-Reverse/32759236130.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.naRrHF

Birde osramın şöyle ledleri var bu siteden gelirmi bilmiyorum.

http://www.autobulbsdirect.co.uk/580-Osram-Long-Life-LED-Retrofit-White-12V-7443-W21-5W-Wedge-Bulb.html

Türkiye içi:

http://urun.n11.com/ampul/photon-honda-civic-fb7-drl-gunduz-fari-led-ampulu-t20-fardoktoru-P192132287

http://urun.n11.com/ampul/ph7215-photon-t20-215w-exclusive-serie-cift-duy-lens-6000k-led-P162071365
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar tekrar merhaba
Sorun çözüldü ancak ampul için bir kaç gün daha müsade edin belki T20 tek devre 21W LED ampul ilede çalıştıracağız devreyi.(Çift devrelilerde çalışacak merak etmeyin)
Ama linkler iyi olmuş benim içinde, bendeki LED ler china ışık az olursa bende yeni LED alırım.
Bu arada Sezgin beye sormak lazım acaba PHILIPS 21 'lik LED varmı elinde.PHILIPS ler müthiş ışık veriyor,tabii ne kadar ışık o kadar para   :rofl:
Selam ve sevgilerimle
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Arkadaşlar tekrar Merhaba,
Devre ile ilgili biraz geliştirmeler yapmak için uğraştım ama çok fazla elektronik giriyor işin içine o yüzden vazgeçtim eski basit devrede karar kıldım.
Biraz önce tüm testler tamamlandı.
Bu hafta biraz işlerim var önümüzdeki hafta montajı yapıp foto ve detaylı bağlantıları en son olarak paylaşacağım.
Minik bir devre oldu eli havya tutan arkadaşlar kendileri yapabilir,Cavit bey ve Bekir beye devreler benden hediye.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Elinize emeğinize sağlık ümit bey gelecek haftayı dört gözle bekliyorum.Ayrıyeten devre içinde teşekkür ederim

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Arkadaşlar emin olmak adına soruyorum,
Bekir bey.Cavit bey araç gündüz far duyunu yerinden çıkartıp duya gelen kablo rengine bakabilirmisiniz ?
Benim araçta siyah,kırmızı ve sarı renkte üç kablo bu duya girmekte.
Bunu sormaktaki amacım üretim standart olmasına karşın renk farklılığı olabilir genede emin olalım.
Yapacağım devrede aynı renk kablo kullanacağım montaj kolaylığı açısından.
Acelesi yok önümüzdeki hafta yapılacak devreler.
Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ümit bey benim araba makyajlı 2012 kablo renkleri sizinkiyle aynı.Daha önce duyunun çekilmiş resmi var bende telefondan girdiğimden resim yükleyemedim

Edit: resimleri yükledim ilerde başkalarına lazım olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Tamamdır Cavit bey teşekkürler.Bugün aynı renk kablolarıda ayarladım.
Yarın Bozüyük var programımda önümüzdeki hafta bu iş bitecek:)
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
İyi günlerde kullanın güzel uygulama olmuş,
Bu arada sinyal lambalarınızı LED yapmanızıda şiddetle tavsiye ederim.
Keyifli sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
abi benide haberdar edersen memnun olurum
hata edersiniz arabanın ses sistemi gayet iyi takacagınız ürün çağın icadı değil aksine çok basit cihazlardır navigasyon istiyorsanız ayrı alın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Buğün bir arkadaş makyajlı kasa 2012 avensis elegant extra almış navigasyon devamlı hız sınırını aştınız diyip duruyor dedi bende herhalde multimedya değiştirilmiştir veya orjinal navi yüklü dedim ve araca binip kontrol ettim.Touch  ekran orjinal (benimkiyle aynı 59006) fakat navi olarak igo yüklenmiş cihaz ilk açılışta naviğasyon ile açılıyor sag alttan map naviye bastığımda sistem desteklemiyor diyor.Böyle bir şey yapılabilirmi servis tarafından yüklenmiş olabilirmi. :-\
Fikir vermesi açısından videosunu çektim en kısa zamanda yükleyeceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Buğün bir arkadaş makyajlı kasa 2012 avensis elegant extra almış navigasyon devamlı hız sınırını aştınız diyip duruyor dedi bende herhalde multimedya değiştirilmiştir veya orjinal navi yüklü dedim ve araca binip kontrol ettim.Touch  ekran orjinal (benimkiyle aynı 59006) fakat navi olarak igo yüklenmiş cihaz ilk açılışta naviğasyon ile açılıyor sag alttan map naviye bastığımda sistem desteklemiyor diyor.Böyle bir şey yapılabilirmi servis tarafından yüklenmiş olabilirmi. :-\
Fikir vermesi açısından videosunu çektim en kısa zamanda yükleyeceğim :)

Cavit bey Touch 1 cihazlarda zaten yapılan şeyin kendisi İGO harita yüklenmesi.
Touch 2 lerde ise bizdeki sistem yani Orjinal Toyota Haritası yüklenmesi olayı çıktı.
Touch 1 lerdeki haritayı İGO yüklemiş servisler zamanında.
Bizim hanımın Auris'te orjinal Touch 1 takılı ve üzerinde servisin taktığı İGO modüllü navigasyon var.Cihazın üzerindeki orjinal  map-navi tuşuna bastığınızda sistem desteklemiyor yazısı çıkıyor.Ancak bu sistemin çalışması için küçük bir map etiketi koyuyorlar cihazın sağ üst tarafına.onun üzerinde parmağınızın tetiklediği bir sistem aracılığı ile harita açılıyor.
güncelleme yapılabiliyor bu haritaya ayrıca.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ilk defa igo sistemli gördüğüm için yadırgadım acaba hackleme ile yaptılar diye düşündüm.Bilği için teşekkürler. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
@Ümit Otansev (7007) Avensis Gündüz Ledi Projesi ?  :islik: :islik:

Hangi tip ve marka led alalım Ümit bey?

@Cavit YORDAM (26016) 'ın aldığı ledler sanki kaliteli gibi gelmişti bana ama başka bir öneriniz varmı?
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Bekir bey selamlar,konularınızı ilgi ile izliyorum.
Bildiğiniz üzere zorunlu bir tail süreci sonrası ancak 1 hafta Istanbul'da kalabildim şu an Yalova'dayım.
İki devreli olmak kaydı ile gönlünüze göre LED alabilirsiniz.Ancak şuda varki ben denemelerimde china malı kullanıyorum bizim kaş led ler ile pek uyum sağlamadı rengi.Sanırım kaş LED ler 4500k gibime geldi ama sizler bu konuda benden daha tecrübelisiniz.
Kanaatimce kaş led sıcaklığı ile uyum içerisinde bir LED gündüz far ampülü seçmekte yarar var.
Selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Öğretmen ama MEMUR Değil :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Hazır problemleri çözmüşken benimkine de bir çözüm getireceğimizi umuyorum. Aracı aldığımda eski sahibi ön ızgara arasına 2 tane universal gündüz ledi bağlatmış far içi ledler iptal olmuş. Ve far içini aktif etmeye çalıştığımızda sağ far direk yanıp sönüyor bir problem var gibi. Yaklaşık 7-8 elektrikçi dolaştım servis ve 1 tanesi far komple sökülecek dedi. Elletmedim. Ne yapmak lazım ? Araç 2013 makyajlı kasa avensis

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Aykut bey merhaba,
Olayı biraz daha açarmısınız lütfen.Anladığım şuki siz fardaki gündüz farı yuvası/duyunda 5/21W ampl varken ve ampulun her iki devresininde sağlam olduğundan emin iken,motoru çalıştırıp elfrenni bıralınca yada sadece aracı1. vitese takınca 21w gündüz farı ve kaş LED lerin yanması gerek.Bu lambalar ancak ve ancak aracı stop ettiğinizde sönmeli.Gündüz farları yanarken park lambalarınızı yaktığınızda ise kaş LED ve 5w park lambaları yanacak.
Sizin olay ne şekilde.Öncelikle 5/21w gündüz far ampulunu kontrol etmenizi öneririm.
Olayı kontrol edip yazarsanız daha detaylı yardımcı oluruz.
Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Öğretmen ama MEMUR Değil :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '10
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Aykut bey merhaba,
Olayı biraz daha açarmısınız lütfen.Anladığım şuki siz fardaki gündüz farı yuvası/duyunda 5/21W ampl varken ve ampulun her iki devresininde sağlam olduğundan emin iken,motoru çalıştırıp elfrenni bıralınca yada sadece aracı1. vitese takınca 21w gündüz farı ve kaş LED lerin yanması gerek.Bu lambalar ancak ve ancak aracı stop ettiğinizde sönmeli.Gündüz farları yanarken park lambalarınızı yaktığınızda ise kaş LED ve 5w park lambaları yanacak.
Sizin olay ne şekilde.Öncelikle 5/21w gündüz far ampulunu kontrol etmenizi öneririm.
Olayı kontrol edip yazarsanız daha detaylı yardımcı oluruz.
Selamlar

Şimdi daha basit açıklayabilirim inşallah. Far içindeki gündüz ledlerinde bir sorun yokken sırf zayıf kaldığı için universal tip gündüz ledi eklemiş ve orjinal fardaki ampülleri sökerek far içi gündüz ledini iptal etmişler. Ben de orjinale döndüreyim istiyorum ama sarı ampülünü taktığımızda sağ far yanmıyor. Universal gündüz ledi için bir işlem yapılmış oynanmış orayla dedi elektrikçi. Farları açınca hafif kısılma yapıyor mesela oynanmış dediği o olsa gerek. Şuanki görüntü de eklenen gündüz ledleri sorunsuz aktif ama ben orjinaline dönmek istiyorum. Ampüllerini takınca sağ far hızlıca kaş far yanıp sönüyor ama sonrasında bir belirti yok. Böyle anlamadığım için anlatamıyorum olmazsa telefonda konuşalım  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
Demekki ülkedeki Oto Elektrikçi mağduru tek Avensisçi ben değilim :foto:
Senarya çok tanıdık geldi bana @Ümit Otansev (7007) ve @Ahmet Güve (8047) ve @Kaan Kara (29002)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Aykut hocam selamlar,
Anlattıklarınız pek iç acıcı değil gibi gözüksede size özelden telefonumu atıyorum telden görüşelim.
selamlar.